Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:36:24 GMT

بهره وری عوامل تولید 1.3 درصد رشد داشت

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۰۰۷۴

بهره وری عوامل تولید 1.3 درصد رشد داشت

تهران- ایرنا- رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: بر اساس محاسبه اطلاعات آماری بانک مرکزی بهره وری نیروی کار در سال 95 معادل صفر، سرمایه 2.4 درصد و کل عوامل تولید 1.3 درصد رشد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «فاطمه پهلوانی» امروز (یکشنبه) در نشست خبری به مناسبت سالگرد ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی در محل سازمان ملی بهره وری، افزود: یکی از اقدامات سازمان بهره وری استقرار چرخه بهره وری در دستگاه هاست و امیدواریم اواخر اردیبهشت 1398 برآوردی از بهره وری دستگاه های اجرایی ارائه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با توجه به مشکلات سازمان بهره وری همچون فقدان بودجه لازم، نبود تناسب بین اختیارات و وظایف و مشکلات ساختاری آنچنان که شایسته است نتوانستیم به وظایف خود عمل کنیم، اما چرخه مدیریت بهره وری به صورت ابزاری برای ارتقای بهره وری عملیاتی در برخی استان ها و دستگاه ها اجرا شد.
رئیس سازمان ملی بهره وری اظهار داشت: تلاش می کنیم شاخص های ارزیابی دستگاه ها را آماده و تا پایان 1398 گزارشی از بهره وری دستگاه ها به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.

** شاخص بهره وری دستگاه ها اعلام می شود
وی ضمن ارائه گزارشی از شاخص بهره وری در سال های گذشته گفت: در سال 1395 که ظرفیت فروش نفت به 3.2 میلیون بشکه رسید بیشترین بهره وری را در بخش نفت داشتیم که 10.9 درصد بود.
پهلوانی اضافه کرد: در همان سال بهره وری رشد اقتصادی 1.3 درصد بوده که بیشترین بهره وری در بین بخش های 9 گانه مربوط به بخش نفت و گاز 68.5 درصد بود و حمل و نقل و انبارداری با 6.7 درصد رشد پس از نفت بیشترین بهره وری در سال 1395 را به خود اختصاص دادند.
وی بیان کرد: رشد نیروی کار در بخش نفت و گاز 44.5 درصد در سال 1395 بود و بدون نفت 0.9 درصد بود.
این مقام مسئول درباره بهره وری نیروی کار در کل اقتصاد، گفت: با توجه به آخرین آمارها 23 میلیون نفر شاغل در کشور وجود دارد، میانگین بهره وری هر نیروی کار در سال حدود 65 میلیون تومان است که در این میان نیز نفت و گاز بیشترین رقم را دارند.
وی توضیح داد: با توجه به ارزش افزوده بالا در حوزه نفت و گاز و اینکه 80 هزار نفر در این حوزه شاغل هستند بهره وری نیروی کار این بخش یک میلیارد و 941 میلیون تومان و کمترین میزان با 21 میلیون تومان مربوط به بخش ساختمان است.

** امسال آماری از بهره وری نداریم
پهلوانی در واکنش به اعتراض اصحاب رسانه مبنی بر نبود آمار بهره وری امسال، گفت: منبع اطلاعات و آمار مورد نیاز سازمان ملی بهره وری بانک مرکزی است و این بانک تاکنون اطلاعاتی درخصوص سال جاری ارایه نداده است.
وی افزود: توقف آمار اعلامی از سوی بانک مرکزی، سازمان ملی بهره وری را در فضای تاریکی قرار می دهد و این سازمان نمی تواند از داده های آماری استفاده کند زیرا جامعیت لازم را ندارد.
رئیس سازمان ملی بهره وری با اشاره به بندهای 23 گانه سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: در بند 2 و 3 به رقابت پذیری و اتقاء بهره‌وری اشاره مستقیم شده است، با توجه به اینکه در شرایط تحریم هستیم و فشارهای زیادی وارد می‌شود، باید بیش از گذشته بر توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی اتکا کنیم.
وی افزود: متاسفانه در کشور کمتر به توان تولید داخلی توجه شده و این نقطه ضعف است و باید بر توانمندی نیروی انسانی به صورت کیفی تمرکز کنیم که اکنون وجود ندارد.
پهلوانی تاکید کرد: روند بودجه ریزی حتما باید اصلاح و متوازن شود و با بودجه‌ریزی عملیاتی به بهره‌وری برسیم.
رئیس سازمان ملی بهره وری در ادامه درباره بهره وری نیروی کار و تعدیل نیروی انسانی، گفت: سازمان ملی بهره وری یک سازمان حاکمیتی و فرابخشی است و نقش توصیه ای دارد.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد که به نسبت افزایش تحصیلات نیروی کار، بهره وری افزایش نداشته و این امر نشان می دهد که تخصص ها و جذب نیرو متناسب با نیاز بازار نیست.
پهلوانی تاکید کرد: با این وجود نسبت 23 میلیون نفر شاغل به 80 میلیون نفر نشان می دهد که مشکلاتی در حوزه اشتغال داریم و نمی توان توصیه کرد که نیروهای کار را تعدیل کنیم.

اقتصام**9132**2022

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بهره وري پهلواني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۰۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​

تین نیوز

نرخ بهره بین بانکی در اولین هفته از اردیبهشت ماه با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۱ درصد رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در هفته منتهی به 5 اردیبهشت ماه نرخ سود بین بانکی با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.51 درصد رسید.

این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به جز هفته منتهی به 29 فروردین ماه.  نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شدو با 4 صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.52 درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 22 فروردین ماه با کاهش نیم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.48 درصد رسید. نرخ بهره بین بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری 23.62 درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش 4 صدم درصدی همراه شد و به 23.58 درصد رسید.

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان ماه به بعد محسوب می شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است. نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهرماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال های پایین تر شد.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک ها در دوره های مالی کوتاه مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی رو به رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام های بین بانکی سررسید کوتاه مدت یک هفته ای یا کمتر دارند. وام دهی بانک ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • موتورسیکلت‌ها با ۳۵ درصد از عوامل تصادفات درون شهری هستند
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است