Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@03:05:18 GMT

۴ استان جنوبی در اولویت مقابله با گرد و غبار

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۱۲۳۹

مدیر ملی ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار از تهیه سند ملی مقابله با گرد و غبار و نهایی شدن مطالعات منشایابی داخلی فرسایش بادی، طوفان ماسه و گرد و غبار خبر داد و اظهارگرد: سال بعد استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در اولویت مقابله با گرد و غبار قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، علی محمد طهماسبی بیرگانی با اشاره به تهیه سند ملی مقابله با پدیده گرد و غبار اعلام کرد: این سند هفته آینده در کمیته تخصصی گرد و غبار - که با حضور دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود - مطرح خواهد شد تا اگر اعضا نظری روی این سند دارند، اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برنامه پنج ساله مقابله با گرد و غبار یک سند بالادستی است که برنامه‌ها و رهنمودهای کلی را در حوزه سیستم‌های پیش‌بینی می‌کند، هشدار گرد و غبار، عملیات اصلاحی و روش‌های احیایی را شامل می‌شود و وظایف همه دستگاه‌های اجرایی را مشخص می‌کند.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار در پاسخ به این پرسش که در عملیات مقابله با گرد و غبار کدامیک از دستگاه‌ها بیشترین وظیفه را برعهده دارند، گفت: تقریباً بیش از ۵۰ درصد تکالیف مقابله با گرد و غبار در حوزه مسئولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی به‌ویژه بخش‌های زراعت و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است و عمده اعتبارات نیز به این وزارتخانه اختصاص یافته است. در درجه بعدی وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست بیشترین نقش را دارند. تأمین حق‌آبه مورد نیاز تالاب‌ها و دریاچه‌ها به منظور حفظ رطوبت عرصه‌ها مهمترین وظیفه وزارت نیرو است و سازمان حفاظت محیط زیست هم بیشتر به عنوان هماهنگ‌کننده دستگاه‌ها فعال خواهد بود.

طهماسبی بیرگانی همچنین با اشاره به نهایی شدن گزارش کشوری مطالعات منشایابی داخلی فرسایش بادی، طوفان‌های ماسه و گرد و غبار تصریح کرد: گزارش شامل چند فصل است که در آن نقشه‌های متعدد مرتبط با گرد و غبار و کانون‌های آن تهیه شده است. برای مثال پتانسیل فرسایش‌پذیری سرزمین یک مؤلفه مهم است که نقشه‌های آن تهیه شده است و نشان می‌دهد که حدود ۲۴ میلیون هکتار از عرصه‌های کشور دارای این پتانسیل و منشاهای گرد و غبار کشور دارای وسعتی برابر ۲۸ میلیون هکتار هستند.

به گفته این مقام مسئول در سازمان محیط زیست، در حال حاضر اطلاعات وضعیت گرد و غبار کشور در مناطق مختلف برای ماه‌ها و فصل‌های مختلف به‌طور مجزا تهیه شده است که به احتمال قوی تا خردادماه سال آتی منتشر می‌شود و در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

طهماسبی بیرگانی با بیان اینکه در سال گذشته به دلیل نحوه تخصیص اعتبارات، عمده اقدامات مقابله با گرد و غبار در استان خوزستان متمرکز بود، گفت: خوشبختانه به دلیل برنامه‌های اجرا شده در خوزستان طی سال گذشته و امسال و تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای مقابله با گرد و غبار این استان همچنین بارش‌های مناسب، اتفاقات خوبی در خوزستان افتاد اما برای سال جدید علاوه بر خوزستان سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان مورد توجه و در اولویت طرح‌های مقابله با گرد و غبار قرار خواهند گرفت.

شناسایی کانون‌های خارجی گرد و غبار تا سال آینده

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار در پایان در پاسخ به پرسشی در مورد میزان منشاهای خارجی گرد و غبارهای ایران، با بیان این نکته که شناسایی کانون‌های گرد و غبار خارجی که استان‌های کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد با کمک سازمان هواشناسی شروع شده است و به احتمال زیاد تا سال آینده نتایج آن مشخص خواهد شد، اظهارکرد: در حال حاضر شناسایی منشاهای داخلی گرد و غبار تهیه و نهایی شده است و کلیه اطلاعات مربوط به مناطق غبارخیز را به فراخور ماه و فصل در اختیار ما قرار می‌دهد، مسلماً بعد از آماده شدن مطالعات منشایایی خارجی فرسایش بادی و طوفان‌های ماسه و گرد و غبار می‌توانیم با دقت حداکثری در مورد سهم کانون‌های داخلی و خارجی گرد و غبار اظهار نظر کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گرد و غبار استان های جنوبی الویت بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۱۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی 

ایسنا/خراسان جنوبی استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت:  لیزیک و یا PRK  به معنی لیزر در ضخامت قرنیه بوده و این عمل در افرادی که نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم دارند، موثر بوده و باعث کاهش وابستگی فرد به عینک و لنز تماسی می‌شود.

محمدحسین داوری، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه توسعه ارائه خدمات تخصصی چشم پزشکی، مورد نیاز استان است اعلام کرد و گفت: یکی از پیشرفته ترین دستگاه‌های حذف عینک و رفع عیوب انکساری چشم در مرکز فوق تخصصی و چشم پزشکی نور بیرجند نصب و راه اندازی می‌شود. 

وی بیان کرد: برای اولین بار در بیرجند، این کلینیک بخش خصوصی با یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های لیزر دنیا ( لیزر تکنولاس آلمان  NEW 317 TENE O2 ) در رفع عیوب انکساری چشم آماده خدمت رسانی به همشهری‌ها و هم استانی‌ها است.

داوری بیان کرد: با خرید این دستگاه پیشرفته و دستگاهای جانبی تشخیصی دیگر از جمله دستگاه توپوگرافی ارب اسکن (orb scan)  و تومی (Tommy)  و دستگاه ابرومتری ( Z WAVE)  مجموعه تجهیزات چشم پزشکی استان تکمیل شده است.

استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: تا قبل از این بیماران به استان‌های مجاور خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان مراجعه می‌کردند که با نصب و راه‌اندازی این دستگاه بیماران نیاز به عزیمت به خارج  استان و تحمل رنج سفر و هزینه‌های اضافی نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: لیزیک و یا PRK  به معنی لیزر در ضخامت قرنیه بوده (Laser Assisted in Situ Keratomileusis LASIK) و این عمل در افرادی که نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم دارند، موثر بوده و باعث کاهش وابستگی فرد به عینک و لنز تماسی می‌شود.

داوری با بیان اینکه بهبودی بینایی در لیزیک چشمگیر و سریع است، گفت: بیشتر افراد روز بعد از عمل، بدون نیاز به عینک یا لنز تماسی قادر به رانندگی هستند که با این حال تا رسیدن به بینائی نهایی و کامل، حدود دو تا سه هفته و در بعضی موارد چند ماه زمان لازم است.

استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: اخیرا یکی از مباحث مهمی که در عرصه چشم پزشکی مطرح است بحث جراحی روی قرنیه بری رفع عیوب انکساری است که با ابداع دستگاه اگزایمر یک انقلاب در این زمینه در جهان رخ داده است و با دستگاه اگزایمر با کنترل رایانه‌ای، در ضخامت قرنیه بیمار با لیزر تغییراتی داده می‌شود و عیوب انکساری چشم بیمار برطرف می‌شود.

 وی بیان کرد: برای مطلوب بودن عمل لیزیک  و یا PRK "مهارت جراح" و "دقت دستگاه" حائز اهمیت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با هنجارشکنان مهم‌ترین اولویت دستگاه قضایی است
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • فراجا مظلومانه و بااقتدار در خط مقابله با بی‌حیایی‌ها ایستاده است
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی
  • آماده باش دستگاه‌های اجرایی البرز با اعلام هشدار هواشناسی
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی