Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@19:45:20 GMT

تصمیم امسال آکادمی اسکار و مدیران فرهنگی ما

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۹۰۷۱

تصمیم امسال آکادمی اسکار و مدیران فرهنگی ما

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - سال گذشته جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که بخش نگاه نو (فیلم اولی‌ها) از جشنواره حذف شده و فقط 3 فیلم در همان بخش سودای سیمرغ (مسابقه اصلی) با دیگر فیلم‌ها به رقابت خواهد پرداخت. این اقدام با اعتراض گسترده اهالی سینمای ایران مواجه شد و همگان اذعان داشتند که این تصمیم به ضرر جریان اصلی سینمای ایران و علی الخصوص جوانانی است که فیلم اولشان را ساخته‌اند و این اقدام مختل کردن مطرح شدن جوانان در سینمای ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رغم تمام این انتقادات و مخالفت‌ها باز جشنواره فجر بر تصمیم خود اصرار کرده و از موضع خود کوتاه نیامد و عاقبت به همان شکلی که خود اعلام کرده بودند جشنواره را برگزار کردند. بعد از اتمام جشنواره و گذشت یک سال و درخواست اصناف مختلف سینمایی عاقبت امسال جشنواره دوباره بخش نگاه نو را به جشنواره برگرداند.

کل این جریان تقریبا یک سال طول کشید تا به خواست همگانی اهالی سینما ترتیب اثر داده شد و عاقبت هم هیچ کس یا هیچ نهادی در ارتباط با تصمیم نادرست سال گذشته جوابگو نبود و صدمه آن متوجه فیلمسازان فیلم اولی شد که سال گذشته فرصت حضور در جشنواره را از دست دادند.

حال در آمریکا آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار در چند روز گذشته اعلام کرده بود که در مراسم اهدای جوایز نود و یکمین دوره این رویداد سینمایی که ۲۵ فوریه (۶ اسفند) به صورت مستقیم از شبکه ای‌بی‌سی پخش می‌شود، اعطای جوایز ۴ شاخه (فیلمبرداری، چهره‌پردازی، تدوین و بهترین فیلم کوتاه) را زمانی انجام خواهد داد که تبلیغات بازرگانی از تلویزیون پخش می‌شود و تماشاگران تلویزیونی نمی‌توانند شاهد اعطای این جوایز و برندگان آن باشند.

«جان بیلی» رئیس آکادمی اسکار که خود یک فیلمبردار و زمانی رئیس انجمن فیلمبرداران آمریکا بوده است تاکید کرده بود که آکادمی اسکار دستاوردهای همه ۲۴ شاخه را در این رویداد سینمایی ارج می‌نهد اما در عین حال با افزایش فشارها برای کاهش مدت زمان برگزاری مراسم اسکار روبرو شده است (مراسم اسکار سال گذشته در مجموع سه ساعت و ۵۳ دقیقه به طول انجامید). همچنین اضافه کرد که عدم پخش تلویزیونی اعطای جوایز چهار شاخه به صورت چرخشی خواهد بود و سال آینده چهار شاخه دیگر مشمول این تصمیم خواهند شد.

در پی اعلام این خبر موجی از انتقادات نسبت به این تصمیم شکل گرفت و «مارتین اسکورسیزی»، «کوئنتین تارانتینو»، «کریستوفر نولان»، «اسپایک لی»، «مایکل مان»، «الخاندرو گونزالز ایناریتو»، «گیرمو دل‌تورو»، «آلفونسو کوارون»، «رابرت دنیرو»، «الیزابت بنکس»، «پیتر دینکلج» و «کری واشینگتن» از جمله چهره‌هایی بودند که با امضای نامه‌ای سرگشاده اعتراض خود را به آکادمی اسکار نشان دادند.

در این نامه تصمیم آکادمی اسکار، توهین به کسانی معرفی شده است که عشق و عمر خود را وقف حرفه خود کرده‌اند و از آکادمی اسکار خواسته‌اند هر چه زودتر تصمیم بر عدم پخش تلویزیونی اعطای جوایز چهار شاخه از جوایز اسکار را لغو کند.

کوارون که کارگردان، نویسنده فیلمنامه و البته فیلمبردار «رُما» (یکی از شانس‌های اصلی کسب جایزه در مراسم امسال) است، در واکنش به تصمیم جنجالی آکادمی گفت: «در تاریخ سینما شاهکارهایی بدون صدا، بدون رنگ، بدون داستان، بدون موسیقی و حتی بدون بازیگر خلق شده‌اند. اما در این تاریخ دراز هیچ فیلمی وجود ندارد که بدون فیلمبرداری یا تدوین ساخته شده باشد.»

روز گذشته آکادمی اسکار پس از دریافت بازخوردهای منفی از سوی اعضا اعلام کرد فرآیند برگزاری مراسم اعطای جوایز را بدون تغییر و طبق روال گذشته برگزار خواهد کرد. (اینجا)

این اتفاق نشان دهنده این است که حتی در نهاد طویل و عریضی چون آکادمی اسکار (با بیش از 6000 عضو) وقتی که تصمیمی اتخاذ می‌شود که اهالی سینما و اعضا اکادمی با آن مخالف هستند سریع بازنگری انجام شده و تصمیمی اتخاذ می‌گردد که احترام به اعضا در آن رعایت شده است.

شاید بعضی از رسانه‌ها با تعبیر «عقب‌نشینی آکادمی اسکار» از این تغییر موضع یاد کرده‌اند اما بیشتر از عقب نشینی این اقدام آکادمی اسکار نشان از درک موقعیت و همدلی آکادمی با اعضایش دارد.

کوتاه این که: چنین رویکردی افزایش اعتبار رئیس آکادمی اسکار و تیم تصمیم گیرنده را در پی دارد و هیچ وقت نقطه ضعفی در کارنامه آنها محسوب نمی‌شود ولی اگر بر تصمیم خود پای‌فشاری کرده و بر انجام آن اصرار می‌کردند آن وقت یک نکته منفی در کارنامه آنها ثبت می‌شد.

امید که مدیران فرهنگی و هنری کشور خودمان هم از چنین اتفاقاتی درس گرفته و در چنین مواردی بازگشت از رای و تصمیم خود را حمل بر عقب نشینی یا ضعف خود نکنند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آکادمی اسکار مدیران فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۹۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه

حجت الاسلام والمسلمین عبدالواحد بامری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان  گفت: یکی از اهداف جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری پیگیری موضوعات روز جامعه است که در این راستا رهنمودهای معظم‌له بیان و تحلیل‌هایی در مورد آن انجام می‌شود که ذیل آن رسالت دفتر نهاد در خصوص رهنمودهای سازنده و حکیمانه رهبر انقلاب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالواحد بامری افزود: در مراکز دانشگاهی وظیفه داریم در حوزه فرهنگ و دین، توجهی به تقویت باورها و شعائر دینی داشته باشیم که در این جلسات اهمیت این موضوع توسط همگان مد نظر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: موضوع حجاب و پوشش یک مقوله مهم در عصر کنونی است که در این زمینه رسالت تبیین، راهکارهای توسعه و گسترش مسئله حجاب مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با برگزاری چنین جلساتی پیرو مناسبت‌های ملی و مذهبی برای احیا و بزرگداشت این مراسمات برنامه‌ریزی می‌شود تا از ظرفیت‌های دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به نحو مطلوب بهره‌گیری کنیم.

وی اظهار کرد: موضوعات فرهنگی در حقیقت عرف جامعه هستند؛ بنابراین یکی از اولویت‌های کنونی جامعه ما موضوع حفاف و حجاب است.

مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در ادامه بیان کرد: جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در مراکز دانشگاه سیستان و بلوچستان امروز به میزبانی دانشگاه پیام نور و با حضور جمعی از فعالان فرهنگی دانشگاه‌های سراسر استان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر حیدری نسب ادامه داد: علاوه بر مسئولان دفاتر نهاد رهبری؛ دبیران هم‌اندیشی و مدیران و مسئولان رسانه‌ای اساتید دانشگاه‌ها در این جلسه حضور داشتند تا از ظرفیت موجود پیرامون معضلات سطح دانشگاه‌ها در زمان کنونی تصمیم گیری و پیرامون آنها تبیین صورت گیرد.

وی افزود: این جلسه در دو بخش مسئولان نهاد رهبری با واحد خواهران و مدیران اجرایی و دیگری با حضور دبیران هم‌اندیشی اساتید و مسئولان رسانه اساتید در اندیشکده بیست و پنجم محرم دانشگاه پیام نور برگزار شد.

مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان یکی از موضوعات مورد بررسی در این جلسه را پیرامون طرح "حامیم" عنوان کرد و گفت: اهمیت محیط دانشگاه در فضای عمومی جامعه به دلیل پیشگام بودن و محرک بودن این محیط است؛ بنابراین باید کمک کنیم شور و نشاط، برنامه‌ها و اردوهای متعدد دانشجویی ایجاد و حضور حداکثری آنها در فعالیت‌های دانشگاه‌ها شکل بگیرد که استفاده از فعالیت فعالان دانشجویی سهم عمده‌ای در این زمینه ایفا می‌کند.

وی اظهار کرد: جشنواره ملی رسا "نهج البلاغه دانشگاهیان کشور" در سه سطح دانشگاهی، استانی و ملی نیز برگزار خواهد شد که در این خصوص نیز در جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری به میزبانی پیام نور پیرامون آن مباحثی مطرح شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انسی ۲۰۲۴/ تری گیلیام جایزه افتخاری می‌گیرد
  • هشدار بارسا به ژاوی: رفتارت را درست کن
  • پیشنهاد به ژاوی: دستیار پپ را جای برادرت بیاور!
  • ما توخل را می‌خواهیم، نه رانگنیک؛ شورش هواداران بایرن مونیخ علیه تصمیم مدیران
  • دعوای عجیب مدیران بارسا: ژاوی باید اخراج شود
  • اختلاف نظر مدیران بارسلونا بر سر ژاوی؛ لاپورتا رأی هیئت مدیره را نادیده گرفت!
  • خواهش لاپورتا از ژاوی: مربی بزرگ نیست، بمان!
  • تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه
  • تصمیم عجیب بارسا: ستاره هلندی در لیست فروش
  • بروزرسانی قوانین اسکار ۲۰۲۵؛ از اهدای جایزه بهترین موسیقی فیلم به ۳ آهنگساز تا تغییر نام برخی از جوایز