Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@00:20:51 GMT

علت افزایش بی رویه قیمت خودرو چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۰۶۷۷

به گزارش اکوفارس، سعید موتمنی در گفتگوی اختصاصی با صدا و سیما؛ با اشاره به افزایش قیمت پراید ۱۱۱ از ۲۲ میلیون و ۶۰۰ در ۲۰ روز گذشته به ۴۱ میلیون و ۳۰۰ در ۲ روز گذشته افزود: عرضه کم خودرو به بازار عامل اصلی این افزایش قیمت هاست و این موضوع سردرگمی مصرف کننده را برای خرید یا فروش به همراه دارد.

وی با بیان اینکه در این بازار آشفته خودرو هیچ نظارتی وجود ندارد، گفت: در گذشته شورای رقابت وضعیت بازار خودرو را رصد می‌کرد، اما اکنون با کنار گذاشتن این بخش و نبود نظارت، مشکلات فعلی به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موتمنی با بیان اینکه نظارت بر بازار خودرو می‌توانست مانع از افزایش ۷ تا ۳۰ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی شود، افزود: خودرو‌های ۲۰۶ تیپ ۲ که ۱۰ روز پیش ۵۹ میلیون و ۵۰۰ به فروش می‌رسید هم اکنون به ۷۶ میلیون تومان افزایش یافته است. ­

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با اشاره به اینکه قیمت خودرو فقط بر روی کاغذ اعلام می‌شود، اما عرضه‌ای وجود ندارد، گفت: این رویه آشفتگی بازار را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه ما پیش از این به اعلام قیمت ۵ درصد کمتر از حاشیه بازار اعتراض کرده بودیم، افزود: ما اعلام کردیم که با این طرح باز هم خودرو گران خواهد شد، زیرا خودروسازان برای ۲ سال آینده تولیدات خود را پیش فروش کرده و نمی‌توانند بیش از این نیاز بازار را تامین کنند.

موتمنی با اشاره به واردات خودرو‌های خارجی کارکرده در زمان جنگ تحمیلی برای­ تامین نیاز بازار گفت: اگر ما به دنبال کاهش التهاب بازار و فروکش کردن قیمت هستیم باید اجازه ورود خودرو‌های خارجی کارکرده را به کشور بدهیم، زیرا اگر این اتفاق می‌افتاد خودروی چانگان که ۵۰ میلیون به فروش می‌رسید هم اکنون با قیمت ۱۵۰ میلیون به بازار عرضه نمی‌شد.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با تاکید بر ضرورت ورود دولت و وزارت صنعت برای کنترل بازار خودرو افزود: در صورت افزایش ۵۰۰ هزار تومانی قیمت یک کالا به آن عکس العمل نشان می‌دهند، اما چگونه است که با افزایش ۳۰ میلیون تومانی قیمت خودرو اعتراضی نمی‌شود؟

وی گفت: فروش خودرو‌های ویرایشی که هم اکنون مشاهده می‌شود از سوی نمایندگی‌های مجاز خودرو که تریبون رسمی شرکت‌های خودروساز هستند در حال انجام است این خودرو‌ها تولیدات به روز و دارای سند سفید هستند و در حالی عرضه می‌شود که فروش کارتکسی خودرو نباید انجام می‌شد پس این خودرو‌ها از کجا تهیه شده است.

موتمنی افزود: افزایش بی رویه قیمت خودرو در چند روز گذشته به چه دلیلی انجام شده است؟ آیا کیفیت خودرو تغییر کرده؟ مشکلی در کشور ایجاد شده، قیمت ارز بالا رفته و یا تقاضا برای خرید افزایش یافته است؟ ​ این در صورتی است که هیچ کدام از این اتفاق‌ها واقع نشده و تقاضا برای خرید خودرو هم وجود ندارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه سازمان‌های نظارتی چرا از خودروسازان نمی‌پرسند که دلیل توقف عرضه خودرو در ۲ هفته گذشته چیست؟ ادامه داد: این دو شرکت چرا خروجی خود را به بازار متوقف می‌کنند و چرا سازمان‌های نظارتی به این شرکت‌ها اعتراضی نمی‌کنند؟

وی گفت: با ورود خودرو‌های خارجی به کشور فضای رقابتی ایجاد خواهد شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۰۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت

هونگچی E-QM5 با توان پیمایش 431 کیلومتر بیشترین بازدهی را در میان رقبای خود دارد. فضای مسافر و راننده و سرنشینان این خودرو بی‌نظیر بوده و بر اساس اطلاعات موجود، هونگچی E-QM5 پرفروش‌ترین خودرو برقی در میان محصولات وارداتی به ایران در کشور سازنده خود بوده است.

در این نوبت هونگچی E-QM5 با قیمت یک میلیارد و 805 میلیون و 460 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ البته بر اساس تبصره این طرح فروش « این قیمت، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.»

دیگر خبرها

  • تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، دنا، رانا و کوییک + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول