Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی و نماینده مردم تهران، درباره دیدار مهدی کروبی با چند تن از اعضای مجمع روحانیون مبارز به ارائه توضیحاتی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای مجلس دهم جمع‌بندی بنده با توجه به ارزیابی اوضاع کشور و زحمات دیگر دوستان این بود که از طریق اقدامات رسانه‌ای، احزاب و گروه‌های سیاسی کاری برای حل مسئله حصر نمی‌توان انجام داد گفت: «من تاکید داشتم که از طریق لابی پشت پرده، جلسات محرمانه، مستمر و گفت‌و‌گوهای پی در پی مساله حصر پیگیری شود و به همین دلیل ضمن تشکر زحمات عزیزانی چون آقای مطهری که در مجلس قبلی پیگیری‌های زیادی از طریق سخنرانی و مصاحبه داشتند، روش لابی پشت پرده را انتخاب کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: «در 2 سال و نیم گذشته با تمامی شخصیت‌ها و مسئولانی که در مسئله حصر تاثیرگذار هستند حدود 20 جلسه برگزار کردیم. در این جلسات نه تنها حصر آقای کروبی، بلکه حصر آقای موسوی و خانم رهنورد و رفع محدودیت برای آقای خاتمی را نیز مطرح کردم. به غیر از مقام معظم رهبری که توفیق شرفیابی به حضورشان نداشتیم با مسئولانی در قوه قضاییه و شورای امنیت جلسه داشته‌ایم، به عنوان مثال با رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، وزیر اطلاعات و معاونان ایشان و آقای شمخانی به صورت جداگانه گفت‌و‌گو کرده‌ایم.»

حضرتی افزود: «در تمام این نشست‌ها و جلسات، بنده پیشنهاد مشخصی داشتم و آن این بود که برای حل مسئله حصر که به عنوان یک معضل در کشور وجود دارد به صورت مرحله‌ای اقدام کنیم و به مرور افرادی که مورد وثوق محصورین و مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی و امنیتی هستند، اجازه رفت‌و آمد داشته باشند و با محصورینصحبت کنند تا محصورین از کانال ارتباطی محدودی که تنها شامل خانواده‌های آنان هستند خارج شوند و یک کانال ارتباطاتی وسیع‌تری در اختیار آن‌ها قرار بگیرد. زمانی که کانال ارتباطی و خبری محدود به خانواده‌ها می‌شود طبیعی است که آن‌ها نسبت به این موضوع گله‌مند و عصبانی باشند چرا که امکان بردن اخبار مثبت بیرون به داخل حصر خیلی کم است.»

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه این مسئله به مرور پیگیری شد و در فراکسیون امید بعد از جلساتی که بنده داشتم کمیته‌ای تشکیل داده و چند جلسه در قالب همین کمیته برگزار شد گفت: «بنده اکنون در مجلس علیرغم وظایف نمایندگی در دفاع از حقوق کارگران، معلمان، گرانی و دانشجویان یکی از کارهای مهم خود را برای حل مسئله حصر گذاشته‌ام. بنابراین درست نیست که گفته شود با پیگیری‌های من این کار انجام شده بلکه تدابیر نظام به گونه‌ای شکل گرفت که بدون تاثیرپذیری از مسائل بیرونی و حاشیه‌ای گشایش‌هایی در این مساله ایجاد شود که به نظر من تدبیر درستی بود و ما نیز از آن استقبال و تشکر کردیم.»

وی  ادامه داد: «آقای کروبی ابتدا در یک محل نامساعدی بود که به خانه خود منتقل شد. رفت‌ و آمد خانم کروبی و فرزندان برای هفته یکبار میسر شد، فرزندان آقای موسوی نیز امکان ملاقات با پدر و مادر خود نداشتند و این ملاقات‌ها در حد هفته‌ای یکبار در نگهبانی آن ساختمان وجود داشت، اما بعد این مسئله وسعت بیشتری پیدا کرد. نگهبانانی که در منزل آقای کروبی بودند با پیگیری‌ها خارج شدند و قرار شد آنان بیرون منزل کیوسکی داشته باشند. دختران آقای موسوی نیز پس از آن مجاز شدند که به داخل منزل رفت‌ و آمد داشته باشند و شب نیز پیش پدر و مادر خود بمانند. سپس به فرزندان آقای کروبی و موسوی این اجازه را دادند که هر زمان که خواستند رفت‌ و آمد کنند. در ادامه به محصورین پیشنهاد کردند اگر قصد سفر به مشهد و یا جاهای دیگر دارند، بلامانع است که البته خود محصورین قبول نکردند. فکر کنم آقای موسوی یکبار و دوبار به خانه برادر و همشیره خود رفتند و بعد اجازه دادند علاوه بر فرزندان آقای موسوی، برادر و خواهر آقای موسوی نیز با ایشان رفت‌ و آمدداشته باشند. سپس خانواده درجه یک آقای کروبی نیز مجاز شدند با ایشان رفت‌ و آمد داشته باشند.»

نماینده مردم تهران افزود: «آخرین وضعیت حصر اینگونه است که به آقایان موسوی و کروبی پیشنهاد شده اگر بنای دید و بازدید با برخی از دوستان خود دارند اسامی را به وزارت اطلاعات و سیستم امنیتی بدهند و اگر تایید شد با برنامه‌ریزی سیستم امنیتی ساعاتی آنجا حضور داشته باشند.»

حضرتی ادامه داد: «آقای کروبی اوایل زیر بار نمی‌رفت اما با رفت‌ و آمدهایی که برخی به خانه او داشتند پیشنهاد پذیرش آن مطرح شد. جمع‌بندی ایشان نیز این بود که با خانواده شهدا دیدار کند و به همین جهت در مدت یکماه گذشته آقای کروبی با 10 خانواده شهید همچون خانواده سه شهید شاه‌حسنی دیدار کردند. یکی دو بار هم آقای کروبی به منزل برخی از دوستان رفته است.»

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه برخی از افراد که آقای کروبی برای این دیدار در نظر داشت مورد موافقت دستگاه امنیتی قرار نگرفته اما با ملاقات با برخی افراد از جمله دیدار با امام جمارانی موافقت شد، گفت: « آقای جمارانی از قدیم به آقای کروبی نزدیک بودند و از روحانیون با سابقه‌ای هستند. البته هماهنگ شده بود که افراد دیگری همچون شیخ قدرت علیخانی، آقای آشتیانی و رحمانی نیز حضور داشته باشند. ما معتقدیم که همین رفت و آمدها گشایش‌های خوبی است و از آن استقبال می‌کنیم. انتظار داریم این دایره مرحله به مرحله وسیع‌تر شود و این مسئله حصر تمام شود و این خسارت حصر از گردن جمهوری اسلامی برداشته شود.»

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور ضرورت دارد تا سوء‌تفاهم‌ها و شکاف‌ها میان همه نیروهای انقلاب برطرف شود، اعلام کرد: «برای شروع مقتدرانه گام دوم انقلاب نیاز است تا همه نیروهای دلباخته امام و انقلاب و مردم در کنار هم قرار بگیرند و اختلاف‌ها را برای ملک و ملت و مقابله با قدرت‌های جهانی که برای ایران خواب آشفته می‌بینند، کنار بگذارند.»

حضرتی افزود: «انشقاق و چندپارگی‌های موجود جامعه سیاسی اگر هرچه زودتر به اتحاد و همدلی تبدیل شود بی‌تردید ضریب امید به آینده در جامعه به‌ شدت رشد خواهد کرد و این همان پادزهر نقشه‌های شوم قدرت‌های جهانی بدخواه ایران خواهد بود.»

نماینده مردم تهران در پایان با بیان اینکه حل ماجرای حصر به یکپارچگی جامعه منجر خواهد شد، گفت: «رفع حصر در آغاز گام دوم انقلاب پیامدهای مثبت فراوانی در جامعه خواهد داشت و بر همین اساس امیدواریم این مساله به زودی حل و فصل شود.»

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۰۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت

امامت جماعت یکی از مهمترین شئونات دینی و حوزوی است و نهادهای متولی به خصوص حوزه علمیه باید تلاش کنند تا با حمایت از این جایگاه در رونق آن بکوشند و جایگاه امامت جماعت را به وضع مطلوب خود نزدیک کنند به گونه‌ای که طلاب با میل و رغبت به سمت فعالیت مذهبی و فرهنگی در مساجد بروند.

امام جماعت در درجه اول یک طلبه و روحانی است که باید در حوزه علمیه تربیت شود و با علم و مهارت لازم به جامعه برگردد و اولین مسئولیت اجتماعی و دینی او حضور در جایگاه امام جماعتی در مسجد است.

البته موانع در این مسیر کم نیست ولی سنت مراجعی مانند آیت‌الله العظمی بروجردی در کشور خودمان و برخی کشورهای اسلامی می‌تواند برای ما الگو باشد.

در این راستا با حجت‌الاسلام والمسلمین تقی قرائتی؛ رئیس مؤسسه مسجد گفت‌وگو کرده ایم که در ادامه می‌خوانید:


 یکی از کارکردهای مهم روحانیت اداره مساجد و برگزاری نماز جماعت است، مهمترین ویژگی یک امام جماعت چه مواردی است؟


دنیای امروز دنیای مهارت است نه فقط تخصص نظری و کسب یکسری معلومات؛ کارشناس پیش‌دبستانی با کارشناس مهد کودک و کارشناس مهد کودک با کارشناس دبستان تفاوت دارد و در مسجد از کودک تا کهنسالان حضور دارند؛ زن و مرد و فقیر و غنی و باسواد و بی‌سواد که باید یکنواخت مورد توجه قرار بگیرند. نه مسجد باید طوری مدیریت شود که سرای سالمندان باشد و نه مهد کودک برای کودکان و نه باشگاه برای جوانان و همه را هم تحت پوشش قرار دهد و حلقه اتصال و مدیر یت آن با امام جماعت است.


امام جماعت باید مهارت‌های مختلف را بداند ولی به دلیل اینکه امور دیگر زودبازده هستند طلاب از امام جماعتی، استقبال نمی‌کنند، امام جماعت بودن مسجد، کار درازمدت فرهنگی است و دیر جواب می‌دهد ولی امور دیگر بعد از چند ماه بازده دارد گرچه فعالیت چند ماهه آموزشی مانند علف بهاری است که با یک آفتاب پژمرده می‌شود ولی تربیت در مسجد، نهادینه می‌شود و باورهای دینی در عمق و وجود همه ماندگار خواهد شد، لذا طلاب ترجیح می‌دهند بروند در پادگان و قوه قضائیه و نهادهای نظامی و اداری و ... خدمت کنند که مخاطبان آن‌ها یک‌سطح باشند نه اینکه بخواهند با اقشار مختلف مواجه شوند ضمن اینکه در ادارات وضعیت معیشتی آنها نسبتا تامین است ولی در مسجد اینگونه نیست.

تربیت در مسجد فرا جناحی، فرا سنی است. باید تشکیلات آموزشی کشور افراد متخصص برای مسجد تربیت کنند که سطح معیشت آنان هم تامین شود تا بتوانیم مساجد را حفظ کنیم.


اشاره کردید که طلاب اقبال زیادی به امامت مسجد ندارند، علاوه بر دلیل فوق، آیا دلایل دیگری هم دارد؟

تامین معیشت امامان مساجد موانع متعدد دارد؛ طلبه اگر در دانشگاه، تدریس و به کارهای فرهنگی اشتغال داشته باشد یا در قوه قضائیه، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت جهاد و ... معیشت او در حد کارمندی تامین است ولی در مسجد اینگونه نیست درحالی که در صدر اسلام، یک امام جماعت و نماینده پیامبر(ص) که به بلاد مختلف اعزام می‌شد، از جهت معیشتی تامین می‌شد لذا امامت مسجد باید از همه این موارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


اگر معیشت اولیه طلاب تامین ‌شود مثلا منزل حداقلی و اتومبیل حداقلی داشته باشند، از بازنشستگی و ... بهره‌مند شوند؛ مشکل تا حد زیادی رفع می‌شود در حالی که امامت جماعت، نه تامین مالی دارد و نه بازنشستگی و دولت قبل از اینکه به دانشگاه‌ها و نهادها برسد باید از امامت جماعت مساجد حمایت کند و این حمایت هم فقط از بعد حقوق نیست. برای اینکه مردم سفر کنند مشوق‌هایی از سوی مراکز مختلف ایجاد می‌شود که اقشار مختلف بتوانند سفر کنند ولی در مورد مساجد و ائمه جماعات چنین چیزی وجود ندارد.


یکی از سؤالاتی که از طلاب می‌شود این است که اگر شما مخیر بین استخدام در یک اداره و نهاد بشوید یا اینکه امامت جماعت مسجد را بر عهده داشته باشید به چه مبلغی حاضرید این کار را بکنید و جواب داده‌اند یک سوم آنچه در دانشگاه و قوه قضائیه داده می‌شود؛ این نشان می‌دهد که طلاب اهمیت کار مسجد را می‌دانند و بر این باورند که با تربیت در مسجد نیازی به نیروی انتظامی گسترده و قوه قضائیه نداریم؛ هر متفکری در جمهوری اسلامی متوجه است که وجود 20 هزار مسجد از 20هزار پاسگاه در امنیت کمتر نیست؛ 20هزار مسجد از 20هزار مرکز درمانی برای مشکلات روحی و روانی مردم تاثیرگذارتر است ولی شرایط به گونه‌ای است که به راحتی نمی‌توانند در عمل مسجد را انتخاب کنند.


اگر فرض را بر این بگذاریم که مساجد، معیشت روحانی ثابت را تامین کنند آیا نیروی کارآزموده به اندازه نیاز از سوی حوزه و نهادهای متولی تربیت شده است؟

خیر. حوزه نیروی متخصص برای امامت مسجد تربیت نمی‌کند و نیروهایی که تربیت کرده است عمدتا برای جهاد، ارتش، سپاه و قضاوت و ... است و گرایش امام جماعتی و مسجد نداریم چون پشتوانه مالی ندارد.


یکی از سنت‌ها و سیره‌های بزرگان حوزه در قرون گذشته تربیت امام جماعت مردم‌دار، مسلط به قرائت نماز و آشنا با احکام مبتلابه مردم بوده است و کسانی مانند آیت‌الله العظمی بروجردی به تامین معیشت روحانی و امام جماعت در شهرها و روستاها می‌پرداختند و البته مردم هم کمک می‌کردند چرا الان این سنت در بین بزرگان وجود ندارد یا کمرنگ شده است؟


این سنت قبلا بوده است و کم و بیش وجود دارد؛ در آن دوره شرایط حوزه و تعداد طلاب و ... به گونه‌ای بود که مراجع می‌توانستند رسیدگی کنند ولی الان این وضعیت وجود ندارد لذا تربیت طلبه به صورت جدی وجود ندارد و اگر هست به صورت بسیجی‌وار و برخی مراکز مانند مؤسسه مسجد در حال انجام است که هیچ بودجه دولتی و وابستگی ندارد. کسی که مسجد و کارکردهای امامت جماعت را ترویج کند نداریم. 25 سال است که دوره‌های آموزشی کوتاه مدت داریم و البته کارکردهای مسجد و امام جماعت نیازمند پژوهشکده و دانشگاه تربیت طلاب متخصص است.


مؤسسه شما وابستگی به حوزه ندارد و تعاملی ندارید؟

در حوزه هست ولی وابسته به حوزه نیست؛ زیرا امام جماعت کار طلبگی است؛ البته آنقدر مسائل دیگری وجود دارد که با فعالیت یک مؤسسه مانند مؤسسه ما مشکل امام جماعت و مسجد حل نمی‌شود یعنی گرایش طلاب به کارهای غیر از مسجد زیاد است. البته باز تاکید کنم مخاطب ما طلاب هستند، طلابی که یک دوره تبلیغ رفته باشند و علاقه به این کار داشته باشند و استقبال هم خوب است با اینکه ما بورسیه و سهمیه و حمایت مادی نداریم.


ما حدود 200 هزار مسجد نیاز داریم و 200 هزار امام جماعت ولی کمبودها زیاد است؛ بیش از 70هزار مسجد داریم که تعدادی از آنها فعال نیستند بدلیل واقع شدن در فضاهای متروکه، و مابقی هم ممکن است در دو وعده فعال باشند و امام جماعت آن‌ها هم تامین نیست و امامان جماعت در کنار سایر کارها در مسجد هم خدمت می‌کنند و نمازی هم می‌خوانند ولی اینکه تمام وقت و کار تخصصی در مسجد بکنند و به کار دیگری نپردازند، نداریم.


تا همین یکی دو دهه قبل هم این مسئله رواج داشت که بزرگانی چون آیت‌الله سیدرضی شیرازی، آیت‌الله مجتهدی، آقامجتبی تهرانی و امثال ایشان هر کدام امامت جماعت مساجد یا حوزه‌های بزرگ تهران را عهده‌دار می‌شدند و تاثیرات تربیتی زیادی هم داشتند، چرا این سنت در حال از بین رفتن است و آیا حوزه در این عرصه کاری انجام می‌دهد؟

قانون و سنت بود کسی که به مرتبه اجتهاد می‌رسید چه در نجف و چه در قم به مناطقی می‌رفت که شاید کمتر کسی می‌رفت و در آنجا حوزه و مسجدی تاسیس کرده و به رونق معنوی آنجا می‌پرداخت ما کسانی چون آقایان ایازی و فاضل استرآبادی را داریم که در روستاها حوزه درست کردند و به یک قطب در منطقه خود تبدیل شدند ولی الان جاذبه‌های قضاوت و عقیدتی سیاسی و ... بیشتر است و از سوی دیگر معیشت نسبی استادان و طلابی که به مناطق می‌رفتند تامین بود ولی الان اینطور نیست چون در قدیم فارغ‌التحصیلان حوزه فقط مبلغ و امام مسجد بودند لذا مردم کمک‌های خوبی داشتند وقتی مردم می‌بینند محصولات حوزه در مراکز دیگر مشغول می‌شوند انگیزه حمایت و کفالت را ندارند.


زندگی در گذشته از جهاتی راحت‌تر بود یعنی فرد بدون وسیله نقلیه هم زندگی می‌کرد ولی الان بسیار دشوار است. در گذشته زندگی‌ها ساده‌تر و هزینه‌ها بسیار کمتر بود ولی الان هزینه آب و برق و گاز مبلغ قابل توجهی است. من یک بررسی تاریخی داشتم به این نتیجه رسیدم که از صدر اسلام تا یکی دو قرن قبل ما به ندرت بحثی به عنوان اجاره خانه داشتیم، اجاره اسب و کرایه و زمین و باغ بوده است ولی کسی بابت خانه کرایه نمی‌داده است ولی الان در بحث اجاره، اول اجاره مسکن به ذهن می رسد.


آیا امور سیاسی در اقبال مردم به روحانیت و مسجد اثری دارد؟


مسجد محل قیام و عبادت و سجده است؛ همه نامزدهای انتخابات برای گرفتن رای به مسجد می‌روند ولی وقتی انتخاب شدند توجهی به مسجد ندارند و رفت و آمد نمی‌کنند و از طرفی نگاه جناحی می‌تواند باعث کمرنگ شدن اقبال مردم به مسجد شود؛ از سوی دیگر یک روحانی و طلبه ممکن است در محیط دانشگاه و در قضاوت و ... آزادانه‌تر بتواند عمل کند تا در یک مسجد که باید هیئت امنا و متولیان مسجد را راضی کند و چون جنبه معیشتی هم تامین نیست انگیزه زیادی هم برای تلاش مضاعف وجود ندارد.


گفت و گو از علی فرج زاده

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • ملی پوشان دوچرخه سواری کوهستان ایران بدرقه شدند
  • مرجع اطلاعات بسیاری از مداحان و حتی برخی از روحانیون سرچ گوگل شده است
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند
  • توصیه مهم آیت‌الله جوادی‌آملی به روحانیون کاروان‌های حج
  • دعوت علما و روحانیون اهل سنت از مردم گنبدکاووس برای حضور پر شور در مرحله دوم انتخابات
  • دیدگاه علما و روحانیون شیعه و سنی کردستان در مورد امام صادق(ع)