Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@03:24:13 GMT

علت و درمان تپش نامنظم قلب

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۳۹۶۶

علت و درمان تپش نامنظم قلب

خبرگزاري آريا - آريتمي عبارت است از ضربان نامنظم و غيرطبيعي قلب . اين حالت ممکن است تنها به شکل يک مکث موقت و آنقدر کوتاه باشد که تعداد ضربان کلي قلب را تحت تاثير قرار ندهد و يا در عوض ممکن است سبب شود که ضربان قلب بسيار سريع يا بسيار آهسته شود.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از تبيان، برخي آريتمي ها سبب بروز هيچگونه علامتي نمي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساير آريتمي ها ممکن است سبب بروز علايمي همچون سبکي سر يا سرگيجه شوند.
دو نوع اصلي آريتمي وجود دارد :
1- برادي کاردي زماني رخ مي دهد که ضربان قلب بسيار آهسته است (کمتر از 60 ضربان در دقيقه)‌.
2- تاکي کاردي زماني ايجاد مي شود که ضربان قلب بسيار سريع است (بيش از 100 ضربه در دقيقه).
علايم آريتمي
- در صورتي که آريتمي خفيف باشد، معمولا فاقد هر گونه علامتي است. تنها ممکن است به صورت حذف يک ضربان قلب باشد که شما به ندرت متوجه آن مي شويد.
- ممکن است احساس لرزش (ارتعاش) در قفسه سينه يا گردن ايجاد گردد.
- زماني که آريتمي ها شديد بوده يا آن قدر طول بکشند که عملکرد قلب را تحت تاثير قرار دهند، ممکن است قلب قادر به پمپ کردن خون کافي به بدن نباشد. اين امر منجر به احساس خستگي يا سبکي سر يا بيحالي مي شود. همچنين ممکن است منجر به مرگ گردد.
تشخيص علت آريتمي
پيش از درمان، پزشک مي بايست بداند که آريتمي در قلب شما چگونه آغاز مي شود؟ و آيا اين آريتمي غير طبيعي مي باشد يا نه؟
انجام نوار قلبي يا الکتروکارديوگرام (ثبت پيام هاي الکتريکي ايجاد شده توسط قلب بر روي کاغذ) اغلب جهت تشخيص آريتمي ها به کار مي رود.
ساير راه هاي بررسي آريتمي شامل استفاده از دستگاه ثبت قابل حمل،تست استرس ورزشي و بررسي الکتروفيزيولوژيک (تعيين نقشه الکتريکي قلب شما) مي باشد.
راه هاي درمان آريتمي
- تغيير شيوه زندگي
- داروهاي ضد انعقاد خون جهت کاهش ميزان خطر لخته شدن خون و سکته مغزي
- داروهاي پيشگيري و کنترل آريتمي و درمان شرايط مربوط به آن مانند پرفشاري خون، بيماري کرونر قلبي و نارسايي قلبي
- يک ضربان‌ساز که از يک باتري جهت کمک به تنظيم ضربان قلب شما استفاده مي کند.
- جراحي
- انهدام (تخريب) بافت قلبي
پيشگيري از آريتمي
با پزشک خود مشورت کنيد. اگر مبتلا به بيماري قلبي مي باشيد يا قبلا دچار سکته مغزي شده ايد، ممکن است اعضاي خانواده شما در معرض خطر باشند.
ايجاد تغيير در شيوه زندگي آنها جهت کاهش ميزان خطر مهم است.
شما مي توانيد از کتابچه ها و بروشورهاي علمي جهت انتخاب زندگي سالم تر و کاهش ميزان خطر، کنترل بيماري و مراقبت از افراد مورد علاقه تان استفاده کنيد. دانايي توانايي است، بنابراين بيشتر بياموزيد تا بهتر زندگي کنيد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۳۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: حدود ۵۹ میلیون نفر در سراسر جهان به فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) در سال ۲۰۱۹ مبتلا بودند، که آن را به رایج‌ترین نوع آریتمی قلبی تبدیل می‌کند که به عنوان ضربان قلب نامنظم نیز شناخته می‌شود. در حالی که فیبریلاسیون دهلیزی معمولا تهدید کننده زندگی نیست، یک وضعیت جدی است که ممکن است خطر مرگ و میر افراد را در اثر بیماری های قلبی و عروقی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، و نارسایی قلبی افزایش دهد.

افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی همچنین ممکن است شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل و بیماری‌های گوارشی و کبدی داشته باشند.هرچه زودتر این بیماری در یک فرد تشخیص داده شود، ممکن است نتیجه بهتری داشته باشد.

برای کمک به ارائه مداخلات اولیه برای فیبریلاسیون دهلیزی، دانشمندان دانشگاه لوکزامبورگ روشی را برای پیش‌بینی آریتمی قلبی حدود ۳۰ دقیقه قبل از وقوع با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد کردند.

برای این مطالعه، محققان یک مدل هوش مصنوعی به نام WARN (Warning of Atrial fibRillation) برای کمک به پیش‌بینی فیبریلاسیون دهلیزی توسعه دادند.

خورخه گونسالوس، استاد مرکز دانشگاه لوکزامبورگ برای سیستم‌های زیست‌پزشکی و سرپرست نویسنده این تحقیق، گفت: WARN شامل یک مدل یادگیری عمیق است که بخش‌های کوتاه ۳۰ ثانیه‌ای از ضربان قلب را وارد می‌کند و احتمال تغییر قریب‌الوقوع در ضربان قلب را به صورت خروجی ارائه می‌دهد. هر چه این احتمال تغییربیشتر باشد، شانس تبدیل به فیبریلاسیون دهلیزی (یکی از شایع ترین انواع آریتمی) بیشتر است. این کار هر ۱۵ ثانیه تکرار می شود. گونسالوس گفت: وقتی این احتمال از یک آستانه خاص عبور می‌کند، یک هشدار می‌دهد.

سیستم WARN روی داده‌های الکتروکاردیوگرام که طی ۲۴ ساعت ضبط شده و از طریق دستگاه‌های هولتر (مچ بندی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند) که توسط ۳۵۰ نفر در بیمارستان «تونگجی» در ووهان، چین استفاده می‌شد، آزمایش شده است.گونسالوس گفت: هوش مصنوعی هنگام جستجوی الگوها در مجموعه داده‌های بزرگ، عملکردی باورنکردنی را از خود نشان داده است.

هنگام آزمایش مدل WARN، گونسالوس و تیمش دریافتند که این مدل می‌تواند انتقال از ریتم طبیعی قلب به فیبریلاسیون دهلیزی را با هشدار متوسط ۳۰ دقیقه قبل از شروع با دقت ۸۰ درصد پیش بینی کند.

گونسالوس توضیح داد: این یافته‌ها تعجب آور نیست زیرا برخی از بیماران در واقع می‌توانند چند ثانیه تا چند دقیقه قبل از آن احساس کنند که قلب آن‌ها کمی می‌پرد یا دچار آریتمی می‌شود.

البته آن‌ها واقعا نمی‌توانند دقیقا این احساس را توصیف کنند، اما اگر بتوانند آن را احساس کنند، یک دستگاه باید بتواند این «احساس» را تشخیص دهد. و در واقع، ما شاهد تغییرات جزئی در پویایی ضربان قلب قبل از شروع فیبریلاسیون دهلیزی هستیم.

این متخصص ادامه داد: از سوی دیگر، جای تعجب است که ما می‌توانیم با استناد به مدلی که قبلا از ۲۸۰ بیمار به دست آمده فیبریلاسیون دهلیزی (شایع ترین نوع آریتمی) را از ۳۰ دقیقه قبل تشخیص دهیم.

بیشتر بخوانید:

تشخیص بیماری شایع قلبی با قابلیت جدید اپل واچ | این ویژگی می‌تواند جان کاربران را نجات دهد وقتی قلبتان به تپش می‌افتد کد خبر 848773 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - قلبی قلب هوش‌ مصنوعی پزشکی

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند