Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز باید یک تصمیم سرنوشت‌ساز اتخاذ کند، تصمیمی که در این شرایط خاص کشور، تعیین‌کننده مسیر پیش روی کشور برای مقابله با فشارهای امریکا خواهد بود.

باوجود این، از مذاکرات این نهاد مهم، بویژه درباره لوایح مرتبط با FATF اخبار اندکی منتشر می‌شود. لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری، تلاش می‌کند از لفظ سیاسی استفاده نکند و می‌گوید که بخش زیادی از این بحث‌ها کارشناسی است و بحث‌های دیگر هم ناظر بر دغدغه‌های بین‌المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره حدود اختیارات مجمع درباره قانونگذاری نیز قائل به بازگشت به قانون اساسی است. این گفت‌و‌گوی کوتاه را بخوانید.

شما مانند برخی دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح مرتبط با FATF پیامک تهدیدآمیز دریافت کردید؟

الحمدلله تاکنون پیامکی دریافت نکردم، شاید به این دلیل که دیگران می‌دانستند من به بحث و نظرات کارشناسی خودم پایبند هستم، همواره بحث کارشناسی می‌کنم و هیچ گاه فراتر از بحث علمی نمی‌روم. شاید هم (به شوخی) کسی امید ندارد که با تهدید و تطمیع بتواند نظر مرا تغییر دهد! زیرا وقتی براساس ضوابط کار می‌کنید، دیگر نمی‌توان دیدگاه را تغییر داد و من هم تابع نظرات علمی و کارشناسی هستم.

اخبار محدودی از مذاکرات جلسات مجمع منتشر می‌شود. بحث‌ها درون مجمع درباره این لوایح، کارشناسی است یا سیاسی؟

بخش قابل‌توجهی از بحث‌ها انصافاً کارشناسی است و حضور من در آنجا هم همین معنی را دارد. اما بحث‌هایی هم فراتر از بحث‌های کارشناسی می‌شود که نمی‌خواهم آن را سیاسی بنامم، بلکه می‌توانیم بگوییم این بحث‌ها ناظر بر رویکردهای کلی امنیت ملی، سیاستگذاری‌های عمومی و سیاستگذاری‌های بین‌المللی است که طبیعتاً دیدگاه‌ها درباره آنها بسیار متفاوت است، همان طور که در کلیت کشور هم دیدگاه‌ها متفاوت است، در مجمع هم این تفاوت دیده می‌شود.

استدلال دولت درباره این لوایح چیست؟

دولت باور راسخ دارد راهی که می‌رود، به مصلحت کشور است و در این شرایط باید همه امکانات خود را از لحاظ روابط بانکی و بین‌المللی حفظ کنیم و گسترش بدهیم و در این شرایط خاص، نباید چیزی را از دست بدهیم.

برخی معتقدند اگر این لوایح اینقدر اهمیت دارد، چرا رئیس جمهوری در جلسات شرکت نمی‌کند؟

این سؤال را نباید از من بلکه باید از خود رئیس جمهوری بپرسید. ممکن است ملاحظات دیگری داشته باشند، یا اینکه ممکن است اطمینان داشته باشند که مجمع کار خودش را انجام می‌دهد. علی‌ایحال باید از شخص خودشان بپرسید.

دولت سازوکارهای جدید مجمع مانند هیأت عالی نظارت یا تغییری را که در متن مصوبات مجلس از سوی کمیسیون‌های مجمع صورت می‌گیرد پذیرفته است؟

دیدگاه دولت درباره هیأت عالی نظارت مجمع، طرز عمل و غیر آن، روشن است. ببینید! ما اصول قانون اساسی را داریم و معتقدیم همه چیز باید طابق‌النعل بالنعل مطابق اصول قانون اساسی باشد. درباره هیأت عالی نظارت هم به نظر می‌رسد خود مجمع هم از لحاظ ساختار به سمت یک بازبینی و بازمقررات‌گذاری درباره این هیأت خواهد رفت. تصور می‌کنم مجمع این کار را خواهد کرد تا از این منظر، موانع احتمالی را بردارد. اما مجمع تشخیص حتماً می‌بایست صلاحیت‌های مقرر برای نهادها، مندرج در قانون اساسی را مورد توجه قرار دهد و صلاحیت قانونگذاری را حتماً برای مجلس شورای اسلامی بداند. همه ما هم می‌دانیم که قانون اساسی هم این جور مقرر می‌کند. اما باوجود همه این‌ها، توجه داشته باشیم که برخی حرف‌ها ما را به بیراهه نبرد. به این معنی بدانیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام، نهادی است که در طول زمان خدمات قابل توجهی به کشور کرده است و در موارد اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس، مطابق نیازها و مقتضیات جامعه گره‌گشایی بسیاری انجام داده است که در مجموع می‌بینیم بسیار به حل معضلات کشور کمک کرده است. بنابراین، همچنان که باید خدمات مجمع را ببینیم، درعین حال ممکن است در این مورد خاص مشکلاتی باشد که این مشکلات را باید برمبنای قانون و بالاتر از همه بر مبنای میثاق ملی که همان قانون اساسی است، حل کنیم. زیرا اگر از قانون اساسی عدول کنیم، همه کارها بیش از پیش تداخل پیدا می‌کند و تداخل حتماً منشأ هم کاهی است و منشأ هم‌افزایی نیست و این ملاحظه‌ای است که همه ما باید درک کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

مرتضی گلپور

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام امریکا حقوقی بین المللی سرنوشت زاهدان عکس فیلم حادثه تروریستی مرد سیستان و بلوچستان حادثه تروریستی زاهدان شهادت جاده اتوبوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد

رئیس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی گفت:طبق تقویم کشوری،مسابقات زیادی از rc گرفته تا آفرود برنامه‌ریزی شده. توسعه ارتباطات بین‌الملل یکی از نکات مهم است، در سال جاری توجه ویژه‌ای می‌طلبد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مازیار ناظمی پس از برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت استان اصفهان امروز -یکشنبه شانزدهم اردیبهشت- در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بیش از ۱۰۰۰ روز بود که هیئت موتورسواری و اتومبیلرانی استان اصفهان با سرپرست اداره می‌شد. بودجه‌ای فدراسیون در نظر گرفته پس از این مدت سرپرستی به هیئت استان تقدیم می‌شود. اکنون این نوید این را می‌دهم که فدراسیون آمادگی دارد تا میزبانی از رویداد، مسابقات و دوره‌های آموزشی که اصفهان توانایی برگزاری‌شان را داشته باشد را به این شهر بسپارد. هر فردی در مجمع شرکت و رأی داده است، وظیفه خود را انجام داده و نباید طلبی از رئیس هیئت داشته باشد.

وی افزود: امیدوارم سرمایه‌گذاری خوبی در این هیئت پس مدت‌ها انجام شود تا مسیر رشد و عقب ماندن موتورسواری و اتومبیلرانی در استان اصفهان جبران شود. وضعیت اتومبیلرانی و موتور سواری اصفهان به واسطه اداره با سرپرستی و حواشی که وجود داشت نسبت به بقیه استان‌ها عقب مانده است.

ناظمی بیان کرد: توسعه ارتباطات بین‌الملل یکی از نکات مهم است، در سال جاری باید مورد توجه قرارگیرد. تقویم کشوری بسته شده است و مسابقات زیادی از rc گرفته تا آفرود برنامه‌ریزی شده. در ایران ۵۱ میلیون نفر گواهی‌نامه دارند که این خود یک ظرفیت برای توسعه این ورزش است. برای جاده‌های مواصلاتی پرخطر و غیرایمن می‌توان برنامه‌هایی در جهت آگاهی و آموزش مردم برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش ایمنا، مجمع انتخاباتی هیئت موتورسواری و اتومبیل‌رانی استان اصفهان با حضور جواد محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان، مازیار ناظمی رئیس فدراسیون و اعضای مجمع در سرای ورزشکاران برگزار شد.

این مجمع انتخاباتی با کاندیدایی سیدمرتضی حسینی آذرخوارانی و ۱۵ رأی مأخوذه برگزار شد که حسینی آذرخوارانی با کسب ۱۲ رأی به‌عنوان رئیس هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری استان اصفهان انتخاب شد.

سپس انتخابات هیئت رئیسه برگزار شد و زهرا پیکان پور با ۱۴ رأی به عنوان نایب رئیس، محمد رضوانی با ۱۰ رأی به عنوان خزانه دار، محمدرضا شهابی با ۱۵ رأی به عنوان عضو هیئت رئیسه انتخاب شده و علی اکبر عبدالهی با کسب هشت رأی به عنوان عضو هیئت رئیسه و ناصر حسینی با کسب هشت رأی به عنوان هیئت رئیسه انتخاب شدند.

کد خبر 750869

دیگر خبرها

  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • سکاندار هیئت اسکی اصفهان مشخص شد
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید