Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام سابق حکومت طالبان در افغانستان می‌گوید در صورتی که مذاکرات صلح به نتیجه برسد، طالبان دیگر اعمال گذشته خود را تکرار نخواهند کرد. ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۷ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، مذاکرات صلح افغانستان اخیراً روند رو به رشدی به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص، چندی پیش نمایندگان گروه طالبان و زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در دوحه قطر دیدار و گفتگو داشتند. به گفته خلیل زاد، در این مذاکرات، طرفین به توافقات اولیه درخصوص برخی مسائل دست یافتند. این در حالی است که طالبان هنوز حاضر به گفتگوی مستقیم با دولت افغانستان نشده است. در همین رابطه،گفتگویی با «مولوی قلم الدین» از وزرای دوره طالبان انجام شده است.

به گفته وی، طالبان در صورتی می توانست دولتی را با همان شرایط سخت گذشته روی کار بیاورد که به هر طریق ممکن، اختیار کامل آن را به دست بگیرد. اما اکنون مصالحه پیش آمده و طالبان قول داده اند که نمی خواهند حکومت را انحصاری کنند و خواهان حکومتی کاملا قانونمند با حضور تمام اقوام هستند.

مولوی قلم الدین در این باره گفت: ما معتقد هستیم که وقتی صلح تحکیم شود، دولتی بر سر کار خواهد آمد که در آن از زدن و کشتن خبری نیست و حقوق زن، حقوق مرد و حقوق بشر ضایع نخواهد شد. در چنین دولتی یک طرف، یک قوم، یک سمت حاکم نمی شود که باز همان اعمال گذشته خود را انجام دهد.

به گفته این مقام پیشین طالبان، بعد از صلح، یک حکومت قانونمند خواهد آمد که در آن نه زور باشد نه چپاول باشد نه فساد باشد و حتی در آن از تمامی این مشکلات جلوگیری خواهد شد.

مولوی قلم الدین که در نشست مسکو نیز حضور داشت، این نشست را بسیار مفید ارزیابی نموده و نتیجه آن را دور از تصور دانست.

به گفته این مقام پیشین طالبان، نشست مسکو اولین قدم برای تحکیم صلح بود که در یک فضای کاملا صمیمی برگزار شد و از این رو معلوم شد که به زودی صلح در افغانستان تحکیم خواهد شد.

به گفته مولوی قلم الدین، کنفرانس مسکو از این لحاظ اهمیت داشت که در آن بسیاری از احزاب سیاسی، شخصیت‌های ملی و شخصیت هایی که در سیاست افغانستان تأثیر گذار هستند؛ شرکت داشتند و از آن سو، طالبان نیز با یک هیأت قوی شرکت و آمادگی خود را برای صلح اعلام کردند.

مولوی قلم الدین حضور جناح‌هایی که چندین سال با هم درگیر بودند دور یک میز و همچنین رسیدن به یک تفاهم را زمینه ساز آتش بس در افغانستان دانست و گفت اعضای شرکت کننده در این نشست به این تفاهم رسیدند که اجازه نخواهند داد که کشوری در امور داخلی افغانستان دخالت کند.

این مقام پیشین طالبان تصریح کرد که یکی از ابعاد مصالحه در افغانستان قدرت های خارجی هستند و از جایی که آمریکا آمادگی کامل خود را برای صلح ابراز داشته است، دیگر کشورها مانند روسیه، ایران و چین هم از این روند حمایت خواهند کرد؛ پس دیگر نباید از اختلاف‌هایی که در بین این کشورها وجود دارد در قضیه افغانستان نگران بود.

مولوی قلم الدین در این باره گفت: همین که آمریکا به صلح راضی شده است دیگر قدرت‌ها مانند روس‌ها، ایرانی‌ها و دیگر کشورها نیز از این روند حمایت خواهند کرد.

البته وی در خصوص موضع پاکستان در قبال صلح تردید داشت اما تأکید کرد که طالبان معلوم کرده اند که خواهان برقراری صلح در افغانستان هستند.

این مقام پیشین طالبان گفت: بعد از توافق برای صلح، جرگه‌ای مردمی به وجود خواهد آمد و در آن چگونگی و ساختار حکومت معلوم خواهد شد و اینکه نظام آینده ریاستی خواهد شد، یا نیمه ریاستی و یا هر ساختار دیگری.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۶۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی طالبان با ترکیه در کابل

سرپرست وزارت خارجه طالبان با جهاد ارگین‌آی، سفیر ترکیه در کابل دیدار کرد؛ بر بنیاد خبرنامه‌ وزارت خارجه طالبان در این دیدار درباره روابط دوجانبه، اقدام‌های مثبت در افغانستان، آغاز تجارت از طریق راه لاجورد، افتتاح نمایش‌گاه‌های مشترک در ترکیه و افغانستان گفت‌وگو شده است. 
سفیر ترکیه در این دیدار گفت که در آینده نزدیک ترکیش ایرلاین نیز پروازهایش را به افغانستان از سر خواهد گرفت.

پبش از این نیز امیرخان متقی در دیدار با سفیر ترکیه در کابل ضمن قدردانی بابت کمک‌های بشردوستانه مردم و دولت ترکیه گفته بود که طالبان تسهیلات لازم را به سرمایه‌گذاران ترک در افغانستان فراهم خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ترزیچ: رویای دورتموند تکرار قهرمانی سال 1997 است
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • وقوع انفجار در کابل
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی