Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- عضو کميسيون امور داخلي و شوراهاي مجلس گفت: مبالغ خيلي از صادرات به داخل کشور نمي آيد و پول آن در خارج از کشور باقي مي ماند و به همين جهت تهاتر، يک ظرفيت مناسب براي تجارت با کشورهاي ديگر است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از راديو گفتگو، محمد لاهوتي با اشاره به تصميم دولت براي تاسيس شرکت هايي جهت تهاتر با کشورهاي خارجي گفت: تهاتر به عنوان يک ابزار تجاري، سابقه ديرينه دارد و در ايران نيز در دوران جنگ، چنين تجربه اي را با بعضي از کشورها داشتيم و بنابراين به نظر مي رسد شرايط و بسترهاي آن آماده سازي و پياده سازي شود، قطعا مي تواند با توجه به شرايط موجود و تحريم ها، به اقتصاد به ويژه در تجارت خارجي کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: امروز کالايي را صادر مي کنيم اما براي گرفتن وجه دچار مشکل مي شويم و يا به دليل نبود روابط بانکي، مشکلات زيادي را متحمل مي شويم. اگر يک شرکتي در اين بين وجود داشته باشد، که به صورت واسطه و تهاتري بتواند اين عمل را انجام دهد، قطعا مي تواند در افزايش صادرات و تهسيل واردات کمک کند.
رئيس کنفدراسيون صادرات کشور ضمن اشاره به دشواري هاي اين کار، عنوان کرد: با توجه به شرايط، بايد از ابزارهاي مختلف استفاده کنيم. يکي از اين ابزارها، تهاتر است. بيشترين حجم تجارت ايران با عراق است که در خصوص تهاتر با اين بازار کمتر مي توانيم از آن استفاده کنيم. چين نيز شريک تجاري ايران در واردات و صادرات ايران است و رتبه خوبي دارد و به همين جهت از طريق تهاتر مي توانيم تجارت فرا مرزي انجام دهيم.
در ادامه ابوالفضل ابوترابي با اشاره به تهاتر گفت: بانک هايي که در زمينه تهاتر فعاليت مي کنند، در دنيا بسيار موفق بوده اند. ترکيه با تهاتر و بدون اينکه پولي استفاده کند، تجارت موفقي داشته است و مشکلات خود را حل مي کند. اخيرا روسيه نيز به موضوع تهاتر ورود پيدا کرده است و توانسته است اين کار را انجام دهد.
وي اشاره کرد: در بودجه برنامه سال 97 و در تبصره پنجم، در داخل کشور موضوع تهاتر را به مبلغ 100 هزار ميليارد تومان آورده بوديم و در داخل اعمال کرديم و تجربه خوبي هم بود. از سال 90 به اين سمت، تجار بدون اينکه قانوني در اين زمينه وجود داشته باشد، به لحاظ مشکلات تحريم و به واسطه صرافي ها، شروع به تهاتر کردند.
عضو کميسيون امور داخلي و شوراهاي مجلس بيان کرد: بيشترين صادرات در حال حاضر پتروشيمي و فولاد است که مبالغ خيلي از آنها به داخل کشور نمي آيد و پول آن در خارج از کشور باقي مي ماند و به همين جهت تهاتر، يک ظرفيت مناسب براي تجارت با کشورهاي ديگر است که البته اين مهم نيازمند تسهيل گري توسط دولت ها است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تهاتر ظرفيت تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم