Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه‌های اخیر، بسیاری از حامیان اجرای برنامه اقدام گروه ویژه اقدام مالی FATF توسط ایران، منفعت آمریکا از تصویب لوایح درخواستی FATF را انکار می‌کردند، اما در روزهای اخیر سخنانی از مارشال بیلینگزلی، دستیار معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا و رئیس کنونی FATF منتشر شد که نشان می‌دهد آمریکا به شدت به دنبال تصویب این لوایح در ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*آمریکا: آنقدر اصرار می‌کنیم تا این قوانین در ایران تصویب شود

مارشال بیلینگزلی، در 9 آذر 1396 یعنی زمانی که هنوز رییس FATF نشده بود و دستیار معاون وزارت خزانه داری آمریکا بود، در کنگره آمریکا در پاسخ به این سوال یکی از نمایندگان که چگونه فشار را بر روی رهبران ایران و موسسات مالی حفظ کنیم تا مطمئن شویم سپاه و موسسات مالی مرتبط با آن در تحریم ها رخنه ایجاد نکنند و آن را دور نزنند؟، گفت: «در رابطه با حفظ فشارها بر روی حکومت ایران، یکی از کارهایی که آنها (ایرانی ها) باید انجام دهند این است که باید یک چارچوب قانونی ایجاد کنند و برای توقف تامین مالی تروریسم پاسخگو باشند. آنها به اندازه کافی قانون ندارند و من هم نمی دانم که آن قوانین را اگر داشتند رعایت می کردند یا نه؟ اما آنها این چارچوب قانونی را ندارند و ما آنقدر اصرار می‌کنیم تا قوانین مقابله با پولشویی را تصویب و اجرا کنند. باید علیه بخش مالی آنها اقدامات مقابله ای انجام دهیم».

این اظهارات بیلینگزلی به خوبی نشان می دهد که آمریکا برای جلوگیری از دور زدن تحریم ها توسط ایران بر تصویب لوایح مربوط به FATF اصرار دارد و مهر تاییدی بر صحت این تحلیل کارشناسان است که تصویب لوایح درخواستی FATF جلوی دور زدن تحریم ها توسط ایران را می گیرد و موجب افزایش فشار معیشتی بر مردم ایران خواهد شد.

نکته عجیب و قابل تامل این است که تاریخ این اظهارات بیلینگزلی دقیقا یک روز بعد از اعلام وصول یکی از لوایح مرتبط با FATF در مجلس شورای اسلامی بوده است. این اتفاق در حالی رخ داد که مسئولان دولتی و رسانه‌های حامی آنها در ماه‌های اخیر، تلاش کردند ارتباط این لوایح با وزارت خزانه داری آمریکا را پنهان کنند و حتی فراتر از آن، پیگیری مسئله FATF در ایران را به درخواست کشورهایی مانند چین و روسیه ارتباط دهند.

*الزامات FATF چگونه باعث جلوگیری از دور زدن تحریم توسط ایران می شود؟

اما چرا آمریکا بر اجرای برنامه اقدام FATF از جمله تصویب لوایح توسط ایران اصرار دارد؟ ایران در سال های اخیر که تحت تحریم های آمریکا قرار گرفته است، در حوزه های مختلف سعی کرده است این تحریم ها را دور بزند. به عنوان مثال، ایران توانسته است تحریم‌های نفتی را به روش های مختلف از جمله مخفی نگه داشتن مشتریان، وسیله حمل آن (نفتکشها با پرچم کشورهای دیگر)، و همچنین مقصد نهایی (پالایشگاه ها و ...) دور بزند. در حوزه های دیگر نیز به واسطه شرکت‌های پوششی توانسته است، ذینفع واقعی مبادلات اقتصادی را از تیررس آمریکایی ها مخفی نگه دارد. در برخی از موارد، دور زدن تحریم ها توسط ایران کشف شده و جلوی آن گرفته شده است، اما در موارد متعددی، ایران در دور زدن تحریم موفق بوده و جلوی آسیب بیشتر بر معیشت مردم گرفته شده است.

آمریکا برای اینکه بتواند به صورت کامل از دور زدن تحریم توسط ایران جلوگیری کند، نیاز به اطلاعات اقتصادی دقیقی از تعاملات تجاری و بانکی ایران دارد که بخشی از این اطلاعات به واسطه پیامرسان بانکی سوئیفت که یک پیام‌رسان اروپایی است و بخش دیگری از آن به واسطه تعامل ایران با نهادهای بین‌المللی مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به دست آمده است. اما بخش عمده ای از این اطلاعات در صورت اجرای برنامه اقدام FATF می‌تواند به خارج از کشور منتقل شود و باعث افزایش ضربه پذیری اقتصاد کشور و معیشت مردم شود.

*اعضای مجمع، موضع آمریکا را در تصمیم خود لحاظ کنند

قرار است فردا مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو که یکی از مهمترین لوایح درخواستی FATF است را مجددا بررسی کند و در این زمینه تصمیم گیری نمایند. انتظار می رود اعضای مجمع به این موضوع مهم توجه داشته باشند که طبق اظهار نظر صریح رییس آمریکایی FATF، آمریکا اصرار دارد الزامات قانونی مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی توسط ایران ایجاد شود و آمریکا قطعا خیرخواه کشورمان نیست که در حین جنگ اقتصادی با ایران، بر تصویب این قوانین که جزو لوایح درخواستی FATF است، اصرار نمایند و در نیتجه، قطعا تصویب و اجرای این قوانین خطرات بزرگ اقتصادی برای کشورمان به دنبال خواهد داشت. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: معاون ایران کنگره آمریکا تروریسم قانون مردم ایران مجلس شورای اسلامی چین روسیه صندوق بین المللی پول اقتصاد کشور مجمع تشخیص مصلحت لایحه جنگ آمریکا تصویب لوایح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم اماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند

قدس آنلاین: سید محمد حسینی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت با بیان اینکه تنها سه هفته دیگر از این مجلس باقی مانده و این سه هفته هم بیشتر به بحث بودجه پرداخته می‌شود، گفت: البته مواردی هست که امیدواریم آن ها هم در همین مجلس  مورد بررسی قرار گیرد مانند لایحه حمایت و تامین امنیت زنان و پیشگیری از آسیب به زنان یا بحث تجمعات و کار به آینده موکول نشود.

وی افزود: در همین حال  ما داریم خودمان را برای تعامل  با مجلس آینده آماده می‌کنیم که ان‌شاالله همکاری  بیشتری میان دو قوه برای خدمت به مردم وجود داشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور  با اشاره به اینکه دیروز مجلس یک کار خوبی که انجام داد این بود که اشکالی که شورای نگهبان در مورد طرح اجاره بها گرفته بود را اصلاح کرد، اظهار داشت: چون الان ما در آستانه تابستان هستیم، امیدواریم شورای نگهبان هم زودتر آنرا تایید کند تا وزارت راه و شهرسازی بتواند به آن عمل کند.

حسینی خاطرنشان کرد: نکته بعدی تحقیق و تفحصی بود که مجلس در مورد سازمان آفات و نباتات داشت که البته بیشتر به دوران دولت قبل یعنی تا ۱۴۰۰ مربوط می شود و یک بحث اجرای ماده ۲۳۴ را داشتیم که مربوط به وزارت بهداشت و بعضی دستگاه ها می شد در مورد کمبود داروها که البته توضیحاتی داده شد که نمایندگان قانع شدند که این به قوه قضاییه ارسال نشود. بالاخره وزارت بهداشت دستگاه های مختلف، صمت، وزارت اقتصاد همه تلاش خودشان را دارند انجام می دهند که این مشکلات برطرف شود و این مساله منتفی شد و دیگر ارجاع به قوه قضاییه نمی شود چون واقعا جرمی صورت نگرفته است؛ البته کمبودهایی بوده و تمام تلاش دولت بر جبران این موارد است.

نمی‌دانیم تعطیلی شنبه از کجا آمد

وی درخصوص نظر دولت درخصوص تعطیلی پنجشنبه یا شنبه، گفت: دولت که از ابتدا نظرش مشخص بوده، تعجب است کمیسیون اجتماعی یک بار می‌گویند شنبه، دوباره می‌گویند پنجشنبه و هربار نظر خود را تغییر می‌دهند. دولت به هر حال از همان ابتدا بحث را مطرح کرد که دو روز تعطیل باشد، یعنی به غیر از جمعه یک روز دیگر به اختیار دولت باشد، حالا عملا ببینید در تهران پنجشنبه ها تعطیل است، مدارس در کل کشور پنجشنبه ها تعطیل هستند و برخی از استان ها پنجشنبه ها را تعطیل کردند. حالا من نمی دانم چه شده که یک عده می‌گویند شنبه تعطیل باشد.

حسینی در واکنش به نگرانی از باب ایجاد مشکل در تعاملات بین المللی اقتصادی و تجاری خاطرنشان کرد: مهمترین جایی که با دنیا در تعامل است تهران است، با این جمعیتی که تهران دارد تا حالا چرا بحثی مطرح نمی کردند و الان یکباره این بحث مطرح شده است؟ عملا تهران چند سال است که تعطیل است و مشکلی هم در این رابطه به وجود نیامده است. تعطیلی پنجشنبه بیشتر مدنظر دولت است.

انتهای پیام/

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • دولت سیزدهم اماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد