Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@07:31:30 GMT

فوبیا را از کودکی درمان کنید

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۶۱۳۹

ترسیدن احساسی است که همه انسان‌ها آن را تجربه کردند. اولین ترس‌ها در دوران کودکی بروز می‌کند؛ ترس از زلزله، آتش‌سوزی، تصادف و ... از جمله ترس‌هایی است که همه ما در زندگی با آن مواجه هستیم؛ اما ترس‌های روانی نیز از دیگر ترس‌هایی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

برخی از ترس‌ها غیرطبیعی هستند که در علم روانشناسی به آن فوبیا می‌گویند؛ بسیاری از افراد از ارتفاع می‌ترسند و برخی نیز نسبت به افتادن لوستر و یا هواپیما فوبیا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افرادی که ترس‌های غیرعادی و یا فوبیا دارند در مواجهه با عامل ترس رفتار غیرطبیعی از خود نشان می‌دهند؛ بسیاری از روانشناسان بر این باورند که این ترس‌ها در وجود فرد وجود ندارد بلکه محیط و یا قرار گرفتن در شرایطی خاص سبب می‌شود که فرد نسبت به موضوع خاص شرطی شود.

زهره احمدی روانشناس کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: افرادی که به فوبیا دچار هستند ترس تعادلی نسبت به برخی از مسائل دارند و در زمان بروز با آن مسئله دچار وحشت‌زدگی می‌شوند.

این روانشناس کودک در ادامه افزود: در علم روانشناسی این ترس‌ها این‌گونه تقسیم‌بندی می‌شوند؛ فوبیای اجسام، فوبیا از جمع و فوبیا از مکان‌های باز!

وی در خصوص فوبیا‌های خاص گفت: ترس از حیوانات، ترس از آب و یا تاریکی و بلندی، ترس از خون، ترس از آسانسور و یا مکان‌های بسته و ترس از بیماری و مرگ از جمله فوبیا‌هایی هستند که در رده‌بندی خاص قرار می‌گیرند و قرار گرفتن در هرکدام از این شرایط برای فردی که دچار فوبیا است عذاب‌آور بوده به‌عکس‌العمل شدید وی منجر می‌شود.

احمدی به عکس‌العمل برخی از دانش‌آموزان در مدرسه اشاره کرد و افزود: قطعاً با دانش‌آموزانی روبه‌رو شده‌اید که نمی‌توانند در میان جمع صحبت کنند و بلافاصله دچار اضطراب می‌شوند این گروه از دانش‌آموزان دچار اضطراب اجتماعی هستند.

وی به گروه دیگری که به مکان‌های مختلف مانند هواپیما، مترو و پل هوایی واکنش نشان می‌دهند اشاره کرد و گفت: این گروه از افراد یا تلاش می‌کنند در این شرایط قرار نگیرند و یا اینکه در صورت مواجهه با این شرایط دچار تغییر وضعیت روحی می‌شوند.

این روانشناس کودک معتقد است که فوبیا بر اساس عوامل اجتماعی و محیطی در افراد ایجاد می‌شود و درواقع نوعی ترس ناشناخته است که در ضمیر ناخودآگاه فرد پنهان شده است؛ البته این را هم باید گفت که در برخی افراد نیز این ترس از والدین منتقل می‌شود و می‌تواند به‌صورت ژنتیکی باشد.

وی با اشاره به اینکه ترس در حالت عادی می‌تواند به کمک افراد بیاید ادامه داد: در برخی از موارد خطر ترس می‌تواند سبب ترشح آدرنالین و فرار فرد از آن شرایط شود، اما تفاوت فوبیا با ترس این است که در شرایطی که فوبیا دارد با خطر واقعی روبه‌رو نیست و تنها از آن می‌ترسد.

احمدی خاطرنشان کرد: افرادی که فوبیا دارند بلافاصله دچار تپش قلب عرق و گاهی حالت تهوع و سرگیجه می‌شوند این ترس گاهی تا مرز از دست دادن کنترل نیز پیش می‌رود و فرد را به‌شدت وادار به واکنش می‌کند.

این روانشناس کودک با اشاره به اینکه خانواده‌ها می‌توانند نقش مهمی در درمان فوبیا داشته باشند، ادامه داد: بسیاری از روانشناسان برای درمان این افراد آن‌ها را در معرض ترس خود قرار می‌دهند؛ به‌طور مثال اگر کسی از هواپیما می‌ترسد باید چندین بار هواپیما را از نزدیک ببیند و در مرحله بعد تلاش کند با آن سفر کند تا ترسش از بین برود.

وی اظهار کرد: البته باز هم باید در انجام چنین کار‌هایی شرایط فرد را در نظر گرفت و فرد را در شرایط خاص قرارداد تا فردی که دچار فوبیا هستند دچار ترس و حمله قلبی نشوند.



منبع: آنا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فوبیا روانشناسی کودکان ترس کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۶۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد

رامین نسیمی دوست در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طی بازدیدهای مداوم و نامحسوس کارشناسان اداره نظارت بر درمان دانشگاه یک محل غیرمجاز مامایی در اردبیل به دلیل دخالت افراد فاقد صلاحیت علمی در امور درمان و انجام خدمات غیرمجاز درمانی، شناسایی شد.

وی با بیان اینکه این واحد با همکاری اداره اماکن انتظامی پلمب شد، افزود: افراد متخلف به مراجع قضائی معرفی شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: انجام هرگونه مداخلات و اقدامات پزشکی و دندانپزشکی، طب سنتی، زیبایی و کاشت مو در مراکز غیرمجاز و توسط افراد غیر مرتبط ممنوع بوده و باید در مراکز معتبر و زیر نظر متخصص مربوطه انجام شود.

نسیمی دوست خاطرنشان کرد: هم استانی‌ها می‌توانند هرگونه تخلف مربوط به حوزه درمانی یا دخالت غیر مجاز افراد فاقد صلاحیت در امر درمان‌های پزشکی و دندانپزشکی را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌ها گزارش دهند.

کد خبر 6088418

دیگر خبرها

  • پلمب مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • مجبور کردن افراد به خرید عینک در مرکز بینایی‌سنجی خاصی خلاف قانون است
  • حساسیت‌های فصل بهار و راه‌های درمان آن
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!