Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه پهلوانی با بیان اینکه بهره‌وری نیروی کار در کل اقتصاد به ازای هر نفر ۶۴ میلیون تومان است، گفت: در سال ۹۸، با پژوهشگاه انرژی، به موضوعات بهره وری انرژی ورود می کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، فاطمه پهلوانی رئیس سازمان ملی بهره‌وری امروز در نشست خبری با بیان اینکه وضعیت کنونی ما در بهره وری قابل قبول نیست، اظهار داشت: بهره وری باید به صورت اصولی در نظام تربیتی کشور پایه گذاری و برنامه های اساسی در این خصوص تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان ملی بهره وری با بیان اینکه بین اختیارات و وظایف سازمان ملی بهره وری، تناسبی وجود ندارد، گفت: مسئولیت ملی و نقش حاکمیتی و نظارتی که برای این سازمان در نظر گرفته شده با زیرساخت های سازمانی ما، هماهنگی ندارد. حتی طی سال های گذشته تلاطماتی در این سازمان به وجود آمده است.

وی همچنین به برخی مشکلات و محدودیت‌های سازمان ملی بهره‌وری اشاره داشت و گفت: در کنار اینکه ما تناسبی بین وظایف و اختیاراتی که سازمان ملی بهره‌وری دارد نمی‌بینیم با مشکل بودجه نیز مواجه هستیم.

معاون سازمان اداری و استخدامی کشور، گفت: چگونه سازمانی که بودجه آن ۶۵ صد هزارم بودجه کل کشور است، باید متضمن ۳۵ درصد رشد اقتصادی باشد؟

پهلوانی با اشاره به برنامه استقرار چرخه بهره وری در دستگاه های اجرایی، اظهار داشت: در راستای اجرای مواد  ۳ و ۵ قانون برنامه ششم توسعه، در ابتدای آبان ماه سال جاری، راهنمای اجرایی ماده ۵ این برنامه از سوی سازمان ادرای و استخدامی کشور به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد و سازمان ملی بهره وری در خال پی گیری پیشرفت کار استقرار چرخه بهره وری در دستگاه های اجرایی است؛ تلاش می کنیم گزارش های ماهانه از پیشرفت استقرار بهره وری در دستگاه های اجرایی به رئیس جمهور، هیات دولت، مجلس و افکار عمومی ارائه کنیم.

رئیس سازمان ملی بهره وری با بیان اینکه تاکنون ۵۰ درصد دستگاه ها در استقرار چرخه بهره وری با ما همکاری داشته اند، افزود: امیدواریم در اواخر اردیبهشت ماه سال ۹۸، برآورد اولیه ای از وضعیت بهره وری دستگاه های اجرایی داشته باشیم.

پهلوانی ادامه داد: در انتهای سال ۹۸ نیز تخمین دیگری را بعد از تکمیل چرخه خواهیم داد و پس از آن طبق تکلیف برنامه ششم، سازمان بهره وری به صورت سالانه وضعت بهره وری دستگاه های اجرایی را به مجلس گزارش خواهد داد.

نفوذ بهره وری به مدارس

وی همچنین در ادامه گفت: در حال حاضر تشکیل شبکه ملی بهره وری را در دستور کار قرار داده ایم که در این شبکه باشگاه دانش آموختگان EPU از ارکان اصلی خواهد بود. از سال ۲۰۱۲ تاکنون ۵۴۰ نفر را به دوره های آموزشی EPU اعزام کردیم اما بهره ای از این افراد نبردیم از این رو در سال ۹۸، از این افراد در باشگاه مذکور استفاده خواهیم کرد.

پهلوانی افزود: طرح مروجان بهره وری را نیز در سال ۹۸ پیگیری خواهیم کرد که در قالب این طرح، دانشجویان داوطلب در سطح کشور در رشته های مدیریت، مهندسی صنایع و اقتصاد را آموزش می دهیم و بر اساس تفاهم نامه ای که با وزارت آموزش و پرورش منعقد کرده ایم، این افراد را در ساعت هایی در مدارس برای انجام بازی های کیفیت و بهره وری، اعزام خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: اگر خروجی نظام آموزشی ما، انسان های بهره وری باشند قطعا در آینده شاهد بهره وری نیروی کار خواهیم بود.

رئیس سازمان ملی بهره وری همچنین از همکاری با شهرداری ها خبر داد و گفت: در شرف انعقاد تفاهم نامه با شهرداری مشهد و اصفهان هستیم.

ورود اساسی به بهره وری انرژی نداشتیم

پهلوانی در ادامه با اشاره بهره وری انرژی، اظهار داشت: استانداردها و شاخص های بین المللی را همواره به بخش نفت ارائه کرده ایم منتهی در یک مقطعی تصور می شد کیفیت بنزین راهکار عنوان است  که باید توجه داشت کیفیت خودروها و موتورهای آنها نیز جزئی از این مسئله بوده است؛ به‌طوری که ما مشکلاتی را در روش‌های تولید و سیستم‌های آن داریم. البته سازمان بهره وری به طور مشخص روی آمار انرژِی و موتور خودروها ورود نکرده است.

وی افزود: در سال آینده، از طریق همکاری با پژوهشگاه انرژی، به موضوعات بهره وری انرژی به صورت مساله محور ورود و راه حل نهایی را ارائه خواهیم کرد.

بهره‌وری نیروی کار در کل اقتصاد به ازای هر نفر ۶۴ میلیون تومان است

رئیس سازمان ملی بهره وری در ادامه با بیان اینکه به نسبت افزایش سطح تحصیلات در بازار کار، بهره وری نیروی کار در بنگاه های اقتصادی افزایش نیافته است، گفت: از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران، کل جمعیت مفید و فعال کاری در سال ۹۶، ۲۳ میلیون و ۶۷۸ هزار و ۶۱۳ نفر است؛ بنابراین بحث تعدیل نیروی انسانی در افزایش بهره وری مطرح نیست بلکه باید کیفیت نیروی انسانی را افزایش دهیم.

وی به بهره وری نیروی کار کشور اشاره کرد و افزود: به صورت میانگین، بهره وری نیروی کار کشور نسبت به تولید ناخالص داخلی به ازای هر نفر در سال ۶۴ میلیون تومان است.

پهلوانی ادامه داد: بیشترین نرخ مربوط به بخش نفت و گاز (با حدود ۸۰ هزار شاغل) با هزار و ۹۴۱ میلیون تومان به ازای هر نفر (۱.۹ میلیارد تومان) و کمترین نرخ هم مربوط به بخش ساختمان با ۲۱ میلیون تومان به ازای هر نفر است.

بهره وری نیروی کار در سال ۹۶ صفر بود

معاون سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین با بیان اینکه محاسبات ما بر اساس آمار بانک مرکزی است که آخرین به روزرسانی این آمار مربوط به سال ۹۶ می شود، گفت: در سال ۹۶، بهره وری نیروی کار صفر درصد، بهره وری سرمایه ۲.۴ درصد و بهره وری کل عوامل تولید ۱.۳ درصد رشد داشته است.

همچنین مشاور اقتصادی سازمان ملی بهره وری کشور با بیان اینکه بانک مرکزی برای سال جاری آماری ارائه نداده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه مرکز آمار در مباحث مربوط به سهم نیروی کار، سرمایه و ... ورود نمی کند ما نمی توانیم به آمار این سازمان متکی باشیم.

وی افزود: برای محاسبات بهره وری ناگریز هستیم که به آمار بانک مرکزی رجوع کنیم اما اینکه این نهاد دیگر اجازه نشر آمار را ندارد موجب توقف آماردهی ما نیز می شود مگر اینکه مرکز آمار نیز همچون بانک مرکزی به این آمار دهی روی آورد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی از  سال ۵۳ تاکنون در سری های زمانی به تفکیک بخش های اقتصادی، آمار می دهد و ما از این طریق بهره وری سرمایه و کل عوامل اقتصاد را محاسبه می کنیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تولید ناخالص داخلی رئیس سازمان ملی بهره وری ایران نیروی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است

داود شایقی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: عوامل موثر در شاخص بهره وری نیروی کار آموزش و تخصص گرایی است که هم در استخدام نیروها و هم به کارگیری نیروهای جدید سعی شده تا شرایط بهتری را در استان شاهد باشیم.

وی به نرخ شهرنشینی نیز در اردبیل اشاره و خاطرنشان کرد: نرخ شهرنشینی در اردبیل ۶۸ درصد است و در نقطه مقابل نرخ روستانشینی نیز به کمتر از ۳۲ درصد رسیده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ضرورت توجه به عمران و آبادانی روستاها و آبادی ها را برای کاهش جابجایی و مهاجرت روستانشینان به شهرها یادآور شد و بیان کرد: در توزیع اعتبارات سعی شده تا مناق محروم و کمتر توسعه یافته در اولویت اصلی باشند.

شایقی گفت: در توزیع اعتبارات استانی فراتر از شاخص جمعیت شاخص محرومیت، جمعیت بیکار، فاصله از مرکز استان و روستاهای بالای ۲۰۰ نفر ساکن در کانون توجه قرار گرفته تا براساس این شاخصه ها ضریب توزیع اعتبارات را شاهد باشیم

وی تصریح کرد: در سال گذشته ۶۴۵ میلیارد تومان اعتبار استان براساس ۱۴ شاخص توزیع شد تا بخشی از محرومیت ها در مناطق روستایی و محروم استان رفع شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ادامه داد: استان اردبیل در رشد اقتصادی نیز وضعیتی به مراتب بهتر از میانگین کشوری دارد به طوری که رشد اقتصادی کشور ۳.۳ درصد و استان اردبیل ۳.۷ درصد اعلام شده است.

شایقی افزود: نرخ بیکاری در این استان ۱۲.۹ درصد تعیین شده و در فصول مختلف سال نیز این نرخ متغیر است.

وی گفت: در برخی از فصول سال نرخ بیکاری استان تک رقمی شده و قطعا امسال با راه اندازی واحدهای تولیدی جدید و اشتغال ایجاد شده در سال جهش تولید با مشارکت مردم امیدواریم این نرخ تعدیل شود.

کد خبر 6095544

دیگر خبرها

  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی ارتقا یافته است
  • سهم ۲۴ درصدی مرکبات و کیوی در تولید ناخالص مازندران
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی، ارتقا یافته است
  • ارتقای نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی
  • بهره مندی 3 هزار و 741 مشترک نهادهای حمایتی از خدمات رایگان شرکت گاز
  • بهره‌مندی ۳۷۴۱ مددجوی خراسان جنوبی از خدمات رایگان شرکت گاز
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید