Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی رهبر معظم انقلاب به درستی و دقت نظر کامل در بخشی از بیانیه خود بر "مردمی کردن اقتصاد و تصدی‌گری نکردن دولت" به عنوان یکی از راه‌های بهبود حل مشکلات کنونی اقتصاد تاکید کرده که دولتمردان نباید منافع شخصی را بر منافع مردم ارجحیت دهند. ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، "مردمی کردن اقتصاد و تصدی‌گری نکردن دولت"؛ رهبر معظم انقلاب در بیانیه اخیر خود این بار هم باز یکی از راه‌حل‌ها و راهکارهای برون رفت اقتصاد کشور از مشکلات را اجرای خصوصی‌سازی و کاهش تصدی‌گری‌های دولت عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته پیش‌تر هم در سال 85 با ابلاغ اصل 44 قانون اساسی خط و مشی اقتصادی کشور توسط رهبری ترسیم شد تا از این طریق دولت از بار مالی و مدیریتی خود کاسته و با سپردن امور به بخش خصوصی و مردم اقتصاد کشور بهبود پیدا کند.

با وجود این نگاهی به روند خصوصی‌سازی در کشور نشان می‌دهد از زمان ابلاغ اصل 44 قانون اساسی آن طور که باید و شاید اهداف این اصل مهم قانونی اساسی در کشور اجرایی نشده است و همین موضوع نیز موجب شده تا رهبر انقلاب به کرات در دیدار با مسئولان و متولیان امر از کندی در روند واگذاری‌ها در کشور گله‌مند باشد.

بر این اساس باید گفت با توجه شرایط کنونی اقتصاد کشور بنظر می‌رسد این روزها انجام درست و اصولی خصوصی‌سازی، مردمی کردن اقتصاد و تصدی‌گری نکردن دولت باید بیش از پیش سرلوحه عمل دولتمردان بویژه متولیان اقتصادی قرار گیرد. موضوعی که در عمل فعلا در دستور کار دولت نیست و نشانه آن را می‌توان در تداوم حواشی خصوصی‌سازی و بی‌اهیمت دولتمردان به این مقوله مشاهده کرد.

به عنوان مثال از زمان انتخاب فرهاد دژپسند به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی از موضوعات مهمی که حرکت قطار خصوصی‌سازی در کشور را به حرکت درمی‌آورد برگزاری جلسات هیئت واگذاری و در پی آن تصمیم‌گیری در خصوص قیمت پایه و شرایط واگذاری شرکت‌ها است؛ اتفاقی که در شش ماه گذشته تنها یکبار افتاده و در آن نیز وزیر اقتصاد تنها به شکوه و گلایه نسبت به نحوه اجرای خصوصی‌سازی در کشور پرداخته است.

البته برخی بر این باورند به دلیل اختلافاتی که وزیر اقتصاد با پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی دارد، فرهاد دژپسند فعلا تنها راه چاره را عدم برگزاری جلسات هیئت واگذاری و توقف قطار خصوصی‌سازی می‌بیند. از سوی دیگر پوری حسینی هم با وجود حواشی زیادی که حضور وی در سازمان خصوصی‌سازی داشته، علاقه وافر خود را برای مانده در این سازمان کتمان نکرده است، که سابقه دو دوره ریاست وی بر ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال‌ها‌ی 92 و 96 هم به وی برای ادامه حضور در سازمان خصوصی‌سازی دلگرمی می‌دهد.

در مجموع باید گفت در حالی رهبر معظم انقلاب این بار هم به درستی و دقت نظر کامل در بخشی از بیانیه خود به "مردمی کردن اقتصاد و تصدی‌گری نکردن دولت" به عنوان یکی از راه‌های بهبود حل مشکلات کنونی اقتصاد کشور تاکید کرده است که بنظر می‌رسد دولتمردان نباید منافع شخصی را بر منافع مردم ارجحیت بدهند و با حرکت دوباره قطار خصوصی‌سازی در کشور بستر را برای حل مشکلات اقتصادی فراهم کنند.

واگذاری از طریق مذاکره حق سازمان خصوصی سازی استچند شغله بودن، حاشیه جدید این روزهای رئیس خصوصی سازیتحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی در کمیسیون اقتصادی تصویب شددادستان‌کل کشور ممنوع‌الخروجی پوری حسینی را تأیید کردقول وزیر اقتصاد به برکناری پوری‌حسینی/ مردم تخلفات خصوصی‌سازی را گزارش دهند

انتهای پیام/

R32365/P/S7,77,78,84/CT1 واژه های کاربردی مرتبط سازمان خصوصی سازی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان خصوصی سازی سازمان خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!
  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • وعده بزرگ وزیر اقتصاد به پرسپولیس و استقلال
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطفی در فوتبال ایران خواهد بود
  • بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی