Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@18:31:41 GMT

سومین شب جشنواره موسیقی فجر با طعم انتقاد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۷۹۸۶

تالار وحدت نخستین اجرای خود را با ارکستر سمفونیک تهران برگزار کرد که در این اجرا نیز همانند کنسرت ارکستر ملی ایران شاخه گل‌هایی از طرف اسپانسر این ارکستر‌ها به حاضران در سالن هدیه داده می‌شد.

به گزارش ایسنا، شهرداد روحانی (رهبر ارکستر سمفونیک تهران) پیش از اجرای قطعه پایانی این کنسرت از صدای دوربین عکاسان عذرخواهی و انتقاد کرد و گفت: درست نیست موقع اجرا اینقدر صدای دوربین بیاید وقتی رهبر ارکستر روی صحنه می‌آید در‌ها باید بسته شود، ما نیاز به تمرکز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از عکاسان می‌خواهم دوربین‌هایی بیاورند که صدا ندارد.

همچنین ارکستر سمفونیک تهران در این اجرا قطعه‌ای را از شاهین فرهت (دبیر سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر) نواخت. اینکه تا به حال آثار دبیر این جشنواره توسط چند گروه اجرا شده است، روز گذشته انتقاد‌هایی را درپی داشت.

شاهین فرهت درباره این انتقادها می‌گوید: من اصلاً نگفتم آثار من را بنوازند. یکی از گروه‌های خارجی قصد داشت به شکل تریو اجرایی داشته باشد اما از آهنگسازان ایرانی قطعه‌ای برای تریو پیدا نکرده بود؛ بنابراین از اثر من استفاده کرد.

او ادامه می‌دهد: من فقط دو قطعه به ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر رتوریک برای اجرا داده‌ام. بقیه گروه‌ها خودشان اثر من را برای نواختن انتخاب کردند.

گروه موسیقی رستاک با اجرای قطعات فولکلور ایرانی نیز در سانس دوم این تالار روی صحنه رفت که می‌توان گفت: شلوغ‌ترین اجرای تالار وحدت را در چند روز گذشته رقم زد.

سالن سوره حوزه هنری که به موسیقی نواحی اختصاص یافته در سومین روز جشنواره، اجرا‌هایی از مناطق خراسان، گیلان و گرگان را به خود دید. از نکات قابل توجه در این مراسم اجرای علی غلامرضایی آلماجوقی ۸۷ ساله بود که تاکنون مقام‌های متعددی را در جشنواره‌های خارجی و داخلی از آن خود کرده است. او به اجرای دو قطعه با ساز دوتار پرداخت. بخش موسیقی نواحی جشنواره فجر در شب جمعه با قطعات آرامی از موسیقی محلی قوچان و ترکمن آغاز شد و با اجرای شاد گروه‌های «کادوس تالش» و «گیل و دیلم» گیلان به کار خود پایان داد. در بخشی از اجرا‌های امشب آرمین فریدی از گروه کادوس اعلام کرد که ساز ۱۲۰ تنبوره تالش را پس از سال‌ها توانسته‌اند احیا کنند. این ساز در دست پیرمرد ۱۲۰ ساله تالشی در کوه‌های این منطقه یافته شده است.

در فرهنگسرای نیاوران نیز فرهاد صفری نوازنده تنبک و کارنگ (ساز ابداعی فرهاد صفری) که همراه با پریچهر خواجه روی صحنه رفته بود، با گلایه از بی‌نظمی که در بخشی از اجرا در سالن وجود داشت گفت: متأسفانه در‌ها باز و بسته می‌شوند و به جهت باز بودن مکرر سرما به داخل سالن می‌آمد. از طرفی اجرا رأس ساعت شروع می‌شود، اما برخی‌ها با تأخیر وارد سالن می‌شوند و این بی‌نظمی ایجاد می‌شود. در اغلب اجرا‌ها این مشکل وجود دارد.

برج میلاد هم که این روز‌ها میزبان بخش پاپ جشنواره است شبی را با امیر عباس گلاب و برادران آرش و مسیح سپری کرد.

علی ترابی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) هم در این شب به در برج میلاد حاضر شده بود.

امیرعباس گلاب در کنسرت خود قطعه‌ای به نام فرشته را اجرا کرد که همزمان با آن تصاویری از کودکان کم‌توان جسمی و ذهنی پخش شد. او همچنین با بیان اینکه در گذشته در سالن‌های کنسرت می‌نشسته و دوست داشته او را معرفی کنند، از حاضران خواست به افتخار افرادی که در سالن حضور دارند و امکان دارد در آینده خواننده و آهنگساز شوند، دست بزنند.

مسیح و آرش نیز در کنسرت خود از آماده‌سازی قطعه جدیدشان به نام «باران» خبر دادند که پس از عید نوروز به بازار موسیقی می‌آید.

سومین شب از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نیز همچون شب‌های گذشته با یاد محمدرضا شجریان سپری شد. گروه آهنگ که در تالار ایوان شمس اجرا کرد، در بخش پایانی کنسرت خود یک قطعه را خارج جدول اعلام شده، به شجریان تقدیم کرد.

همچنین در بخش پایانی اجرا وحید تاج (خواننده) در سخنانی از مغفول ماندن موسیقی ایرانی سخن گفت. او اظهار کرد: خوشحالیم که هنوز موسیقی ایرانی طرفدار دارد. فکر می‌کنم امروز کسانی که موسیقی ایرانی کار می‌کنند به خاطر جفا‌هایی که در حق موسیقی ایرانی صورت گرفته، در فضای مأیوس کننده‌ای قرار دارند.

تالار رودکی نیز در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان اجرای رسیتال پیانو بود که در آن فریماه قوام صدری به هنرنمایی پرداخت. این اجرا با تأخیر ۱۵ دقیقه‌ای آغاز شد و ورود‌های جسته و گریخته برخی مخاطبان تا نیم ساعت پس از شروع اجرا ادامه داشت. در ابتدای این اجرا از مخاطبان خواسته شد که از تشویق کردن هنرمندان بین قطعات خودداری کنند. در جریان این اجرا که با عنوان شهرزاد به روی صحنه رفت قوام صدری ۹ قطعه را با پیانو نواخت و در فاصله اجرای هر قطعه رزیتا شاکر پای میکروفون می‌آمد و بخشی از یک روایت را نقل می‌کرد.

تکنوازی سنتور مجید کیانی از دیگر اجرا‌هایی بود که در سومین شب جشنواره موسیقی فجر امسال در سالن رودکی روی صحنه رفت.

کیانی قبل از آغاز اجرای خود درباره موسیقی توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به تفاوت‌های موسیقی عامیانه و شیرین نوازی با موسیقی عالمانه اظهار کرد که موسیقی عالمانه نیازمند شناخت و درک عمیق‌تر است.

برج آزادی هم میزبان اجرای گروه موسیقی راک «کَهْت‌مَیان» بود که پس از یک دهه آلبوم جدیدی را در دست انتشار دارند. این اجرا که تلفیقی از موسیقی راک با دستگاه‌های موسیقی سنتی بود با استقبال حاضران در سالن برج آزادی رو برو شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر موسیقی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است

صاحب گل صالحی  اظهار کرد: مسیر ترانزیتی خاش به زاهدان از مسیرهای پرترافیک و پرحادثه سیستان و بلوچستان بوده که همواره سوانح پرشماری در آن رخ داده و تلفات جاده ای آن بسیار دردناک بوده، بنابراین رئیس جمهور و استاندار این استان تأکید ویژه‌ای داشته اند، تا این پروژه با اهمیت زودتر به مرحله اجرا در بیاید.

وی بیان کرد: این قطعه به طول ۴۲ کیلومتر و در فازهای مختلف از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه اجرا می‌شود.

فرماندار خاش با اشاره به اینکه ۲۰ کیلومتر از این مسیر با تلاش‌های پیمانکار در حال انجام است، ادامه داد: این قطعه با اعتبار اولیه سه هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال آغاز شده و هم اکنون بیش از ۶۰ دستگاه خودرو در مسیر اجرای پروژه فعال هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟