Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@04:11:52 GMT

از عوارض جانبی جراحی مغز در امان باشید

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۴۴۱۳

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، تحریک نواحی عمیق مغز از فناوری هایی است که محققان در مراکز علمی مختلف مشغول آزمایش آن بر روی موش زنده هستند. در این روش با اعمال میدان های الکتریکی و مغناطیسی متمرکز از خارج مغز سلول های عصبی یک ناحیه بدون تحریک سایر بخش ها تحریک می شود. البته روش های متداولی که در حال حاضر به این منظور انجام می شود روش های تهاجمی است که عوارضی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین پژوهشگران به دنبال آن هستند با توسعه روش های غیرتهاجمی این مشکل را رفع کنند.

بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع که باعث پیشگیری از انجام عمل جراحی می شود محققان کشور نیز در طرحی پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی به این موضوع ورود پیدا کردند تا از قافله علم و فناوری محققان دنیا در این حوزه عقب نمانیم.

این طرح پژوهشی با عنوان «روش های غیرتهاجمی تحریک نواحی عمقی مغز با استفاده از میدان های الکتریکی و مغناطیسی متمرکز» توسط محققان دانشگاه تهران در حال انجام است. بررسی روش های گوناگون تحریک نواحی عمیق مغز بدون ایجاد عوارض جانبی و با استفاده از عبور همزمان چندین جریان الکتریکی سینوسی با فرکانس های مختلف و ایجاد تداخل سازنده میان آنها در نواحی عمقی مغز در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرد.

به گفته محمود شاه آبادی مجری این طرح پژوهشی، در این روش چندین سیگنال الکتریکی فرکانس بالا به مغز اعمال می‌شود. در این صورت اگر دو سیگنال با اختلاف فرکانسی در محدوده باند عبور غشای سلول عصبی قرار گیرند آنگاه سلول عصبی با فرکانسی مرتبط با فرکانس پوش سیگنال تداخلی، تحریک می شود. با اجرای کامل این طرح مطالعاتی پژوهشی می توان گام های نخستین تحریک غیرتهاجمی سلول های عصبی در نواحی عمقی مغز را برنامه ریزی کرد که خود می تواند مقدمه ای برای ابداع روش های جدید بدون الزام بازگشت به روش های تهاجمی متداول باشد.

تحریک عمیق مغز از روش هایی است که برای درمان بیماری های مغزی مورد استفاده قرار می گیرد. سال ها تلاش و پیشرفت دانش پزشکی اثبات کرده که روش های تهاجمی قدیمی همچون شوک الکتریکی برای تحریک مغز می تواند در درمان برخی بیماری ها موثر باشد. اما در این روش ها نیاز به عمل جراحی و کاشت الکترود است. پس تحریک عمقی با روش های نوین و بدون عمل جراحی می تواند راهکاری در این زمینه باشد که عوارض پیشین را ندارد.

انتهای پیام/

169 / 279 جراحی مغز تحریک سلول‌های عصبی فناوری موش زنده میدان های الکتریکی عوارض جانبی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جراحی مغز تحریک سلول های عصبی فناوری موش زنده عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی اصفهان فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت؛ بارش باران و رعد و برق

سامانه بارشی جدیدی که وارد کشور شده، فعالیت خود را در نواحی مرکزی کشور در بیشترین مقدار خواهد داشت. برای امروز و فردا تمرکز بارش‌ها در نواحی مرکزی، جنوبی و جنوب شرقی کشور است. برای استان‌های مرکزی کشور مثل استان اصفهان هشدار سطح زرد بارندگی صادر شده است.

کد خبر 747525

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • برداشت گل‌محمدی در نواحی مرزی گنبدکاووس
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • حملات بی‌امان بیش از ۲۰ خدنگ به مار پیتون (فیلم)
  • (ویدئو) حملات بی‌امان بیش از ۲۰ خدنگ به مار پیتون
  • هواشناسی اصفهان فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت؛ بارش باران و رعد و برق
  • نواحی منفصل شهری؛ منفصل از خدمات شهری
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند