Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام آیتی با بیان اینکه ما حق تطبیق قطعیِ وقایع روز با نشانه های ظهور را نداریم، گفت: در اسلام مطالب بسیاری برای مشتاق کردن مومنان به ظهور وجود دارد، لذا لازم نیست با حرف های بی اساس اشتیاق ایجاد کرد زیرا انگیزه ها از میان خواهد رفت.

حجت الاسلام «نصرت الله آیتی» در گفتگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که اخیرا در فضای مجازی حادثه شهادت کودکی خردسال در مدینه را با یکی از احادیث امام صادق(ع) که می فرمایند: «یا زرارة لابد من قتل غلام بالمدينة، قلت: جعلت فداك أليس يقتله جيش السفياني؟ قال: لا ولكن يقتله جيش آل بني فلان يجيئ حتى يدخل المدينة، فيأخذ الغلام فيقتله، فإذا قتله بغيا وعدوانا وظلما لا يمهلون، فعند ذلك توقع الفرج إن شاء الله؛ اى زراره به ناچار بايد در مدينه نوجوانی كشته شود، گفتم: قربانت، همان نيست كه قشون سفيانى او را بكشند؟ فرمود: نه، ولى قشون "آل بنى فلان" او را بكشند، بيايد تا در مدينه در آيد و آن نوجوانی را بگيرد و بكشد، چون از راه خودسرى و عدوان و ستم او را بكشد، ديگر مهلتشان به سر آيد، در اين هنگام توقع فرج داشته باش! ان شاء الله» آیا سند این صحیح معتبر است و با اتفاق رخ داده در عربستان تطبیق دارد؟، اظهار کرد: بررسی یک حدیث و در نهایت تطبیق آن با نشانه های ظهور دارای سه مرحله است، مرحله اول بررسی سند است، سپس دلالت روایت باید بررسی شود و در نهایت باید با حوادث روز توسط کارشناسان فن تطبیق داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

 

این کارشناس مهدوی با اشاره به سند این حدیث تصریح کرد: این حدیث نسبتا مفصل است که در کتاب کافی ذکر شده، همچنین، مرحوم نعمانی نیز این حدیث را در کتاب «الغیبه» ذکر کرده است و شیخ صدوق نیز در «کمال الدین» به آن پرداخته است که اگر بخواهیم سخت گیرانه به آن بپردازیم، سند خوب و معتبری ندارد، در کتاب «مِرآةُ العُقُول» علامه مجلسی که شرحی بر کتاب کافی است، ابتدای هر حدیث سند را بررسی می کند که ذیل این حدیث نوشته است، مجهول، یعنی حداقل یکی از راویان این حدیث معتبر نیست.

 

آیتی اضافه کرد: البته شخصا معتقدم به این دلیل که این حدیث توامان توسط مرحوم کافی، مرحوم نعمانی و شیخ صدوق ذکر و تماما نیز از طرف زراره نقل شده است و به دلیل برخورداری از چندین سند، دارای اعتبار است و می توان به آن اعتماد کرد.

 

این کارشناس مهدوی با اشاره به بررسی دلالتی این حدیث بیان کرد: در متن عربی این حدیث آمده است: «لابد من قتل غلام بالمدينة» که معمول کتب لغت، به نوجوان ترجمه کرده اند یعنی به تعبیر ایرانیان نوجوانی که تازه پشت لبش سبز شده است، البته به معنای پسربچه نیز معنا شده است اما عمدتا غلام به معنای نوجوان معنا می شود.

 

وی تاکید کرد: در این حدیث ذکر شده است که «يقتله جيش آل بني فلان» یعنی یک سپاهی به مدینه حمله می کند و آن نوجوان را می کشد و این حادثه یک برخورد شخصی نیست و در نهایت امام(ع) می فرماید: زمانی که این اتفاق رخ داد، منتظر فرج باشید که فرج به معنای گشایش است یعنی امام نفرموده است که با این اتفاق منتظر ظهور امام زمان(عج) باشید زیرا فرج و گشایش لزوما به معنای ظهور نیست گرچه یکی از مصادیق است.

 

آیتی با اشاره به اینکه از متن حدیث نمی توان این استنباط را کرد که این حادثه غریب به ظهور رخ خواهد داد، ابراز کرد: در این حدیث ذکر شده که منتظر یک گشایش باشید که می تواند با رخ دادن این واقعه یک گرفتاری از جامعه شیعه به طور مثال برداشته شود.

 

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به نحوه تطبیق یک روایت با وقایع محدثه، ابراز کرد: اینکه بنی فلان چه افرادی هستند، علامه مجلسی در مرآه العقول می فرماید: احتمالا مقصود بنی عباس است و آن نوجوانی که کشته می شود و گشایشی رخ می دهد ناظر به یک اتفاق در آن زمان باشد؛ بنابراین، این حادثه به یک نشانه بعید از ظهور اشاره کرده و از نشانه های منفصل است و یا می فرمایند شاید بنی فلان مقصود بنی مروان باشد که بنی امیه را منقرض کردند. به عبارت دیگر، برداشت ایشان آن است که این حدیث ناظر به اتفاقی است که در گذشته رخ داده و از «فرج» ذکر شده در حدیث، ظهور را درک نکرده اند.

 

وی درباره نسبت جنایت رخ داده در عربستان با این روایت، بیان کرد: این حدیث منطبق بر این حادثه نیست زیرا در این حادثه غلامی کشته نشد بلکه یک کودک شش ساله به شهادت رسید، نکته دوم سپاهی به مدینه حمله نکرد بلکه حادثه ای شخصی بود و سوم آن که اگر حتی فرض بگیریم که امام صادق(ع) در این حدیث فرموده بودند که یک پسر شش ساله کشته می شود و فرموده بودند که یک وهابی این طفل را می کشد و به سپاه اشاره نکرده بودند و حتی فرموده بودند بعد از این واقعه منتظر ظهور باشید، باز هم حق نداشتیم تطبیق قطعی بدهیم، اینکه گفته شود شاید یا احتمالا رخ خواهد داد، عاری از اشکال است.

 

آیتی تاکید کرد: اگر این مفروضات واقعاً در حدیث ذکر شده بود هم نباید قاطعانه تطبیق داد و اظهار نظر کرد زیرا شاید چندین سال دیگر باز هم چنین حادثه ای رخ دهد، بنابراین حق تطبیق قطعی را نداریم.

 

کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: خواهش بنده از افرادی که تریبون دار و سخنران هستند، آن است که با احساسات مومنین بازی نکنند، افزایش انگیزه، رغبت و شوق مومنان به ظهور و امام زمان(عج) با هر ابزار و وسیله ای کاری صحیح نیست و این از خطراتی است که در کمین مومنان قرار دارد.

 

وی اضافه کرد: در دین اسلام حرف ها و مطالب بسیاری برای مشتاق کردن مومنان به ظهور وجود دارد، لذا لزومی ندارد با حرف های بی اساس اشتیاق ایجاد کرد زیرا با همان بی اساسی نیز اشتیاق از میان خواهد رفت اما اگر شوق به ظهور با مبنا و اساس محکم پایه گذاری شد، این آمد و شدها تاثیری در اعتقادات مردم نخواهد داشت.

 

آیتی در پایان خاطرنشان کرد: این تطبیق های غیرکارشناسانه موجب می شود که مخاطبان حرف ها را بشوند و بعد از گذشت مدتی که خبری نشد، علامت سوال در ذهن خود داشته باشند، مانند همان حادثه مرگ ملک عبدالله که افراد بسیاری در فضای مجازی و سایت ها به آن پرداختند که خبری هم نشد، لذا تقاضا داریم در این مسائل به کارشناسان مربوطه مراجعه و قاعده مند مطالب نقل شود زیرا امر تطبیق حدیث دارای قواعد و اصولی است و هر فردی قادر به انجام نیست.

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی22 بهمن 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن وزیر ارشاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی حمله تروریستی نماز جمعه حادثه تروریستی ایران روایت امام صادق ع مهدی باوران عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۵۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل

کم کم زمان اثبات ادعا‌ها نیز فرا میرسد؛ صحبت‌هایی که به میان می‌آمد، اما شاید برخی به اثبات آنها شک داشتند. نقل‌هایی که در میان غربی‌ها نیز درباره قدرت کشورمان رواج داشت حالا رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. شاید بد نباشد به بخشی از این اظهار نظر‌ها نگاهی بیاندازیم.

فاکس نیوز: ایران در آستانه ابرقدرت شدن

تیرماه بود که شبکه فاکس‌نیوز در برنامه‌ای به قدرت روز‌افزون جمهوری اسلامی ایران اذعان و اعلام کرد: ایران در آستانه ابرقدرت شدن است.

در این برنامه ابتدا «مارک لوین مجری» مجری این شبکه تلویزیونی ضمن اذعان به قدرت افزایی جمهوری اسلامی ایران خطاب به «ریچارد کِمپ عضو سابق نیرو‌های ویژه انگلیس در افغانستان» مهمان برنامه می‌گوید: «ما در مورد چین و روسیه زیاد صحبت کرده‌ایم، اما امروز می‌خواهیم در مورد ایران صحبت کنیم، هیچ توجهی به این مسئله نمی‌شود که ایران در آستانه ابرقدرت شدن است، اکنون فناوری هسته‌ای نیز دارد و در حال کار برای کنار هم قرار دادن آن است، این یک کشور بنیادگرا است که بار‌ها و بار‌ها درباره نابودی آمریکا صحبت کرده است.»

دی ماه هم روزنامه گاردین در یک گزارش تحلیلی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، بهبود روابط این کشور با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دوستی‌اش با چین و روسیه تقویت شده است، نوشت: ایران، اکنون بزرگ‌ترین قدرت در غرب آسیاست.

اسفند سال پیش هم در رده‌بندی جدید منتشر شده از سوی سایت تحلیلی گلوبال فایرپاور، ایران را بالاتر از برخی کشور‌های غربی و در رتبه ۱۴ دسته‌بندی کرد. این وب‌سایت تخصصی نظامی، ایران را در رده‌بندی قدرت نظامی از میان ۱۴۵ کشور بر مبنای بیش از ۶۰ شاخص در رتبه چهاردهم قرار داد؛ و این تنها بخش کوچکی از اذعان رسانه‌های غربی به قدرت ایران بود؛ قدرتی که حالا از شنیده به دیده تبدیل شده است. آن هم بعد از یک وعده صادق.

جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند. وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

اسکای نیوز: ناتو در حال مغلوب شدن

محمدباقر خرمشاد کارشناس دیگر مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: شاید گذاره‌ای که این روز‌ها خیلی شنیدیم و قطعا یکی از پیامد‌های راهبردی اتفاق افتاده است بحث بالا رفتن قدرت بازدارندگی ایران است. برای این که ما این را تصور کنیم و خوب بفهمیم روز قبل از عملیات وعده صادق را تصور کنیم کاملا می‌توانیم قضاوت کنیم که آن روز قبل از عملیات وعده صادق به هرحال فضای رسانه‌ای بین المللی چه بود، این که ایران خاکش، سفارتش خورده جواب می‌دهد، نمی‌دهد، می‌تواند جواب بدهد، نمی‌تواند جواب بدهد، ایران خیلی در فضای سنگینی قرار گرفته، در بن بست سنگینی قرار گرفته خصوصا مخالفان در بیرون ایران خیلی بر این می‌دمیدند، شما این را مقایسه کنید با فردای عملیات وعده صادق که به اذعان همه کارشناسانی که سری در سر‌های کار‌های استراتژیک دارند این بوده که قدرت بازدارندگی ایران نه تنها ترمیم شد بلکه به نسبت قبل از آن چند پله بالاتر قرار گرفت، همین یک اتفاق دیگر راهبردی را هم به صورت پیامد باعث شده، این که موازنه قدرت استراتژیک را در منطقه قطعا و به تعبیر بعضی‌ها حتی در سطح جهانی موازنه قدرت را بین بلوک‌های قدرتی که در منطقه شکل گرفته تغییر داد به صورت محسوسی این اتفاق، روند‌هایی بود این عملیات وعده صادق به عنوان کاتالیزور عمل کرد، شتاب داد و ناگهان موازنه استراتژیک قدرت را به شرایط قبل و بعد از خودش تقسیم کرد به دلیل اهمیتی که داشت.

و در پایان شاید بد نباشد به اظهار نظر شبکه اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل اشاره کنیم که نوشته است: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدید‌ها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است
  • حدیث روز | تشویق به محاسبه نفس
  • امروز با حافظ: من این حروف نوشتم چنان که غیر ندانست
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • عکسی از حدیث نصب‌ شده در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم
  • «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا(ع) کتاب شد
  • رئیسی: وحدت بین ایران و پاکستان ناگسستنی است