Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@21:09:23 GMT

موسیقی پرتحرک و شاد، هدیه‌‌ اقوام به ایران است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۴۶۱۰

موسیقی پرتحرک و شاد، هدیه‌‌ اقوام به ایران است

حضور یک گروه موسیقی عربی از خوزستان در بخش نواحی جشنواره‌ی فجر برای ما اولویت داشت.

علی مغازه‌ای دبیر بخش نواحی سی‌و چهارمین جشنواره‌ی فجر در گفت‌و گو با عصرایران گفت: بر اساس سیاستگذاری دفتر موسیقی وزارت ارشاد اسلامی و برنامه‌ریزی مدیرکل دفتر موسیقی، شادیانه‌های اقوام ایرانی رویکرد اصلی سی‌وچهارمین جشنواره‌ی موسیقی فجر به خصوص در بخش نواحی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما در بخش نواحی ایران ابتدا درخواست‌های رسیده به دبیرخانه‌ی جشنواره را بررسی کردیم و چند گروه را که ظرفیت و کیفیت رپرتواری لازم را داشتند برای حضور در بخش موسیقی نواحی انتخاب کردیم افزود: در مرحله‌ی بعد با یک نگاه فراگیر سعی کردیم گروه‌هایی را از نقاط مختلف ایران انتخاب کنیم که رنگ‌آمیزی و تنوع قومیتی و موسیقایی اقوام و نواحی ایران را در جشنواره‌ی فجر امسال پیش روی مردم قرار دهیم.

مغازه‌ای همچنین گفت: اگر چه از سوی دفتر موسیقی هیچ شرط محدود کننده‌یی پیش رویمان وجود نداشت اما ما در بخش نواحی برای انتخاب گروه‌ها اولویت‌ها و همزمان محدودیت‌هایی را در نظر گرفتیم.

مغازه‌ای در خصوص چگونگی انتخاب گروه‌های موسیقی اقوام گفت: یکی از اولویت‌ها توجه به موسیقی اقوامی بود که کمتر در جشنواره حضور داشتند.

اولویت دیگر ما تلاش برای حضور یک گروه از هنرمندان موسیقی خوزستان در جشنواره بود چرا که موسیقی عربی ایران چه در میان مردم و‌ نزد جامعه‌ی هنری آنچنان که باید، شناخته شده نیست.

وی بیان داشت: اما مهمترین محدودیت‌ ما در بخش نواحی فرم و شیوه‌ی ارائه‌ی موسیقی است که دست دبیر بخش نواحی در انتخاب اجراهای بیشتر و متنوع‌تر از یک‌ محدوده در یک سانس بسته است. این محدودیت البته از همان آغاز جشنواره‌ی فجر در طراحی آن به وجود آمده است که شاید جزو مواردی است که نیازمند بازنگری است.

همچنین در دیگر محدودیت‌ها نبود ظرفیت اجرای گروه‌های زنان در این بخش است که ناشی از سیاست‌گذاری کلان موسیقی کشور است که امیدوارم این محدودیت برطرف شود.

دبیر بخش نواحی جشنواره‌ی موسیقی فجر افزود: با این شرایط بنده در زمانی که داشتم علاوه بر شناخت قبلی به موسیقی اقوام و نواحی و هنرمندان موسیقی، با دوستان پژوهشگر و هنرمند در چند نقطه از کشور تماس گرفتم و مشورت‌های زیادی داشتم تا بتوانیم بر تمام ظرفیت‌های نواحی اشراف پیدا کنیم و انتخاب‌های شایسته‌تری داشته باشیم که تناسب ساختاری و کارکردی با جشنواره‌ی موسیقی فجر را داشته باشند.

بر همین اساس با بررسی و دیدن نمونه‌های اجرای گروه‌های مختلف موسیقی، انتخاب‌ها صورت گرفت و حاصل، اجرای ۱۵ رپرتوار موسیقی نواحی مختلف کشور بود که همگی در ۱۲ سانس که در شش شب در سالن سوره‌ی حوزه‌ی هنری برگزار می‌شوند‌.

مغازه‌ای گفت: همان طور که جدول برنامه که مدتی پیش منتشر شده است و در حال حاضر سه شب آنرا پشت سر گذاشته‌ایم، برنامه‌ها با دو کیفیت دینامیکی طراحی و چیده شده‌اند.

گروه‌هایی را که دینامیزم و تحرک کمتری در رپرتوار یا کارگان اجرایی موسیقی خود دارند در بخش نخست اجراها قرار دادیم و گروه‌های پرتحرک‌تر در بخش دوم بعد از آنتراکت هر سانس قرار داده شدند.

در شب آخر هم که به طور معمول از شب‌های به یاد ماندنی‌تر هر برنامه‌ی فرهنگی و هنری محسوب می‌شود، موسیقی شاد عربی خوزستان و موسیقی پرتحرک و پلی‌ریتمیک بوشهر را قرار دادیم تا به واسطه‌ی این جشنواره بتوانیم توجه جامعه را به سمت گونه‌های متنوع موسیقی مردمان اقوام مختلف به خصوص موسیقی عرب‌های کشورمان ایران جلب کنیم و امیدوار باشیم تا موسیقی و هنر را نزد این اقوام پویاتر و گویاتر کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: موسیقی نواحی جشنواره موسیقی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد، گفت: اکنون استان بوشهر از ۹ تا ۱۱ اردیبهشت میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس است. - اخبار استانها -

عبدالرحیم افروغ در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به وضعیت فعالیت‌های حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر در سال گذشته اظهار داشت: در این سال 100 برنامه و رویداد فرهنگی در استان بوشهر ثبت شد.

وی تعداد فعالیت‌های قرآنی استان بوشهر در سال 1402 را افزون بر 185 رویداد اعلام و تصریح کرد: تعداد برنامه‌ها و رویداد رسانه‌ای 5 مورد و تعداد اجراهای موسیقی حدود 100 برنامه و 600 تئاتر بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد گفت: برخی از کنسرت‌ها نیاز به هماهنگی بین دستگاهی است که کنسرت آرمان گرشاسبی‌ مجوزهای لازم را دریافت کرده بود، ولی لغو آن مشکلات هماهنگی بین دستگاه‌ها بود و این سوء‌تفاهم با صحبت برطرف شد.

افروغ با بیان اینکه مشکلی برای صدور مجوز برگزاری کنسرت وجود ندارد گفت: برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس 9 تا 11 اردیبهشت یکی از برنامه‌های ماه جاری است.

وی سال 1402 در حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر را سالی فعال، پویا و پر از اجرایی شدن برنامه‌های متنوع دانست و بیان کرد: این مهم با مجموعه همکاران، هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه و فعالان حوزه قرآن در سطح استان بوشهر برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: تابلو و نمایی که از این حوزه در استان بوشهر وجود دارد قطعاً نمایی پویا و پر از تحرک، جنب و جوش و پر از نوآوری است و این مهم همه کسانیکه با حوزه فرهنگ و هنر استان ارتباط دارند شاهد و ناظر هستند و بر این فعالیت گواهی می‌دهند.

افروغ بیان کرد: مصادیقی از این مهم در تعداد برنامه‌های برگزار شده گویای این موضوع است.

وی جمیع این برنامه‌ها را گویای فعال بودن حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر دانست و اضافه کرد: این حوزه با همت، تلاش و نوآوری نوجوانان، جوانان، دانشجویان، دانش‌آموزان و همه هنرمندان در سطوح جامعه که نقش‌آفرین هستند انجام می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر تدوین برنامه‌های سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از برنامه‌های خیلی خوب استان بوشهر برگزاری جشنواره موسیقی خلیج‌فارس در ایام 9 تا 11 اردیبهشت است.

افروغ اختتامیه جشنواره ملی رضوی در بوشهر را از دیگر برنامه‌ها دانست و بیان کرد: این جشنواره در رشته‌های نقالی، پرده‌خوانی، چاووش‌خوانی و امثال آن و امسال ضمن میزبانی از هنرمندان ملی، برنامه‌هایی هم در حوزه قرآنی و هنرهای نمایشی، تجسمی و دیگر عرصه‌ها تدوین شده است.

وی یکی از برنامه‌های خوب و ستودنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تشکیل قرارگاه شهید آوینی دانست و گفت: در دل این قرارگاه رویدادهای مختلفی تشکیل شد که برای این اتفاق برای همه شهرستان‌ها برنامه‌ریزی شده و برای هر شهرستان حداقل یک رویداد طراحی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: در این راستا برای هر انجمن هنری و فرهنگی حداقل یک رویداد تعریف شده و غیر از آن چند رویداد در حوزه‌های رسانه، نوجوان و فضای مجازی تدوین شده که ان‌شاءالله با همکاری موسسات، آموزشگاه‌های مختلف و فعالان حوزه فرهنگ تقدیم مردم هنردوست استان بوشهر می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران؛ امشب
  • لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود