Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-08@15:35:25 GMT

دولت دست‎و‎پای بورس انرژی را نبندد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۹۹۴۷

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: برای موفقیت بورس انرژی باید موانع و ضوابط زاید را از بخش خصوصی برداشت و یک خط اعتباری برای آن‌ها ایجاد کردبه گزارش بلاغ،رضا پایدار در برنامه تیتر امشب گفت: ضوابط بیهوده مانع فعالیت مناسب بورس انرژی است و دست و پای خریدار انرژی را می بندد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به سهم اندک (16درصدی) بخش خصوصی در مدیریت سبد اقتصادی کشور گفت: باید به بخش خصوصی اعتماد کرد، باید مثل همه کشوها خط اعتباری به بخش خصوصی داد و با این کار شاید حتی بتوانیم بازار سلف را که مغفول مانده در بورس انرژی فعال کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پایدار همچنین با اشاره به ظرفیت بالای بخش خصوصی در حوزه انرژی افزود: می شود صنعت پالایش کشور را توسعه داد و اگر اجازه تاسیس و فعالیت پالایشگاه های کوچک را بدهند و پالایشگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کنند می توانیم نیازهای هیدروکربنی 15 کشور منطقه را به آسانی تامین کنیم و تنها شرط این دادن تسهیلات به بخش خصوصی و اعتماد به آن است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی افزود: ما 3300 شرکت در حوزه انرژی داریم که پتاسیل بزرگی است و جمعیت تخصصی این شرکت ها که حتی در سطح جهانی شناخته شده اند چیزی حدود 180 هزار نفر است که با سایر عوامل شرکت ها به 550 هزار نفر می رسد ولی متاسفانه هم اکنون فقط از 30 رصد ظرفیت این بخش استفاده می شود که در صورت استفاده مناسب از این ظرفیت همه کشورهای منطقه برای خرید فراورده های نفتی صف خواهند کشید و در این چرخه اقتصادی دست کم 10 هزار شغل ایجاد خواهد شد که رقم کمی نیست.

پایدار در بخش دیگری از صحبت هایش خواستار آن شد که اتاق بازرگانی یک کرسی در کمیسیون انرژی مجلس داشته باشد که بهروز نعمتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ گفت: جناب پایداری شما از الان یک کرسی در کمیسیون دارید. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره عرضه نفت خام در بورس انرژی گفت: با توجه به فضایی که در بازار سرمایه اتفاق افتاده، این فضا برای ورود تجار و صادرکنندگان بسیار خوب است. 

او افزود: یک شبهه ای امروز در بازار وجود دارد و برخی اعتقاد دارند چون دولت مستاصل از فروش نفت است، متوسل به بازار بورس و سرمایه شده است که نظر درستی است چون در 16 سال اخیر اعتماد سازی لازم در بازار سرمایه ایجاد نشده است.

نعمتی تاکید کرد: با شروع کار بورس انرژی نیازمند همکاری دولت، مجلس، اتاق های بازرگانی و تعاون و بخش خصوصی هستیم و دولت و بازار باید از فرصت بدست آمده و تجربه دنیا نیز استفاده کنند.

نعمتی گفت: اصلی ترین موضوع این است که بازار بتواند اعتماد اجزای بازار را به خود جلب کند و اعتمادسازی دارای اهمیت بالایی است.

او گفت: برای عرضه نفت خام در بورس اولین بار در اردیبهشت ماه نامه ای به معاون اول نوشته شد و با دستور معاون اول عرضه نفت در بورس انرژی آغاز شد اما هنوز انتظارات برآورده نشده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه افزود: عرضه مشتقات و فرآورده های نفتی در بورس انرژی موجب رونق اقتصادی و سرمایه گذاری بیشتر در کشور می شود و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد بنابراین بورس ما در خاورمیانه با عرضه سبد کالایی انرژی و کمک گرفتن از بخش خصوصی در بورس بهترین خواهد شد.

نعمتی افزود: در اجلاس اوپک ناتوانی ونزوئلا و لیبی در تامین سهمیه نفت موجب شده است که پتانسیل لازم را در بازار نداشته باشند برعکس ایران تنها کشوری است که سهمیه نفت خود در اوپک را کاهش نداد پس با توجه به اینکه شرایط اولیه شکسته شده و گام های اولیه در بورس انرژی برداشته شده است با اعتمادسازی بیشتر دولت به بخش خصوصی و بخش سرمایه می توان به پیشرفت های خوبی رسید. 

نعمتی گفت: ارزش افزوده ای که در فرآورده های نفتی وجود دارد هرگز در نفت خام وجود ندارد بنابراین با سرمایه گذاری های لازم و دادن تسهیلات می توان ملزومات لازم را در بخش خصوصی فراهم کرد و با این کار فضای کسب و کار را رونق بخشید.

 او گفت: اگر در بخش پتروشیمی ها و واگذاری پالایشگاه ها اهلیت در نظر گرفته شود ماحصل آنچه تولید می شود در بورس کالا و انرژی دیده خواهد شد. 

سید حمید حسینی کارشناس انرژی مهمان تلفنی برنامه نیز با بیان این که ما نباید اسیر برنامه ریزی دشمنان و تحریم کنندگان شویم و باید جلوتر از آنها حرکت کنیم گفت: ما باید فضا را برای فعالیت بخش خصوصی باز کنیم و الان این راه باز شده است و فقط یک مدتی زمانبر است و من مطمئنم در چند ماه آینده بورس انرژی رونق خواهد گرفت و راه خواهد افتاد و اگر مشکلی است از طرف خریداران است که هنوز جسارت و جرأت کافی برای خرید ندارند و باید یکی از آنها صف شکنی کند تا ترس بقیه بریزد و مشکلی از سمت خودمان من نمی بینم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۹۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت پله قرمز بورس

شاخص کل در روز گذشته برای هفتمین روز متوالی با افت همراه شد تا افت شاخص در این ۷روز به ۳.۱۹درصد برسد. شکاف دلار نیمایی و آزاد، فقدان اعتماد در بازار، نرخ بهره بالا و نبود اخبار بنیادی امیدوارکننده از جمله موانع رشد بورس در مقطع فعلی محسوب می‌شوند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ هفتمین روز متوالی منفی و کم‌جان نماگر اصلی بازار در هفته جاری معاملاتی رقم خورد. روز گذشته سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محدودی داشتند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که به نظر می‌رسد سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را تثبیت کرده است، روز گذشته با کاهش ارتفاع ۰.۳۴ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز سه‌شنبه در سطح ۲ میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

افت ۷ هزار و ۶۷۴ واحدی نماگر اصلی در حالی محقق شد که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال‌و‌روز نماد‌های مختلف بازار سهام است با افت ۰.۳۷ درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۴۱ هزار و ۳۴۲ واحدی قرار گرفت.

در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۶ درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۴ هزار و ۹۵۷ واحدی کار خود را به اتمام رساند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز گذشته مقدار ۲ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومانی را ثبت کرد.

به علاوه ۱۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد. در این میان سه نماد «فارس»، «شبندر» و «ومعادن» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نماد‌های «آریا»، «سپیدار» و «آریان» بیشترین تاثیر را در شاخص کل فرابورس داشتند. همچنین «ذوب»، «کساپا» و «شستا» سه نماد پرتراکنش روز سه‌شنبه بازار بودند.

روز گذشته بازار در حالی معاملات هجدهمین روز اردیبهشت‌ماه سال جاری را به پایان رساند که همچنان سایه سنگین رکودی و ارزش پایین معاملات گریبان‌گیر سرمایه‌گذاری در بورس است. صنایع بورسی در ذره‌بین تحلیل و واکاوی با وجود نزدیک شدن به فصل مجامع و احتمال افزایش نرخ، همچنان رونقی را در سطح خود مشاهده نمی‌کنند. به نظر می‌رسد تا زمانی که تصمیم مشخصی برای بازگردانی اعتماد از‌دست‌رفته سرمایه‌گذاران که برخاسته از تصمیمات چندان کارشناسی شده گرفته نمی‌شود نمی‌توان بازار مطلوبی را انتظار داشت.

بازار از نگاه کارشناسان

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، پیرامون وضعیت و روند این روز‌های بازار گفت: در یک سال گذشته تب‌و‌تاب رخداد‌های زیادی نبض بازار را نامنظم کرده است. از سال ۹۲ که جریان معاملات بازار به سمت‌وسوی برخط شدن پیش رفت، اتفاقات سیاسی، مانند خروج آمریکا از برجام، و تغییر نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی رخ داده است.

با این وجود سرخ‌پوشی عجیب‌و‌غریب تابلوی معاملاتی در ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته و ریزش کم‌سابقه نماگر‌های اصلی بازار جزو موضوعاتی بود که بازار سرمایه نتوانسته همچنان تلخی آن‌ها را به‌آسانی هضم کند. از این رو با گذشت حدود یک سال از تاریخ مذکور همچنان عملکرد مثبتی از سوی سیاستگذاران برای افزایش شفافیت و بهبود روند خسته‌کننده بازار صورت نگرفته است.

عملکرد ضعیف سیاستگذاران در راستای افزایش شفافیت، جو مثبت سرمایه‌گذاری در بازار را با اختلال مواجه می‌کند و اطمینان از‌دست‌رفته سهامداران بیش از گذشته خدشه‌دار خواهد شد. از این رو می‌توان چنین برداشت کرد که بازار سرمایه متولی چندان دلسوزی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نشست روز دوشنبه سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای بررسی ابعاد گوناگون اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ بازار سرمایه را پس از گذشت یک سال آن‌طور که باید و شاید نمی‌توان موثر اطلاق کرد. این کارشناس بازار نسبت به آخرین وضعیت بازار ابراز کرد: بازار سرمایه همچنان نشانه‌هایی از صعود پر‌قدرت را از خود متبادر نساخته است.

با وجود اینکه به نظر می‌رسد بازار در سطوح فعلی تثبیت شده باشد و بسیاری از سهام ارزندگی مطلوبی دارند، اما همچنان برای افزایش ارتفاع نماگر‌های اصلی بازار همچنان افزایش مداوم ارزش معاملات و بهبود اطمینان سرمایه‌گذاران نسبت به وضعیت بورس ضروری است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود بازار در آخرین روز معاملاتی هفته جاری روند متعادل مایل به سبزی را پیش رو داشته باشد و روز چهارشنبه از شدت منفی‌های روز‌های گذشته هفته کاسته شود.

عرفان کاظم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص روند روز‌های اخیر نماگر‌های اصلی چنین گفت: اتمسفر بازار آینه تمام‌نمای جو کلی اقتصاد با غلظتی از رکود است.

ارزش پایین معاملات و عدم اطمینان از شرایط آینده بازار وضعیت مبهمی را برای سرمایه‌گذاران ترسیم کرده و خریداران تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در بورس نداشته باشند. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته چنین افزود: بازار در یک سال گذشته به ریزش کم‌سابقه و اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ واکنش نشان داده است.

با نگاه به گروه‌ها و صنایع گوناگون در‌می‌یابیم که بسیاری از نماد‌ها در یک سال گذشته حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد ریزش قیمتی را تجربه کردند. نشست روز دوشنبه سازمان در بررسی این موضوع را می‌توان مثبت قلمداد کرد. با این وجود به نظر می‌رسد بررسی ابعاد موضوع مذکور برای افزایش شفافیت با گذشت یک سال چندان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

این کارشناس بازار افزود: به نظر می‌رسد سال جاری، سال رکود بازار سرمایه باشد و علی‌رغم افزایش نرخ برخی بنگاه‌ها و تزریق اخبار مثبت، همچنان وضعیت تعادلی بازار ادامه پیدا خواهد کرد. از طرفی پیش‌بینی می‌شود بازار روز چهارشنبه وضعیت متعادل مساعدتری داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!