Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: بیش از ۳۵۰هزارحلقه چاه غیرمجاز در کشور داریم که مصرف آنها بالغ بر ۷.۵ میلیارد مترمکعب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ عیسی کلانتری امروز(پنجشنبه) در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان قزوین در محل استانداری اظهار کرد: اگر در کارها استراتژی نداشته باشبم در آینده دچار چالش و مشکل می‌شویم، لذا لازم است استراتژی را بپذیریم و براساس آن پیش برویم تا هم محیط زیست آسیب نبیند و هم مشکلی نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی اضافه کرد: وقتی اصول را مبنای کار قرار دهیم مشکلی نخواهیم داشت و هم اشتغال ایجاد شده و هم طرحها اجرا می‌شود و در کنار آن محیط زیست سالم می‌ماند. 

این مقام مسئول بیان کرد: چهل سال آب را آلوده کردیم، تالاب‌ها را خشک کردیم، ریزگرد راه انداختیم، آب‌های زیرزمینی را مصرف کردیم و باید اذعان کنیم عملکرد زیست محیطی ما مطلوب نبوده و باید بپذیریم وقتی توسعه پایدار را کنار می‌گذاریم باید مشکلات را تحمل کنیم. 

رئیس سازمان محیط زیست کشور یادآورشد: هیچ پروژه ای بدون مطالعات زیست محیطی نباید اجرا شود و در گذشته خیلی از تصمیماتی که گرفته اند علمی نبوده از جمله جاده الموت به تنکابن را آقایان دولت قبل آغاز کردند و امروز ادامه آن مشکل دارد. 

وی ابراز کرد: رئیس جمهور دستور دادند ۲۵۶ پروژه را دوباره مطالعه کنیم که حدود ۲۲۶میلیون دلار و بیش از ۶۴هزار میلیاردتومان درآنها سرمایه گذاری شده و می‌تواند صدها هزار شغل را ایجاد کند اما برخی از آنها اگر اجرا شود محیط زیست را نابود می‌کند. 

کلانتری گفت: توسعه پایدار چیز پیچیده ای نیست تنها باید به چند موضوع توجه داشته باشید و کاری کنید که توجیه اقتصادی داشته باشد، نظم اجتماعی و محیط زیست را نابود نکند و سرمایه نسل آینده را از بین نبرد و با رعایت همین موارد می توانید توسعه پایدار را محقق کنید. 

وی عنوان کرد: نسل‌های آینده هم حق دارند زندگی کنند و ما باید محیط زیست را برای آیندگان حفظ کنیم و بدانید همه ما در این سازمان دنبال آن هستیم تا مشکلات مردم حل شود اما امروز از عملکرد محیط زیست نمی‌توانیم دفاع کنیم. 

رئیس سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: نمی‌توان به تخریب محیط زیست بی تفاوت بود، در فصل زمستان نباید نیروگاه‌ها از سوخت مازوت استفاده کنند، اما چون روزانه ۴۴۰هزار بشکه مازوت در پالایشگاه‌های کشور تولید می شود باید جایی آن را مصرف کنند و در این زمینه باید از وزیر نفت تشکر کرد که با از خود گذشتگی کمک کردند تا سوخت ۱۲ نیروگاه از مازوت به گاز تبدیل شود. 

وی ادامه داد: زندگی مردم را ما باید سامان دهیم و از محیط زیست دفاع کنیم، البته باید مراقب باشیم تا کارشکنی هم نشود وقتی مجلس تصویب کرده ما موظفیم در حداکثر دو ماه جواب استعلام های زیست محیطی شما را بدهیم و اگر در این مدت جواب ندادیم شما اجازه دارید بدون توجه به محیط زیست طرح خود را اجرا کنید. 

کلانتری یادآورشد: اجازه نمی‌دهیم بدون مطالعه با ساخت جاده و راه آهن و کارخانه، جنگل‌ها و تالاب‌ها را نابود کنید و اگر قرار است جنگل‌های هیرکانی با ساخت جاده ای نابود شود، اجازه نخواهیم داد چون این میراث متعلق به آیندگان است و ما وظیفه داریم جلوی توسعه غلط در کشور را بگیریم. 

وی بیان کرد: حق نداریم اشتباهات عسلویه را در مکران تکرار کنیم، وقتی می‌گویبم صنایع آب بر در مناطق کم آب نباشد، می‌توان جای دیگر این طرح را اجرا کرد.   
معاون رئیس جمهورافزود: راه برای توسعه در کشور باز و هموار است اما نباید اجازه دهیم به بهانه توسعه حقوق مردم نادیده گرفته شود.

وی عنوان کرد: ما باید زیستگاه‌ها و مناطق حفاظت شده را در اختیار مردم قرار دهیم و فقط آنجا شکارچی نرود زیرا محیط زیست متعلق به همه ایرانیان و نسل‌های بعدی است که باید در این سرزمین بدنیا آمده و زندگی کنند و انصاف نیست آب شیرین را تمام کنیم و سرزمینی خشک را تحویل دیگران دهیم. 

این مقام مسئول بیان کرد: بر اساس اصول کنوانسیون جهانی حداکثر می‌توانیم ۴۰درصد از آب‌های تجدیدپذیر را استفاده کنیم که ما در سال جاری ۱۲۰درصد آن را مصرف کردیم و در شرایطی که ۷۰میلیارد مترمکعب ذخیره آبی داشتیم بیش از ۹۴میلیارد مترمکعب را مصرف کردیم که نگران کننده است. 

کلانتری اضافه کرد: ساخت سد هم خوب است و هم بد اما باید مراقب باشیم آن را در جای مناسب بسازیم، امروز چرا باید میزان بهره وری انرژی در کشور ما بعد از روسیه در ردیف پایین ترین کشورها باشد و کمترین بازدهی انرژی را داشته باشیم در حالی که دولت پذیرفته ۴ درصد مصرف انرژی پایه با رشد هشت درصدی کم شود و ما ۷۲ میلیون تن کربن را کاهش دهیم اما بر اساس برنامه ششم توسعه و دستور رهبری باید تا ۷۳۲ میلیون تن کاهش کربن می داشتیم اما این امر هم محقق نشده است. 

وی گفت: از نظر ما در محیط زیست هر صنعتی که بخواهد توسعه پیدا کند، هر جاده، راه آهن و بندری که می‌خواهد ساخته شود، اگر ضوابط محیط زیست را رعایت کند بلامانع است اما بدون ضابطه نمی‌توان هر کاری کرد. 

رئیس سازمان محیط زیست کشور اضافه کرد: نیروگاه شهید رجایی اگر در شرق تهران ساخته شده بود هیچ آلایندگی نداشت، اما چون در غرب ساخته شده به دلیل شرایط آب و هوایی اگر از مازوت استفاده کند حدود ۲۰درصد آلایندگی هوای تهران و کرج را موجب می‌شود و امروز که سوختش به گاز تغییر یافته از این مشکل رها شده ایم. 

وی بیان کرد: وقتی از ۲۰۰میلیارد مترمکعب آب شیرین کشور ما بیش از ۱۸۰ میلیارد مترمکعب را مصرف کرده ایم و در مدت هشت سال بیش از ۲۵۰ میلیارد مترمکعب اضافه برداشت داریم باید آیندگان ما را بازخواست کنند که با نعمت‌های خدادادی چه کردیم. 

کلانتری اظهار کرد: برای تولید یک کیلو هندوانه ۴۰کیلوگرم آب مصرف می‌شود در حالی که برای تولید یک کیلو گوشت قرمز ۱۵هزار کیلو آب مصرف می‌کنیم و در واقع برای یک میلیون تن گوشت قرمز سالانه ۱۵میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود و با این روش قرار نیست هر چیزی را هوس کردیم تولید کنیم و آیندگان دچار بحران شوند. 

وی اضافه کرد: هر چیزی اصولی دارد و نمی‌توان هر جا دلمان خواست جاده و راه آهن، بندر و کارخانه و دامداری بسازیم و اگر یک نماینده خواست به منطقه خودش رسیدگی کند جاده ای بسازد که مطالعه زیست محیطی نداشته باشد و آیندگان را دچار چالش و بحران کند. 

کلانتری اضافه کرد: ما در محیط زیست باید جوابگوی آیندگان باشیم و نگذاریم صنایع آلاینده و کارخانه های فولاد قدیمی و فرسوده وارد کشور شود و آب‌های ما را نابود کند در حالی که می توانیم صنایع های تک و کم آب را در کشور توسعه دهیم. 

وی در خصوص تولید زباله هم گفت: هر ایرانی روزانه ۸۰۰ گرم زباله تولید میکند در حالی که اگر الگوهای مصرف رعایت شود، می‌توانیم این وضعیت را ساماندهی و مدیریت کنیم. 

رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص وضعیت جادههای استان قزوین گفت: خوشبختانه تمیزترین جاده‌های کشور در قزوین قرار دارد و وضعیت زباله‌های کنار جاده در استان شما بسیار کم و آلودگی بسیار پایین است و این ظرفیت را دارید که بعنوان تمیزترین استان کشور از نظر زباله و محیط زیست معرفی شوید. 

وی اظهار کرد: مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان و استاندار در خصوص جاده‌های قزون به تنکابن و رحیم آباد به استان گیلان را بررسی می‌کنیم و هرجا که مشکل با اصلاحی رفع شدنی بود همکاری می کنیم. 

رئیس سازمان محیط زیست کشور اضافه کرد: عملکرد استان در بخش زباله و پسماند خوب بوده اما انتظار داریم در بخش آب هم عملکرد بهتری داشته باشید و از اضافه برداشت چاه‌های مجاز هم جلوگیری کنید. 

وی گفت: بیش از ۳۵۰هزارحلقه چاه غیرمجاز در کشور داریم که مصرف آنها بالغ بر ۷.۵ میلیارد مترمکعب است در حالی که برداشت اضافه از چاه‌های مجاز کشور از ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب هم فرارتر رفته است. 

معاون رئیس جمهور بیان کرد: محیط زیست در خدمت مردم، دولت و آیندگان است و به توسعه در چارچوب ضوابط اهمیت می‌دهیم اما می‌خواهیم ثروت‌های کشور برای نسل‌های آینده هم باقی بماند.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی

زندگی روزمره‌ی ما چنان با استفاده از کیسه‌های پلاستیکی پیوند خورده است که نمی‌توانیم روزی را بدون وجود آن‌ها تصور کنیم؛ غافل از اینکه این الگوی مصرف تبعات جبران ناپذیری را به همراه دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری: ورود مبحث آلودگی پلاستیکی زمانی وارد مبحث عمومی شد که در سال ۱۹۹۷یک لکه بزرگ پلاستیکی در اقیانوس دیده شد.

اما پنج سال به طول انجامید تا اولین کشور در جهان استفاده از پلاستیک را ممنوع کند. این بنگلادش بود که اولین ممنوعیت پلاستیک یکبار مصرف را در سال ۲۰۰۲ اعمال کرد و دلیل آن هم این بود که یکی از عوامل رایج سیل و سیلاب در این کشور مسدود شدن کانال‌های خروجی فاضلاب توسط پلاستیک‌ها است.

در آفریقای جنوبی نیز قانونی تصویب شد که استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را محدود کرد. همچنین چندین کشور اروپایی با در نظر گرفتن تأثیر منفی کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست و تولید محصولات کشاورزی، راهکار‌هایی برای کاهش این آسیب‌ها ارائه دادند. دولت ژاپن برای کاهش تولید و مصرف کیسه‌های پلاستیکی هزینه‌ی آن‌ها را به صورت کامل از مردم دریافت می‌کند.

ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی نسبت به ممنوعیت تولید آن روش کاربردی‌تری است. حتی اگر دولت‌ها برای استفاده از پلاستیک مالیات هم دریافت کنند نمی‌توانند مصرف آن را به صفر برسانند و آسیب‌هایی که به اکوسیستم وارد می‌شود همچنان ادامه خواهد داشت.

بر اساس آمار وبگاه the world count، امسال چیزی در حدود پنج تریلیون کیسه پلاستیکی مصرف خواهد شد. این حجم می‌تواند دو برابر مساحت کشور فرانسه را بپوشاند. در حالی که اکثر این کیسه‌های پلاستیکی خیلی ساده دور ریخته می‌شوند و تنها یک درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

تقریباً به طور متوسط هر کیسه پلاستیکی در حدود ۱۲ دقیقه مورد استفاده قرار می‌گیرد درحالی‌که برای تجزیه آن چیزی در حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز است. در مجموع سالانه ۱۰۰ میلیون تن پلاستیک استفاده می‌کنیم. حدود ۱۰ درصد از این پلاستیک به اقیانوس‌ها ختم می‌شود که معادل ۳۰۰ میلیون عدد کیسه پلاستیکی است. آبزیان هم کیسه‌های پلاستیکی رها شده در دریا را به جای غذا می‌خورند و این کار به انسداد دستگاه گوارش، خفگی، پارگی دستگاه گوارش، عفونت، کاهش تولید مثل و در نهایت مرگ آن‌ها می‌شود.

در تحقیقات متعددی که انجام شده مشخص شده است که مواد تشکیل دهنده‌ی کیسه‌های پلاستیک ممکن است باعث ایجاد سرطان در بدن موجودات زنده شود. این کیسه‌ها در حجم زیاد در مکان‌های دفن زباله وجود دارند، هکتار‌ها زمین را اشغال کرده‌اند و از خود گاز‌های خطرناک متان و دی‌اکسید کربن منتشر می‌کنند. همچنین شیرآبه‌های بسیار سمی‌ای از محل دفن زباله جاری می‌شود که می‌تواند خاک و آب را مسموم کند.

در حال حاضر ۹۴ کشور ممنوعیت‌هایی را برای استفاده از کیسه پلاستیکی اعلام کرده‌اند و برخی کشور‌ها نیز در ازای ارایه کیسه پلاستیکی مبالغی را دریافت می‌کنند.

رتبه ایران در استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بالاتر از حد متوسط جهانی است و سالانه بیش از نیم میلیون تن کیسه پلاستیکی در کشور تولید می‌شود. اما متاسفانه نه تنها تدبیری برای فرهنگسازی و جلوگیری از مصرف بی رویه پلاستیک در کشور اتخاذ نشده است، بلکه روز به روز تبلیغات در این حوزه نیز گسترش پیدا می کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تبلیغ مستقیم تولید کیسه پلاستیک به واسطه دریافت حق تبلیغ

مهدی اسماعیلی، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ زهر عرب زاده پیرامون تبلیغات غیرکارشناسی استفاده از کیسه پلاستیک در رسانه ملی و فروشگاه‌ها اظهار داشت: چالش خای مرتبط با پلاستیک‌ها و مشتقات نفتی در چرخه‌ای که بعد از استفاده از آن‌ها در طبیعت رخ می‌دهد باید جستجو شود.

وی افزود: در رابطه با پلاستیک‌ها محصولات جانبی که در فرآیند تخریب شدنشان تولید می‌شود که شامل میکرو و نانو پلاستیک‌ها است منجر به آلودگی منابع خاکی و آبی می‌شوند. همچنین این ذرات به واسطه ابعادشان می‌توانند تحت تاثیر وقوع ریزگردها، خودشان به عنوان بخش جدیدی از ریزگرد‌ها سلامتی انسان را تحت تاثیر قرار دهند.

اسماعیلی تصریح کرد: چیزی که خیلی مهم است، اثرات طولانی مدتی است که این‌ها بر جامعه انسانی و سلامت انسان‌ها برجای می‌گذارند.

وی افزود: از جمله اثرات استفاده از پلاستیک‌ها می‌توان به ایجاد اختلال در غدد درون ریز و ایجاد مشکلات جدی در سلامت انسان‌ها اشاره کرد.

وی در رابطه با تبلیغات ترویجی پلاستیک اذعان داشت: صدا و سیما به عنوان یکی از مراجع اصلی فرهنگ ساز در کشور از پتانسیل بالایی برای فرهنگ سازی برخوردار است. اما متاسفانه تبلیغات مختلفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را ترویج می‌کند، صرفا به واسطه دریافت حق تبلیغ هرروز در رسانه ملی بیشتر می‌شود.

وی در ادامه گفت: حتی برخی از این تبلیغات وجود دارد که مستقیما تولید کیسه‌های پلاستیکی را به عنوان یک کارآفرینی ترویج می‌کند.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان داشت: چیزی که در رسانه ملی یک مقدار مغفول مانده، این است که در رابطه با کیسه‌های پلاستیکی تخریب پذیر و سایر کیسه‌ها، به صورت تصنعی در آگاهی مخاطب نقش آفرینی می‌کنند. اما این موضوع را که تخریب پذیر بودن کیسه‌ها به معنای عدم ایجاد مشکلات محیط زیستی نیست را توضیح نمی‌دهند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • مسدود شدن ۹ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان