Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@23:25:08 GMT

افزایش چشمگیر بودجه ناسا در سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۷۷۳۷

افزایش چشمگیر بودجه ناسا در سال ۲۰۱۹

پرزیدنت ترامپ برخلاف اظهارات پیشین، بدون کنار گذاشتن هیچ کدام از برنامه‌های ناسا، بودجه‌ی این سازمان فضایی در سال ۲۰۱۹ را به نحو چشمگیری افزایش داد.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، به‌لطف لایحه‌ی بودجه‌ای که پرزیدنت ترامپ روز جمعه به امضا رساند، سازمان فضایی آمریکا پس از تحمل طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ این کشور در سال مالی ۲۰۱۹ شاهد افزایشی قابل‌توجه در مقدار بودجه‌ی دریافتی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قانون، بودجه‌ای برابر با ۲۱/۵ میلیارد دلار به ناسا اعطا خواهد کرد؛ مقداری که بالاتر از بودجه‌ی ۲۰/۷ میلیارد دلاری سال گذشته به‌حساب می‌آید و از بودجه‌ی درخواستی این سازمان (۱۹.۹ میلیارد دلار) نیز بسیار فراتر است.

در عمل، هر برنامه‌ی عمده در ناسا، شاهد افزایش بودجه خواهد بود. برنامه‌های علمی این سازمان که مأموریت‌های سیاره‌ای و علوم زمین را پوشش می‌دهند، در مجموع ۶/۹ میلیارد دلار دریافت خواهند کرد؛ درحالی‌که این مقدار برای سال گذشته، ۶/۲ میلیارد دلار بود. در طرف دیگر، بودجه‌ی برنامه‌ی اکتشافات انسانی نیز که در سال ۲۰۱۸ برابر با ۴/۷۹ میلیارد دلار بود، اکنون به ۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.

علاوه‌بر این، بسیاری از مأموریت‌های ناسا که رئیس‌جمهور در تلاش برای خلاصی از آن‌ها بود، همچنان پابرجا هستند که از جمله قابل‌توجه‌ترین آن‌ها باید به مأموریت تلسکوپ نقشه‌برداری میدان باز فروسرخ (WFIRST) اشاره کرد. ناسا از چندی پیش با هدف کشف سیارات خارج ازمنظومه‌ی شمسی و جست‌وجو برای انرژی تاریک در کیهان، در حال توسعه‌ی این تلکسوپ فضایی بوده است. رئیس‌جمهور در درخواست خود برای سال ۲۰۱۹ که در فوریه‌ی گذشته انتشار یافت، با اشاره به افزایش هزینه‌ی پروژه، لغو توسعه‌ی این تلکسوپ فضایی را خواستار شد. لایحه‌ی اخیر، ۳۱۲ میلیون دلار برای توسعه‌ی رصدگر بعدی سیارات فراخورشیدی ناسا تأمین می‌کند. بااین‌حال، مواد تکمیلی برای بودجه هشدار می‌دهند که هزینه‌ی این پروژه باید در حدود ۳.۲ میلیارد دلار که توسط کنگره تعیین شده است، باقی بماند.

بسیاری از مأموریت‌های ناسا که رئیس‌جمهور در تلاش برای خلاصی از آن‌ها بود، همچنان پابرجا هستند

دیگر نجات‌یافته در لایحه‌ی روز جمعه، مأموریت ارسال سطح‌نشین به اروپا، قمر یخی سیاره‌ی مشتری است. این قمر، مکانی جذاب برای دانشمندانی است که در پی جست‌وجو برای حیات در نقطه‌ای دیگر از منظومه‌ی شمسی هستند. این مأموریت یکی از دو برنامه‌ای است که ناسا برای مطالعه‌ی اروپا در حال کار روی آن بوده است. مأموریت دیگر، طرح فضاپیمایی است که به‌صورت دوره‌ای از کنار اروپا پرواز خواهد کرد تا از فاصله‌ی دور به مطالعه‌ی این قمر بپردازد و از مواد مایعی که ظاهرا از سطح آن فواره می‌زنند، نمونه‌برداری کند. هر دو مأموریت از سوی جان کالبرسون، نماینده‌ی کنگره از تگزاس پشتیبانی شده‌اند. کالبرسون، یک هوادار بزرگ و سرسخت فضا به‌حساب می‌آید که سابقه‌ی ریاست کمیته‌ی فرعی مسئول تأمین بودجه‌ی ناسا در مجلس را در کارنامه دارد.

تصویری هنری از ظاهر احتمالی سطح‌نشین قمر اروپا

اما کالبرسون به‌تازگی در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ ایالات متحده، کرسی خود در مجلس نمایندگان را از دست داد؛ اتفاقی که بسیاری را نسبت به سرنوشت سطح‌نشین یادشده که پروژه‌ی محبوب این نماینده‌ی کنگره بود، نگران کرد. دو درخواست بودجه‌ی پیشین ترامپ، در عین حفظ کامل دیگر مأموریت قمر اروپا، تقاضای لغو توسعه‌ی این سطح‌نشین را کرده بودند. فعلا، توسعه‌ی سطح‌نشین اروپا همچنان تأمین مالی می‌شود؛ اما احتمال به تعویق افتادن آن وجود دارد.

در همین حال، طرح‌های علوم زمین ناسا بدون تغییر باقی می‌مانند. پیش از آغاز به‌کار دولت ترامپ، یکی از مشاوران او گفته بود که لغو برنامه‌ی علوم زمین، از جمله اهداف دولت جدید آمریکا خواهد بود. در دو سال گذشته، پرزیدنت ترامپ، لغو ۵ مأموریت مطالعه‌ی زمین را خواستار شده بود. بااین‌حال، هیچ کدام از برنامه‌های علوم زمین کنار گذاشته نشده‌اند و بودجه‌ی این برنامه نیز تغییری نکرده است. علاوه‌بر این، بودجه‌ی دپارتمان آموزش ناسا، دیگر بخشی که ترامپ درصدد لغو آن بود نیز پابرجا مانده است.

طرح‌های علوم زمین ناسا بدون تغییر باقی می‌مانند

لایحه‌ی روز جمعه، همزمان با تمرکز ناسا بر بازگرداندن انسان به ماه، بودجه‌ی لازم برای ابتکارات قمری بزرگ جدید این سازمان را نیز تأمین می‌کند. برنامه‌ی قمری ناسا شامل توسعه‌ی یک ایستگاه مداری جدید به دور ماه به‌نام Gateway و همچنین سرمایه‌گذاری در ساخت سطح‌نشین‌های روباتیک و انسانی است. این طرح‌ها در سال آتی نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار دریافت خواهند کرد؛ بااین‌حال، در متن لایحه آمده است که تا وقتی جیم برایدنستاین، مدیر ناسا گزارش مفصل‌تری را درباره‌ی برنامه‌ی این سازمان برای قرار دادن مجدد انسان در ماه، تسلیم کنگره نکند، تنها ۵۰ درصد از این بودجه قابل استفاده خواهد بود. برنامه‌ی بازگشت ناسا به ماه در چند سال گذشته به آرامی در حال شکل‌گیری بوده و اکنون قدرتمندتر از همیشه شده است؛ اما کنگره صرفا خواهان قدری جزییات بیشتر درباره‌ی تاریخ‌ها و راکت‌های مختلفی است که در این برنامه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

اما در مجموع،‌ بودجه‌ی جدید ناسا، پول فراوانی را برای برنامه‌های مأموریت اعماق فضای این سازمان وعده می‌دهد. ناسا با این بودجه، پولی بسیار بیش از آنچه در دهه‌ی گذشته دریافت کرد، به‌دست آورده است. همچنین، این ششمین سال متوالی است که ناسا بودجه‌ای بزرگتر از سال قبل دریافت می‌کند. هنوز مشخص نیست که آیا این روند همچنان تداوم خواهد یافت یا خیر؛ اما پس از دست دادن ضرب الاجل در ماه فوریه به‌دلیل تعطیلی دولت، انتظار می‌رود درخواست بودجه‌ی بعدی رئیس‌جمهور در ماه مارس تسلیم شود. این طرح پیشنهادی بحث‌های مربوط‌به بودجه را برای سال پیش‌رو شکل خواهد داد و از آنچه ناسا می‌تواند در سال ۲۰۲۰ انتظار داشته باشد، تصویر بهتری ارائه خواهد داد.

منبع: زومیت

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بودجه دونالد ترامپ سازمان فضایی ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۷۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی

بر اساس گزارش جدیدی که روز دوشنبه توسط موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم یا SIPRI منتشر شد، مجموع هزینه‌های نظامی کشور‌ها در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲.۴۴۳ تریلیون دلار رسید.

به گزارش جماران؛ اندیکشده آمریکایی Responsible Statecraft در گزارشی در این باره نوشت: هزینه‌های نظامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۶.۸ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش از سال ۲۰۰۹ است. همه مناطق شاهد افزایش بود، اما اروپا، آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه بیشترین رشد را داشتند.

به گفته نان تیان، نویسنده ارشد این گزارش، «افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی پاسخی مستقیم به وخامت وضعیت صلح و امنیت جهانی است. دولت‌ها قدرت نظامی را در اولویت قرار می‌دهند، این کار خطر یک مارپیچ اقدام- واکنش را در چشم‌انداز ژئوپلیتیک و امنیتی جهان ایجاد می‌کند.»

مانند همه این سالها، ایالات متحده با ۹۱۶ میلیارد دلار در صدر فهرست هزینه‌های نظامی قرار گرفت. پس از آن چین با ۲۹۶ میلیارد دلار، روسیه با تخمینی ۱۰۹ میلیارد دلار و هند با ۸۳.۶ میلیارد دلار قرار دارند.

عربستان سعودی، یک خریدار عمده تسلیحات، با ارزش تخمینی ۷۵.۸ میلیارد دلار، در جایگاه پنجم قرار گرفت و بریتانیا (۷۴.۹ میلیارد دلار)، آلمان (۶۶.۸ میلیارد دلار)، اوکراین (۶۴.۸ میلیارد دلار) بدون احتساب ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی به این کشور و سرانجام فرانسه (۶۱.۳ میلیارد دلار) در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی جهانی یا تولید ناخالص داخلی، در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی ۲.۳ درصد ۲۰۲۳ افزایش یافت و هزینه‌های نظامی جهان برای هر نفر بالاترین میزان از سال ۱۹۹۰ بود.

مجموع نزدیک به ۲.۵ تریلیون دلار هزینه نظامی تقریباً دو برابر مبلغی بود که جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی متعهد شده است.

بر اساس گزارشی که اواخر سال گذشته توسط ابتکار سیاست آب و هوا منتشر شد، تامین مالی جهانی مرتبط با آب و هوا در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید و برای اولین بار از یک تریلیون دلار گذشته و به نزدیک به ۱.۳ تریلیون دلار رسید.

بر اساس گزارش جدید SIPRI، هزینه‌های نظامی ۳۱ کشور عضو ناتو در مجموع ۱.۳۱ تریلیون دلار یا ۵۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهانی را به خود اختصاص داده است. ایالات متحده بیش از دو سوم (۶۸ ٪) از کل بودجه نظامی ناتو را تشکیل می‌دهد، در حالی که اعضای اروپایی ناتو ۲۸ ٪ اضافی را تشکیل می‌دهند که بالاترین درصد در دهه گذشته است. ترکیه و کانادا ۴ درصد باقی مانده را تشکیل دادند.

بر اساس این گزارش، یک دهه پس از آن که اعضای ناتو متعهد شدند حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای ارتش خود هزینه کنند، ۱۱ کشور در سال ۲۰۲۳ به این هدف دست یافتند یا از آن فراتر رفتند.

به گفته یکی از محققان، لورنزو اسکارازاتو، «جنگ دو سال گذشته در اوکراین اساساً دیدگاه امنیتی بسیاری از کشور‌های اروپایی عضو ناتو را تغییر داده است». بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، هزینه‌های نظامی روسیه ۲۴ درصد افزایش یافت که از سال ۲۰۱۴، زمانی که مسکو کریمه را ضمیمه کرد، ۵۷ درصد افزایش محسوب می‌شود.

بودجه نظامی ۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که اوکراین ۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش کرده است، البته بدون احتساب کمک‌های خارجی که دریافت کرده است. اگر این کمک‌ها در نظر گرفته شود، کل مبلغ اختصاص یافته به ارتش اوکراین به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار یا ۹۱ درصد از بودجه نظامی مسکو می‌رسد.

بر اساس این گزارش، چین با بودجه نظامی نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار، نیمی از کل هزینه‌های نظامی در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ و بیست و نهمین سال متوالی افزایش بودجه نظامی پکن، ۶ درصد افزایش داشته است.

این گزارش خاطرنشان کرد که به نظر می‌رسد چندین همسایه چین هزینه‌های نظامی خود را با چین تطبیق می‌دهند. ژاپن که دهمین مخارج نظامی بزرگ جهان در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده بود، بودجه خود را با ۱۱ درصد افزایش به ۵۰.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رساند. تایوان هزینه‌های نظامی خود را به ۱۶.۶ میلیارد دلار افزایش داد که ۱۱ درصد افزایش محسوب می‌شود.

در مورد خاورمیانه، کل هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ به طور کلی ۹ درصد افزایش یافت و به ۲۰۰ میلیارد دلار رسید که بالاترین نرخ رشد سالانه منطقه در دهه گذشته است.

رژیم اسراییل در نتیجه جنگ غزه بودجه خود را ۲۴ درصد افزایش داد و به ۲۷.۵ میلیارد دلار رساند که آن را به پانزدهمین هزینه نظامی بزرگ جهان، درست جلوتر از کانادا و بسیار جلوتر از سومین خرج کننده بزرگ منطقه، یعنی ترکیه با بودجه نظامی، نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار تبدیل کرد.

بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی نیز در قاره آمریکا افزایش یافته است، به ویژه در آمریکای مرکزی و مکزیک که دولت‌های آن‌ها در دهه گذشته تلاش کرده‌اند نیرو‌های امنیتی خود را در برابر جنایات سازمان‌یافته تقویت کنند. در این گزارش آمده است که بودجه نظامی از سال ۲۰۱۴ در این کشور‌ها حدود ۵۵ درصد رشد داشته است.

برزیل هزینه‌های نظامی خود را در سال گذشته ۳.۱ درصد افزایش داد و به نزدیک به ۲۳ میلیارد دلار رساند، زیرا کنگره این کشور اصلاحیه قانون اساسی را ارائه کرده است که بودجه نظامی را به حداقل سالانه ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • افزایش چشمگیر سطح اجرا‌ها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی
  • افزایش چشمگیر سطح اجراها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی