Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@09:39:00 GMT

مکاشفات عاشقانه منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۹۸۷۰

به گزارش خبرنگار ایلنا، مکاشفات عاشقانه کتابی از مجموعه سه گانه‌های عاشقانه توسط انتشارات نظام‌الملک منتشر شد.

کتاب مکاشفات عاشقانه چون دو کتاب پیشین از نویسنده (محمدباقر اشرفیان) دارای نثری ادبی و نزدیک به بیانی شاعرانه است که متون مسقلی را دربرمی‌گیرد که هر کدام به فراخور مضمون اصلی، عشق، وصل و فراق با بهره‌گیری از آموزه‌های ادبیات عرفانی و حکمی و فلسفی پارسی، فضاسازی شاعرانه‌ای را در بیانی از واگویی‌های درونی نویسنده ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب، گاه گریزی به اشارات فلسفی درباب عشق دارد و گاه کلامی کاملا احساسی و شاعرانه را در قالبی از نثر موزون ارائه می‌دهد. در برخی متون اشاراتی از شعر عرفانی پارسی در ابتدای هر متن می‌آید که با مضمون و فضاسازی آن متن منطبق است و گویی این اشاره تا حدود زیادی الهام نویسنده از آن را نشان می‌دهد و شاید اشاره و کمکی است برای مخاطب در جهت ورود به فضای نوشته‌ای که در هر متن مستقل به خوانش آن می‌پردازد.

کتاب با تصویرسازی‌های نویسنده که با نمادی از میوه انار ارائه شده است، مزین شده که خود می‌تواند در اطلاق عنوان مکاشفه به مقوله دل کمک کند. از این رو که در ادبیات عرفانی نیز انار، گاه به منبع نگه‌داری رازها و خون دل عاشق و سالک جویای وصال تعبیر شده است و از این روی با دل و روح جستجوگر عشق، نماد پیدا کرده است. این رویکرد تصویری از این نظر مهم می‌نماید که نویسنده خود به تصویرسازی کتاب خود نیز پرداخته است و تصاویر با شیوه خطی و بدون رنگ، منطبق بر نوع نثر به کار رفته در کتاب، فضای شاعرانه‌ای دارند و از این روی، متن و تصویر به هم نزدیک شده‌اند که خود می‌تواند به درک فضای رمانتیک اثر برای مخاطب کمک کند. خوانش این اثر خواننده را به فضایی لطیف از شاعرانگی عاشقانه سوق می‌دهد که تعابیری آشنا از عشق که در منظومه‌های کهن پارسی و غیرپارسی بسیار به چشم آمده است را با نگاهی متفاوت بازنمایی می‌کند که جذابیت دنبال کردن هر کدام از متون مستقل در کتاب را، در پی دارد.

 محمدباقر اشرفیان دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه هنر و نویسنده 10 کتاب در زمینه‌های ادبی و هنری بوده که سبک نوشتاری‌اش، ریشه در ادبیات کهن پارسی و آمیزه‌ای از نثر منظوم، حکمت و عرفان ایرانی و البته نگاهی اسطوره‌ای در بسیاری از متون و تعابیر نوشتاری است، دارد. پیش‌ از این، مجموعه عاشقانه‌های آدم وحوا با قلم وی و با نثری خاص  منتشر شده است که اقبال خوبی بین خوانندگان یافته و در کنار این اثر، مجموعه عاشقانه‌های هبوط، که دومین کتاب از مجموعه عاشقانه‌های منتشر شده از نگارنده است، با ادبیاتی نزدیک به این دو اثر، و تصویرسازی‌های وی منتشر شده است.

کتاب مکاشفات عاشقانه نمونه مکمل دو مجموعه پیشین بوده ودر در قطع رقعی و در 108 صفحه با قیمت 180000 ریال  توسط انتشارات نظام‌الملک راهی بازار نشر شده است.

در بخشی از کتاب این عاشقانه آمده است:

«اینسان تو را دوست دارم ای محبوب من! که رگانم بوی تو گرفته اند و مغزم تیره از سودای تو.

اینسان تو را دوست دارم ای محبوب من! که از هجوم عاشقانه‌های لغزان بر رگانم به کویر پناه می‌آورم و روح زخم خورده را به مرهم خیالت آرام می‌دارم و بی تو بودن مرا سخت است و کویر مرا صبر می‌آموزد.

اینسان تو را دوست دارم ای محبوب من، که در سرخی چشمم و در لهیب آتش درونم و در نغمه‌های جوشان از رگانم و در بغض در گلو خفته‌ام که عمری است رازدار ناگفتنی‌های من است، پیداست.

اینسان تو را دوست دارم ای محبوب من! که دمی نیست که بی تو بنشینم و بی تو برخیزم و بی تو راه پویم در جاده‌های سرگردانی خویش.

مردمان، سرخوش از جشنی هزارساله اند. کودکت می‌خندد چون گلی که شکفته شد از لبخند تو و رقصان میان درختان با همبازیانش شادمانی می‌کند. امشب، شب معطّری است که بادها را مست کرده است. در جمع مستان پچ پچی برخاسته. بادها در کمین عطر تواند که بربایند وتا سوی کویری در سکوت خفته آرند و ناخدایی مرده را به شمیم آن دیده بگشایانند.»

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عاشقانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۹۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 

به مناسبت روز جهانی کارگر، نشست خوانش و تحلیل کتاب «خاک کارخانه» اثر شیوا خادمی، روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر با حمایت موسسه پژوهش تعالی حقوق از ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

در این برنامه که ورود برای عموم آزاد و رایگان است، وحید آگاه (عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی) طراح و دبیر رویداد، در مورد ابعاد حقوقی مطرح در تحولات مربوط به این کارخانه، سخن می‌گوید. شیوا خادمی (عکاس و نویسنده کتاب) از تجربه پنج سال پژوهش در مورد این کتاب توضیحاتی را ارائه می‌دهد و خسرو معصومی (نویسنده و کارگردان سینما) از تجربه ساخت فیلم در فضاهای مختلف کارخانه و خاطرات خود به عنوان یکی از فرزندان کارگران کارخانه بیان می‌کند. نوید پورمحمدرضا (نویسنده و پژوهشگر مطالعات شهری) نیز از تاثیر کارخانه بر بهشهر و خرده فرهنگ‌هایی که‌ به واسطه کارخانه شکل گرفته، سخن می‌گوید. همچنین، الهام کردا (بازیگر تئاتر و سینما) بخش‌هایی از کتاب را برای حاضران قرائت می‌کند.

"خاک کارخانه" ثبت تجربه‌های ناشنیده‌ترین حلقه‌های زنجیره کار در ایران، تاریخ شفاهی یک صنعت و روایت یک مکان است از زبان زنان و مردانی که شورمندانه محیط کارشان را دوست داشته‌اند و با تعطیلی آن، طعم فقدانی بزرگ را چشیده‌اند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899019

دیگر خبرها

  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • مجموعه بیانات شهید بهشتی دربارۀ نماز منتشر شد
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها