Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@00:29:44 GMT

خانواده و زن در اسلام محور اصلی جامعه محسوب می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۱۳۹۰

خانواده و زن در اسلام محور اصلی جامعه محسوب می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، یازدهمین سلسله نشست های بررسی وضعیت «بحران جنسی و راه های عبور از آن» با موضوع ارائه الگویی برای تحلیل و حل بحران جنسی در مجموعه سفیر فیلم برگزار شد.

علیرضا لاور مشاور و معاون آموزشی بنیاد ملی خانواده و مدرس دانشگاه در این نشست گفت: ابتدا باید برخی مفاهیم برای ما روشن شود، اینکه ما به چه سطحی از اتفاق بحران می­ گوییم؟ شاخص ما برای تعیین بحران چیست؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما با برخی مفاهیم ازجمله پدیده، مسئله، آسیب و بحران روبرو هستیم که هر کدام باید شاخصی داشته باشند.

وی ادامه داد: یکی از شاخص­ها فراوانی است که تعیین می ­کند با پدیده، مسئله، آسیب یا بحران مواجه هستیم. انطباق با هنجار و قابل کنترل بودن نیز از دیگر شاخص ها محسوب می شود.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه تعداد مرد­های متولد شده نسبت به تعداد زن­های متولد شده، ۱۰۰ به ۱۰۱ بوده و نسبت امید به زندگی مردها نسبت به زن­ها ۹۷ به ۹۹ است، عنوان کرد: اگر سوانح و حوادث را در نظر بگیریم، تعداد مرگ و میر مردها به مراتب از زن­ها بیشتر است و این باعث کم شدن تعداد مردها نسبت به زن­ ها می­شود. تنها موردی که در یک جامعه می ­تواند تعداد مرد­ها را از زن­ها بیشتر کند، مهاجرت است که به سادگی قابل کنترل است.

لاور با اشاره بر راه­کار اسلام برای جامعه ه­ایی که تعداد زنان بیشتر از مردان است، تصریح کرد: ازدواج دائم، ازدواج موقت و عفت پیشه کردن که طبق آیات و روایات بین عفت پیشه کردن و ازدواج، اولویت با ازدواج است و بین ازدواج دائم و موقت، با توجه به حقوق بیشتر زن در ازدواج دائم، اولویت با ازدواج دائم است.

مشاور و معاون آموزشی بنیاد ملی خانواده با بیان اینکه هم در نظر اسلام و هم در نظر تجربی غرب، محور اصلی جامعه خانواده است، و محور اصلی خانواده زن است، اضافه کرد: اسلام ثقل قانون­گذاری و ثقل هویت را روی زن گذاشته است.

لاور با بیان اینکه خانواده را فقط در صورت حضور زن در آن می توان به این عنوان نامید، گفت: باید قانون­گذاری نیز براساس محوریت زن باشد و بعضی از احکام اسلام باید با دید بهتری بررسی شوند مثلا اسلام با در پستو بودن زن مخالف است.

وی ادامه داد: چراکه اگر اینگونه بود به علت محرم بودن اهل منزل این همه تاکید روی حجاب نمی ­شد و تاکید روی در منزل بودن، زن بود. تاکید بیشتر اسلام روی جلوگیری از تبرج است و ما امروز تبرج را در بعضی از زنان با حجاب جامعه نیز می­ بینیم.  به عنوان مثال دین، زن را کشتزار معرفی می ­کند، از این جمله می­توان فهمید که تربیت فرزندان دانه به دانه نیست که با زیاد شدن آن­ها نگران تربیت آن­ها باشیم. بلکه محیط خانواده باید حاصل‌خیز باشد تا فرزندان در محیط سالم، به درستی تربیت شوند.

لاور با بیان اینکه علاوه بر شاخص­های گفته شده، نگرش برای تشخیص راهکارهای کنترل نیز بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: حال اگر همه­ شاخص­ها از وجود بحران خبر داد، باید منطقه وجود بحران را نیز مشخص کرد، وجود بحران در یک منطقه نشانه­ وجود آن در همه­ کشور نیست. اگر در مناطق مختلف بحران­های متفاوتی وجود دارد، برای حل آن­ها راهکارهای متفاوتی نیاز هست. با اینکه در عصر جدید فرهنگ­ها به هم نزدیک شده­ اند ولی عدم راهکار مناسب برای یک منطقه خود آسیب‌­زا است.

مشاور و معاون آموزشی بنیاد ملی خانواده عنوان کرد: از سوی دیگر تفاوت بین آسیب و آفت هم باید مشخص شود، رهبر معظم انقلاب همیشه در ادبیاتشان آسیب و آفت را جدا می کنند.

لاور بابیان اینکه باید معیار و ملاک سنجش نیز روشن شود، اظهار داشت: اولین معیار آمار است نه مشاهدات عینی؛ آمار باید منطقی و واقعی باشد. اگر آمارگیری انجام شود ولی سوال­های پرسیده شده از جامعه­ آماری سوگیری داشته باشد، منطقی بودن آمار را کم می ­کند.

وی افزود: حال اگر ما قبول کنیم که آمارها واقعی است، مناقشه­ اصلی ما در منظومه­ فکری است. اگر راه­ حل ما تنها بر اساس واقعیت باشد باز هم ما را به نتیجه نمی­ رساند. اگر به حقیقت توجه نشود، راه­ حل حتی ممکن است شما را از نتیجه دور کند. ما در ابتدا با ویدئو مبارزه می­ کردیم، چند سال بعد شروع به مبارزه با سی­ دی کردیم که به دلیل گسترده بودن استفاده از آن نمی­ توانستیم با دستگاه پخش سی­ دی مبارزه کنیم. ماهواره هم وجود داشت که مبارزه­ فیزیکی با آن غیرممکن بود.

مشاور و معاون آموزشی بنیاد ملی خانواده ادامه داد: وقتی اینترنت­ آمد، سعی کردیم با فیلترینگ جلوی فساد آن­ را بگیریم و بعد از آن شبکه­­ های اجتماعی وارد جامعه شدند که فیلترینگ­ها راهکار مبارزه با آن نبود. این فرآیند نشان می­ داد که راهکارهای ما درست نبوده است. مثلا رهبر معظم انقلاب راه­ حل مبارزه با ماهواره را اعتکاف عنوان کردند. خیلی­ ها آن زمان تصور کردند که رهبر انقلاب زمین بازی را نمی­ شناسد. در صورتی که راه­ حل اصلی مبارزه با فساد، بیدار کردن فطرت است.

لاور عامل با بیان اینکه عامل تحریک بحران جنسی غریزه­ جنسی است و نمی توان آن را حذف کرد، عنوان کرد: پس باید با عنصری که قوی­ تر از این غریزه است آن­ را مدیریت کنیم، تنها چیزی که می تواند این کار را انجام دهد، فطرت است. فطرت همان چیزی است که بشر را از دیگر موجودات متمایز می‌­کند.

وی با اشاره بر اینکه اگر انسان قائل به فطرت باشد، راه­ حلی که برای بحران می­ دهد متفاوت است، ابراز داشت: در نتیجه فرد دیگر غریزه­ جنسی و مبارزه با آن را به ­عنوان سازه­ اصلی درنظر نمی­گیرد. واقعیت بسیار مهم است ولی راه کارها باید مبتنی بر حقیقت باشد در واقع حقیقت مبنای طراحی و واقعیت مورد ملاحظه در طراحی است.

این مدرس دانشگاه طرح، نقشه و برنامه را سه عنصر مهم در طراحی دانست و توضیح داد: در طرح، نظام ارزشی، موضوعی، مسائل، مفهومی و نظام نظری را مطرح می­ کنیم. اگر در یک بحث این نظام­ها بین اعضا جلسه مشترک نباشد، بحث به نتیجه نمی ­رسد.

لاور افزود: برنامه همان راه­کار و تکنیک­ها است، بسیاری از راهکارهای ما در این سطح طراحی می ­شوند و نتیجه ملموس می­ دهند، ولی وقتی این راه­کار در طرح بررسی می­ شود، نتیجه­ معکوس می ­دهد. حالا اگر به عنوان مثال بخواهیم به بحث تعدد زوجات وارد شویم، مسئله به این شکل مطرح می شود که در ازدواج یا باید تعداد مرد­ها از زن­ها بیشتر، مساوی یا تعداد زن­ها از مرد­ها بیشتر باشد.

کد خبر 4543276

منبع: مهر

کلیدواژه: ازدواج تربیت جنسی خانواده زنان سفیرفیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

3 کشته در تصادف پژو - کامیون

سرهنگ عبدالهاشم دهقانی شامگاه یکشنبه در این باره به ایرنا گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع سانحه رانندگی در محور مواصلاتی "رستم-یاسوج" داخل تونل، بلافاصله ماموران پلیس راه به همراه عوامل امدادی به محل حادثه اعزام شدند.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وی ادامه داد: با حضور در محل حادثه مشخص شد یک دستگاه کامیون با پژو ۴۰۵ حامل ۶ سرنشین به شدت برخورد کرده و منجر به آتش‌سوزی شدید سواری شده است که در این حادثه سه نفر از سرنشینان در دم فوت و سه نفر دیگر نیز مجروح و روانه بیمارستان شدند.

وی علت تصادف را تجاوز به چپ خودرو پژو اعلام کرد.

محور ارتباطی شهرستان رستم فارس به یاسوج در منطقه بابا میدان از نقاط حادثه خیز است که به قربانگاه مسافران و خودرو‌هایی که در این مسیر کم عرض و پرپیچ و خم در حرکت هستند تبدیل شده است طوری که چند روز گذشته هم شاهد واژگونی خودوری یک خانواده بودیم که چهار نفر از اعضای این خانواده در این حادثه جان باختند.

دیگر خبرها

  • بحران کمبود پرستار در کانادا
  • دکتر شهریاری: امروز تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است
  • چین و بازیگری جهانی؛ ۱۲ محور پکن برای پایان جنگ اوکراین
  • جمهوری اسلامی دختران و زنان را محور خانواده و دارای نقش موثر اجتماعی می‌داند
  • رئیسی: نگاه ما به زنان همان نگاه اسلام است
  • معلمان افسران پیشتاز در مقابله با هجمه‌های فرهنگی هستند
  • خسارت به ۳۵۰ خانواده در جریان بارش‌های اخیر
  • شهیدان راهنمایان جامعه محسوب می‌شوند
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • 3 کشته در تصادف پژو - کامیون