Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@12:51:02 GMT

روابط اقتصادی سریلانکا با یزد توسعه می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۱۵۱۵

روابط اقتصادی سریلانکا با یزد توسعه می‌یابد

به گزارش ایرنا، محمد شریف انیس شامگاه شنبه در نشست با فعالان اقتصادی یزد که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، به ظرفیت‌های کشورش اشاره کرد و از مصالح ساختمانی، برج‌سازی، راه‌سازی و ساخت پل به‌عنوان فرصت های خوبی برای سرمایه‌گذاری و مشارکت شرکت ایرانی در سریلانکا یادکرد.
وی بابیان اینکه بیشترین صادرات این کشور، پوشاک است و برای توسعه و فعالیت تجاری و بازرگانی به پارچه خام نیاز است و یزد در این زمینه توانایی‌های خوبی دارد، بر ارتباط فعالان سریلانکا و مشارکت بیشتر در این بخش تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفیر سریلانکا همچنین از راه‌اندازی پرواز مستقیم تهران و کلمبو به‌زودی خبر داد که می‌تواند در توسعه گردشگری و فعالیت‌های اقتصادی و تجاری مؤثر باشد.
شریف انیس همچنین به تاریخی بودن یزد و آثار آن اشاره کرد و توجه به مسائل گردشگری را ازجمله مواردی ذکر کرد که می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.
در این نشست، فعالان اقتصادی یزد به برخی ظرفیت‌های استان شامل صادرات کاشی، انواع سنگ، پارچه، تابلوهای برق، سیم و کابل و شیر خشک برای مبادلات اشاره کردند.
برخی از ظرفیت‌های استان همچون وجود نخستین شهر جهانی دارای سکنه در بافت قدیم، رتبه نخست در تولید زیلو و ترمه، قرارگیری در ردیف 4 استان بزرگ صنعتی ایران، تولید 45 درصد کاشی و سرامیک ازجمله این ظرفیت‌هاست.
از دیگر ظرفیت‌ها می‌توان به رتبه برتر در حوزه کشاورزی مانند قرارگیری در ردیف 2 استان برتر تولیدکننده محصولات گلخانه‌ای، رتبه برتر پارک علم و فناوری، رتبه نخست در تعداد نخبگان به نسبت جمعیت و بالاترین ظرفیت تابش نور آفتاب برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی از دیگر ظرفیت‌هاست.
با توجه به همین ظرفیت‌ها 21 محور فعالیت به‌عنوان چشم‌انداز توسعه و سرمایه‌گذاری در استان مشخص‌شد که در تدوین پیش‌نویس چشم‌انداز توسعه استان در افق 1404 موردتوجه و اتفاق‌نظر کارشناسان قرارگرفته است.
وجود بافت تاریخی بی‌نظیر، تنوع و کیفیت بالای جاذبه‌ها ، کم آب بر بودن و اشتغال بالا ، گستردگی و تنوع صنایع وابسته و مرتبط و پایین بودن سرانه سرمایه‌گذاری در این بخش از دلایل عمده به‌صرفه بودن سرمایه‌گذاری و راه‌حلی آسان و سریع برای رسیدن به توسعه پایدار همراه با درآمدهای پایدار عنوان می‌شود.
معدن و فعالیت‌های مرتبط با آن با توجه به اینکه یزد دومین استان معدنی ایران است، می‌تواند زمینه دیگری در توسعه و سرمایه‌گذاری محسوب شود.
رتبه‌های نخست و برتر در صادرات مواد معدنی فرآوری شده و استفاده از فناوری به‌روز ، استخراج و فرآوری مواد خام معدنی مانند سنگ‌آهن ، سرب و روی ، عناصر نادر خاکی همراه با توجه به مسائل زیست‌محیطی در کنار تقویت رویکرد ایجاد و توسعه جوار معدنی ، اشتغال بالا در حوزه معدن ، کم آبخواه بودن این صنعت، ارزش‌افزوده بالا و مهم‌تر از همه ظرفیت و حجم بالای ذخایر معدنی یزد عمده‌ترین دلایل به‌صرفه بودن این بخش برای درآمدزایی و توسعه در آینده است.
به همین شکل حوزه‌های خدمات برتر، آموزش عالی، بازرگانی، گردشگری سلامت، صنایع ریلی، خودروسازی، نساجی، کاشی و سرامیک ، ماشین‌آلات و قطعه‌سازی، طب سنتی، داروسازی، باغبانی، زراعت، دام و طیور، گردشگری طبیعی، انرژی خورشیدی، محصولات سنتی و صنعت به‌عنوان 21 محور فعالیت عمده استان است.
این ظرفیت‌ها در سه گروه فعالیت‌های پایه اقتصادی و پشتیبان سایر بخش‌ها ، فعالیت‌های فزاینده پایداری و پویایی توسعه اقتصادی و اجتماعی و فعالیت‌های مرتبط با طبیعت و اقلیم منطقه دسته‌بندی‌شده است.
استان یزد هم‌اکنون با خالص مهاجرپذیری حدود 43 هزار نفر در ردیف سه استان نخست مهاجرپذیری ایران قرار دارد که بیانگر تلاش مردم این دیار در میزان بالای سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های شغلی است به‌گونه‌ای که به‌عنوان نمونه در شهرستان اردکان 50 درصد اشتغال متعلق به غیربومی و عمدتاً از سایر استان‌هاست.
جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا جزیره‌ای است واقع در جنوب آسیا، در اقیانوس هند و جنوب کشور هند.
یزد هم‌اکنون دومین استان معدنی، چهارمین منطقه صنعتی و جزو 10 استان برتر صادراتی ایران است.
7536/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 اشتغال اقتصادی و اجتماعی طبیعت معدن یزد جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه پنجشنبه وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور همراه با کاهش نسبی دما مورد انتظار خواهد بود، گفت: در اواخر وقت این روز، سامانه بارشی از شرق کشور خارج می‌شود.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز با تداوم فعالیت سامانه بارشی بر کشور، در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز، ابرناکی، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در بعضی نقاط مرکز، شرق و دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی، رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد به نسبت شدید تا شدید پیش بینی می‌شود.

وی افزود: چهارشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق کشور و ارتفاعات البرز، بارندگی ادامه خواهد داشت و در جنوب، شرق و جنوب شرق کشور نیز افزایش ابر، وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار می‌رود و در گیلان، اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، شاهد شدت داشتن بارش‌ها خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: پنجشنبه در استان‌های واقع در شمال غرب کشور، از شدت بارش کاسته می‌شود و در سواحل دریای خزر، شمال شرق، دامنه و ارتفاعات جنوبی البرز شامل استان‌های البرز، تهران و سمنان، رگبار و رعد و برق و وزش باد رخ می‌دهد که شدت بارش در مازندران و خراسان رضوی پیش بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: طی این روز وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور همراه با کاهش نسبی دما مورد انتظار خواهد بود و در اواخر وقت نیز سامانه بارشی از شرق کشور خارج می‌شود و جمعه و شنبه در بیشتر مناطق کشور جوی آرام و پایدار همراه با افزایش نسبی دما حاکم است.

وی گفت: طی روز جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و ارتفاعات مازندران و شنبه در شمال آذربایجان غربی به ویژه در ساعات بعدازظهر، افزایش ابر و بارش پراکنده انتظار می‌رود، طی این دو روز در شرق و جنوب شرق کشور به ویژه در منطقه زابل، وزش باد شدید ادامه خواهد داشت و تا چهارشنبه دریای خزر، روز سه‌شنبه شمال خلیج فارس و از بعدازظهر چهارشنبه تا جمعه، مرکز و شرق خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی آسمان اصفهان، کمی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد شدید با بیشینه ۲۷ و کمینه ۱۰ درجه سانتی‌گراد است و روز دوشنبه، صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید با بیشینه ۲۸ و کمینه ۹ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 751290

دیگر خبرها

  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد