Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ناصرالدین نوری‌زاده، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه امروز بزرگترین فرصت تبلیغ در استفاده از فضا و محیط مسجد به همراه ابزار‌های مهم فرهنگی در حوزه تبلیغ در اختیار ما قرار دارد، گفت: خدا را شاکرم خدمت به خانه خدا بزرگترین شرافتی است که نصیب بنده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
امیدوارم به لطف خدا بتوانم در ادامه فعالیت‌هایی که در مرکز رسیدگی به امور مساجد انجام شده این جایگاه را ارتقا دهیم و این سرمایه گرانقدر را حفظ و دستاورد‌های مسجد را پاس بداریم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه با اشاره به کارکرد‌های اصلی مساجد و چرایی دور شدن از این آن گفت: در صدر اسلام کارکرد مساجد به گونه‌ای بود که مسجد قلب تپنده جامعه اسلام و مرکز همه فعالیت‌های اجتماعی شناخته می‌شد. امور جاری مردم در مسجد انجام می‌شد و مسجد به عنوان مرکزی‌ترین کانون تبلیغ آموزه‌های دینی محسوب می‌شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: مسجد یک نهاد تمدن ساز است و گستره تمدن اسلامی در سراسر بلاد اسلامی جای خودش را توسط مسجد باز کرد. در آن دوران هر شهر و قریه‌ای که در آن مسجد وجود داشت، قلمرو حاکمیت اسلامی محسوب می‌شد و درخشنده‌ترین دوران حیات مسجد در زمان صدر اسلام بود، زمانی که مسجد مرکز عبادت، حاکمیت، قضاوت، آموزش و تربیت، تجلی وحدت عینی ابنای جامعه اسلامی بود.   نخستین نهاد عینی تمدن اسلامی
وی با بیان اینکه مسجد در صدر اسلام، نخستین نهاد عینی تمدن اسلامی بود، اضافه کرد: مسجد مهمترین پایگاه مردمی، اجتماعی، فرهنگی، عبادی و حتی سیاسی بود و همه این کارکرد‌ها از جمله عبادی و سیاسی و حتی در حوزه رفع مشکلات مردم و مسائل اقتصادی و اجتماعی بوده است. در آن زمان مسجد محل عزل و نصب فرمانداران، فرماندهان و محل تجمع مردم برای بررسی مسائل و مشکلات، محل اخوت و برادری و حتی محلی برای اقامت مسافرین بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ناصرالدین نوری‌زاده بیان کرد: امروز ۶۶ هزار مسجد در سراسر کشور وجود دارد که ۳۵۰۰ باب از آن‌ها در استان تهران واقع شده‌اند؛ لذا امیدواریم کارکرد‌های مسجد ما روز به روز در شرایط فعلی باتوجه به آسیب‌ها ارتقا داده شود، چراکه مهمترین پایگاه اجتماعی است و می‌تواند مهمترین نقش را در سلامت اجتماعی و رفع آسیب‌های اجتماعی و همچنین رفع فقر و محرومیت‌زدایی داشته باشد.   هر مسجد یک سازمان فرهنگی کارآمد
وی با اشاره به اینکه ما در مسجد مهمترین ابزاری که داریم حضور امام، مردم و هیئت‌امنایی است که جامعه و مردم را می‌شناسند و آسیب‌های منطقه را می‌دانند، اظهار کرد: در این میان اگر هر مسجد یک سازمان فرهنگی کارآمد و روز آمد نسبت به اطراف خودش باشد، ما مهمترین انقلاب را در حوزه انقلاب فرهنگی خواهیم داشت.   مسجد را به پایگاهی برای گذراندن وقت تبدیل نکنیم
وی به برخی از اقداماتی که در دوره مدیریت وی پیگیری خواهد شد، اشاره کرد و به ایکنا گفت: از جمله این موارد بسته بودن مساجد در ساعت غیر نماز است که این موضوع هم باید حل شود. مسجد خانه خداست و حدالامکان تا جایی که می‌توانیم این خانه را برای رجوع مردم باید باز بگذاریم. البته نباید مسجد را به پایگاهی برای گذراندن بیهوده وقت تبدیل کنیم و تلاش کنیم مسجد پایگاهی برای حضور مفید مردم در رابطه با اطلاعات، تحقیقات، بررسی آسیب‌ها باشد و به یک پایگاه مردمی و مسائل معرفتی تبدیل شود.   باید حوزه دانشی را در مساجد افزایش دهیم
حجت‌الاسلام نوری‌زاده با تاکید بر اینکه باید حوزه دانشی را در مساجد افزایش دهیم، گفت: امیدواریم بتوانیم این ساعات مساجد را هم به دوستانمان تاکید کنیم که حداقل حدود نیم ساعت قبل از اذان و ۲ تا ۳ ساعت بعد از اذان مساجد را برای رجوع مردم باز باشند. مسجد کارکرد‌های بسیار زیادی دارد به خصوص در حوزه فرهنگی. امیدوارم که بتوانیم به همان کارکرد‌هایی که در صدر اسلام برای مسجد وجود داشت برسیم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به نقش مسجد در مسئله آسیب‌های اجتماعی و تهدیداتی که دشمن در فضای مجازی دارد، به ایکنا گفت: امروز گسستی که میان خانواده‌ها و نسل‌ها اتفاق افتاده را می‌توانیم با وجود مساجد که در گذشته محل تجمع جوانان و اقشار مختلف برای دغدغه دین بودند کم کنیم؛ لذا اولویت‌های آتی مرکز رسیدگی به امور مساجد توجه ویژه به جوانان، خانواده و رفع آسیب‌های اجتماعی است.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه مساجد مرکز رسیدگی به امور مساجد نوری زاده کارکردهای مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، حجت‌الاسلام علی عزیزی افزود: طرح "مسجد، پایگاه قرآن" از ابتدای امسال در استان همدان اجرا شد و هم اکنون در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری مساجد استان در حال اجراست.

او تصریح کرد: ترویج فعالیت‌های قرآنی، انس جوانان و نوجوانان با قرآن، ترویج معارف قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی و عمل به دستورات قرآن از اهداف اجرای این طرح است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد همدان استعدادیابی قرآنی و هدایت نوجوانان و جوانان به سمت فعالیت‌های قرآنی را از دیگر اهداف طرح برشمرد و گفت: برنامه‌های مختلفی همچون کلاس‌های قرآنی، محافل سنتی قرآنی و طرح تلاوت نور اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن