Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@03:50:06 GMT

ارز صادرکنندگان باید برگردد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۰۴۸۰

 حسین سلاح‌ورزی با تاکید بر لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات برای تامین نیازهای ارزی کشور اظهار کرد: باید به این نکته توجه کرد که همه صادرکنندگان باید در شرایط فعلی، تمام سعی خود را برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی به کار ببندند و تلاش کنند تا نیازهای ارزی کشور در این برهه از زمان تامین شود و دچار مشکلات ارزی برای رفع نیازهای کشور نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به لزوم طراحی شیوه‌ای منطقی و عادلانه برای بازگشت ارز صادرکنندگان به کشور، گفت: ما معتقدیم نباید شیوه‌های پیشنهادی بازگشت ارز حاصل از صادرات برای همه صادرکنندگان به یک شکل باشد و باید صادرکنندگان، بر اساس استفاده از ارز دولتی یا مواداولیه سوبسیددار، دسته بندی شوند.

وی اضافه کرد: بر این اساس لازم است صادرکنندگان به دو دسته تقسیم شوند؛ دسته نخست، صادرکنندگانی که فرآورده‌های صادراتی آن‌ها با مواداولیه سوبسیدی که با ارز دولتی تامین شده و دسته دوم صادرکنندگانی که محصولات صادراتی آن‌ها بدون سوبسید بوده و ارز دولتی دریافت نمی‌کنند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بدنبال این دسته‌بندی، باید ساز و کاری فراهم شود تا صادرکنندگان دسته نخست که از ارز دولتی استفاده کرده‌اند یا فراورده‌های آن‌ها با مواداولیه سوبسیدی تامین شده، بازگشت ارز حاصل از صادراتشان از همان فرایند تامین ارز اولیه‌شان، انجام شود و این ارز را توسط همان فرایند به چرخه ارزی کشور بازگردانند، و آن دسته از صادرکنندگانی که ارزشان را از بازار آزاد تهیه کرده‌اند نیز باید در همان فرایندی که تامین ارز کرده‌اند، ارز حاصل از صادراتشان را به چرخه ارزی بازگردانند.

به گفته وی، صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادراتشان را با همان قیمت و در همان فرایندی که برای مواد اولیه خود تامین ارز کرده‌اند به چرخه اقتصادی بازگردانند.

سلاح‌ورزی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی خروج سرمایه از طریق صادرات انجام نمی‌شود، گفت: ما امروز در شرایط تحریم هستیم و طبیعتاً در ارتباطات بانکی خود با کشورهای دیگر در تنگنا قرار داریم؛ لذا طبیعی است که برگشت ارز حاصل از صادرات، کار ساده‌ای نیست و حتی دولت نیز برای بازگرداندن ارز حاصل از فروش نفت، با مشکل مواجه است.

وی در واکنش به مصوبه اخیری که به منظور تشویق صادرکنندگان برای بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ شده است گفت: به نظر می‌رسد این بسته پیشنهادی، چندان گشایشی برای صادرکنندگان ایجاد نمی کند و به همین دلیل هم تاثیر چندانی در افزایش صادرات کشور نخواهد داشت.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: ما پیش از این و در ابتدای پاییز نیز بارها هشدار داده بودیم که قوانین دست و پا گیر در این بخش نه تنها کمکی به افزایش بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور نخواهد کرد بلکه صادرات کشور را هم با مشکل مواجه می‌کند.

سلاح‌ورزی با اشاره به مشکلات تامین ارز برای صادرکنندگان از سامانه نیما گفت: متاسفانه در سامانه نیما، ارز چندانی عرضه نمی‌شود و همین امر باعث صف طولانی برای تامین ارز شده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید برای کالاهای استراتژیک، از جمله دارو و نیازهای اساسی کشور برنامه‌ریزی داشته باشد گفت: بغیر از این بخش که کالاهای استراتژیک و نیازهای اساسی کشور را شامل می‌شود، مابقی نیازهای ارزی باید به سامانه‌ای موکول شود که صادرکنندگان بتوانند با تزریق ارز حاصل از صادراتشان، سایر نیازهای ارزی را پاسخ دهند و قطعاً میزان عرضه و تقاضا در این سامانه، می‌تواند در قیمتی مابین قیمت نیمایی و قیمت بازار آزاد به تعادل برسد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ارز مشکلات ایران سرمایه دولت دارو ارز صادرکنندگان حسین سلاح ورزی مصوبه تشویقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: از ضروریات شکوفایی اقتصاد پسته این است که با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان، زنجیره ارزش این محصول تکمیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی استانداری، امیر حسن‌زاده در ششمین گردهمایی فعالان صنعت پسته ایران به میزبانی مشهد، اظهار کرد: با پیگیری‌ها و تلاش‌های مدیران استان، شورای عالی پسته با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.

وی با بیان اینکه دولت و مسئولان دولتی پشتیبان کشاورزان و تاجران هستند، افزود: ۱۳ استان کشور در کشت و تولید محصول پسته فعالیت دارند و میز پسته باید در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان تصریح کرد: تولیدکنندگان پسته در بالادست و پایین دست با یکدیگر زنجیره نشده‌اند و از ضروریات شکوفایی اقتصاد این محصول ارزشمند این است که با کمک خود تولیدکنندگان و صادرکنندگان این زنجیره تکمیل شود.

وی افزود: مدیران استان برای رفع مشکلات تولیدکنندگان و تاجران، رایزنی‌های بسیاری انجام داده‌اند و در مسیر رفع آن‌ها می‌کوشند.

کد خبر 748034

دیگر خبرها

  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • ۲ مدال نقره و برنز، حاصل تلاش اسکواش‌بازان کشورمان
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد