Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از چالش‌های جدی که در استان مازندران وجود دارد، هزینه تمام شده محصولات تولیدی در استان است به همین دلیل مرکبات و برنج تولیدی مازندران نتوانست به بازارهای کشورهای همسایه راه پیدا کند.قیمت تمام شده محصولات تولیدی در استان همیشه بیشتر از کشورهایی مانند ترکیه بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، قابلیت‌های کشاورزی مازندران و سه شهر شمالی کشور در کمتر استان یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این استان در محصولات شیلاتی و تولید گوشت سفید هم رتبه برتر کشور را دارد.

در تولید محصولات لبنی به دلیل وجود چند شرکت بزرگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

اما مشکلی که در استان وجود دارد، بحث هزینه تمام شده محصولات است که همیشه مسئولان و متولیان استانی برای صادرات با مشکل هزینه تمام شده محصولات مواجه بودند.

قیمت تمام شده محصولات تولیدی در استان همیشه بیشتر از کشورهایی مانند ترکیه بوده است.

یکی از دلائل عدم موفقیت استان در به دست آوردن بازار بزرگ روسیه هزینه تمام شده محصولات استان مازندران است.

تولید سالیانه دو میلیون تن مرکبات را نمی‌توان نادیده گرفت اما سهم صادراتی این محصول به کشورهای هدف شاید سالیانه به 100 هزار تن هم نرسد.

این در حالی است که برخی از کشاورزان در سال‌های گذشته از هر هکتار حدود 60 تن محصول هم برداشت کردند به صورت کلی حدود بیش از 270 هزار تن از اراضی کشاورزی مازندران به کشت مرکبات اختصاص دارد که در صورت استفاده بهینه از این اراضی امکان سه برابر شدن میزان برداشت وجود دارد.

آنچه که در حال حاضر در استان وجود دارد، عدم بهره‌وری مناسب از اراضی سطح زیر کشت و قیمت تمام شده محصولات مرکبات تولیدی استان است که باید متولیان جهاد کشاورزی استان مازندران به فکر چاره‌ای برای بهره‌وری مناسب و برنامه ریزی برای کاهش قیمت تمام شده این محصول باشند.

با توجه به برداشت حدود 60 تن در سنوات گذشته توسط یک کشاورز و میزان 275 هزار هکتار از اراضی باغی استان برای مرکبات سهم تولید بیش از دو میلیون تن مرکبات نشان می‌دهد که هم در بحث تولید و هم هزینه تمام شده باید اقدامات اثرگذار انجام شود.

در سایر محصولات تولیدی استان مازندران هم این وضعیت ادامه دارد، آنچه که امروز تولید کنندگان از آن گلایه دارند، افزایش هزینه‌های تولید است، هزینه‌های که بخشی از آن قابل کنترل بوده و بخشی دیگر نیاز به حمایت‌های دولتی نه از حیث اعتباری بلکه از حیث کارشناسی دارد.

بسیاری از محصولات تولیدی در استان مازندران نه به خاطر قابلیت‌ها و اقدامات مدیران استانی بلکه به دلیل قابلیت‌های اقلیم تولید می‌شود.

حال که ابر و باد و مه خورشید و فلک در کارند چرا ما نتوانیم از این ظرفیت‌ها برای افزایش تولید در استان بهره‌برداری کنیم و جای پای محصولات تولیدی ترکیه در کشورهای همسایه بگذاریم.

چرا کشورهای مانند تایلند، پاکستان توانستند بخش اعظمی از بازار برنج کشور و استان مازندران را به خودشان اختصاص دهند ولی هزینه تولید برنج در مازندران سرسام آور بوده و برخی مواقع خود کشاورزان در مناسبت‌ها و مجالس خودشان ترجیح می‌دهند که برنج خودشان را در بازار بفروشند و نست به تهیه برنج پاکستانی و هندی اقدام کنند.

وقتی الگو کشت در سایر کشورها وجود دارد چرا مازندران نتواند از این ظرفیت‌ها خدادادی استفاده و بهره‌ مناسب ببرد.

نکته آخر وقتی یک کشاورز توانست در یک هکتار زمین 60 تن مرکبات برداشت کند در سایر اراضی هم این الگو قابل اجرا است، البته برداشت 60 تن در خوشبینانه‌ترین حالت امکان‌پذیر است ولی می‌توان به تولید 30 تن در هکتار رسید و تولید 60 تن در هر هکتار را در برنامه پنج ساله ترسیم کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،استاندار مازندران با بیان این که واردات محصولات کشاورزی باید به گونه ای باشد که کشاورز ضرر نکند، گفت: صادرات محصولات کیفی این استان به کشورهای حاشیه خزر مورد تاکید است.

یوسف نوری روز چهارشنبه همزمان با دیدار خانواده شهید سروی در جمع خبرنگاران ساری افزود:با برنامه های کوتاه مدت یک ساله و برنامه های بلند مدت برای پیشرفت این استان برنامه داریم.

وی اظهار داشت: برای اجرایی کردن برنامه های توسعه استان با همه صاحب نظران هم اندیشی خواهد شد و با بهره مندی از خرد جمعی گام های موثری برای آبادانی استان برمی داریم.

استاندار مازندران با بیان این که، توجه به اقتصاد دریا محور و صادرات محصولات کشاورزی استان از جمله برنامه های کوتاه مدت مورد تاکید است، افزود: برقراری تعادل در بخش محصولات کشاورزی برنج و مرکبات در این استان یک امر اجتناب ناپذیر است.

نوری افزود: گره گشایی در مسیر اجرای طرح ملی نهضت مسکن از نمونه های طرح های بلند مدت است که باید به سرعت در این استان گره گشایی کرد.

استاندار مازندران با ذکر این مطلب که در بخش مسکن در مازندران باوجود برخی موانع، کارهای خوبی انجام شد، گفت: بعد از پایان چهار سال مازندران در ساخت مسکن باید به همان میزان که سهم این استان اعلام شد، برسد.

نماینده عالی دولت در مازندران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور به مازندران کارهای ضروری وجود دارد، که باید انجام شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: اقتصاد دریا محور یک ظرفیت خوب برای ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی است که باید در این بخش اهتمام داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • بهره‌مندی ۱۱۶۳ واحد تولیدی همدان از مصوبات ستاد تسهیل استان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • ۳۵۰۰ هکتار از مزارع مازندران بایر مانده است/ توقف فینسک
  • احیای واحدهای تولیدی در مازندران اولویت است
  • وعده سازمان بازرسی منطقه ۳ برای رفع مشکلات تولیدکنندگان