Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@22:52:07 GMT

ظریف: حرف‌های پنس خنده‌دار است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۹۸۰۵

ظریف: حرف‌های پنس خنده‌دار است

وزیر خارجه ایران از سخنان معاون رئیس جمهور آمریکا در تشبیه ایران به دولت نازی انتقاد کرد و آنها را مضحک دانست.

به گزارش مشرق، «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با نشریه آلمانی «اشپیگل» به سخنان اخیر «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد و اظهارات وی را مضحک خطاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر خارجه ایران درباره اظهارات پنس در کنفرانس ورشو مبنی بر تشبیه ایران به دولت نازی و اینکه ایران در پی به راه انداختن هولوکاست جدیدی است گفت: «حرف‌های معاون رئیس‌جمهور آمریکا خنده‌دار است. ایران همواره از یهودیان حمایت کرده است ما فقط مخالف صهیونیسم هستیم.»

بیشتر بخوانید:

از دریوزگی ارتجاع عرب تا لاف‌زنی سگ‌ِ هار مخالفت موگرینی با درخواست نامشروع آمریکا ظریف: نشست ورشو در نطفه مُرده است پنس: خوشحالم که نمایندگان اسرائیل، عربستان و امارات را با هم می‌بینم

ظریف در ادامه درباره قدرت نظامی و توسعه برنامه موشکی ایران هم گفت: «ما مجبوریم از خود دفاع کنیم. منطقه ما مملو از تسلیحات است. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس فقط در سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات خریده‌اند ما بخشی از این هزینه را صرف می‌کنیم و تسلیحات ما صرفاً دفاعی هستند.»

خبرنگاران اشپیگل در ادامه به نگرانی طرف‌های اروپایی از برنامه موشکی ایران اشاره کردند. وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: «آیا ما باید در منطقه‌ای به شدت مسلح بی‌دفاع باشیم؟ اگر اروپا از اینکه ما موشک می‌سازیم شکایت دارد باید به ما جنگنده بفروشد. ما تجربه جنگی هشت ساله با عراق را داریم. ما در آن زمان هیچ چیزی برای دفاع از خود نداشتیم.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره حمایت‌های ایران از حزب‌الله لبنان هم گفت: «حزب‌الله از خود در برابر حملات اسرائیلی‌ها دفاع می‌کند. اسرائیل آزاد است تا اهدافی را در سوریه بمباران کند و حریم هوایی لبنان را نقض کند. البته در این زمینه استانداردهای مختلفی وجود دارد. مثلاً اسرائیل خود را تجهیز می‌کند تا بیش از ۳۰۰ حمله علیه سوری‌ها صورت دهد و هیچکس هم به این موضوع اهمیت نمی‌دهد. این حملات قوانین جهانی را نقض می‌کنند و نقض آشکار تمامیت ارضی سوریه محسوب می‌شوند.»

سخنان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای این کشور از سوریه و موضع ایران در این زمینه دیگر موضوعی بود که اشپیگل از ظریف درباره آن پرسید. وی در پاسخ گفت: «خروج آمریکا از سوریه به تنهایی کافی نیست. زمانی که آمریکا در منطقه ما مداخله می‌کند، هرج‌ومرج، افراط‌گرایی و تروریسم ظهور می‌کند. در افغانستان، آمریکایی‌ها با طالبان رایزنی می‌کنند که چگونه آنها پس از خروج آمریکا از این منطقه، کنترل را در دست بگیرند. آنها ۱۸ سال بود که در افغانستان حضور داشتند تا طالبان را نابود کنند.»

وی درباره خروج ایران از سوریه هم گفت: «ما همواره به روشنی گفته‌ایم که ما فقط در سوریه با یک هدف حضور داریم و آن‌هم مبارزه با تکفیری‌ها و تروریست‌هاست. ایران تا زمانی که دولت سوریه بخواهد، آنجا خواهد ماند. فقط به اوضاع ادلب نگاه کنید که گروه جبهه النصره آن را کنترل می‌کند.»

وی افزود: «از دید ما همه پناهجویان سوری باید به کشورشان باز گردند و باید یک راهکار برای کردها پیدا شود تا آنها در امنیت زندگی کنند. به همین منظور ما نیازمند توافق میان ترکیه و سوریه هستیم. ما و روسیه آمادگی داریم تا از این روند حمایت کنیم.»

ظریف همچنین گفت که مردم سوریه خود باید درباره آینده سیاسی کشورشان تصمیم‌گیری کنند و گفت که غرب باید از متهم کردن دیگران در زمینه نقض حقوق‌بشر دست بردارد و گفت: «اروپا در مورد اقدامات زمینی و هوایی سعودی‌ها در یمن سکوت کرده است. اروپا دید که نخست‌وزیر لبنان ربوده شد و در حالی که اسلحه روی سرش بود، مجبور به استعفا شد. زمانی که یک روزنامه‌نگار کشته شد، جهان ناگهان بیدار شد. موضوع «جمال خاشقچی»، جایگاه غرب، به عنوان وکیل حقوق‌بشر را بی‌اعتبار کرد. چرا که این موضعگیری مربوط به حقوق‌بشر نمی‌شد بلکه به یکی از دوستان شما مربوط می‌شد. کشوری که دوست آمریکا باشد، مجاز است هرکاری بکند. آمریکا به اسرائیل و عربستان سعودی این باور را می‌دهد که آنها بدون اینکه مجازات شوند می‌توانند هر کاری بکنند.»

وزیر خارجه ایران اتهام‌زنی‌ها در زمینه اینکه ایران قصد داشت در اروپا حمله تروریستی صورت دهد را پوچ و بی‌معنی دانست و اروپایی‌ها احتمال به وسیله آنهایی که علیه ایران نفرت‌پراکنی می‌کنند مانند پنس و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا فریب خورده‌اند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 تحولات ونزوئلا حمله تروریستی زاهدان آمریکا ایران ترامپ سوریه مایک پمپئو مایک پنس محمد جواد ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۹۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اتفاق نظر کلی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا درباره روسیه و چین، از سخنان کامرون و ماکرون درباره اوکراین انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»،سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که هیچ شکافی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در رابطه با روسیه و چین در ایالات متحده وجود ندارد.

لاوروف شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. ولی هیچ شکافی بین دموکراتها و جمهوری خواهان در مورد روسیه و چین وجود ندارد. مواضع آنها ممکن است در یک جا «سخت‌تر» و در جای دیگر «حتی به مراتب سخت‌تر» باشد، ولی در اصل ما هیچ تفاوتی نمی‌بینیم. برای هر دوی آنها (هرکسی که در انتخابات پیروز شود)، ما در کل دشمن هستیم. یک دشمن یا طرف رویارویی - اینها تفاوت‌های ظریف هستند.»

وزیر خارجه با اشاره به اینکه تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه هدف اصلی تشکیلات دولتی آمریکایی است، سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یادآور شد که اطمینان داده مسکو آماده است با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، در صورت آمادگی متقابل، همکاری کند.

کامرون در توجیه سخنانش درباره حق اوکراین برای حمله به روسیه توبه نکرد

سرگئی لاوروف یادآور شد که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از اظهارات خود در مورد مشروع دانستن حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق غیرنظامی در عمق خاک روسیه، توبه نکرد. او گفت: دیوید کامرون هیچ پشیمانی از سخنانش نشان نداده. چنین افرادی توبه نمی‌کنند و چنین احساسی در آنها وجود ندارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که خبرگزاری رویترز در مصاحبه با کامرون، ابتدا چنین اظهاراتی را از او منتشر کرد و بعد این سخنان را "تعلیق" کرده و قول انتشار متن جدیدی را داد، اما سپس همان مطلب را منتشر کرد.

به عقیده لاوروف، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز برای به دست آوردن نقش رهبری در اروپا، "نوعی روس هراسی غارنشینان را تنفس می‌کند". او توضیح داد: «من می‌دانم ساختار سیستم قدرت در فرانسه چگونه است و فرانسوی‌ها چه ادعایی برای نقش خود در اروپا و جهان دارند. و رد نمی‌کنم که این تمایلات روس‌هراسانه غارنشینی که ماکرون اکنون نفس می‌کشد، برای تبدیل کردن او به یک رهبر اروپایی ضروری است. موضوع "روسوفوبیا" یکی از اولویت‌های جنگ‌های اطلاعاتی مصنوعی است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه سخنان رهبران اتحادیه اروپا و ائتلاف آتلانتیک شمالی مبنی بر ادامه حمایت از اوکراین و دفاع از ارزش‌های اروپایی که شهروندان اوکراینی به خاطر آنها جان خود را از دست می‌دهند، غرور و خودنمایی خواند و افزود: «زمانی در اروپا اینگونه بود. ناپلئون یا هیتلر کشورهای اروپایی فتح شده را به جنگ با روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی برانگیختند. به طور کلی، این ذهنیت همچنان باقی مانده است.»

لاوروف نمی‌داند اکنون با چه کسی می‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد

سرگئی لاوروف درباره امکان مذاکره بین روسیه و غرب، یادآور شد: در حال حاضر امکانی برای مذاکره در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین وجود ندارد، زیرا هیچ یک از سیاستمداران در اوکراین یا غرب آماده گفتگوی جدی نیستند، بلکه فقط در حال "بازی" و تقلید از ژست گفتگو در قالب کنفرانس سوئیس هستند و فرمت کپنهاگ کاملاً به بن‌بست کشیده شد. به گفته او، غرب در تلاش است «با قلاب یا کلاهبرداری» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه تاکید کرد که کشورهای غربی از وضعیت اسفناک ارتش اوکراین در جبهه نبرد آگاه هستند و مجبورند به این فکر کنند که چگونه از روسیه شکست نخورند. به گفته وی، نمایندگان کشورهای مختلف دیگر در مورد لزوم تحمیل شکست بر روسیه صحبت نمی‌کنند، بلکه به یافتن اطمینان از اینکه خودشان متحمل آن نشوند فکر می‌کنند.

لاوروف همچنین با ابراز تاسف از اینکه ۸۰ سال پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، ایدئولوژی فاشیسم دوباره در تعدادی از کشورهای اروپایی، به ویژه در اوکراین، "سر خود را بالا برده"، گفت: جامعه جهانی باید یکبار دیگر برای مقابله با فاشیسم متحد شود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکنان غزه و آتش‌بس، حماس است
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکن غزه و آتش‌بس، حماس است
  • بلینکن: منتظر موافقت حماس با آتش‌بس هستیم