Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خراسان جنوبی به‌عنوان دومین استان بیابانی کشور در حالی از افزایش کانون‌های بحرانی، هجوم ریزگردها و کمبود بارش باران رنج می‌برد که مصوبه مجلس در زمینه عدم تخصیص اعتبارات ملی بیابان‌زدایی، عطش را به کام تشنه‌اش مهمان کرده است.

بنا بر گزارش رسانه‌ها، رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ۲۰ اردیبهشت‌ماه سال جاری گفته بود: «در استان خوزستان یک‌میلیون و دویست هزار هکتار عرصه بیابانی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

خلیل آقایی بیان کرد:«اعتبارات خوبی در زمینه مبارزه و مهار ریزگردها به ما داده شد و همه اعتبارات ۱۵۰ میلیون دلار مصوب برای بیابان‌زدایی است. بنا به گفته وی «سال‌های گذشته شش استان دیگر نیز از این اعتبارات بهره می‌بردند، اما طی سال جاری همه اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری مصوب مجلس برای خوزستان است.»

حال جای این سؤال است که خراسان جنوبی با داشتن بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصه بیابانی آیا نباید موردتوجه متولیان باشد؟ در شرایط کنونی تخصیص ندادن اعتبارات ملی به خراسان جنوبی نه‌تنها افزایش عرصه‌های بیابانی را منجر شده بلکه اراضی نهال‌کاری را تحت تأثیر قرار داده و تهدیدی جدی برای نابودی عرصه‌های طبیعی است.

بحران خزنده بیابان‌زایی در حالی عرصه‌های دست کاشت استان را تهدید می‌کند که امسال اعتباری برای آبیاری سنواتی این اراضی اختصاص داده نشده و بنا به گفته مسئولان با ادامه روند هزینه‌های میلیاردی اجرای پروژه‌های بیابان‌زدایی هم از بین می‌رود.

موافقت‌نامه اعتبارات ملی مبادله نشد

رئیس اداره امور بیابان منابع طبیعی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت بیابان‌های استان بیان کرد: متأسفانه در سال جاری در زمینه اعتبارات ملی بیابان‌زدایی تخصیصی نداشته‌ایم.

محمد یوسفی با بیان اینکه در راستای بیابان‌زدایی کار اجرایی جدیدی نتوانسته‌ایم آغاز کنیم، ادامه داد: از محل اعتبارات استانی آبیاری سنواتی در ۳۵۰ هکتار و ۱۰ هکتار نهال‌کاری داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه از مجموع ۵۳۸ میلیون تومان قریب به ۴۰۹ میلیون تومان تخصیص داشته‌ایم، افزود: در بخش اعتبارات ملی متأسفانه موافقت‌نامه مبادله نشده است.

یوسفی بیان کرد: طی سال گذشته بالغ‌بر ۲۱ میلیارد تومان اعتبار ملی داشته‌ایم که ۹میلیارد تومان تنها در بخش بیابان‌زدایی و یک میلیارد تومان در پروژه‌های ترسیب کربن بوده است.

وی افزود: متأسفانه پشت‌بند مصوبه مجلس که در یکی از بندهای آن اسم خوزستان آمده، نماینده‌های مجلس خوزستان گفته‌اند که اعتبارات صندوق توسعه ملی تنها برای خوزستان است.

ابلاغیه مالچ پاشی هم برگشت خورد

رئیس اداره امور بیابان منابع طبیعی خراسان جنوبی بیان کرد: در اردیبهشت‌ماه سال جاری ابلاغ شد که ۸۰۰ هکتار مالچ پاشی داریم و قریب به چهار میلیون تومان اعتبار مالچ داشتیم.

خراسان جنوبی بالغ بر یک میلیون ۳۸۶ هزار هکتار کانون بحرانی دارد که سه میلیون و ۱۲۱ هزار هکتار منطقه تحت تاثیر و مابقی کانون بیابان است

وی ادامه داد: هنوز یک هفته از ابلاغیه نگذشته بود که اعلام کردند تخصیص اعتبار مالچ برای خراسان جنوبی صفر است.

یوسفی با بیان اینکه هرساله در مردادماه موافقت‌نامه اعتبار ملی امضا می‌شد، افزود: در سال جاری هنوز موافقت‌نامه اعتبارات ملی نداریم.

وی اظهار کرد: طبق برآورد  کانون‌های بحرانی سازمان جنگل‌ها، خراسان جنوبی بالغ‌بر یک‌میلیون و ۳۸۶ هزار هکتار کانون بحرانی دارد که سه میلیون و ۱۲۱ هزار هکتار منطقه تحت تأثیر و مابقی کانون بیابان است.

افزایش پهنه‌های بیابانی

رئیس اداره امور بیابان منابع طبیعی خراسان جنوبی افزود: در مطالعات انجام‌شده اخیر، سه میلیون و ۱۲۱ هزار هکتار اراضی تحت فرسایش بادی استان به چهار میلیون هکتار رسیده است.

وی بیان کرد: سال گذشته سه هزار و ۵۰۵ هکتار نهال‌کاری داشته‌ایم که به‌طور متوسط در هر هکتار دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه شده است.

سال گذشته ۹ میلیارد تومان اعتبار صرف نهال کاری برای جلوگیری از پیش روی بیابان داشته ایم که امسال اعتباری برای آبیاری این نهال ها نداریمیوسفی با بیان اینکه حدود ۹ میلیارد تومان اعتبار سال گذشته نهال‌کاری در استان انجام‌شده است، افزود: برای آبیاری سنواتی این عرصه پولی در دست نداریم.

رئیس اداره امور بیابان منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۹۰ درصد از اجرای این پروژه موفق بوده است، ادامه داد: اگر این عرصه آبیاری نشود، خشک می‌شود و چیزی بالغ‌بر ۹ میلیارد تومان هزینه از بین می‌رود و یک هکتار از عرصه‌های نهال‌کاری باقی نمی‌ماند.

وی ادامه داد: در این راستا با استانداری مکاتبه کردیم تا از محل اعتبارات ماده ۱۸۰ و یا محل اعتبارات ستاد بحران، کمک کنند اما هنوز جوابی دریافت نکرده‌ایم.

صفر سهم خراسان جنوبی از اعتبارات ملی بیابان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در سطح استان پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار بیابان داریم.

علیرضا نصرآبادی بیان کرد: از این میزان سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مراتع تحت تأثیر فرسایش بادی قرار داشته و یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار کانون‌های بحرانی هستند.

وی با بیان اینکه از دهه ۶۰ قریب به ۲۸ طرح بیابان‌زدایی اعم از جنگل‌کاری، نهال‌کاری و تثبیت شن‌های روان داشته‌ایم، افزود: سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که درصد بالایی تخصیص داده شد.

نصرآبادی با بیان اینکه متأسفانه در سال جاری در عرصه‌های بیابانی اعتبار خیلی کمی داشته‌ایم، افزود: در زمینه اعتبارات  ملی در سالی جاری هیچ اعتباری تخصیص داده نشده است.

وی بیان کرد: در صندوق توسعه ملی قریب به ۲۰۰ میلیون دلار برای آبخیزداری و ۱۵۰ میلیون دلار برای بیابان‌زدایی تعریف شد که اعتبارات آبخیزداری برای کل استان‌ها تقسیم و اعتبار بیابان تنها به خوزستان اختصاص یافت.

نصرآبادی با بیان اینکه از طریق نمایندگان در حال پیگیری هستیم، افزود: امید است در بودجه سال ۹۸ توجه خاصی به این قضیه شود تا خسارت‌های سال ۹۷ جبران شود.

وی بیان کرد: اگر بقیه استان‌های کشور رها شوند و نگاه‌ها تنها به یک منطقه معطوف شود، سایر استان‌ها نیز به همان شرایط بحرانی گرفتار می‌شوند.

سرعت رشد آفات بالا است

نصرآبادی با بیان اینکه مشکل اساسی ما در آبیاری سنواتی است، گفت: اگر نهال‌کاری‌هایی که سال گذشته انجام‌شده طی دو مرحله آبیاری نشود، عملاً از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است، افزود: همچنین این استان جزو پنج استان درگیر پدیده گردوغبار است که نگاه ویژه مسئولان را می‌طلبد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: کانون‌های بحرانی در دهه ۸۰، ۱۹ کانون بود که در حال حاضر به ۲۸ کانون رسیده است.

وی با بیان اینکه اگر اعتبار تزریق نشود به‌مرور مراتع موجود را از دست می‌دهیم، گفت: در حال حاضر قریب به ۸۲۰ هزار هکتار جنگل طبیعی داریم که از این میزان ۲۴۰ هزار هکتار دست کاشت است.

نصرآبادی با بیان اینکه سرعت رشد آفت از مبارزه ما بیشتر است، گفت: در حال حاضر ۹۵ هزار هکتار از عرصه تاغزارها تحت آفت شپشک سفید است.

مرهم جدید مجلس برای ریزگردها

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به شرایط پیش‌آمده در خوزستان، ۱۵۰ میلیون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به سمت این استان رفت.

نظر افضلی با بیان اینکه این امر با اعتراض نمایندگان خراسان جنوبی روبه‌رو شد، افزود: پیشنهاد دادیم در سال جاری بودجه‌ای برای سراسر ایران در زمینه ریزگردها گذاشته شود.

وی با بیان اینکه امسال در کمیسیون کشاورزی ۲۰۰ میلیون دلار  اعتبار با سرفصل ریزگردها برای کل کشور درخواست کردیم، گفت: با توجه به پدیده گردوغبار در خراسان جنوبی، این استان هم مشمول اعتبارات ریزگردها خواهد شد.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی ادامه داد: علاوه بر این، از سرفصل ریزگردها میزان دو میلیارد تومان برای خراسان جنوبی پیش‌بینی و از محل اعتبارات محیط‌زیست به استان اختصاص داده‌شده است.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در سال جاری برای تخصیص اعتبارات بیابان‌زدایی حتی موافقت‌نامه مبادله نشده است، گفت: در حال حاضر از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، پروژه‌های بیابان‌زایی در ۲۶۰ هکتار از اراضی سربیشه انجام می‌شود.

دعایی برای نجات استان

افضلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر مطالبه‌های مطرح شده در مجلس برای مبارزه با پدیده خشک‌سالی در خراسان جنوبی بیان کرد: امید است با تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیون دلاری صندوق توسعه برای مبارزه با ریزگردها، بتوانیم سهم خوبی برای خراسان جنوبی جذب کنیم.

وی با تأیید صحبت خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «در صورت عدم اختصاص اعتبار به استان، نهال‌کاری‌های انجام‌شده و هزینه‌های میلیاردی از بین می‌رود»، افزود: فعلاً باید دعا کنید خداوند باران بدهد!

از صحبت مسئولان می‌توان به این نتیجه رسید که اگرچه این مصوبه مجلس به‌ظاهر برخی استان‌ها را از شرایط بحرانی نجات داده اما دیگر استان‌های درگیر با پدیده خشک‌سالی مانند خراسان جنوبی را گرفتار بحرانی عظیم کرده است به‌گونه‌ای که شاید لازم باشد در بودجه سال آینده اعتبارات صندوق توسعه ملی تنها برای این استان کویری اختصاص داده شود!

کد خبر 4513833

منبع: مهر

کلیدواژه: بیابان زایی بیرجند منابع طبیعی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اس آمار سپرده‌های بانکی مردم اصفهان در بانک‌ها را بیش از ۴۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: که با در نظر گرفتن سرمایه‌هایی مانند زمین، طلا و دلار میزان سرمایه‌های حبس شده به رقمی بسیار بیشتر از بودجه حدود ۵ هزار همتی کشور می‌رسد که برای توسعه قابل استفاده است.

مصطفی خضری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان پیش از ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین معارفه مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان اظهار کرد: به این نشست مهم باید خاص‌تر نگاه کرد زیرا تکریم و معارفه ابعاد و آثار مهمی دارد، نخست تشکر و تقدیر از مدیری که مدتی تصدی مسئولیتی را برعهده داشته و خدماتی را ارائه کرده است همچنین معرفی مدیر جدیدی که در سنگر جدید اراده خدمت دارد.

وی بر این اساس برگزاری آئین تکریم و معارفه را مبتنی بر اخلاق ایرانی اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: از دیگر ابعاد این مراسم هشدار به همه ما است که فرصت‌ها زود می‌گذرد و باید جوابگوی اقدامات خود باشیم، خدمت در نظام جمهوری اسلامی که با این همه مجاهدت سر کار آمده، بسیار دشوار است و امروز نیز همه جبهه کفر در پی شکست آن هستند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان عملیات اخیر و غرورآفرین وعده صادق را دستاورد جدی گرفتن کار از سوی افرادی دانست که معادلات جهانی را به هم زد و ایران را در چشم دوست و دشمن عزیز کرد و گفت: در اوج تحریم و کارشکنی مطلق توانستیم کاری کنیم که با همه تجهیزاتشان نتوانستند در برابر آن مقاومت کنند، امروز در حوزه اقتصادی فرهنگی اجتماعی نیز باید اینگونه کار کنیم بنابراین یکی از درس‌های این جلسه آن است که در هر وظیفه‌ای که بر عهده داریم، کار را جدی بگیریم، گاهی در مقام نقد گاهی خوب کار می‌کنیم اما در مسیولیت‌ها جدیت لازم را نداریم.

خضری با اشاره به نقش جدی اقتصاد و دارایی در سیاست‌گذاری‌های دولت ادامه داد: این نهاد یکی از ارکان تصمیم‌گیر در حوزه بانک‌ها، بیمه‌ها، خصوصی‌سازی و اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ به شمار می‌آید همچنین مولدسازی از موارد مغفولی بود که جدی گرفته شد البته نقدهایی از باب سیاست گذاری به آن وارد است.

وی یکی از وظایف مهم اقتصاد و دارایی را نظارت مالی عنوان کرد و یادآور شد: در استان‌ها این وظیفه پررنگ‌تر از بخش اول است و ادارات امور اقتصاد و دارایی در حوزه نظارت‌های مالی در کنار نظارت‌های بیرونی به عنوان چشمان آئین دولت مشغول نظارت بر هزینه‌کردها هستند و با وجود همه محدودیت‌ها، شاهد تلاش شبانه‌روزی و دلسوزانه هستیم‌.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان یکی از نقدهای استانی را بر نظام بودجه‌ریزی کشور وارد دانست و گفت: این موضوع را به عنوان پیام اصفهان با وزیر مطرح کنید که عدالت در نظام بودجه‌ریزی وجود ندارد همچنین نقش استان‌ها و دستگاه‌ها در اقتصاد کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و در توزیع بودجه استانی نیز عدالت وجود ندارد.

خضری خاطر نشان کرد: یک کارمند در استان اصفهان حداقل ۲۰ میلیون تومان کمتر از کارمند مشابه در همان دستگاه دریافت می‌کند و در تمام دستگاه‌های استان اصفهان این تفاوت بین دستگاهی درباره حقوق و مزایای زیرمجموعه وزارتخانه‌ها در استان‌های مختلف دیده می‌شود که قابل تحمل نیست و بی‌انگیزگی کارکنان را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: درست است که باید محرومیت‌ها نیز مدنظر قرار گیرد اما آنچه مغفول واقع شده توجه به نقش استان‌ها در اقتصاد کشور است، اصفهان پس از تهران در رتبه دوم تأمین درآمدهای مالیاتی قرار دارد اما در توزیع اعتبارات از رتبه هفتم برخوردار است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان سهم راه‌های استان و در کشور را ۷ درصد برشمرد و گفت: این مشکل را بخاطر ادامه نقش ملی اصفهان در اقتصاد کشور در وزارتخانه مطرح کنید، پیشنهاد دیگر ما به مدیران ارشد برای افزایش کارآمدی نظام حکمرانی و رضایتمندی مردم با همین بودجه، امکانات و سازوکارهای کنونی تمرکززدایی و اعطای اختیارات به استان‌ها است.

خضری با استناد به آمار بانک مرکزی اعلام کرد: آمار سپرده‌های بانکی مردم اصفهان در بانک‌ها در دی‌ماه سال گذشته بیش از ۴۳۵ هزار میلیارد تومان بود که با در نظر گرفتن سرمایه‌هایی مانند زمین، طلا و دلار میزان سرمایه‌های حبس شده به رقمی بسیار بیشتر از بودجه حدود ۵ هزار همتی کشور می‌رسد که برای توسعه، اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام و حتی اجرای ایده‌های جدید قابل استفاده خواهد بود.

وی با اشاره به مشکلات مالی بخش گردشگری و بازسازی خانه‌های تاریخی گفت: با استفاده از ۱۰ درصد سرمایه بی‌استفاده استان در صورت اجرای روش‌های جدید تأمین مالی ۴۰ هزار میلیارد تومان به دنبال دارد به همین دلیل از وزارت اقتصاد درخواست داریم که پیشتاز رفع آفت تمرکز در تهران باشد تا شاهد افزایش کارآمدی باشیم.

کد خبر 747809

دیگر خبرها

  • اعتبارات دور دوم سفر در رفع کمبودهای استان سمنان هزینه می‌شود
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال
  • روند تخصیص اعتبارات باندهای دوم خراسان‌جنوبی شتاب می‌گیرد
  • حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان در بیابان‌های ورامین!
  • هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان زیر ذره بین بازرسان
  • نقشه سرایدار برای سرقت میلیاردی از خانه ۲ ایرانی مقیم کانادا
  • نظارت بر هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان