Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهره ماندگار خوشنویسی ایران گفت: در میان هنرهای تجسمی هنر خوشنویسی همواره به عنوان هنری ناب و معنوی از ارج و منزلتی والا برخوردار بوده است. ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، یدالله کابلی خوانساری شامگاه جمعه بمناسبت برگزاری بیست و دومین نمایشگاه خط شکسته و رونمایی از سندهویتی استاد مهدی اسماعیلی مود در بیرجند اظهار داشت:در پرتو میراث دارای معاریف فرهنگی، ادبی و اجتماعی و نیز گسترش عرصه های شعر و ادب و حکمت و فضیلت از اعتباری والا برخوردار بوده و هنرمند بلند آوازه تاریخ این هنر شریف با سیر و سلوکی عاشقانه و رنج و ریاضتی عارفانه و درخلوتی دلخواسته نازکی خیال و اندیشه تابناکشان را در هندسه ملیح و صفحه آرایی های مرصع این هنر والا را به تصویر کشیده و آثاری سحر انگیز را به گنجینه ارزشمند تاریخ و فرهنگ و هنر ایرانی عرضه  کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: این هنر در هر دوره ای به ضرورت زمان در حال همسویی با پیشرفت های اجتماعی با جوهر و جان هنرمندان فهیم و فرزانه ایرانی عجین بوده است و قطور اقلام هفتگانه قلمی سحرانگیز بمنصه ظهور در آمد که شکسته اش نامیدند.

چهره ماندگار خوشنویسی ایران بیان کرد: نقطه اوجی از زیبایی و تعالی طلبی در فراز و فرود گردش های دلفریب ، موزون و مکرر که بی گمان همه زیبایی های پنهان و آشکار خطوط گذشته در ساختار آن تجلی یافته است.

یدالله کابلی خوانساری اظهار داشت: مبدع آن مرتضی قلی خان شاملو و مروج آن شفیعا و نقطه کمال آن بدست نابغه بی بدیل خوشنویسی ایران درویش عبدالمجیدطالقانی به تکامل و درخشندگی رسید و استادان بزرگ دیگری با ارائه آثاری معجزگونه حیات هنری آن را قوام و دوام بخشیدند.

وی افزود: با هیچ تردیدی شاکله پیرایی این قلم (خط شکسته) در هرات بنیاد نهاده شد در حکم قابلیت های قومی و فرهنگی سرزمین دیرینه خراسان و هرات سرافراز است که در همه عرصه های هنری رکن رکینی از فرهنگ و تمدن ایران را به خود اختصاص داده است. در روزگار معاصر این رسالت تاریخی را انجمن خوشنویسان ایران در اقصی نقاط کشور ایفا کرده است .

چهره ماندگار خوشنویسی ایران گفت: مایه مباهات است که این استان بزرگ چهره های درخشان و تأثیرگذاری را در این قلم پرورش داده است که ازجمله استاد پرتلاش وخستگی ناپذیر و هنرمند مبدع و مؤلف در قطعه پردازی مهدی اسماعیلی مود در بیرجند است.

وی افزود: کارنامه درخشان هنری استاد مهدی اسماعیلی مود با ویژگی های درخشانی همراه است و هر وجه تلاشش عملی و نظری عاشقانه ایشان در عرصه خط شکسته معاصر با همتی ستودنی و پنجه هایی توانا و هوش سرشار به بیکرانگی خلاقانه ای منتهی گردیده که کم نظیر است و در هر قطعه و آثار هنری ایشان شاهد رویش جلوه های بالنده ای از ذوق و قریحه خدادادیشان هستیم که واجب ستایش و شکرانگی است.

یدالله کابلی خوانساری  ادامه داد: هنرمندی که از شهری کوچک و حاشیه ای (مود) در خراسان جنوبی برخاسته و بر بلندای قله رفیع شکسته نویسی کشور نشسته است و با دستاوردهایی درخشان و ستودنی، خلق و خویی پسندیده و نفسی سلیم و نجابت که مظهر همه جنبش ها و رویش های باطنی است به رشد و شکوفایی و شهرت دست یافته است و در بهشت هنرش جاودانه خواهد شد.

چهره ماندگار خوشنویسی ایران بیان کرد: استاد مهدی اسماعیلی مود در سال 1365 به صورت جدی به خوشنویسی روی آورد و بعد از تعلیم در آموزه های هنرمند شایسته و ارجمندپرویزنیک بین و استفاده از تجربیات استاد فرزانه امیر احمد فلسفی و فارغ التحصیل شدن در دوره ممتاز انجمن خوشنویسان ایران به صورت تخصصی خط شکسته را در محضر استاد عالیقدر محمد حیدری آغاز  کرد.

وی ادامه داد: مهدی اسماعیلی مود پس از تجربه آموزی های بسیار چشمگیر به شوق پیوند دائمی با این کلک شیدایی به استمرار مشق عملی و نظری و ارتقای سطح هنری خود پرداخت و بیش از دو دهه کار و تلاش پیوسته و مستمر در دوره فوق ممتاز به صورت تعلیم حضوری و مکاتبه ای و رنج سفر به تهران در مؤسسه سماع قلم افتخار خدمت به وی را داشته ام.

یدالله کابلی خوانساری گفت: اسماعیلی مود به پرورش قابلیت های فردی و خلاقیتهای شخصی روی آورد و با آگاهی و درایت به مطالعه ساختاری ترکیب بندی و صفحه آرایی در شیوه خط شکسته معاصر ایران قطعه بردارهای بسیار متنوع و استواری را در پرتو رنج و ریاضت و کشف و شهود زیبایی شناسی هندسه دلکش و مسحور کننده خط صاحب شیوهای مطلوب و مقبول در کشور گردید.

چهره ماندگارخوشنویسی ایران افزود: این استاد ممتاز هنر خوشنویسی در هر فصلی جلوه های نوینی از آثار خلاقانه خود را در 22 نمایشگاه انفرادی و 8 نمایشگاه برون مرزی در کشورهای فرانسه(2 بار)، پاکستان(3 بار)،بنگلادش،قطر وکویت به معرض دید علاقمندان و هنر دوستان گذاشت و در 17 جشنواره و همایش ملی و 1 جشنواره بین المللی صاحب احراز مقام نخست گردید.

وی بیان کرد: استاد مهدی اسماعیلی مود با روحیه پرتلاش و احساس هوشمندی رهیافت تازه ای با تألیف 7 کتاب آموزشی زمینه ساز تعالی و گسترش خط شکسته معاصر را به ارمغان آورد. منجمله کتاب افسونگری قلم، سماع سحرانگیز، نوازش قلم، کلک خاوران مجموعه آثار هنرمندان خوشنویس استان، آموزش نوین خط تحریری، معرفی خطوط اسلامی و... که هرکدام با نفشی فراگیر در استمرار این هدف مقدس مقبول خاص و عام گردید و به چندین نوبت چاپ آراسته و با اقبال شایانی برخوردار بوده است.

چهره ماندگار خوشنویسی ایران اظهار داشت: اسماعیلی مود در سال 1387 موفق به بالاترین درجه هنری خوشنویسی گواهینامه استادی انجمن خوشنویسان ایران و بالاترین گواهینامه هنری کشور (درجه 1 هنری) دکتری حرفه ای هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نائل آمدند.

یدالله کابلی خوانساری اظهارکرد: هنر تابناک وی در عنفوان جوانی در شهر بیرجند آنچنان مورد توجه مدیران ، فرهنگوران ملی کشور قرار گرفت که مزد این شایستگی احداث ساختمان باشکوه انجمن خوشنویسان شعبه بیرجند در سال 1377 با معرفی نقش کارآمد وی با مساعدت دکتر کرباسی زاده و همکاری شادروان مجتبی کاشانی احداث گردید.

انتهای پیام/ن

R41348/P/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۹۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت

 

محمد سلحشور خوشنویس پیشکسوت و از هنرمندان حاضر در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: نمایشگاه روایت باران یک اشتیاق عجیب برای هنرمندان و به ویژه خوشنویسان به وجود آورده است.
وی افزود: ارائه بیش از ۱۶۰ تابلو قرآنی در این نمایشگاه، فرصتی برای هنرمندان جوان به وجورد می‌آورد تا علاوه بر تماشای ایده‌های اساتید، ایده‌های خود را هم شکوفا کنند.
این چهره پیشکسوت خوشنویسی درباره ارتقاء جایگاه خوشنویسی و هنر‌های قرآنی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب فقط دو استاد خوشنویسی در کل کشور وجود داشت درصورتی که امروزه تعداد آنها به هزار نفر نزدیک شده است. پیش از انقلاب فقط ۶۳ نفر مدرک ممتاز خوشنویسی داشتند، اما تعداد این هنرمندان در این چهل و چهار سال به بیش از بیست هزار نفر رسیده است.
سلحشور تاکید کرد: هنر همواره در حال پیشرفت است و هنرمند هم می‌بایست هر روز به فکر یادگیری باشد. نمایشگاهی مانند روایت باران به نوعی یک محل یادگیری برای هنرمندان جوان و حتی پیشکسوت به شمار می‌آید.
گفتنی است نمایشگاه روایت باران تا ۳۱ اردیبهشت در فرهنگسرای نیاوران برقرار و بازدید برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.  

دیگر خبرها

  • لازمه ورود به عرصه ورزش، ورزیدگی اخلاقی است
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • وزیر امور خارجه ونزوئلا: ایران همواره حامی حق جهان است
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود