Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری: آنگونه که دیوان محاسبات گزارش کرده، با وجود تکلیف قانونگذار در بند (الف) ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید درباره لزوم تعیین تکلیف اموال مازاد و سهام غیربانکی، حکم این بند تاکنون به طور کامل اجرایی نشده و از مبلغ ۶۵ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی شده جهت واگذاری اموال و دارایی‌های بانک‌ها صرفا ۳۵ درصد آن معادل ۲۳ میلیارد تومان واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم ایفای تعهدات ارزی

آمارهای دیوان محاسبات نشان می‌دهد که با وجود تکالیف قانونی در رفع تعهدات ارزی و ایجاد سامانه‌های ارزی در سنوات اخیر، تا پایان سه ماهه ابتدای سال گذشته معادل مجموع ۳۰ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار و همچنین ۲۸ میلیارد و ۵۴۴ میلیون یورو از عملکرد تامین ارز تعیین تکلیف نشده است.

بر پایه اطلاعات منتشر شده از دیوان محاسبات، مستندات مربوط به ورود کالا یا انجام خدمات ما به ازای ارز تحویل گرفته شده به بانک مرکزی ارائه نشده است.

قسمتی از این ارقام مربوط به عدم ارتباط کامل بین سامانه‌های تجارت خارجی در بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک است، اما قسمت عمده‌ آن نشان دهنده عدم ایفای تعهدات است. دیوان محاسبات با این محاسبه، خواستار پیگیری بانک مرکزی نسبت به عدم اجرای تعهدات توسط دیگر بانک‌ها شده است.

عدم اعتبارسنجی و عدم اخذ وثیقه و تضامین کافی در بانک مسکن

داده‌های آماری دیوان محاسبات نشان می‌دهد ۱ میلیارد و ۸۹ میلیون درهم و ۱۳ میلیون یورو در سنوات گذشته در بانک مسکن به عنوان تسهیلات ارزی پرداخت شده است اما به دلیل عدم اعتبار سنجی و عدم اخذ تضمین کافی، این مبالغ به سرفصل مشکوک الوصول منتقل شده‌اند. این مبالغ هنوز به بانک مسکن بازگشت داده نشده است.

تخلفات بانک سپه

در بانک سپه موضوع تخلف از جنس صدور ضمانت‌نامه بدون قرارداد بوده است. داده‌های دیوان محاسبات نشان می‌دهد که بانک مسکن ۱۷۷ ضمانتنامه با ارزش ۱۲۶۴ میلیارد تومان صادر کرده که این ضمانت‌نامه‌ها بدون قرارداد برای یک شرکت صادر شده است.

دیوان محاسبات نامی از این شرکت نیاورده است اما آنگونه که اطلاعات نشان می‌دهد تمام این قراردادها به صورت پیشنویس بوده است. نکته مهم اینکه این شرکت در حالی ۱۲۶۴ ضمانت‌نامه دریافت کرده که تنها ۱۱۸ میلیارد تومان وثیقه غیرمنقول در بانک گذاشته است!

بانک ملی ایران

دیوان محاسبات درباره بانک ملی نوشته که تسهیلات اعطایی و مطالبات از اشخاص غیردولتی بانک ملی در سال ۱۳۹۶ معادل ۱۲۲ هزار میلیارد تومان بوده که ۹۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن به بدهی‌های غیرجاری تبدیل شده است. کاووس ایرج پور معاون حقوقی بانک ملی درباره این گزارش گفته بود «مجموع مانده کل مطالبات غیر جاری ارزی و ریالی چهار دهه گذشته بانک ملی در سال ۱۳۹۶ کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان است و کل مطالبات معوق بانک طی ۴۰ سال گذشته یک دهم عددی است ‏که در گزارش تفریغ بودجه آمده است.‎

معاونت حقوقی بانک گفته بود اعلام رقم ۹۲ تومان ناشی از تنظیم اشتباه عبارات در گزارش و البته اشتباه در خواندن گزارش ‏ارسالی از سوی بانک ملی ایران به دیوان محاسبات بوده است چراکه دیوان محاسبات گزارش‌ها را از نهاها دریافت می‌کند.

 

مردم از خرید اموال مصادره‌ای اکراه دارند

سید بهاء الدین حسینی هاشمی مدیرعامل پیشین بانک صادرات در گفت‌وگوی خود با رویداد۲۴ درباره مطالبات معوق بانک‌ها می‌گوید: این موضوع که دقت کافی در پرداخت تسهیلات نمی‌شود درست است و در مواردی شاهد اعتبارسنجی اشتباه در احراز اعتبار و وثایق هستیم و گاهی اعتبارات در مقابل چک یا سفته داده می‌شود و احتمال عدم وصول را بالا می‌برد.

هاشمی می گوید: برای پرداخت تسهیلات و اعتبارات، سابقه فرد و قابلیت توان عملیاتی او که باید در حد مطلوبی باشد حائز اهمیت است، اما متاسفانه در مواردی شاهد ملاحظات خاصی از سوی ارزیاب بانک‌ها هستیم که یا در مواردی آشنا هستند یا منافع مادی دیگری دارند که ملک مورد نظر را بالاتر از میزان تسهیلات بانک ارزیابی می‌کنند و ارزش آن را در گزارش خود بیشتر لحاظ می‌کنند و در زمان موعود مشخص می‌شود که مثلا ملک مذکور نصف میزان تسهیلات اخذ شده ارزش داشته است.

مدیرعامل بانک صادرات می‌گوید: فروش دارایی بانک‌ها برای تامین مالی نیز کار راحتی نیست؛ آن هم در شرایطی که بازار در رکود به سر می‌برد و رونقی در بازار نیست.

حسینی هاشمی می‌گوید: در حال حاضر قیمت‌ها بالاست و بانک‌ها نیز قابلیت و توان وام‌دهی ندارند و کلیه دارایی‌ها در شرایط رکود سرمایه‌گذاری‌ها بسر می‌برد و بازدهی لازم را ندارد و خرید دارایی‌ها نیز مقرون به صرف نیست و بسیاری از دارایی‌ها از نظر سند دارای اشکال هستند و شسته و رفته و شش دانگ نیستند. ضمن آنکه بعضی از دارایی‌ها تملیکی هستند و یا به صورت شراکتی اداره می‌شوند که اغلب آن‌ها مشکل ساز است.

مدیرعامل پیشین بانک صادرات گفته مردم به لحاظ فرهنگی چندان رغبتی برای برای خرید دارایی‌های مصادره‌ای و تملیکی ندارند و نسبت به خرید این املاک اکراه دارند. البته برخی از بانک‌ها نیز املاکشان را نمی‌فروشند و از آن‌ها استفاده می‌کنند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بانک دارایی بانکها گزارش تفریغ بودجه واگذاری اموال قانونگذار تکالیف قانونی تخلفات بانکی لایحه بودجه 97 لایحه بودجه 98 گزارش تفریغ بودجه 97 گزارش تفریغ بودجه 96 دیوان محاسبات کشور تخلفات بانک ها تخلفات بانک ملت تخلفات بانک مسکن بانک ملی ایران تخلفات بیمه ایران تخلفات بیمه ای پرداخت وام بدون وثیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت

امتداد - مدیرکل بنیاد مسکن کرمان در دیدار با مدیر شعب بانک مسکن، ضمن قدردانی از اقدامات این بانک در پرداخت تسهیلات بهسازی و مقاوم‌سازی روستایی و تسهیلات‌دهی به پروژه‌های نهضت ملی گفت: بانک مسکن همواره در پرداخت تسهیلات پیشتاز بوده و عملکرد قابل تقدیری دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مهدی محمدی مدیرکل بنیاد مسکن استان در دیدار با عقیل زینلی مدیر شعب بانک ضمن قدردانی از همکاری و همراهی بانک مسکن در کمک به تحقق اهداف و برنامه‌ها و سیاست‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گفت: ارتباط بانک و بنیاد مسکن همواره مطلوب و مستحکم بوده است و این موضوع زمینه‌ساز ارائه خدمات بهتر و مناسب‌تر به مردم است.

محمدی ابراز امیدواری کرد که بانک مسکن همچون گذشته در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی و کمک به توسعه و بهسازی مسکن روستایی تعامل سازنده‌ای با بنیاد مسکن استان داشته باشد.

مدیر شعب بانک مسکن استان کرمان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات بانک مسکن در پرداخت تسهیلات بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی و طرح نهضت ملی مسکن گفت: تمام تلاش ما در راستای عمل به رسالت اصلی بانک و کمک به خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه است.

زینلی یادآور شد: از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکنون در استان تعداد ۲ هزار و ۷۶۰ واحد توسط بنیاد مسکن به بانک معرفی شده است که انعقاد قرارداد تعداد یک هزار و ۷۲۳ واحد به مبلغ هفت هزار و ۱۱۷ میلیارد ریال انجام شده است.

مدیر شعب استان گفت: در بخش تسهیلات مسکن روستایی نیز در سال ۱۴۰۲ برای بهسازی و مقاوم‌سازی تعداد ۲ هزار و ۵۷۷ واحد به مبلغ ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص‌یافته که مبلغ ۲ هزار و ۸۹۲ میلیارد ریال برای بهسازی هزار و ۵۱۷ واحد پرداخت شد.

زینلی افزود: مبلغ ۴۵۸ میلیارد ریال نیز از اعتبار سال جاری برای بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی توسط بانک مسکن به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به خدمات ماندگار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به‌ویژه در ساخت مسکن روستایی بیان داشت: با توجه به حوزه کاری مشترک بسیار زیاد بین بانک مسکن و بنیاد مسکن امیدواریم در سایه این همکاری، توسعه و بهسازی مسکن روستایی با سرعت بیشتری ادامه یابد.

مدیر شعب استان با بیان این مطلب که نیمی از تسهیلات مسکن روستایی مربوط به منطقه جنوب استان است، افزود: تمهیداتی با همکاری بنیاد مسکن در حال انجام است تا پرداخت تسهیلات مسکن روستایی تسریع شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن