Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند خواب مناسب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان زیادی در افراد کاهش دهد.
محققان با بررسی بر روی الگوی خواب موش‌ها دریافتند میزان ساعت خواب و بیدار بر ابتلای آن‌ها به بیماری قلبی اثرگذار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در این پژوهش دانشمندان موش‌های آزمایشگاهی را به دو دسته تقسیم کرده‌اند موش‌های گروه اول هرشب حداقل ۷ ساعت می‌خوابیدند در حالی که موش‌های دست دوم از خواب محروم بوده‌اند؛ نتیجه پژوهش نشان داده است موش‌هایی که به میزان کم خواب داشته‌اند دارای سطوح بالاتری از پلاک‌های شریانی در رگ‌های خونی خود بوده‌اند و نیز میزان گلبول‌های سفید آن‌ها بیشتر از میزان طبیعی بوده است.   تیم محققان اعلام کرده‌اند نوعی هورمون مغزی مرتبط با خواب در بدن افراد وجود دارد که بر تولید گلبول‌های سفید در مغز استخوان بیماران اثر می‌گذارد.   نوسان در میزان تولید این هورمون می‌تواند سبب آسیب دیدن دیواره رگ‌های خونی و بروز بیماری‌های قلبی عروقی در دراز مدت شود.   محققان به افراد به ویژه سالمندان توصیه می‌کنند به میزان کافی حداقل ۷ ساعت در شبانه روز استراحت داشته باشند تا خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله آلزایمر و بیماری‌های قلبی عروقی، چون سکته قلبی در آن‌ها کاهش یابد.   این یافته‌ها حاصل تحقیق‌های تیمی از محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون بر روی موش‌های آزمایشگاهی و تعمیم یافته‌ها به انسان است.   نتیجه مطالعه‌ها نشان می‌دهند یک منطقه از مغز انسان درخواب با مغز استخوان ارتباط دارد که می‌تواند سبب تولید گلبول‌های سفید از دو نوع مونوسیت و نوتروفیل و ابتلای فرد به بیماری تصلب شرائین یا (آترواسکلروز) شود.  
خواب ناکافی همچنین می‌تواند سبب ابتلای افراد به چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان شود؛ به گفته محققان خواب اثر‌های مختلفی بر سلامت جسم و روان انسان می‌گذارد و هنوز راز‌های زیادی پیرامون اثر گذاری خواب بر انسان وجود دارد.   به گفته محققان هورمون هیپوکتین، نوعی هورمون تولید شده در ناحیه هیپوتالاموس مغز است که موجب خواب آلودگی و اشتها در انسان می‌شود. این هورمون همچنین زمینه ساز تولید گلبول‌های سفید در مغز استخوان انسان است.   کاهش میزان ترشح هورمون در اثر کم خوابی و بدخوابی زمینه ساز تولید دو ماده مونوسیت‌ها و نوتروفیل و درنتیجه بروز بیماری آترواسکلروز می‌شود. تبدیل کم خوابی و بدخوابی به یک مشکل جهانی کم خوابی و بدخوابی در عصرحاضر به دلیل استفاده از نور‌های مصنوعی در زمان غروب خورشید و نیز وجود تلفن‌های همراه هوشمند، تبلت و رایانه‌ها به شدت افزایش یافته و به یک مشکل جهانی تبدیل شده است.  
کم خوابی و بی خوابی می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله ابتلا به برخی بیماری‌ها و وجود عفونت در بدن، سوءهاضمه و مشکل‌های گوارشی، آلودگی نوری و صوتی محیط، برهم خوردن چرخه خواب و بیداری به دلیل مسافرت‌های طولانی مدت با هواپیما، نگهداری از نوزاد و فرد بیمار، استرس، ابتلا به برخی اختلال‌های روانی، چون افسردگی، گرما یا سرمای هوا و مواردی از این دست روی دهد.   کارشناسان توصیه می‌کنند در صورتی که بی خوابی و بدخوابی افراد حالت مزمن پیداکرده است با مراجعه به پزشک علت اصلی آن را شناسایی و از راهکار‌های درمانی بهره گیرند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد