Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از گیلان، آیت الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در استان گیلان امروز، 27 بهمن ماه در دیدار با معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره)، اظهار کرد: زمانی که لانه جاسوسی را تسخیر کردید، جوانان امروز در آن دوران حضور نداشتند و امام(ره) از آن حرکت تعبیر به انقلاب دوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به نگاه متفکران مختلف اسلامی در ورود زنان به عرصه های مختلف اجتماعی اشاره کرد و افزود: امام(ره) تفکر اینکه زنان می توانند دوشادوش مردان در عرصه های اجتماعی فعالیت داشته باشند، را عرضه کرد.

امام جمعه رشت نگرش امام(ره) نسبت به قشر زنان را والا دانست و بیان کرد: امروز نمی توانیم انتظار داشته باشیم تفکر زنان مانند 50 سال گذشته باشد، زیرا زمان در روابط اجتماعی و شخصیت انسان تاثیر می گذارد.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه متفاوت شدن زمانه به معنای تغییر در باورها و اصول پایه ای انسان نیست، تصریح کرد: ساخت زیربناهای انسانی جامعه نیازمند توجه به پایه فکری جامعه از نونهالان و پیش دبستانی است.

وی به وجود تعداد بسیار بانوان فارغ التحصیل دانشگاهی در گیلان اشاره کرد و گفت: دولت ها با وجود منابع مالی اندک نمی توانند تمام امور را انجام دهند و باید از بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد در ایجاد زیرساخت ها بهره لازم را ببریم.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه استان های مختلف دارای سلیقه های مختلف هستند، اظهار کرد: تدوین برنامه های بانوان و خانواده گیلان باید متفاوت با استان های دیگر باشد.

آیت الله فلاحتی به وجود سلیقه های متفاوت در شهرستان های مختلف گیلان اشاره کرد و یادآور شد: کسانی که می توانند رهاورد فکری شما را ایجاد کنند، در استان ها هستند.

وی با بیان اینکه فرزند خمیرمایه جان زن است، تصریح کرد: فرزندآوری بزرگ ترین ودیعه ای است که خداوند در وجود زن قرار داده و این نباید مخدوش شود.

امام جمعه رشت مردوارگی برای زن را امر بسیار بدی دانست و خاطرنشان کرد: جامعه زنان باید در بخش های مختلف اجتماعی ارتقای اندیشه و فکر داشته باشند، اما نباید مرد را زن واره و بانوان را مردواره کرد.

آیت الله فلاحتی با اشاره به اینکه نگاه فمینیسم به زنان ویرانگری دنیای امروز را به دنبال دارد، بیان کرد: اسلام نگاه ویژه ای به خانواده دارد و آنچه در شرع آمده، منطبق بر فطرت انسان است.

وی بر تدوین نسخه استانی فعالیت بانوان در عرصه های اجتماعی طبق ویژگی همان استان تاکید کرد و افزود: سلیقه های مختلف در آحاد جامعه به ویژه زنان وجود دارد و می تواند افق روشن آینده را نشان دهد.

امام جمعه رشت همچنین به پیام مقام معظم رهبری مبنی بر ترسیم آینده روشن جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: در عین حال مقام معظم رهبری گلایه هایی در مورد نارسایی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داشتند که مانع رسیدن به افق ها می شود.

آیت الله فلاحتی با بیان اینکه وجود اتاق اندیشه ورز در عرصه حوزه و دانشگاه به ویژه در بخش بانوان حائز اهمیت است، اظهار کرد: حدود یک هزار و 500 طلبه خواهر در حوزه های علمیه گیلان فعالیت می کنند و این از ظرفیت های استان محسوب می شود.

وی به حضور با هیبت و با متانت 41 درصدی بانوان ایرانی در عرصه های اجتماعی اشاره کرد و یادآور شد: حضور زنان در اوج عزت در برنامه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... در سایه انقلاب اسلامی، خون شهدا و تلاش روحانیت به ویژه مقام معظم رهبری است، اما تا رسیدن به قله ها فاصله داریم.

معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده نیز، خاطرنشان کرد: بانوان 50 درصد جمعیت و خانواده تمام زندگی مردم کشور را شامل می شود.

وی از تدوین برنامه های امور بانوان و خانواده مبتنی بر سیاست های مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه کشور و سیاست های ریاست جمهوری خبر داد و افزود: تاکنون سه لایحه در زمینه مذکور برای تصویب به هیئت دولت ارسال کردیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عدالت یکی از موضوعات مهم در لایحه حمایت از خانواده است، بیان کرد: عدالت در دسترسی به آموزش، بهداشت، ورزش و… برای زنان و مردان رویکرد دولت است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن آیت الله فلاحتی معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها

سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت روز جهانی ماما، گفت: نقش ماما صرفا به مراقبت‌های زمان بارداری و کنترل زایمان طبیعی محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

وی اظهارداشت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان، ادامه داد: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

حاجیان، رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارایه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

وی دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را از بهترین نیروهایی برشمرد که در سطوح مختلف ارایه خدمات خوش درخشیدند.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت(روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان، ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آنروا: حمله به رفح تبعات ویرانگری دارد/ تا حد امکان می‌مانیم
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • حضور معاون وزیر ورزش و جوانان در اردوی تیم ملی هاکی سالنی بانوان
  • یک شهر به دنبال بقای داماش گیلان