Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ما معنای واقعی دانشگاه مدرن را درک نکرده و شکل کاریکاتوری آن را پیاده کرده ایم، گفت: در غرب بازارشان هم حساب و کتابی دارد و دانشگاه هم با همان حساب و کتاب پیش می رود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: کتاب «یک رویا دو بستر» به تازگی به قلم «خسرو باقری»، استاد دانشگاه تهران منتشر شده است، همین مهم فرصتی را فراهم آورد تا با مولف اثر گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه مشروح آن مرور می شود:

 

به عنوان نخستین سوال در مورد چرایی انتخاب اسم این کتاب صحبت کنید، در نگاه اول قبل از اینکه مخاطب بخواهد آشنایی مستقیم با کتاب پیدا کرده و آن را بخواند با دیدن اسم کتاب تصور می کند که شاید این اثر ارتباطی با کتاب «یک بستر دو رویا » نوشته «آندره فونتن» داشته باشد، آیا چنین است؟ این انتخاب و تشابه تعمد بود یا اتفاق؟

 

در واقع به عمد بود و من از آن کتاب الهام گرفتم و در بخش مقدمه اثر نیز به این مساله اشاره کرده ام اما به شکل معکوس بحث را پیش گرفتم و اسم کتاب من «یک رویا دو بستر» است، یعنی صحبت در مورد آن است که ما یک رویای واحد داریم که دانشگاه خوبی داشته باشیم، اما دو بستر برای آن فراهم شده که یکی دانشگاه و روش های مدرن است و دیگری حوزه ها که مدعی علوم انسانی اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کتاب می خواهد بگوید که این دو تفکر وجود دارد با این حال یکی می خواهد ما را مدرن کند و دیگری می خواهد احیای سنت داشته باشد؛ اما من به هر دو آنها انتقاد کرده ام یعنی در مورد دیدگاه مدرن بیان کردم  که با شتاب زدگی انجام می شود، به دیگر بیان ما دانشگاه مدرن را آن هم نه با منطق واقعی اش گسترش داده ایم، یک نمونه آن هم روی آوردن به منطق بازار و بازاری کردن دانش است که ما به شدت از آن رنج می بریم.

این مساله در دانشگاه های جدید یک جریان متاخر است که گاهی به آن نولیبرالیسم هم می گویند. با این حال این مساله یعنی دانشگاه مدرن آن گونه که در کشورهای غربی مطرح می شود باز هم یک اصالتی دارد اما در ما یک شکل کاریکاتوری از دانشگاه مدرن را پی گرفته ایم.

 

این رشد و گسترش چرا شکل کاریکاتوری به خود گرفته است؟

 

 ما در واقع تجارت بدی را انجام می دهیم. آنها می گویند که منطق بازار را باید در دانشگاه بیاوریم منتهی در غرب بازارشان هم حساب و کتابی دارد و دانشگاه هم با همان حساب و کتاب پیش می رود، اما در ایران شاهد هستیم که افراد چه قراردادهایی بابت تحقیقات می بندند و این قراردادها تا چه حد سوری است یا پایان نامه هایی که هدایت می شوند هم به همین منوال سوری هستند و واقعی انجام نمی شود و  فقط عنوان دارند.

بنابر این، خود این رویا یعنی دانشگاه مدرن در کشور ما از یک جهت قابل انتقاد است. دیدگاه دوم هم که به رویکرد اسلامی باز می گردد که از نظر من باید نقد شود و خودم هم به آن نقد کرده ام و از جمله انتقاداتی به دیدگاه آیت الله العظمی جوادی آملی در مورد علم دینی و همچنین آیت الله مصباح و دکتر گلشنی داشته ام و آثارشان را نقد کردم و گفتم که آنها یا تصور درستی از علم ندارند یا از دین و من به تصور آنها از دین نیز انتقاداتی دارم و اسم این دیدگاه را رویکرد دایرة المعارفی گذاشته ایم.

 

 پیشنهاد شما برای رفع این مشکل چیست و آیا در کتاب خود راه حل ارایه کرده اید؟

 

بله، من در کتابم پیشنهاداتی را ارایه کرده ام. البته معتقد هستم که می توان علم دینی داشت و در کتاب دیگرم هم به آن اشاره کردم و از علم دینی به یک معنا دفاع کردم اما نه به معنایی که علم از متون دینی استخراج شود بلکه علم دینی به این معنا که زیربناهایی از علم دریافت شود اما ساخت علم همان کاری است که در در دانشگاه های جدید اتفاق می افتد.

 

من در بخش سوم کتاب پیشنهاداتی دادم که می توانیم طی آن هم به سنت بپردازیم و هم از مدرنیسم بهره ببریم.

 

چه پیشنهاداتی؟

 

پیشنهادم آن است که ما باید پیش فرض های بنیادی را از اندیشه دینی راجع به انسان و چیستی انسان دریافت کنیم همان طور که نظریه های علوم انسانی همین کار را کرده اند یعنی همه آنها مبتنی بر مبانی فلسفی هستند.

برای مثال در غرب در روان شناسی جدید و جامعه شناسی یک بنیاد فلسفی دارند که مبانی متافیزیکی را از یک جایی اخذ کردند، منتهی وقتی که می خواهند به واقعیت های اجتماعی یا روانی بپردازند از طریق مشاهدات و روش تجربی علم، کار را پیش می برند.

 

نظر من آن است که پیش فرض های علوم انسانی را اگر بتوانیم از انسان شناسی اسلامی فراهم بیاوریم، آن زمان است که باید برویم و بر اساس این پیش فرض ها با اطلاعات مواجه شویم و از طریق مطالعه آنها علومی را در شاخه ای مخلتف به وجود بیاوریم و این شیوه ای است که علوم جدید هم با همان شیوه کار را انجام دادند و این چیز عجیبی نخواهد بود نسبت به آنچه در  جریان علوم اتفاق افتاده است.

 

اینکه امروز بعد از گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی چنین اتفاقی در دانشگاه ها و نهادهای علمی ما نیفتاده و به گونه ای علم و دین به شکل منسجمی در مباحث وجود ندارند چه علتی دارد؟

 

ناشی از بدفهمی از علم و دین است، ما تصور درستی از علم نداریم؛ همین حالا پوزیتیویسم که اندیشه منسوخ در فلسفه علم است در میان دانشگاهیان ما تا حدی رواج دارد یا همان هایی که هم که اتنقاد می کنند باز هم یک جورهایی درگیر آن هستند. برای مثال من به دیدگاه دکتر گلشنی نقدهایی دارم چرا که او هم هنوز به طور کامل نتوانسته که پوزیتیویسم را که از آن نقد می کند، کنار بگذارد.

 

بنابراین نگاه ما به علم مخدوش است و آن را سراسر آبجکتیو می دانیم. از سوی دیگر فهم ما از دین اشکال دارد چون انتظار داریم که دین پاسخ همه سوالات ما را بدهد یعن از قرآن و روایات برای مشکلات علمی خود جواب پیدا کنیم. اخیرا کتابی خواندم که در مورد علم دینی نوشته و در آن حدیثی نقل شده بود مبنی بر آنکه نان جو بر نان گندم برتری دارد، پس از آن نویسنده می خواست از این روایت کمک بگیرد و وضع نان را در کشور درست کند! این واقعا بدفهمی از دین است. نویسنده پیشنهاد کرده بود که باید به سمت کاشت جو برویم. این در حالی است که ما نمی توانیم تمامی واقعیت های اجتماعی خود را بر اساس روایاتی که درست هم هستند، پیش ببریم چون همه روش های بیان شده در روایات برای همه زمان ها نیستند.

 

اصلاح این بدفهمی ها زمان می برد، ۴۰ سال زمان کمی هم نیست اما در قالب علم ورزی زیاد هم نیست، در تمدن جدید غربی هم نگاه کنیم این علوم انسانی در اواخر قرن نوزدهم و بیستم شکوفا شدند اما چند قرن قبل یک سری شرایط و وزنه هایی در علوم دیگر ایجاد شد، بنابراین تا ما بخواهیم از این بدفهمی ها خارج شویم شاید ۵۰ سال طول بکشد.

 

و سخن پایانی ...

 

باید مقداری تعصبات دینی و علمی خود را در معرض نقد و بررسی قرار دهیم، چراکه هر کسی نظر خود را درست می داند و اشکالی هم ندارد اما اگر قرار باشد که بخواهیم پیشرفت کنیم باید افکار خود را در بوته نقد قرار دهیم و از این طریق بتوانیم آن اصطلاحاتی را که از اندیشه هدایت کننده علم نیاز است، فراهم کنیم.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی22 بهمن 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن وزیر ارشاد حادثه تروریستی حمله تروریستی فاطمیه ایام فاطمیه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نماز جمعه دانشگاه مدرن علم دینی دانشگاه علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کنندگان مبلمان فضای باز

مبلمان فضای باز، مجموعه‌ای از مبلمانی است که برای استفاده در فضاهای باز طراحی شده‌اند، مانند فضاهای محیطی، تراس‌ها، باغ‌ها، حیاط‌ها و استخرها. این مبلمان‌ها معمولاً از مواد مقاوم در برابر عوامل جوی مانند باران، باد، آفتاب و رطوبت ساخته شده‌اند و برای ایجاد یک فضای راحت و زیبا در فضای باز به کار می‌روند.

تولید کنندگان جهانی مبلمان فضای باز

تولید کنندگان مبلمان باغی در سراسر جهان وجود دارند و در این صنعت شرکت‌های مختلفی هستند که محصولات متنوعی ارائه می‌دهند. در زیر، نمونه‌هایی از تولیدکنندگان برجسته مبلمان فضای باز ذکر شده‌اند:

1. Fermob: این شرکت فرانسوی معروف، به تولید مبلمان فلزی فضای باز با طرح‌های روزمره و رنگ‌های جذاب مشهور است.

2.villasaze: این شرکت ایرانی، به تولید مبلمان فضای باز با طراحی‌های مدرن و زیبا معروف است که مبلمان تولیدی آن نیز از مواد مقاوم و با کیفیت ساخته شده‌اند. همینطور این شرکت در تولید تاب فضای باز تخت استخری و تاب ریلکسی نیز شهرت دارد.

3. Dedon: یکی دیگر از تولیدکنندگان معتبر مبلمان فضای باز، این شرکت آلمانی است که از مواد با کیفیت بالا مانند راتان و الیاف فیبر گیاهی برای تولید محصولاتش استفاده می‌کند.

4. modernvila: این شرکت ایرانی به تولید مبلمان فلزی فضای باز با طراحی‌های زیبا و مدرن مشهور است که در بازار جهانی شناخته شده است.

5. Gloster Furniture: یکی از شرکت‌های پیشرو در تولید مبلمان فضای باز است که محصولات با کیفیت با طراحی‌های زیبا و جذاب ارائه می‌دهد.

6. Trex Outdoor Furniture: این شرکت آمریکایی به تولید مبلمان فضای باز از مواد بازیافتی مانند چوب پلی‌تکس و پلاستیک‌های بازیافتی مشهور است.

7. Barlow Tyrie: این شرکت انگلیسی معروف به تولید مبلمان فضای باز با طراحی‌های کلاسیک و با کیفیت عالی است.

8. Vondom: این شرکت اسپانیایی به تولید مبلمان فضای باز با طراحی‌های مدرن و خلاقانه مشهور است.

9. Gloster: این شرکت بریتانیایی تولیدکننده مبلمان فضای باز با طراحی‌های مدرن و با کیفیت بالا است.

10. Gardenart: این شرکت چینی به تولید مبلمان فضای باز با طراحی‌های مدرن و قیمت مناسب مشهور است.

این تولیدکنندگان فقط نمونه‌ای از شرکت‌هایی هستند که در صنعت مبلمان فضای باز فعالیت دارند و هر کدام با محصولات با کیفیت و طراحی‌های متنوع خود، مورد توجه مشتریان قرار گرفته‌اند.

تولید کنندگان داخلی مبلمان فضای باز

در حوزه تولید مبلمان فضای باز، شرکت‌هایی در ایران نیز فعالیت دارند که محصولات متنوعی را تولید می‌کنند. این شرکت‌ها بسته به نیازها و استانداردهای محلی، محصولاتی با کیفیت و طراحی‌های متنوع ارائه می‌دهند. برخی از تولیدکنندگان مبلمان فضای باز در ایران عبارتند از:

1. مبلمان ویلایی ویلاسازه: این شرکت یکی از پیشروهای تولید مبلمان فضای باز در ایران است و محصولات متنوعی را با کیفیت بالا تولید می‌کند.

2. مبلمان رویان: این شرکت نیز به تولید مبلمان فضای باز با طراحی‌های مدرن و کیفیت بالا معروف است و محصولات خود را با استفاده از مواد بازیافتی نیز تولید می‌کند.

3. مبلمان فضای باز مدرن ویلا: شرکت آران مبل نیز یکی از شرکت‌های معتبر تولید مبلمان فضای باز در ایران است که محصولات با کیفیت و طراحی‌های متنوعی ارائه می‌دهد.

4. پاجند مبلمان: این شرکت نیز به تولید مبلمان فضای باز معروف است و محصولاتی با طراحی‌های زیبا و کیفیت بالا را تولید می‌کند.

5. مبلمان مهرگان: این شرکت نیز یکی از تولیدکنندگان مبلمان فضای باز در ایران است که محصولات متنوعی را با استفاده از مواد با کیفیت تولید می‌کند.

6. مبلمان باغی سوبیا: این شرکت نیز به تولید مبلمان فضای باز مشهور است و محصولات با طراحی‌های مدرن و منحصر به فردی را ارائه می‌دهد.

7. مبلمان سامان: این شرکت نیز یکی از تولیدکنندگان مبلمان فضای باز در ایران است که محصولات با کیفیت و با طراحی‌های زیبا و متنوعی را ارائه می‌دهد.

این تولیدکنندگان تنها چند نمونه از شرکت‌های فعال در زمینه تولید مبلمان فضای باز در ایران هستند و با توجه به رشد این صنعت، شرکت‌های دیگری نیز ممکن است در این زمینه فعالیت داشته باشند.

مبلمان فضای باز و ویژگی‌های آن

مبلمان فضای باز فلزی یک گزینه محبوب برای تزئین فضاهای باز مانند تراس‌ها، باغ‌ها، حیاط‌ها و استخرها است. این نوع مبلمان به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل جوی، طراحی مدرن و زیبا، و همچنین سهولت در نگهداری، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. ویژگی‌های مبلمان فضای باز فلزی عبارتند از:

مقاومت در برابر عوامل جوی:

مبلمان فضای باز فلزی از موادی مانند آلومینیوم، فولاد یا آهن ساخته می‌شود که به طور طبیعی مقاومت بالایی در برابر باران، آفتاب، باد و رطوبت دارند.

طراحی مدرن و زیبا:

این نوع مبلمان به دلیل استفاده از فلزات معمولاً دارای طراحی‌های مدرن، ساده و زیبا هستند که به زیبایی و شیک‌تر شدن فضای باز کمک می‌کنند.

سهولت در نگهداری:

معمولاً مبلمان فضای باز فلزی نیاز به نگهداری و تمیزی کمتری دارند. برای تمیز کردن آن‌ها، کافی است از آب و مایعات شوینده استفاده کنید و با پوشش دادن به مدت زمان طولانی از خرابی آن‌ها جلوگیری کنید.

سبک وزن و جابجایی آسان:

بسیاری از قطعات مبلمان فضای باز فلزی به دلیل ساختار سبک و وزن کم، بسیار آسان به جابه‌جایی هستند و این امکان را فراهم می‌کنند که فضای باز خود را به سادگی تغییر دهید.

مقاومت در برابر حشرات و پوسیدگی:

فلزات معمولاً مقاوم در برابر حشرات و پوسیدگی هستند که به طول عمر مبلمان فضای باز فلزی کمک می‌کند و از نیاز به تعویض مداوم آن‌ها جلوگیری می‌کند.

مناسب برای استفاده در محیط‌های دریایی:

به دلیل مقاومت بالای فلزات در برابر نمک و هوای دریا، مبلمان فضای باز فلزی بسیار مناسب برای استفاده در نزدیکی مناطق ساحلی و دریایی است.

قابلیت تطبیق با سبک‌های مختلف:

مبلمان فضای باز فلزی به دلیل طراحی‌های ساده و مدرن، قابلیت تطبیق با انواع مختلف سبک‌های دکوراسیونی را داراست و می‌تواند به آسانی با دیگر اجزای دکوراسیون فضای باز هماهنگ شود. تولیدکنندگان محترم مبلمان فضای باز فلزی در ایران نیز در حال توسعه هستند و محصولات متنوعی ارائه می‌دهند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید فضای باز خود را زیبا و شیک کنید.

مبلمان فضای باز ترکیب چوب و فلز

مبلمان فضای باز ترکیب چوب و فلز یک گزینه شیک و مدرن برای تزئین فضای باز است که ترکیب دو جنس مختلف چوب و فلز، زیبایی و استحکام را به فضای شما اضافه می‌کند. این نوع مبلمان به دلیل تنوع طرح‌ها، مقاومت در برابر عوامل جوی، و استفاده از مواد با کیفیت مورد توجه قرار می‌گیرد. ویژگی‌های مبلمان فضای باز ترکیب چوب و فلز عبارتند از:

طراحی زیبا و مدرن

مقاومت در برابر عوامل جوی

تنوع در طرح و رنگ

راحتی در نگهداری

سبک و وزن مناسب

ماندگاری و دوام

تطبیق با سبک‌های مختلف

با توجه به این ویژگی‌ها، مبلمان فضای باز ترکیب چوب و فلز یک گزینه مناسب برای تزیین و بهبود زیبایی فضای باز ویلاها، باغ‌ها، تراس‌ها و پارک‌ها است.

منبع :ویلاسازه

کد خبر 849330

دیگر خبرها

  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • مبلمان جدید و مدرن شیک
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • 18 چرخ با ظاهری جدید و مدرن: ببینید چه تغییری کرده‌اند!