Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور (سخنگوی سازمان غذا و دارو) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص قاچاق دارو در کشور گفت: در بازار دارویی، ۲ تا ۵ درصد احتمال قاچاق وجود دارد که در برخی گروه‌های دارویی کمتر و در برخی دیگر بیشتر است و از آنجایی که قاچاق، بازاری غیررسمی محسوب می‌شود، آمار خاصی از قاچاق گروه‌ها وجود ندارد.

وی اظهار کرد: قاچاق بودن یک دارو به طور مشخص از مسیر کنترل شناسه اصالت دارو قابل تشخیص است و می‌توان اصالت یا قاچاق بودن آن را شناسایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به تهیه داروی بیماران سرطانی بیان کرد: مشکلی در تامین داروی بیماران سرطانی ثبت‌شده در دارونامه رسمی کشور نداریم.

وی خاطرنشان کرد: اگر دارویی خارج از دارونامه رسمی باشد به هرعلتی توسط پزشکی تجویز شده باشد، در صورت وجود تولید داخلی آن دارو طبیعتا پاسخ به این مطالبه در هیچ نظام سلامتی وجود ندارد و قاعدتا کمبود محسوب نمی‌شود. دارویی که در دارونامه رسمی کشور وجود ندارد، اساسا بحثی در زمینه کمبود آن مطرح نیست.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درخصوص واردات دارو تصریح کرد: داروهای جدیدی در حوزه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به کشور وارد می‌شود که هنوز نمونه‌های مشابه داخلی آن وجود ندارد.

جهانپور در خصوص مطالبات شرکت‌های دارویی گفت: وضعیت مطالبات شرکت‌های دارویی از سال گذشته، بسیار بهتر شده و این روند تا اوایل سال ۹۸ ادامه دارد تا در سال آینده به نقطه بهینه‌ای‌ در این حوزه برسیم.

وی درباره وضعیت تامین دارو در کشور گفت: بنابر تمهیدات اندیشیده شده تا پایان سال ۹۸ و با توجه به اقدامات و تدارکات درنظر گرفته شده در حوزه سلامت و تهیه مواد اولیه به نظر می‌آید حداقل تا پایان سال ۹۸ دغدغه جدی برای تامین دارو نخواهیم نداشت.

جهانپور همچنین افزود: در حوزه تامین داروهای بیماران خاص نیز مشکلی وجود ندارد و بخشی از داروهای این بیماران تولید داخل است.

وی در خصوص قاچاق تجهیزات پزشکی در کشور بیان کرد: در هر حوزه‌ای قاچاق وجود دارد، اما کمترین قاچاق را در حوزه کالاهای سلامت و دارو داریم.

جهانپور با اشاره به صادرات و واردات تجهیزات پزشکی خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ میلیون دلار صادرات تجهیزات پزشکی داریم و از طرفی ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی وارداتی است و بقیه تجهیزات در داخل کشور تولید می‌شود. خودکفایی که در حوزه دارو داریم، در حوزه تجهیزات پزشکی کمرنگ است.

وی تصریح کرد: اگر تجهیزات پزشکی حداکثر کیفیت و استانداردهای بین المللی را دارا نباشند به هیچ وجه مجوز تولید و ورود به بازار را نخواهند یافت، زیرا موضوع دارو و تجهیزات پزشکی با دیگر کالاهای تجاری متفاوت است و قطعا اگر ضوابط سازمان غذا و دارو را نداشته باشند، اجازه تولید نیز ندارند. در کشور هیچ مشکلی در استفاده از تجهیزات پزشکی داخلی وجود نداشته و ندارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۸۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های هفته سلامت در هرمزگان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد مسئله سلامت خانواده است که در سال قبل در دو شهرستان اجرایی شد و اجرایی شدن این برنامه در سایر شهرستان‌ها و روستاها می‌تواند اثرگذار باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: در هفته سلامت که از اول اردیبهشت تا هفتم همین ماه ادامه دارد شعار محوری سلامت خانواده با مشارکت مردم در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: ما در هفته سلامت برنامه‌های متنوعی در نظر داریم که بخشی از آنها انجام پذیرفته و بخشی نیز در ادامه هفته سلامت انجام خواهد گرفت. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مجموعه‌های مختلف شبکه بهداشت و درمان استان در این هفته برنامه‌های خوبی اجرا خواهند کرد که گزارش این اقدامات از طریق رسانه‌ها و نشریات به اطلاع مردم  استان خواهد رسید. 

وی تصریح کرد: بنا داریم در این هفته جشنواره رسانه‌ای سلامت نیز در استان برگزار کنیم و از ظرفیت رسانه‌ها برای تولید محتوای مناسب در این حوزه بهره ببریم این برنامه در پارک غدیر شهر بندرعباس و پس از برگزاری نشست‌های تخصصی بهداشت برگزار می‌شود. 

جاودان با اشاره به مهم ترین برنامه‌های حوزه سلامت استان اظهار داشت: ما در حوزه تخت‌های بیمارستانی کمبودهایی داشتیم اما با همکاری همه‌جانبه مدیران استانی ساخت هزار تخت بیمارستانی در دستور کار است و در این دولت به نتیجه خواهد رسید. 

وی ادامه داد: کار مهم دیگری که در حوزه سلامت و بهداشت و درمان استان در حال انجام است مسئله دانشکده های علوم پزشکی در شرق و غرب استان بود که امیدواریم در نتیجه این دانشکده‌ها مردم دسترسی مناسبی به خدمات درمانی داشته باشند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: یکی دیگر از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد مسئله سلامت خانواده است که سال قبل در دو شهرستان اجرایی شد و اجرایی شدن این برنامه در سایر شهرستان‌ها و روستاها می‌تواند اثرگذار باشد. 

انتهای پیام/864 

دیگر خبرها

  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • کشف بیش از ۱۰ هزار کالای دارویی قاچاق در لرستان
  • تشریح برنامه‌های هفته سلامت در هرمزگان
  • ارز مورد نیاز برای تامین دارو تخصیص داده شود
  • استقبال چشمگیر از محصولات دانش بنیان ایرانی در بزرگترین رویداد نمایشگاهی حوزه سلامت جنوب شرق آسیا