Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    غلامعلی افروز عضو شورای آموزش عالی آموزش و پرورش در پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه گفت: در فرایند تعلیم و تربیت چند رکن دخیل هستند. این چند رکن عبارتند از محتوا، شرایط آموزشی، روشی که اتخاذ می کنیم برای آموزش و تربیت و شخصیت معلم. به اعتقاد بنده در راس این رکن ها معلم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر خصیصه های اخلاقی و قدرت انتقال معلمان نقش اساسی در فرایند تعلیم و تربیت دارد.

 

وی ادامه داد: اما از سوی دیگر باید بگویم که محتوا مهمترین مساله در آموزش در کشور ماست. اینکه وزیر محترم هم می فرمایند مدرسه را باید پر نشاط کنیم بسیار حرف درستی است اما کمی باید خودمان این شرایط را فراهم کنیم. یکی از مولفه های نشاط آفرینی و مهمترین آنها، محتواست.

 

افروز بیان کرد: وقت آن است که در آموزش و پرورش بحث مربوط به گرایشی کردن رشته ها در مقطع متوسطه را از میان برداریم. نظام رشته ای کردن مقطع متوسطه، معنای واماندگی علمی دارد و تنها برای حفط مغازه دیکتاتوری موسسات کنکوری و آموزشی مفید است. چرا که در عرصه تعلیم و تربیت هوش و مهارت و استعداد مهم است و نه رشته تحصیلی.

 

وی اضافه کرد: شما نگاه کنید به کسانی که برگزیده المپیادهای علوم انسانی هستند و وارد دانشکده های پزشکی شده اند. بهترین دانشجویان این دانشکده ها هستند. چرا که آنها مغزشان را با حفظیات ریاضی و... پر نکرده اند و هوش و استعداد و بینش کسب کرده اند. 

 

افروز گفت: تا زمانی که محتوای کتاب های درسی ما چنین است بچه های ما دچار بی اشتهایی تحصیلی می شوند. ما باید از دوره ۱۲ ساله تحصیل یکسال را کم کنیم و این یکسال را از دوره متوسطه کم کنیم و از سوی دیگر باید پیش دبستانی را رسما به دوره تحصیل اضافه کنیم. اما در دوره پیش دبستانی نباید دوباره مواد آموزشی به بچه ها بدهیم بلکه باید در آن یکسال بچه ها را برای زیست روانی و روحی دوره مدرسه آماده کنیم. این دوره باید برای تیزکردن توانمندی های دانش آموزان باشد.

 

وی اظهار کرد: اگر می خواهیم مدرسه با نشاط داشته باشیم باید همه دوره های ما و محتوای دروس ما آموزش عمومی باشد و نه دروس تخصصی ریاضی و تجربی و از سوی دیگر محتوا کاربردی و مهارت محور و در نهایت اخلاق مدار باشد. 

 

این استاد دانشگاه در پایان گفت: من معتقد هستم هوشمندسازی کلاس ها به دانش اموزان آسیب جدی می زند. ما نیاز به حضور مقتدر معلم در کلاس های درس داریم و نباید هیچ چیز آن را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه که خانواده ها دچار نوعی تزلزل هستند بچه ها دوست دارند در مدرسه معلم را و شخصیت او را الگویی از بزرگسالان قرار دهند. باید این منزلت را به معلمان باز گردانیم. 

 

مهر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون پیش دبستانی جام نیوز روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر از استخدام یک‌هزار و ۶۷۱ معلم و مربی جدید در مهر ماه امسال در آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: یک‌هزار ۱۵۰ نفر از طریق آزمون و ۵۲۱ معلم هم از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی موحدی ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بوشهر با تبریک هفته معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری و شهدای دانش‌آموز و فرهنگی استان بوشهر از ارتقا رتبه آموزش و پرورش استان بوشهر در عرصه کنکور سراسری خبر داد و اظهار داشت: آموزش و پرورش استان بوشهر در عرصه قبولی دانش‌آموزان در بین 32 استان رتبه 13 کسب کرد و این صعود چند رتبه‌ نشان از تلاش خانواده‌ها، دانش‌آموزان و فرهنگیان است.

وی از تدوین سند چشم‌انداز توسعه آموزش متوسطه استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: نقشه راه و سند توسعه آموزش متوسطه استان بوشهر تا سال 1408 طراحی شده و از مهر ماه امسال اجرایی می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر به فعالیت‌های حوزه پرورشی پرداخت و با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری 11 هزار دانش‌آموز استان بوشهر به اردوی راهیان نور اعزام شدند گفت: در همین راستا 35 هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان توسعه و پیشرفت اعزام شدند.

موحدی برگزاری یادواره 582 شهید دانش‌آموز و فرهنگی استان بوشهر را از دیگر برنامه‌های حوزه‌های پرورشی دانست و خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جاری مراسم تشییع شهدای گمنام 8 سال دفاع مقدس در 350 مدرسه با مشارکت 150 هزار دانش‌آموز استان بوشهر برگزار شد.

وی از برپایی جشن تکلیف 15 هزار دانش‌آموز استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری 10 هزار دانش‌آموز استان بوشهر در جشن تکلیف شرکت کردند که نسبت به سال قبل آن رشد 71 درصدی داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر از ساخت و افتتاح 120 مدرسه در 2.5 سال دولت مردمی ایران قوی آیت‌الله رئیسی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در این مدت به ارزش 100 میلیارد تومان تجهیزات در مدارس استان بوشهر توزیع شده است.

موحدی با اشاره به حل مشکل ناوگان خودروی آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: بدون اعتبارات دولتی 50 خودرو به ارزش 20 میلیارد تومان خودرو برای آموزش و پرورش استان بوشهر خریداری شد.

وی کمبود معلم را یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش اعلام و خاطرنشان کرد: امسال یک‌هزار 150 معلم، دبیر، مربی، مشاور، مربی بهداشت، مربی تربیت‌بدنی، آموزگار پس از پذیرش در آزمون استخدامی جذب آموزش و پرورش استان بوشهر می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به جذب 521 نفر فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان در آموزش و پرورش استان بوشهر اضافه کرد: در مجموع تا سال تحصیلی جدید مهرماه امسال، یک‌هزار و 671 معلم و مربی جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می‌شود.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • آئینهای گرامیداشت هفته معلم در آذربایجان غربی
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند
  • آموزش روز اول، طرز تهیه مرغ خوشمزه با کشمش و زرشک
  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد