Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا- همزمان با برگزاري نشست ضد ايراني در ورشو لهستان که نتيجه مشخصي در بر نداشت مقامات ايراني در نشستي سه جانبه سوچي روسيه به نتايج مهمي درخصوص سوريه دست يافتند.

به گزارش ايرنا، در حالي که آمريکا با برگزاري نشستي در ورشو لهستان قصد داشت با کشورهاي اروپايي بر سر تحريم ها عليه ايران به توافق برسد، حسن روحاني رئيس ‌جمهوري ايران در کنار همتايان روس و ترک خود در سوچي روسيه نشستي در مورد آينده سوريه داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از نشست سوچي، بررسي آخرين تحولات سوريه، خروج نيروهاي آمريکايي و تشکيل کميته قانون اساسي توصيف شده بود. ولاديمير پوتين در اين نشست از ترکيه و ايران خواست که با برداشتن گام‌هايي مشخص، سرچشمه تروريست‌ها را خشک و نابود کنند.‏
دکتر روحاني در ديدار سوچي خواهان افزايش تلاش ها براي پاکسازي استان ادلب سوريه شد. در حال حاضر کنترل استان ادلب، بخش‌هايي در شمال کشور و همچنين مناطق شرقي رود فرات در دست حکومت سوريه نيست. ‏اين استان در حال حاضر توسط گروه هيات تحرير الشام اداره مي‌شود که همان شبه‌ نظاميان جبهه النصره هستند. جبهه النصره شاخه‌اي از گروه القاعده به شمار مي‌ رود.
بخش‌ هايي از شمال غرب سوريه نيز در تصرف ترکيه است و شرق رود فرات نيز توسط نيروهاي دموکراتيک سوريه که مورد حمايت آمريکاست، کنترل مي‌شود.
رجب طيب اردوغان، ولاديمير پوتين و حسن روحاني روساي جمهوري ترکيه، روسيه و ايران در پايان نشست خود در سوچي با انتشار بيانيه‌ مشترکي اعلام کردند: هر گونه تلاشي براي ايجاد موقعيت جديد در صحنه ميداني سوريه به بهانه مبارزه با تروريسم را مردود شمرده و بر ضرورت مقابله با مقاصد تجزيه طلبانه جهت تضعيف حاکميت و تماميت ارضي اين کشور و تهديد امنيت ملي همسايگان آن تاکيد مي کنيم.
اين چهارمين دوره از نشست هايي بود که رهبران ايران، روسيه و ترکيه براي مديريت و حل و فصل بحران سوريه برگزار کردند اين سه کشور تا کنون موفقيت هاي قابل توجهي بدست آورده اند در دو سال گذشته اين گفتگوها که از آستانه آغاز شد توانسته مناطق بدون تنشي در سوريه ايجاد کند و اين مناطق را تقريبا به تمام سوريه گسترش دهد. از اين جهت مي توان گفت که اين يک موفقيت قابل توجه براي هر سه کشور است.
در اين نشست اردوغان به ايران پيشنهاد ساخت مکانسيم مبادله مالي را براي انتقال مالي در شرايط تحريم ها را داد. اگرچه جزئيات اين پيشنهاد مشخص نيست اما نشست سوچي نه تنها براي آينده سوريه بلکه براي آينده مبادلات اقتصادي ايران و ترکيه نيز دستاورد داشت تا اين دو کشور بتوانند با وجود فشارها و موانعي که آمريکا براي تحريم بيشتر ايران ايجاد مي کند معادلات تجاري و بازرگاني و همکاري اقتصادي في مابين خودشان را تداوم ببخشند و ادامه دهند.
اما در نشست ورشو اوضاع به گونه اي ديگر بود، بيشتر کشورهاي اتحاديه اروپا از حضور در سطح عالي اين کنفرانس سر باز زدند و مقاماتي در سطح پايين را به اين نشست فرستادند که چنين اقدامي ازسوي برخي، به معناي ادامه اختلافات ميان اين اتحاديه و ايالات متحده آمريکا قلمداد شده است. از مجموع 80 کشور دعوت شده تنها 28 کشور در سطح مطلوب اجلاس يعني وزراي خارجه شرکت کردند.
موضع گيري هاي متناقض وزير امور خارجه لهستان ميزبان اين نشست، نشان دهنده عدم هماهنگي اين کشور با آمريکا بود. در حالي که در کنفرانس مطبوعاتي پاياني اين نشست، وزراي خارجه آمريکا و لهستان که ميزبان نشست بودند بارها از ايران به عنوان يک تهديد امنيتي نام بردند. اما ياسک چاپوتوويتز وزير امور خارجه لهستان در پاسخ به سوالات خبرنگاران، بر هم نظري با کشورهاي اروپايي در خصوص پايبندي کشورش به توافق هسته‌اي با ‌ايران تأکيد کرد. با اين حال، او در همراهي با مايک پنس معاون دونالد ترامپ که سازوکار مالي اروپا را اقدامي براي نقض تحريم‌ها دانسته بود، گفت اين سازوکار نمادين است.
اين نشست بيشتر نمايشي تبليغاتي عليه ايران بود و با وجود آنکه در نشست لهستان بارها نام ايران برده شد اما در بيانيه پاياني اين نشست اسمي از ايران برده نشد و نشان مي داد که کشورهاي اروپايي مخالف واکنش هاي تند مقامات آمريکايي عليه ايران هستند.
اين اجلاس هياهوي ايالات متحده براي هيچ بود و در نهايت نيز نتوانست چيزي فراتر از يک تلاش تبليغاتي گذرا باشد از همان ابتدا نيز با نوعي عقب ‌نشيني تاکتيکي از سوي دعوت‌ کننده اصلي يعني آمريکا نام اين نشست تغيير کرد و براي جلوگيري از خالي ماندن صندلي هاي کنفرانس به نشست صلح و امنيت در خاورميانه تغيير عنوان داد.
در واقع اين طور به نظر مي‌آيد که پس از اعمال نافرجام تحريم‌هاي يک جانبه توسط آمريکايي‌ها در پي خروج آنها از برجام، تلاش براي ايجاد يک ائتلاف ضد ايراني توسط دونالد ترامپ با شکست مواجه شد. مقايسه دو نشست ورشو و سوچي نشان مي دهد درست در زماني که آمريکا در ايجاد ائتلاف با اروپا شکست خورد ايران در نشست سازنده اي در سوچي توانست مقاصد ديپلماتيک خود را به خوبي دنبال کند.
سيام / ن ا
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

بین الملل تابناک: هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه، افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر، حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات، انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه و برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

"ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.

روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.

ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.

مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.

برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."

برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر

تعداد تفنگداران آسیب‌دیده در رزمایش نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا به ۳۵ نفر افزایش یافت.

تعداد مجروحان حادثه در تمرین تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی سواحل فلوریدا به ۳۵ تن افزایش یافت.

این حادثه در پی برخورد دو «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا روی داد که برای جابه‌جایی تجهیزات و تفنگ‌داران از کشتی به ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ابتدا تعداد مجروحان این حادثه را ۳۰ نفر اعلام کرده بود، اما اکنون تعداد زخمی‌ها به ۳۵ تن افزایش یافته است.

پنج نفر از مجروحان که وضعیت وخیم‌تری داشتند، برای مراقبت ویژه به مرکز درمانی دانشگاه «ساوانا» منتقل شده بودند، اما پنتاگون اعلام کرد یکی از آن‌ها به مرکز پزشکی نیروی دریایی ایالات متحده در پورتسموث انتقال یافته تا مراحل درمان خود را در نزدیکی محل اقامت خود ادامه دهد.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات

مقاومت اسلامی عراق باردیگر اهدافی در جنوب مناطق اشغالی فلسطین را هدف قرار داد.

در همین ارتباط، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد است که از طریق حملات پهپادی، پایگاه هوایی نظامی رژیم صهیونیستی در ایلات را هدف قرار داده است.

به گفته مقاومت اسلامی عراق، مجاهدان این گروه سحرگاه امروز پایگاه هوایی نظامی اشغالگران اسرائیل در ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داده‌اند.

مقاومت اسلامی عراق بامداد یکشنبه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بندر نفتی حیفا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. طبق اعلام مقاومت اسلامی عراق، حیفا با یک فروند موشک پیشرفته «الأرقب» مورد حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه مقاومت اسلامی عراق آمده است: رزمندگان ما، بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین را با موشک کروز پیشرفته ارقب هدف قرار دادند. این عملیات در ادامه مقاومت در برابر اشغالگران و یاری مردم غزه و پاسخ به جنایاتی انجام شده که رژیم غاصب علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی مرتکب می‌شود.

مقاومت اسلامی عراق بر ادامه عملیات خود برای درهم کوبیدن مواضع دشمنان تاکید کرده است.

دو روز پیش نیز، مقاومت اسلامی عراق از حمله به اهدافی در عمق فلسطین اشغالی خبر داده بود. در همین ارتباط نیز مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که مجاهدین ما بعدازظهر پنجشنبه با موشک‌های ارقب «موتور کروز» یک هدف حیاتی را در بئرشبه در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند.

مقاومت اسلامی عراق همچنین افزوده بود که دو هدف حیاتی را در تل آویو در سرزمین‌های اشغالی با موشک ارقب هدف قرار دادیم. به گفته مقاومت اسلامی عراق، حمله به دو هدف در بئرشبه و تل آویو با موشک ارقب شد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز از اهداف بمباران شده توسط مقاومت اسلامی در عراق در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد.

انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروی هوایی این کشور در سوریه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه ۲ پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند، ثبت شده است.

برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» 

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمدهای خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

 عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد