Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور، حضور مردم در اقتصاد است، گفت: مدیریت اقتصادی باید به این نحو باشد که دولت در اقتصاد ورود پیدا نکند و اقتصاد کشور را به سمت خصوصی سازی ببرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی نصیری سروی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مرآت با تبیین شاخصه های اقتصادی در بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: توصیه های  اقتصادی که امام خامنه ای در گام دوم انقلاب مطرح فرمودند، بر مبنای اقتصاد مقاومتی است که پیش ازاین نیز ایشان به آن پرداخته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط فعلی، فرصت بسیار مناسبی فراهم شده که بتوانیم به این توصیه ها عمل کنیم، افزود: اقتصاد بدون نفت بزرگترین خدمتی بود که آمریکا به ما کرد به شرطی که ما قدر بدانیم و این تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم.

این کارشناس اقتصادی، با تاکید بر اینکه ما سرمایه و نیروی انسانی در کشور داریم ولی مدیریت اقتصادی در کشور ضعیف است، تصریح کرد: تولید ناخالص کشورمان در سال 96 حدودا 450 میلیارد دلار است که 70 درصد آن دولتی می باشد، همین میزان سرمایه یعنی حدود 300 میلیارد دلار نقدینگی هم دست مردم داریم، این یعنی سرمایه وجود دارد.

نصیری گفت: مدیریت اقتصادی باید به این نحو باشد که دولت در اقتصاد ورود پیدا نکند و اقتصاد کشور را به سمت خصوصی سازی ببرد و فقط کنترل و نظارت داشته باشد، آنگاه مردم راه خودشان را در بازار اقتصاد پیدا می کنند.

وی با بیان اینکه بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور، حضور مردم در اقتصاد است، افزود: به نظر من لوازم اقتصادی باید از دولت به مردم واگذار شود که این تغییر عزم راسخی را می طلبد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تسهیل کردن حضور مردم در اقتصاد توسط دولت، اظهار کرد: وقتی مسیر سوددهی برای مردم باز نمی شود مردم سراغ سرمایه گذاری ها در کشورهای دیگر یا سرمایه گذاری های کاذب که به رشد اقتصادی کشور کمک نمی کند، می روند.

نصیری بیان کرد: ژاپن که جمعیتش بیشتر از ما است، 20 هزار کارمند دارد ولی در کشور ما چون اقتصادش دولتی است، فقط 20 هزار نفر مدیر دولتی داریم که با این وضعیت اقتصاد ما رشد پیدا نمی کند.

وی با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر نیست اقتصاد کشور را توسعه دهد، افزود: باید به جوانانمان میدان و بها دهیم تا در اقتصاد ورود پیدا کنند، بازار کار بسیار زیادی در حوزه های مختلف وجود دارد که باید برای مردم تشریح کنیم و بتوانیم اعتماد سازی نماییم.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: جوانان باید به صورت آتش به اختیار عمل کنند و منتظر دولت نباشند که دولت برایشان ایجاد اشتغال نماید چرا که امکان پذیر نیست. باید اقتصاد مردمی ایجاد شود.

نصیری گفت: با سیستم اقتصاد دولتی امکان ندارد بتوانیم اقتصاد موفقی داشته باشیم و خصوصی سازی باید حتما شکل بگیرد که این مهم به نفع خود دولت هم هست.

وی اذعان کرد: دولت نقش نظارتی خود را باید بهبود بخشد و اگر بخش خصوصی به معنای واقعی رونق پیدا کند، دستاوردهای بسیاری خواهیم داشت. وابستگی کاهش پیدا می کند و صادرات غیر نفتی افزایش می یابد و درآمد مالیاتی دولت نیز بیشتر می شود، تحریم ها نیز بی اثر می شود.

این کارشناس ادامه داد: الآن دنیا هم به سمت خصوصی سازی رفته و تمام اقتصادهای موفق دنیا خصوصی سازی است. اگر اقتصاد ما بخواهد رشد کند، مهاجرت از زیست بوم دولتی به سمت خصوصی لازم و ضروری است.

نصیری گفت: ما در فناوری نگرانی چندانی نداریم ولی در مدیریت بخش خصوصی نگرانی داریم هر چند قدم هایی برداشته شده که امیدوارم با این پیام امام خامنه ای شاهد رشد و تحول عظیمی در این زمینه باشیم.

وی تصریح کرد: نمی دانم چرا تاکنون هیچ دولتی در واگذاری بنگاه های و شرکت ها به بخش خصوصی به معنای واقعی موفق نبوده، شاید ضرورت آن احساس نشده است و الآن فرصت مناسبی است که باید این مهم تحقق پیدا کند چرا که ما راهی جز این نداریم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۰۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!