Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا صیادی نفر فارغ التحصیل دانشگاه تربیت مدرس و مجری طرح «لحیم نانوساختار عاری از سرب» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مهمترین کاربرد لحیم در صنایع الکترونیک است که اتصال لحیم عملکرد مکانیکی، الکترونیکی و حرارتی را با هم انجام می دهد.

وی با بیان اینکه بنابراین قابلیت اطمینان اتصال لحیم در صنایع الکترونیک بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۰۶ به دلیل مسائل زیست محیطی، استفاده از سرب در صنایع الکترونیک ممنوع شد بنابراین تحقیقات به سمت طراحی سیستم های جدید برای لحیم ها سوق پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صیادی نفر با بیان اینکه هنوز از سرب در ایران استفاده می شود، افزود: همین موضوع باعث می شود که برخی محصولات الکتریکی ایرانی صادر نشود و بسیاری از کشورها مانع ورود محصولاتی که با سرب لحیم کاری شده است، شوند؛ از این رو در صدد آمدیم تا لحیم نانو ساختار را به عنوان پروژه ای اجرایی کنیم.

به گفته این محقق، در میان انواع لحیم های بدون سرب، پایه قلع، ترکیب مس، نقره و قلع به عنوان پرکاربردترین لحیم آلیاژی بدون سرب مورد قبول است، به همین دلیل در این پروژه از نقره، قلع و مس بهره بردیم.

وی با تاکید بر اینکه سرب باعث سرطان می شود، گفت: استفاده از نقره، مس و سایر فلزات در این پروژه دوستدار محیط زیست، دارای خواص مکانیکی و فیزیکی بالا است. در این صورت هیچگونه خطری برای افرادی که لحیم کاری می کنند پیش نمی آید.

این محقق با اشاره به مزایای این محصول گفت:  زیست سازگاری و عدم سمیت، دمای ذوب پائین نسبت به سایر لحیم های بدون سرب Sn- Ag- Cu، ترشوندگی مناسب برای لحیم کاری، هزینه تولید کمتر نسبت به لحیم های یوتکتیک Sn- Ag- Cu، خواص مکانیکی بهتر نسبت به لحیم های SAS، خواص اتصال مناسب، قابلیت اطمینان بالا، قابل رقابت با محصولات خارجی، با قیمت کمتر،  امکان صادرات محصول و جلوگیری از خروج ارز از مزایای این محصول به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه کشورهای اروپایی، امریکایی، چین و کشورهای حوزه خلیج فارس از لحیم های بدون سرب استفاده می کنند، گفت: در صدد هستیم با جذب سرمایه گذار از لحیم های نانو ساختار در بردهای الکتریکی استفاده کنیم.

صیادی نفر افزود: این طرح نمونه داخلی ندارد و با اجرایی شدن آن می توانیم از جان بسیاری از افراد در برابر سرطان مراقبت کرد. همچنین دیگر مشکل صادرات نخواهیم داشت.

به گزارش مهر، این طرح با همکاری دکتر همام نفاخ موسوی، سرپرست تیم و راهنمای علمی و اقتصادی پروژه، عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس، دارای تخصص در زمینه مواد پیشرفته نانو ساختار، مهندس رضا صیادی نفر، مسئول عملیات فنی، اجرایی و بازاریابی، کارشناس ارشد مهندسی مواد شناسایی انجام گرفته است.

کد خبر 4538611 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی دانشگاه تربیت مدرس فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند