Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویلیام.آر.کیلور استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه بوستون است. وی سال‌ها در حوزه روابط بین‌الملل و سیاست خارجه آمریکا تحقیق و بررسی کرده است و حاصل این مطالعات در قالب ساعت‌ها تدریس و انتشار تعداد زیادی مقاله و کتاب در اختیار علاقمندان و دوستداران این حوزه قرار گرفته‌است. «افسانه جنگ بزرگ»، «جهان ملت‌ها»، «جهان قرن بیستم و ماورای آن» از جمله آثار این استاد علوم سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ذیل متن گفت‌وگوی ویلیام.آر.کیلور با ایلنا را می‌خوانید:

                            اروپا با اجرایی کردن INSTEX مخالفت خود را با ایالات‌متحده نشان داد

***با اجرایی شدن ساز و کار مالی ایران و اروپا پیش‌بینی شما از تلاش‌های اروپا برای ادامه تجارت با ایران چیست؟

معتقدم اتحادیه اروپا به تجارت با ایران مصمم است و در این راه تلاش می‌کند. چیزی که الان مشخص است این است که اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی به ادامه تجارت با ایران با وجود تمام تهدیدهای ایالات متحده خواهند پرداخت.

این موضوع با تلاش اروپا برای اجرایی شدن INSTEX کاملا مشخص شد و اروپا مخالفت خود با ایالات متحده را با اجرایی کردن این طرح نشان داده است.

         اختلاف ترامپ و سازمان‌های اطلاعاتی عمیق و ریشه‌دار است

*** با وجود اینکه سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا وفادارای ایران به برجام را تایید کرده‌اند اما ترامپ آنها را اخیرا مورد انتقاد قرار داده است و آنها را موجوداتی منفعل خوانده‌ است. ارزیابی شما از این رفتار ترامپ چیست؟

من از رفتار ترامپ اصلا حمایت نمی‌کنم و او را تایید نمی‌کنم. فکر می‌کنم اختلاف ترامپ و سازمان‌های اطلاعاتی خیلی عمیق‌تر و بیشتر از موضوع ایران باشد. بارها ترامپ سازمان‌های اطلاعاتی را مورد نقد قرار داده است و آنها را به چالش کشانده‌ است.

 این اختلاف برای ترامپ می‌تواند مشکل‌ساز باشد و در آینده ترامپ را با مشکلات بزرگی روبرو کند. معتقدم که ترامپ باید با دقت بیشتری به این نهاد توجه کند؛ چرا که آنها اطلاعات لازم را برای ترامپ فراهم می‌کنند.

 در آینده شاهد بیشتر شدن اختلافات اروپا و آمریکا خواهیم بود

اختلاف اروپا و آمریکا از زمان انتخاب ترامپ شکل گرفت

***ارزیابی شما از آینده روابط اروپا و آمریکا چیست؟

درست است که با نیت اروپا برای ادامه تجارت با ایران و راه‌اندازی ساز و کار مالی ایران و اروپا این اختلاف‌ها بیشتر شده است،‌ ولی من فکر می‌کنم اختلاف بین آمریکا و اروپا از زمان انتخاب ترامپ به عنوان رییس‌جمهور آمریکا شروع شد و اکنون هم شدت گرفته‌است.

پس این اختلاف‌ها به آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ برمی‌گردد. طبیعتا این اختلاف‌ها با وجود مساله ایران بیشتر هم خواهد شد.

اروپا با موانع و مشکلات زیادی از زمان انتخاب ترامپ مواجه شده است و برای حل آنها تلاش زیادی کرده است.

این چالش ها در آینده بیشتر هم خواهد شد و انتظار می‌رود شاهد اختلاف و تنش بیشتری در روابط دو طرف باشیم.

 اروپا مصمم به ادامه تجارت با ایران است

تصمیم اروپا برای تجارت با ایران شروع اتفاق جدیدی در جهت مقابله با آمریکا است

***آیا ساز و کار مالی ایران و اروپا در نهایت می‌تواند مشکلات تجاری ایران را حل کند؟

چیزی که مشخص است تصمیم اروپا به ادامه تجارت با ایران است. اروپا مصمم است که با تحریم‌های آمریکا مقابله کند اما اینکه این طرح چقدر موفق می‌شود را نمی‌توانم پیش‌بینی کنم.

چیزی که مشخص است این است که اروپا تجارت با ایران را ادامه خواهد داد. این تصمیم شروع اتفاق جدیدی برای مقابله با آمریکا و تصمیم‌های آن است.

دموکرات‌ها در آینده نزدیک به جای ترامپ بر سر کار خواهند‌‌ آمد

تصمیمات ترامپ در حوزه سیاسی خارجی آینده وی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

***با توجه به شرایط حاضر در سیاست خارجی دونالد ترامپ، چه آینده‌ای برای وی در سیاست پیش‌بینی می‌کنید؟

با سیاست خارجی ترامپ موافق نیستم و معتقدم با این روند فعلی، ترامپ قطعا در انتخابات آتی شکست خواهد خورد. دموکرات‌ها در آینده نزدیک به جای ترامپ بر سر کار خواهند‌‌ آمد.

به شدت از برجام حمایت می‌کنم و معتقدم برجام یک قرار داد کامل در خدمت منافع هر دو طرف بود. بزرگترین تاسف برای من خروج ترامپ از این قرار داد است؛ چراکه این توافق منافع آمریکا را هم تامین می‌کرد.

وقتی آژانس انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به این توافق را تایید کرده‌ است یعنی ایران به تعهدات خود عمل کرده است که نشان‌دهنده این است، این قرارداد جواب داده‌ است.

باعث تاسف است که ترامپ با یک تصمیم یکجانبه از این توافق خارج شده‌ است. این تصمیمات ترامپ در حوزه سیاست خارجه آینده وی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ایران توانست نقش مهمی در مبارزه با داعش داشته باشد

***نقش ایران در مبارزه با تروریسم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

معتقدم ایران در قالب گروه‌هایی که با داعش مقابله می‌کردند توانست نقش مهمی در مبارزه با داعش داشته باشد اما از طرفی هم برخی از این اقدامات منجر به بی‌ثباتی در منطقه شده‌ است!

شاهد نبرد نظامی بین ایران و آمریکا نخواهیم بود

***در نهایت پیش‌بینی شما در مورد آینده روابط ایران و آمریکا چیست؟

شرایط پیچیده است و پیش‌بینی سخت است. اما می‌دانم اختلاف‌ها و درگیری‌های نظامی بین این دو کشور در منطقه یک فاجعه است، بنابراین امیدوارم در آینده نزدیک، شاهد گسترش اختلاف‌ها و بالطبع درگیری نظامی نباشیم. تصور هم نمی‌کنم این اتفاق در آینده نزدیک بیافتد.

گفت‌وگو از نیلوفر ادیب‌نیا

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایالات متحده ایران تجارت دانشگاه هاروارد روابط بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۸۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی

به گزارش همشهری‌آنلاین، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

کد خبر 849636 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل هواپیما - پهپاد خبر ویژه اسرائیل

دیگر خبرها

  • اکثر دموکرات های آمریکا معتقدند اسرائیل در حال نسل‌کشی است
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • سناریوهای تجاوز به رفح و واکنش جبهه‌های حامی غزه
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا