Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:49:23 GMT

ترویج کتابخوانی در بخش کودک و نوجوان ضرورت دارد

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۱۹۵۰

ترویج کتابخوانی در بخش کودک و نوجوان ضرورت دارد

شاهرود - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی سمنان گفت: ارتقای فرهنگ کتابخوانی وسرمایه گذاری در بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های عمومی ضرورت دارد.

نورعلی سماکوش یکشنبه در آئین افتتاح ساختمان اداری کتابخانه عمومی میامی با بیان اینکه فرهنگ کتابخوانی در حوزه کودک نیاز ضروری جامعه است افزود: فرهنگ مطالعه و کتابخوانی زنجیروار با یکدیگر ارتباط دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: ازبین 64 هزار عضو فعال درکتابخانه های عمومی استان سمنان حدود 30 هزار عضو آن را مخاطبان کودک و نوجوان تشکیل می‌دهند و بابرنامه ریزی های انجام گرفته تجهیزاتی نظیر اسباب بازی نیز در بخش تخصصی کودک فراهم خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با بیان اینکه خانواده ها در ترویج کتابخوانی تاثیربسزایی دارند،تصریح کرد: در ترویج فرهنگ کتابخوانی ، دستگاه های اجرایی و رسانه ها می توانند نقش موثری ایفانمایند.
سما کوش‌ با اشاره به تخصیص اعتبار برای کتابخانه های عمومی میامی خاطرنشان کرد: اقدامات مطلوبی مانند افتتاح کتابخانه و تجهیز وسایل نرم افزاری وسخت افزاری درشهرستان میامی صورت گرفته و افتتاح چند کتابخانه ،سالن مطالعه و سالن اجتماعات در کتابخانه عمومی میامی برای سال آینده برنامه ریزی و مقدمات آن فراهم شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به جمعیت 80 درصدی میامی در حوزه روستایی تصریح کرد: برای تجهیز کتابخانه های روستایی برنامه ریزی شده و در این راستا کتابخانه روستایی سوداغلن و جودانه میامی درسال آینده افتتاح می شود.
سما کوش بااشاره به نقش محوری کتابداران در کتابخانه‌های روستایی گفت: کتابداران می توانند بااجرای برنامه های متنوع درسطح روستاها اقدامات موثری درترویج فرهنگ کتابخوانی داشته باشند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان بااشاره به برگزاری همایش بزرگ دوستدارکتاب درکشور گفت: 2 کتابخانه روستایی استان سمنان دربین 20 کتابخانه روستایی برتر شدند.
سال گذشته در طرح اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی شهرستان میامی ، 59 هزار جلد و امسال نیز تاکنون 20 هزار جلد جمع‌آوری‌شده است.
شهرستان میامی با جمعیتی بیش از 40هزار تن در شرق استان سمنان واقع می باشد.
7357/6167

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مديركل كتابخانه ها سمنان ميامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۱۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان

ایسنا/کردستان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از اینکه متأسفانه کتابخانه های عمومی در استان طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تجهیز ۱۰ شهرستان بدون کتابخانه در کردستان در اولویت برنامه‌های این نهاد در استان است.

مهدی رمضانی امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه های عمومی کشور اداره می شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه های سیار نیز به دستور رییس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح ملی کتابخوانی در مدارس کشور 

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه ها و اختصاص یک زنگ به کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی، افزود: اجرای برنامه هد هد سفید در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

رمضانی استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت های زیادی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه های عمومی استان مراجعه نمی کنند و به نظر می رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

وی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است