Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد : 460 سبد غذایی شامل 13 قلم کالای غذایی ویژه بین مادران باردار در شهرستان های نی ریز و کوار توزیع شد.

به گزارش ایرنا ، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه به نقل از مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز اعلام کرد : 273 سبد غذایی حمایتی بین مادران باردار و شیرده دارای شرایط خاص، در این شهرستان توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهنوش سبحانی گفت: این اقدام در قالب برنامه حمایتی تغذیه ای بنیاد علوی با هدف حمایت از بانوان نیازمند باردار و شیرده روستایی، با همکاری واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان نی ریز صورت گرفت.
او هدف از اجرای این طرح را ارتقای سطح سلامت تغذیه ای مادران باردار و شیرده عنوان کرد و افزود: غذای مصرفی در دوران بارداری، نیازهای تغذیه ای مادر و سلامت رشد جنین را تأمین می کند، اما محرومیت های اقتصادی و درآمد پایین در بسیاری از موارد، منجر به کاهش توان خرید مواد غذایی مناسب و با ارزش می شود.
سبحانی ادامه داد: این سبد حمایتی حاوی ا قلام مواد غذایی شامل برنج، لوبیا، عدس، مرغ، نخود، لپه، خرما، پنیر و روغن بود که میان مادران باردار و شیرده توزیع شد.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه این طرح هر دو ماه یک بار انجام می شود بیان کرد: مادران باردار از ماه چهارم بارداری تا 6 ماه پس از زایمان که دارای شرایط خاص باشند، بسته حمایتی دریافت می کنند.
وی مادران باردار و شیرده با شاخص بهداشتی پایین نظیر وزن کمتر از 45 کیلوگرم، وزن گیری نامطلوب، کم خونی، دو قلویی و چند قلویی که از نظر وضعیت اقتصادی دچار مشکل باشند را به عنوان شرایط این طرح برشمرد و اضافه کرد: این افراد از سوی بهورزان خانه های بهداشت روستایی شناسایی و به ستاد شبکه بهداشت و درمان معرفی می شوند.
همچنین چهارمین مرحله توزیع سبد کالای حمایتی طرح بنیاد علوی در سال جاری شامل 13 قلم مواد غذایی، بین 187 مادر باردار و شیرده در کوار، توزیع شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نقل از معاون شبکه بهداشت و درمان کوار با بیان اینکه این سبد غذایی حمایتی از سوی دفتر نهاد رهبری برای حمایت از بانوان بی بضاعت با مشکلات کم خونی، اختلال وزن و پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن تامین می‌ شود، گفت: اهدای این سبد غذایی حمایتی، از زمان بارداری آغاز می شود و تا شش ماه پس از تولد نوزاد، همزمان با تغذیه انحصاری با شیر مادر ادامه دارد.
سپیده عاشوری افزود: این اقدام با بررسی پرونده های بهداشتی مادران باردار و با هدف بهبود تغذیه کودکان و مادران انجام می شود؛ در این طرح، مادران نیازمند از سوی پایگاه های مراکز بهداشتی و خانه‌ های بهداشت روستایی پس از غربالگری شناسایی و برای دریافت سبد غذایی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان، معرفی می ‌شوند.
او هدف از انجام این برنامه را فراهم ساختن دسترسی مادران باردار نیازمند دچار سوء تغذیه به مواد غذایی، با هدف بهبود روند وزن گیری در مدت زمان بارداری و همچنین کاهش احتمال تولد نوزادان زیر دو کیلو و پانصد گرم، عنوان کرد.
عاشوری گفت: این سبد‌های حمایتی شامل اقلام غذایی با ارزش تغذیه‌ای بالاست که درصد زیادی از نیاز‌های مادران باردار به پروتئین و انرژی را تامین می ‌کند، بنابراین اجرای برنامه های حمایتی و تخصیص سبدهای غذایی به این گروه، از اقداماتی است که می تواند آمار شیوع تولد نوزادان کم وزن را کاهش دهد.
6113 / 1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سبد غذايي بهداشت مادران تغذيه سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۹۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۸۰۰۰۰ ماما در کشور/ استخدام ۱۵۷۰ ماما در سال گذشته

رئیس گروه توسعه خدمات مامایی وزارت بهداشت از فعالیت ۸۰ هزار ماما در سراسر کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرح بابایی در مراسم روز جهانی ماما که در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: حرفه مامایی از سابقه بیش از 100 ساله آموزش آکادمیک برخوردار است. کشور ایران از نظر آموزش مامایی سرآمد منطقه است و بر اساس رتبه‌بندی بین‌المللی آموزشی رتبه سوم در جهان را داراست.

رئیس گروه توسعه خدمات مامایی وزارت بهداشت افزود: اکنون 80 هزار همکار ماما در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند.

بابایی ادامه داد: تعرفه‌گذاری خدمات مامایی بلوک زایمان از سال قبل آغاز شده و در سال جاری مشکلات اجرایی آن مرتفع خواهد شد.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت درباره خرید راهبردی خدمات نیروی ماما دستورالعمل‌هایی را مصوب کرده است.

رئیس گروه توسعه خدمات مامایی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماماها در خط مقدم جوانی جمعیت نقش بسیار موثر و تلاش‌های چشمگیر و اقدامات خوبی داشته‌اند.

استخدام 1570 ماما در سال گذشته

در ادامه شکیبا محبی تبار؛ دبیر ستاد ملی جمعیت اظهار کرد: در سال گذشته هزار و 570 ماما در سراسر کشور با مجوز سازمان امور استخدامی کشور جذب شده‌اند و تعدادی از ماماها در سراسر کشور تبدیل وضعیت شده‌اند.

دبیر ستاد ملی جمعیت تاکید کرد: بر اساس قانون جوانی جمعیت ما مکلفیم که حمایت ویژه‌ای از ماما ها انجام بدهیم.

محبی تبار همچنین گفت: دولت تمام تلاش خود را برای گروه‌های مختلف مامایی انجام خواهد داد.

پیرترین و جوان‌ترین استان‌های ایران کدامند؟/ میانگین سنی مادران و پدران هنگام فرزندآوری

اقدامات وزارت بهداشت در حوزه مامایی

در ادامه حسین فرشیدی بیان کرد: حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقای سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی‌بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

وی، مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان را از دیگر اقدامات ماماها در کشور دانست و افزود: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی بیان کرد: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری و آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • فعالیت ۸۰۰۰۰ ماما در کشور/ استخدام ۱۵۷۰ ماما در سال گذشته
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس