Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی امروز تکلیف پیوستن به لوایح مربوط به FATF را مشخص می کند که منفعت ایران از همکاری با غرب ابهام بسیار بزرگی را ایجاد کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از «تیتریک»، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید سیاست خارجی کشور بر مبنای تنش زدایی و همکاری بین المللی با کشورهای غربی و اروپایی شکل گرفت تا به فراخور حل موضوعات تنش آفرینی چون پرونده هسته ای، تحریم های ظالمانه سالهای گذشته رفع و در امور مربوطه به محدودیت های اقتصادی گشایش ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حل پرونده هسته ای کشور از طریق مذاکره و رفع ابهامات طرفین غربی مهمترین کارویژه دولت در نظر گرفته و طی مذاکرات سخت و نفس گیر برنامه ای برای اتمام تنش ها تنظیم شد؛ برجام قطعاً مهمترین اتفاق دولت اعتدال بود، اما امروز بعد از گذشت سه سال ایران از همکاری بسیار گسترده با غرب و آمریکا نتوانسته منافع قابل توجهی کسب کند.

ادامه روند تنش زدایی در دولت دوازدهم هم زمان شد با روی کارآمدن جناح تندرو در آمریکا و خروج از برجام؛ به دنبال بازگرداندن مجموعه ای از تحریم ها (که با توافق هسته ای متوقف مانده بود) عملاً منافع ایران در برجام از بین رفت؛ در این میان تنها راه حل ممکن برای تفکر تنش زدایی حاکم بر دولت تکیه بر وعده های مشروط اروپا بود.

اینتسکس یک دهم تعهدات اروپا در برجام را هم شامل نمی شود

اروپا برای برقراری یک کانال ویژه مالی که طی آن نفت ایران در بازارهای جهانی امکان فروش داشته باشد و نیازهای کالایی کشور نیز تامین شود سازو کاری ترسیم کردند که با نام INSTEX یاد می‌شود؛ اما همان را نیز مشروط به ثبت و پذیرفتن مجموعه ای از تعهدات گسترده موسوم به fatf کردند که پیش از این نیز برای برجام مطرح شده بود.

این کانال مالی قسمت بسیار کوچکی از تعهدات اروپا در برجام را هم شامل نمی شود و به هیچ عنوان اقلام تحریمی آمریکا را پوشش نمی‌دهد، به همین خاطر وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای صراحتاً اعلام کرد که انتظار نداریم کانال‌هایی از این دست به هیچ نحو بر کارزار فشار حداکثری ما علیه ایران اثرگذار باشند. به عبارت دیگر، روش مبادله نفت در برابر غذا و دارو، نیازی به اینستکس و اس‌پی‌وی نداشت.
اجرای این کانال مالی به زمانی نامعلوم در آینده حواله داده شده است و مقامات و رسانه‌های اروپایی با بی‌مسئولیتی اعلام کرده‌اند که اجرای کانال مالی INSTEX زمانبر است. با این حال در بیانیه سه کشور اروپایی با لحنی گستاخانه و طلبکارانه تاکید شده است که ایران باید دستورات FATF از جمله تصویب لوایح پالرمو و CFT را در اسرع وقت انجام دهد.

آیا fatf از توافقات ضمن برجام بود؟

برخی گمانه زنی های غیر رسمی از توافقات محرمانه ضمن برجام در خصوص لوایح مربوط پرده بر می داشت؛ ابهامی که هیچ وقت تایید نشد اما اظهارات مقامات اروپائی و موضع گیری های اعضای تیم مذاکره کننده بر آن صحه می گذاشت. این شبهه زمانی قوت گرفت که معلوم شد همه تعهدات طرف غربی برای رفع تحریم منوط به ثبت لوایح پالرمو، CFT شده است و دولت اصرار بسیار ویژه ای برای پذیرفتن آن دارد؛ تا جایی که ماه ها مهمترین خبر روز کشور پذیرفتن و یا رد کردن آنها از سوی ایران بود.

همه موافقان و مخالفان لوایل مربوط به FATF

مخالفان الحاق ایران معتقدند این سطح از دسترسی ها و اختیارات استقلال کشور را زیر سوال برده و محرمانه ترین اطلاعات کشور از طرق رسمی و با دست خود در اختیار دشمن قرار خواهد داد، همچنین به دلیل وجود وضعیت متخاصم بین ایران و کشورهای موثر در این کنوانسیون حتی در صورت پذیرش، ما هیچ منفعتی از آن نخواهیم برد و یک دامنه بسیار مفصل و طویل از مشکلات حقوقی که صدها برابر از برنامه هسته ای که نزدیک به پانزده سال به طول انجامید، گسترده تر است، برای ما ایجاد خواهد کرد.

دولت های غربی در صورت وجود چنین تعهداتی عملاً ایران را در محاصره ای از قوانین و مقررات خاص که مورد نظر آنها بوده و محدود کننده قلمداد می شود قرار داده و ایران را برای آینده غیر قابل پیش بینی وارد چالش های حقوقی با غرب خواهند کرد.

از سوی دیگر اما طرفداران پذیرفتن آن، اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و فشار حاصل از تحریم های آمریکا می کنند و مدعی اند در صورتی که ایران این الحاق را قبول نکند، سه کشور اروپایی نیز کانال مالی(نفت در برابر غذا و دارو) را برقرار نکرده و با برداشته شدن معافیت تحریمی آمریکا، کشور با بحران جدی مواجه خواهد شد. در این صورت فروش نفت به صفر رسیده و امکان ورود دلار به کشور از بین می رود و آن زمان وضعیت بسیار چالشی بوجود خواهد آمد.

دروغ پول شویی؛ حاشیه برای غلبه بر متن

این نکته که وجود پول شویی در کشور آنقدر بزرگ است که نهادهای نظارتی فعلی امکان رصد و رسیدگی به آن را ندارد، و یک نهاد بین المللی (بخوانید آمریکا و اروپا) باید بیاید و این تخلفات کشور ما را پیدا و جلوگیری کند، بسیار مضحک و خنده دارتر از این نکته است که مخالفان پذیرفتن fatf به پول شویی کشور وابستگی مالی دارند.

پیش از این هنگامی که لوایح فوق در مجلس رسیدگی می شد تعدادی از سیاسیون کشور با طرح این ادعا که مخالفان fatf به کانال های پول شویی وابستگی دارند سعی کردند موضوع را به حاشیه ببرند، که متاسفانه اظهارات جناب ظریف در تایید پول شویی گسترده که بعداً توسط بسیاری از نهادها نظارتی تکذیب شد نیز بر این جوسازی کمک کرد.

به نظر می رسد عده ای که در اداره کشور درمانده شده اند با طرح چنین مباحثی سعی می کنند به هر شکل ممکن اهداف خود را پیش برند و با تصویب این چنین معاهداتی شاید راهی برای گشایش اقتصادی و اداره کشور پیدا کنند، اما تاریخ نشان داده است که این مسیر انتهای خوشی نخواهد داشت.

الحاق ایران به FATF هیچ گره ای از تحریم ها باز نخواهد کرد

الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم موسوم به fatf ارتباطی با نظر این نهاد در رابطه با ایران ندارد و به منزله این نیست که ایران از لیست سیاه آن خارج شود، بلکه تجربه نشان داده است که قبول سازکار اجرایی چنین تعهداتی دامنه بسیار گسترده ای از کش و قوس های سیاسی و سلیقه ای را به همراه دارد که انتهای آن نه معلوم و نه قابل ترسیم است؛ همچنین با وضعیتی که در روابط بین کشورها وجود دارد قطعاً محملی برای باج خواهی ها و فشار در موضوعات دیگر خواهد بود.

 

گرفتن تایید fatf از توافق هسته ای سخت تر خواهد بود

نکته دیگر این که در صورت پذیرفتن الحاق به این کنوانسیون کانال مالی اروپا بلافاصله اجرا نخواهد شد، چرا که بر اساس بیانیه سه کشور اروپایی، نظر کنوانسیون مدنظر در خصوص فعالیت های ایران باید کسب گردد و سپس با تایید آنها کارگروه مالی اروپا فعالیت خود را آغاز کند، حال تصور کنید در صورتی که ایران در بازه زمانی امروز این الحاق را بپذیرد، تازه دور بسیار گسترده و مبهمی از مذاکرات و بازرسی و بررسی ها از سوی کنوانسیون مورد نظر آغاز شده و معلوم نیست چه زمانی نظر آنها جلب می شود.

این پروسه ایران را وارد یک تشریفات بسیار مفصل تر از برنامه هسته ای خواهد کرد، چرا که دایره بررسی fatf آنقدر باز است که انتهایی برای آن قابل تصور نیست، و می تواند سالها به طول انجامد و با کوچکترین اعمال فشار از سوی دولت های خارجی و یا آمریکا کل فرآیند مذکور با چالش مواجه شود، ضمن اینکه باید توجه داشت تغییر وضعیت هر کشوری از نظر کنوانسیون مذکور باید با اجماع کلیه اعضا حاصل شود که آمریکا یکی از مهمترین آنها است. معلوم نبودن انتهای اعمال نظر اعضای کنوانسیون فوق، تاریخ برقرار شدن کانال مالی اروپا را نیز کاملاً غیر قابل پیش بینی خواهد کرد.

اولتیماتوم دولت به اعضای مجمع/دولت به دنبال مقصرتراشی است

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره تصمیم مجمع تشخیص مصلحت درباره لوایح فوق گفت: برخی از مسئولین گفتند که با وجود فضایی که امروز بانک‌ها ایجاد کرده‌اند، اگر لوایح مربوط به FATF تصویب نشود این فشارها بیشتر می‌شود، بنابراین اگر تصمیمی اتخاذ می‌شود، مسئولیت آن نیز باید پذیرفته شود.

این اظهارنظر به این معنی است که دولت بنا دارد همه مشکلاتی که در آینده ایجاد خواهد شد را منوط به اخذ این تصمیم و اعضای مجمع کند و این رسماً یک اولتیماتوم بود، در حالی که اگر این لوایح پذیرفته شود نیز هیچ کسی حتی خود دکتر روحانی و جناب ظریف تعهدی برای حل مشکلات نداده اند و دولت با این نوع تحلیل ها و اظهارات به دنبال یک مقصر می گردد تا همه مشکلات را به گردن او اندازد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز یکی از مهمترین تصمیمات سالهای اخیر خود را خواهد گرفت و در صورتی که هر نتیجه ای حاصل شود باید خود را آماده مواجه با موجی از انتقادات از سوی جناح های مختلف کند؛ اما تجربه نشان داده که مصلحت کشور بر هر جوسازی و فشاری ارجحیت دارد و آن چیزی که اهمیت دارد استقلال و آینده و پاسداری از گردنه های سخت کشور است نه جناح بندی های زودگذر سیاسی.

 

انتهای پیام/


هادی امامی - تیتریک

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۱۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران!

حافظ اسد پدر بشار اسد که هم روابط خوبی با حکوت پهلوی و هم روابط صمیمی با جمهوری اسلامی ایران داشت، با وجود استقرار حزب بعث در سوریه، یکی از معدود کشورهای عربی بود که در دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران، از ایران حمایت کرد. در همین زمینه، نزار الخزرجی رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق به تشریح ابعاد حمایت اسد از ایران پرداخته که در نقطه‌ای به درگیری اسد با صدام حسین می‌انجامد. خزرجی در بخشی از خاطراتش می‌گوید: «حافظ اسد همه جوره و با دل و جان از ایران علیه صدام حمایت می‌کرد و حتی در میانه جنگ خط لوله انتقال نفت ما به سمت مدیترانه را قطع کرد... .» او همچنین درباره موشک‌هایی که قذافی در جنگ به ایران دارد و انگیزه قذافی توضیح داد. صحبت‌های کامل رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق را با ترجمه فارسی می‌بینید و می‌شنوید. 

 

 

گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک

گنجینه‌های گوهر فیلم مستندی است به کارگردانی ابراهیم گلستان که در سال ۱۳۴۵ به سفارش دولت ساخت. در بخش‌هایی از این فیلم این ثروت با وضعیت فقر عظیم حاکم بر ایران در دوره پهلوی مقایسه شد. به همین دلیل فیلم به آرشیو سپرده و بعدها منتشر شد. این مستند کوتاه را در تابناک می‌بینید. 

 

 

ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید!

بشر همیشه به دنبال منابع انرژی جایگزین بوده، آن هم از بیم اتمام منابع انرژی تجدیدناپذیر مانند سوخت‌های فسیلی. یکی از این منابع انرژی نوپا، انرژی هسته‌ای بوده که نوع شکافت هسته‌ای آن متداول است، ولی انرژی هسته‌ای بزرگتری در هستی وجود دارد که به آن همجوشی گویند و در ستاره منظومه شمسی ما، خورشید همیشه در حال وقوع است. دانشمندان توانسته‌اند امکان ایجاد همجوشی را با رآکتورهای جدید فراهم سازند ولی این رآکتورها توان تامین برق را آنطور که انتظار می‌رفت فراهم نمی‌کردند. چین به تازگی یک رآکتور هسته‌ای همجوشی ساخته است که شش برابر خورشید منظومه شمسی، داغ می‌شود. در این ویدیو گزارشی درباره این رآکتور و فواید آن در آینده با زیرنویس فارسی را ببینید. 

 

 

دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره

گاهی دیدن حجم سنگین کاری که در یک روز باید انجام شود، کافی است که ما را از انجام آن نا امید کند. این نا امیدی باعث می‌شود که همان میزان کاری که می‌توانیم انجام دهیم نیز رها کنیم. برای مواجهه به چنین موقعیت‌هایی بهتر است با کاهش استانداردهای خود و صرف نظر از انجام بخشی از آن کارها خود را تشویق کنیم که حداکثر کاری که در توان ماست انجام دهیم. در این ویدیو با دو شگرد کوتاه که باعث می‌شود بتوانید از حداکثر توان خود در موقعیت‌های سخت بهره ببرید آشنا شوید. 

 

 

روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

«اسپم / Spam» یا هرزنامه، به معنای پیام یا نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بیشمار فرستاده می‌شود. خود ایمیل های ناخواسته مشکلی جدی ایجاد نمی‌کنند که نهایت مجبورید آنها را پاک کنید، مشکل وقتی جدی می‌شود که در میان این ایمیل های ناخواسته، ایمیل هایی برای کلاهبرداری فرستاده می‌شوند که می‌خواهند به طریقی اطلاعات شخصی یا مالی افراد را سرقت کنند. در این ویدیو، نحوه تشخیص این ایمیل ها توضیح داده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • برای برگزاری انتخابات منتظر تایید وزارت ورزش هستیم
  • پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت