Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور (سخنگوی سازمان غذا و دارو) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص قاچاق دارو در کشور گفت: در بازار دارویی، ۲ تا ۵ درصد احتمال قاچاق وجود دارد که در برخی گروه‌های دارویی کمتر و در برخی دیگر بیشتر است و از آنجایی که قاچاق، بازاری غیررسمی محسوب می‌شود، آمار خاصی از قاچاق گروه‌ها وجود ندارد.

وی اظهار کرد: قاچاق بودن یک دارو به طور مشخص از مسیر کنترل شناسه اصالت دارو قابل تشخیص است و می‌توان اصالت یا قاچاق بودن آن را شناسایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به تهیه داروی بیماران سرطانی بیان کرد: مشکلی در تامین داروی بیماران سرطانی ثبت‌شده در دارونامه رسمی کشور نداریم.

وی خاطرنشان کرد: اگر دارویی خارج از دارونامه رسمی باشد به هرعلتی توسط پزشکی تجویز شده باشد، در صورت وجود تولید داخلی آن دارو طبیعتا پاسخ به این مطالبه در هیچ نظام سلامتی وجود ندارد و قاعدتا کمبود محسوب نمی‌شود. دارویی که در دارونامه رسمی کشور وجود ندارد، اساسا بحثی در زمینه کمبود آن مطرح نیست.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درخصوص واردات دارو تصریح کرد: داروهای جدیدی در حوزه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به کشور وارد می‌شود که هنوز نمونه‌های مشابه داخلی آن وجود ندارد.

جهانپور در خصوص مطالبات شرکت‌های دارویی گفت: وضعیت مطالبات شرکت‌های دارویی از سال گذشته، بسیار بهتر شده و این روند تا اوایل سال ۹۸ ادامه دارد تا در سال آینده به نقطه بهینه‌ای‌ در این حوزه برسیم.

وی درباره وضعیت تامین دارو در کشور گفت: بنابر تمهیدات اندیشیده شده تا پایان سال ۹۸ و با توجه به اقدامات و تدارکات درنظر گرفته شده در حوزه سلامت و تهیه مواد اولیه به نظر می‌آید حداقل تا پایان سال ۹۸ دغدغه جدی برای تامین دارو نخواهیم نداشت.

جهانپور همچنین افزود: در حوزه تامین داروهای بیماران خاص نیز مشکلی وجود ندارد و بخشی از داروهای این بیماران تولید داخل است.

وی در خصوص قاچاق تجهیزات پزشکی در کشور بیان کرد: در هر حوزه‌ای قاچاق وجود دارد، اما کمترین قاچاق را در حوزه کالاهای سلامت و دارو داریم.

جهانپور با اشاره به صادرات و واردات تجهیزات پزشکی خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ میلیون دلار صادرات تجهیزات پزشکی داریم و از طرفی ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی است و بقیه تجهیزات در داخل کشور تولید می‌شود. خودکفایی که در حوزه دارو داریم، در حوزه تجهیزات پزشکی کمرنگ است.

وی تصریح کرد: اگر تجهیزات پزشکی حداکثر کیفیت و استانداردهای بین المللی را دارا نباشند به هیچ وجه مجوز تولید و ورود به بازار را نخواهند یافت، زیرا موضوع دارو و تجهیزات پزشکی با دیگر کالاهای تجاری متفاوت است و قطعا اگر ضوابط سازمان غذا و دارو را نداشته باشند، اجازه تولید نیز ندارند. در کشور هیچ مشکلی در استفاده از تجهیزات پزشکی داخلی وجود نداشته و ندارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۸۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی