Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@14:24:23 GMT

آیا امکان باردار شدن بعد از زایمان وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۵۷۰۰

درود من 3 ماه پیش سزارین کردم و هنوز پریود «عادت ماهانه» نشدم البته حدود پنجاه روز پس از زایمان لک بینی در حد 2 تا 3 روز داشتم که فکر نکنم مربوط به عادت ماهانه بوده باشه حالا سوالم اینه که تخمک گذاری دراین زمان انجام میشه با وجودی که عادت ماهانه نشدم یعنی احتمال بارداری هست ؟

و این‌که دخترم از شیر خودم تغذیه میکنه فقط بعضی روزا حدود 50 تا 60 سی سی شیر خشک بهش میدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جواب دکتر زینب توکل ، دکترای تخصصی سلامت باروری:
دوست عزیز از ان جاییکه در حال شیردهی هستید و میزان پرولاکتین شما بالا است میزان رخ داد قاعدگی پایین است اما تخمک گذاری شما ممکن است هرماه اتفاق بیفتد و احتمال بارداری هرماه وجوددارد. بنابر این توصیه می‌شود در به کارگیری یک روش جلوگیري مناسب دقت فرمایید.

نکات مهم درباره بارداری
در اینجا به نکاتی که تعداد زیادی از زنان درباره لقاح و باروری نمی‌دانند اشاره می‌کنیم و به این‌که چگونه میتوانید احتمال بارداری تان را ان گونه که می‌خواهید بالا ببرید.

نکته اول: استفاده از فولیک اسید اهمیت بسیاری دارد

«نیمی از زنان نمیدانند پیش از بارداری باید از مکمل فولیک اسید استفاده کنند»

باوجود تاکیدهای بسیاری که شده است و می‌شود، نیمی از زنان در سنین باروری هنوز نمیدانند باید پیش از باردار شدن و با هدف پیشگیري از نقص هاي‌ لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا، از مولتی ویتامین حاوی فولیک اسید استفاده کنند.

فولیم اسید نوعی ویتامین B است که به ساخت سلول هاي‌ سالم – از جمله سلول هایي که در شکل‌گیری ستون نخاعی تاثیر دارند – کمک می‌کند. استفاده از فولیک اسید حتی ممکن است کیفیت تخمک هاي‌ یک زن را افزایش دهد.


وقتی برای بارداری تلاش میکنید، باید هرروز از ویتامین هاي‌ بارداری مصرف کنید – عمدتا شامل 800 تا 1000 میکروگرم – که نیاز شما رابه فولیک اسید طی دوره بارداری پاسخ می‌دهند «تمام زنان در سنین بچه داری باید با توجه به احتمال بارداری برنامه ریزی نشده، روزانه 400 میکروگرم مکمل فولیک اسید استفاده کنند». این ویتامین مدت زیادی در بدن شما نمی‌ماند، پس یادتان باشد باید هرروز استفاده کنید.

نکته دوم: چاقی بر تخمک گذاری یک زن تاثیر میگذارد

«بیش از 25 درصد زنان نمی‌دانند چاقی میتواند بر توان باروری آن ها تاثیر بگذارد»

سارا پنتلیکی، استاد زنان و زایمان در دانشگاه پنسیلوانیا میگوید:

«اضافه وزن می‌تواند با مسائل دکتری دیگری مانند بیماری تیروئید، دیابت پنهان، دیابت و سندروم تخمدان پلی سیستیک در ارتباط باشد، مواردی که می‌توانند بر تخمک گذاری یک زن تاثیر بگذارند». اگر دچار پریودهای ناهنجار یا بی نظم هستید – مانند پریودهایی که بیش از 35 روز به طول می انجامند – ممکن است بدن شما هرماه تخمک گذاری نکند که احتمال بارداری تان را کاهش می‌دهد.

خبر خوب اما این است که اگر اضافه وزن دارید، کاهش 5 تا 10 درصد وزن بدن میتوان شانس شما را برای بارداری افزایش دهد. دکتر پنتلیکی توصیه می‌کند که اگر پس از 12 ماه تلاش باردار نشده اید، به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.


نکته سوم: سیگار مطلقا ممنوع!
«حدود 25 درصد زنان از پیامد های وخیم سیگار برای لقاح و باردار شدن اطلاعی ندارند»


سیگار کشیدن احتمال انسداد لوله هاي‌ رحم را افزایش می‌دهد و به تخمک هاي‌ شما آسیب میرساند. استعمال دخانیات همچنین احتمال سقط جنین، نقص هاي‌ تولد و بدنیا آوردن کودکی با وزن کم را بالا میبرد.

اگر چنین عادت مخربی دارید، صبر نکنید تا موقع بارداری ان را کنار بگذارید، چه ترک سیگار در هنگام بارداری میتواند استرس شدیدی به بدن شما و احتمالا رشد فرزندتان وارد کند.

نکته چهارم: با بالا رفتن سن امکان بارداری سخت تر می شود
«یک پنجم زنان از تاثیر بالارفتن سن بر باردار شدن آگاهی ندارند»

این درست که دروو باریمور، ستاره هالیوود در 38 سالگی دومین فرزندش را باردار شده یا لورا لینی، دیگر بازیگر سرشناس در 49 سالگی برای اولین بار مادر شده است، اما واقعیت ان است با گذشت هر سال، لقاح و باردار شدن سخت تر میشود.

در سن 30 سالگی احتمال باردار شدن در هر پریود شما 20 درصد است، در حالیکه با رسیدن به 40 سالگی این احتمال در هر پریود به پنج درصد کاهش مییابد.

بالا رفتن سن همچنین احتمال سقط جنین و بروز نقص هاي‌ موقع تولد را افزایش می‌دهد. سارا پنتلیکی دراین باره میگوید: «اگر بیش از 35 سال سن دارید، و پس از 6 ماه تلاش هنوز باردار نشده اید، به دکتر مراجعه کنید. او می‌تواند مشکلاتی را مانند بسته بودن لوله رحمی شناسایی و درمان کند».

منبع: تالاب

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بارداری زایمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۵۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه مامایی کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی ترین رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه ای داشته است.

امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره مندی فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش ماماها در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت.

لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشورهای پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماه ای کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد:

- اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان

- ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط ماما انجام می‌شود.

- ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین لیبر

- استاندارد سازی نیروی انسانی ماما برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین لیبر و زایمان و بهره مندی تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان

- فراهم شدن امکان حضور ماما همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی

- اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

کد خبر 6095996 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان