Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@03:18:31 GMT

درصد مسمومیت‌ها در کودکان بالاست

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۸۹۲۲

درصد مسمومیت‌ها در کودکان بالاست

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، آناهیتا علیزاده استادیار گروه سم شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از راه‌های شناخت محیط پیرامون برای کودکان، بردن اجسام مختلف به داخل دهان است، گفت: از همین رو متاسفانه درصد مسمومیت‌ها در کودکان بالاست و مسمومیت با مواد مخدر یکی از شایع‌ترین مسمومیت کودکان محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 وی با تاکید بر اینکه مصرف خارج از حد و بی قاعده هر نوع ماده غذایی، احتمال ایجاد مسمومیت می‌کند، تصریح کرد: سالانه ۲۰هزار مورد مسمومیت کودکان و نوجوانان در کشور ثبت می‌شود، و متاسفانه درصدی از مسمومیت‌های کودکان تشخیص داده نمی‌شود و اینطور تصور می‌شود که حالات کودک بخشی از ماهیت تکاملی اش است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: والدین باید دقت کنند که به هیچ وجه دارو و مواد شیمیایی را در دسترس کودکان قرار ندهند، زیرا به دلیل جذابیت شناختی که دارند باعث جذب کودک و بلع این مواد می‌شود که برای سلامتی کودکان بسیار خطرناک است.

 علیزاده افزود: مسمومیت‌های غذایی یکی دیگر از انواع مسمومیت‌ها است که بخاطر آلودگی ماده غذایی با برخی از میکروب‌ها ایجاد می‌شود به عنوان مثال کنسرو‌های خانگی، ماست چکیده داخل پوست، به دلیل وجود طولانی مدت در محیط بی هوازی و داشتن نمک اندک، باعث مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اختلالات هوشیاری، تنفسی و تشنج بدون توجیه، خر خر کردن، کبود شدن، اختلال رنگ پوست از جمله علایم مسمومیت است، تصریح کرد: پیشگیری از مسمومیت در سه سطح انجام می‌شود که سطح اول آن برعهده خانواده است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:تماس با شماره تلفن ۱۹۰، در دسترس نبودن مواد شوینده، شیمیایی و دارو، گاز کشی صحیح، از جمله مواردی است که خانواده‌ها می‌توانند برای پیشگیری رعایت کنند.

علیزاده افزود: برای آموزش کودکان با نکات ایمنی، می‌توان از ابزار بازی، کتاب، فیلم جذاب و نمایشنامه استفاده کرد.

وی در خصوص مسمومیت نوجوانان تصریح کرد: باید به نوجوان آموزش داد تا مهارت‌های زندگی را بیاموزد و سطح اعتماد به نفس را افزایش دهد، زیرا در این گروه سنی پیشگیری پیچیده‌تر و مهمتر است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خطرناک‌ترین گاز سمی، گاز مونو اکسید کربن است، گفت: در برخی موارد مسمومیت فرد، سلامت گذشته خود را به دست نمی‌آورد بنابراین باید موارد ایمنی برای عدم مسمومیت با گاز مونو اکسید کربن را رعایت کرد چرا که این گاز برای کودکان به دلیل تنفس‌های مکرر و برای سالمندان خطر آفرین است.   علیزاده با بیان اینکه بخاری‌های بدون دود کش به خصوص برای اتاق خواب اصلا تایید نمی‌شود، افزود: این بخاری‌ها برای اکسیژن زیر ۱۸درصد عکس العمل نشان می‌دهد که در این مقدار اکسیژن مشکلات بسیاری برای کودکان و سالمندان ایجاد شده است، با اینکه این گاز هیچ گونه علامتی ندارد و فرد نمی‌داند که خانواده اش به خواب فرو رفته اند یا دچار مسمومیت شدند بنابراین رعایت نکات ایمنی برای مبتلا نشدن به مسمومیت موضوع مهمی است.   انتهای پیام//ج.ر   باید به نوجوان آموزش داد تا مهارت‌های زندگی را بیاموزد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۸۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی

آفتاب‌‌نیوز :

آمار رسمی از سوی نهادهای بهداشتی این کشور نشان می‌دهد میزان بستری شدن کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی چهار سال اخیر ۷۳۳ درصد افزایش داشته و این آمار شامل کودکان زیر پنج سال نیز می‌شود.

پزشکان تاکید دارند مصرف سیگارهای الکترونیکی در بین کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی سال‌های اخیر موجب بیمار شدن و حتی بستری شدن آنها می‌شود.

در سال گذشته ۵۰ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل اختلالات مربوط به مصرف سیگارهای الکترونیکی وجود داشته که ۱۱ نفر از افراد تحت درمان چهار سال یا کمتر سن داشتند.

با این حال در سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ کودک پیش دبستانی به دلیل استفاده از سیگار الکترونیکی تحت درمان بیمارستانی قرار نگرفت و شش کودک به کمک پزشکی نیاز داشتند.

در ارقام سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس (NHS)، کل پذیرش همه افراد - کودکان و بزرگسالان - برای چنین اختلالاتی در چهار سال از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۲۷۶ درصد افزایش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد پذیرش کودکان در بیمارستان‌ها، شش درصد از کل پذیرش‌ها در سال ۲۰۲۰ را تشکیل می‌داد.

با این حال در سال گذشته ۱۴ درصد از ۳۶۵ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل عوارض سیگارهای الکترونیکی مربوط به بیماران ۱۹ ساله و کمتر بوده است.

همچنین بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی ۷۳۳ درصد افزایش در تعداد کل کودکانی که به دلیل اختلالات مربوط به سیگارهای الکترونیکی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، مشاهده شده است.

کارشناسان می گویند افزایش مصرف استعمال دخانیات کودکان به دلیل طعم های جذاب آن‌ها و تصمیم دولت انگلیس برای اجازه دادن به استعمال سیگار رایگان برای همه است.

به گزارش «نیویورک پست»، همچنین متخصصان هشدار می‌دهند کودکانی که بیشتر از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که به سمت مصرف تنباکو نیز بروند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده است در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند. من از کشورها می‌خواهم که برای محافظت از شهروندان خود، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از مصرف سیگارهای الکترونیکی به کار بگیرند به ویژه برای فرزندان و جوانانشان.

سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین و بسیار اعتیادآور هستند که برای سلامتی بسیار مضر است. در ابتدای عرضه این محصولات، اثرات طولانی مدت مصرف آنها به‌ طور کامل شناخته شده نبود اما حالا ثابت شده که این محصولات دخانی، باعث تولید مواد سمی در بدن می‌شوند که برخی از این مواد سمی سرطان‌زا هستند و برخی دیگر از آنها خطر ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی را افزایش می‌دهند.

مصرف سیگارهای الکترونیکی همچنین می‌تواند بر رشد مغز تأثیر سوء بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری در جوانان شود. قرار گرفتن جنین در معرض دود حاصل از استفاده از سیگارهای الکترونیکی هم می‌تواند بر رشد جنین در زنان باردار تأثیر منفی بگذارد.

در عین حال مطالعات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض تبلیغات سیگارهای الکترونیکی در رسانه‌های اجتماعی هرچند هم که کوتاه باشد، تمایل به استفاده از این محصولات و همچنین ایجاد نگرش مثبتِ کاذب نسبت به استفاده از این محصولات را افزایش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • خزعلی: گنبد آهنین رژیم غاصب با قدرت رسانه فرو ریخت
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • خزعلی: دوره موشک تمام نشده وقتی زبان وتو می‌شود
  • گنبد آهنین رژیم غاصب با قدرت رسانه فرو ریخت
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • افزایش ۲۷ درصدی مرگ بر اثر مسمومیت قرص برنج در مازندران
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد