Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سید رضا فاطمی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از درمان موفقیت‌آمیز درمان کانسر معده در مرحله اولیه  با استفاده از روش نوین برش زیرمخاطی آندوسکوپی (ESD) در بیمارستان آیت الله طالقانی این دانشگاه خبر داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علت ۹۰ درصد تومورهای معده، آدنوکارسینوم مخاطی معده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرساله حدود ۸۷۰ هزار مورد بیمار مبتلا به تومور معده در جهان شناسایی می‌شوند که متأسفانه ۶۵۰ هزار مورد آن‌ها منجر به مرگ می‌شوند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دلیل آمار بالای مرگ‌ومیر این بیماران را عدم‌تشخیص بیماری در مرحله اولیه بیماری (مرحله محدود به مخاط) عنوان کرد.

وی با تأکید بر این موضوع که تبحر مراکز پیشرفته درمانی دنیا از جمله مرکز ملی سرطان ژاپن (NCC)، شناسایی تومور معده در مراحل بسیار اولیه و سطحی است، افزود: در این مراکز تشخیص بیماری زمانی صورت می‌گیرد که تومور محدود به مخاط و زیر مخاط است و تنها یک تغییر رنگ مخاطی، برجستگی یا فرورفتگی میلی‌متری وجود دارد. در این مراکز با استفاده از آندوسکوپ ‌های مجهز به دستگاه (MBI) و برش زیرمخاطی یا (ESD) درمان تومور انجام می‌شود.

فاطمی با اشاره به سابقه ۱۰ ساله استفاده از روش ESD در کشورهای پیشرفته جهان برای درمان تومورهای معده در مراحل اولیه بیماری گفت: این تکنیک ابتدا در ژاپن توسط اساتید معروفی نظیر پروفسور اونو ONO و پروفسور سایتو sito ابداع شد و با توجه به اثربخشی آن به سایر کشورهای پیشرفته نیز گسترش یافت.

وی در خصوص کارایی و اثربخشی این روش منحصربه‌فرد در درمان تومورهای معده اظهار داشت: روش ESD برای درمان تومورهای معده محدود به مخاط (M) و زیر مخاط (SM) که غدد لنفاوی را درگیر نکرده‌اند با اندازه کمتر از ۳ سانتیمتر در نوع زخمی و حدود ۳ سانتیمتر در نوع بدون زخم  به کار می‌رود.

این فوق تخصص گوارش و کبدخاطرنشان کرد: در این روش ابتدا اطراف و حدود تومور سطحی نشانه‌گذاری می‌شود و با تزریق مایع در لایه‌های زیرین مخاط ، تومور از لایه‌های عمقی کاملاً بالا می‌آید. سپس با ایجاد سوراخی در مخاط توسط چاقوی آندوسکوپی (چاقوی طراحی‌شده مخصوصی به نام (IT) و توکسویا فلکسیبل) به‌تدریج از یک طرف بافت زیرمخاطی و مخاطی را از لایه عضلانی جدا می‌کنند تا تومور کاملاً از لایه‌های زیرین معده جدا شود و درنهایت تومور جدا شده به‌وسیله آندوسکوپی از دهان بیمار خارج می‌شود.

معاون آموزشی بخش آندوسکوپی گوارش بیمارستان آیت الله طالقانی با اشاره به‌وقت گیر و دقیق بودن این تکنیک گفت: گرچه این روش وقت‌گیر بوده و باید باحوصله کامل و دقت انجام شود، اما باعث جداسازی کامل و یکپارچه تومور شده و احتمال عود بعدی آن بسیارکم است بنابراین به‌صورت روتین در کشور ژاپن توسط اساتید فن برای درمان بیماران به کار می‌رود.همچنین تکنیک مذکور به مراکز درمانی پیشرفته اروپایی و آمریکایی آموزش  داده می‌شود و در این کشورها نیز در حال انجام است.

فاطمی با بیان این مطلب که  در ایران نیز از سال ۲۰۱۴ موارد معدودی از تومورهای اولیه معده با تکنیک ESD در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی آیت الله طالقانی و چند مرکز دیگر با موفقیت انجام شده است، اظهار امیدواری کرد این تکنیک تخصصی اثربخش به‌عنوان روش کاملاً مؤثر و جدیدی در درمان تومورهای اولیه معده به کار گرفته شود.

کد خبر 4544585

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرطان معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

کد خبر 6100313 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد