Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@21:31:58 GMT

ظریف در مونیخ: اسرائیل به دنبال جنگ است

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۴۲۴۱

ظریف در مونیخ: اسرائیل به دنبال جنگ است

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه روز یکشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ، تاکید کرد اسرائیل به دنبال جنگ است و هشدار داد که رفتارهای آمریکا در منطقه، خطر درگیری نظامی را افزایش می‌دهد.

 

آقای ظریف که در یک نشست علنی در کنفرانس امنیتی مونیخ به پرسش‌های لیز دوست، گزارشگر بی‌بی‌سی پاسخ می‌داد، در پاسخ به این سئوال که آیا خطر جنگ جدی است؟ گفت: "قطعا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کشورها به دنبال جنگ هستند."

 

او سپس در پاسخ به این سئوال که چه کسانی به دنبال جنگ هستند؟ از اسرائیل نام برد.

 

وزیر خارجه ایران، تصریح کرد که اسرائیل در سوریه به شکل مرتب قوانین بین المللی را زیر پا می‌گذارد و از کشورهای اروپایی انتقاد کرد که رفتارهای اسرائیل را نادیده می‌گیرند.

 

آقای ظریف گفت: "خطر جنگ جدی است. این خطر بیشتر هم خواهد شد، اگر شما (خطاب به اروپایی‌ها)، نقض قوانین بین المللی را نادیده بگیرید."

 

وی همچنین گفت که رفتارهای اسرائیل و آمریکا قوانین بین المللی را بلاموضوع کرده است.

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اخیرا تایید کرد که رژیم صهیونیستی به شکل مرتب، حملاتی علیه سوریه انجام می‌دهد.

 

وزیر خارجه همچنین به مساله برجام اشاره و تاکید کرد که ایران به این توافق پایبند است و آن را اجرا می‌کند.

 

آقای ظریف گفت که اتفاق نظر بر سر پایبندی به برجام حتی در ایران نیز وجود ندارد. او گفت که ۵۱ درصد مردم هنوز از برجام دفاع می‌کنند اما در صورتی که اروپا به تعهدات خود در این زمینه عمل نکند، احتمال تغییر رویکرد ایران نسبت به توافق هسته‌ای وجود دارد.

 

ظریف اعلام کرد که اروپا به‌رغم پذیرش توافق هسته‌ای و دفاع از آن، حاضر به پرداخت هزینه‌های آن نیست.

 

وزیر خارجه ایران گفت: "اینستکس (ساز و کار مالی اتحادیه اروپا) بسیار کمتر از تعهداتی است که سه کشور اروپایی برای نجات برجام وعده داده بودند.ایران نمی‌تواند به تنهایی هزینه‌های دستاوردهای جهانی را بپردازد؛ چه توافق هسته‌ای باشد و یا مبارزه با قاچاق مواد مخدر و یا قاچاق انسان. اروپا نیز لازم است سرمایه گذاری کند."

 

آقای ظریف همچنین دعوت مایک پنس از کشورهای اروپایی برای خروج از برجام را یک مضحکه نامید و آمریکا را بزرگ‌ترین منبع بی‌ثبات‌کننده در منطقه خاورمیانه نامید.

 

وزیر خارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت آمریکا به این امید که بازگشت تحریم‌ها به سرنگونی جمهوری اسلامی منجر شود، از برجام خارج شده است.

 

او گفت: "آمریکا جز (تلاش برای) تغییر رژیم کار دیگری انجام نمی‌دهد. اگر توهم سقوط جمهوری اسلامی ظرف یک‌ماه بعد از خروج از برجام نبود، اصلا از برجام خارج نمی‌شدند."

 

آقای ظریف به نقل از جان بولتون، مشاور امنیتی کاخ سفید گفت که آمریکا به حقوق بین الملل همچون حربه‌ای سیاسی نگاه می‌کند و به آن باوری ندارد.

 

وزیر خارجه گفت که ایران میز مذاکره را ترک نکرده و این آمریکا بوده است که سیاست خصمانه‌ای علیه ایران در پیش گرفته است.

 

ظریف گفت وقتی آمریکا از دخالت‌های ایران در منطقه سخن می‌گوید، باید نگاهی به نقشه انداخت و پرسید آمریکا از کدام منطقه سخن می‌گوید. ظریف حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را عامل اصلی در ایجاد بی‌ثباتی در این منطقه دانست.

 

محمدجواد ظریف در پاسخ به پرسش مربوط به برنامه موشکی کشور گفت که برنامه موشکی ایران ماهیتی دفاعی دارد.

 

آقای ظریف با اشاره به فروش صدها میلیارد دلار جنگ افزار پیش‌رفته به کشورهای منطقه و از جمله معامله تسلیحاتی آمریکا با عربستان سعودی، تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید از مردم خود در برابر حملات دشمنان دفاع کند.

 

مجری برنامه با اشاره به اظهارات امانوئل مکرون، رئيس جمهوری فرانسه و ژان ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه پرسید که آیا برنامه موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت نیست؟

 

آقای ظریف در پاسخ به این پرسش تاکید کرد که شورای امنیت خواستار آن شده است که ایران از طراحی موشک‌های بالستیک با ظرفیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای خودداری کند و جمهوری اسلامی چنین موشک‌هایی طراحی نکرده است.

 

وزیر خارجه کشورمان همچنین تصریح کرد: "آن زمان (جنگ هشت ساله) که با جنگنده‌های فرانسوی، تسلیحات شیمیایی آلمانی، تانک‌های انگلیسی و آواکس‌های آمریکایی و تسلیحات روسی به ما حمله می‌شد، زمانی که ما را موشک‌باران می‌کردند، هیچ‌کس کوچکترین ابزار دفاعی به ما نمی‌داد، نه پدافند و نه موشکی برای پاسخ."

 

وی ضمن تاکید بر "حق ایران برای دفاع از خود" گفت: "اگر این حق را قبول داریم، با این وصف ایران چگونه باید از خود دفاع کند؟ با شمشیر؟ ایران برای دفاع از خود به تسلیحات پیشرفته نیاز دارد تا بتواند در برابر صدام حسین بعدی از خود دفاع کند."

 

وزیر امور خارجه درباره ادعای فعالیت‌ تروریستی در اروپا و تحریم‌هایی که کشورهای اروپایی و از جمله دانمارک علیه ایران تعیین کرده‌اند، گفت که هیچ سند و مدرکی در این رابطه وجود ندارد.

 

آقای ظریف گفت زمانی که موضوع بمب‌گذاری در نشست منافقین در پاریس مطرح شد، حسن روحانی در اروپا به سر می‌برد؛ چنین چیزی نشان می‌دهد که اتهام طراحی اقدام تروریستی به ایران بی اساس است.

 

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به حضور منافقین در خاک اروپا گفت که این اروپا بود که در سال ۲۰۱۲ منافقین را از لیست سازمان‌های تروریستی خارج کرد.

 

آقای ظریف در بخش دیگری از جلسه پرسش و پاسخ، درباره حقوق بشر عنوان کرد: "تا زمانی که سرمایه‌گذاران شما با وجود قتل خاشقچی همچنان به عربستان سعودی می‌روند، نمی‌توانید ادعا کنید که دلیل عدم حضور سرمایه‌گذاران شما در ایران حقوق بشر است... عربستان سعودی از مهمترین حامیان قطعنامه حقوق بشری علیه ایران بود، آیا این حقوق بشری است که شما می‌خواهید؟"

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: برجام محمدجواد ظریف مونیخ اروپا آمریکا جام نیوز اسرائیل جنگ ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۴۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از آغاز رسمی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با سامح شکری وزیر خارجه مصر دیدار کرد.

ایران و مصر در جریان جنگ غزه تماس های خود را افزایش داده اند.

دیدار رئیس جمهور ایران با عبدالفتاح سیسی رییس جمهور مصر در ریاض و ملاقات امیرعبداللهیان با سامح شکری در ژنو و نیویورک بخشی از هماهنگی های تهران و قاهره در چند ماه گذشته بوده است.

در این دیدار در خصوص آخرین روند تلاش‌های فیمابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو شد.   وزرای امور خارجه ایران و مصر در این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم رؤسای جمهور دو کشور به یکدیگر، اهتمام ویژه سران ایران و مصر برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تأکید قرار دادند.   دو وزیر خارجه همچنین آخرین ارزیابی‌های خود را از تحولات منطقه به خصوص در عرصه فلسطین و جنگ علیه غزه ‌تبیین کردند.   وزیر امور خارجه ایران در این دیدار از تلاش‌ها و مواضع مصر برای توقف نسل‌کشی در غزه تشکر کرد و آمادگی ایران را برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه مورد تأکید مجدد قرار داد و خواستار مساعدت مصر در این خصوص شد.   امیرعبداللهیان بر مبنای توافق رؤسای دو کشور تبادل هیئت‌ها بین مؤسسات دینی دو کشور در چارچوب تقریب مذاهب و گفت‌وگوهای دینی را مفید و مؤثر خواند و این موضوع مورد استقبال طرف مصری قرار گرفت و وزیر خارجه مصر بر اهتمام ویژه الازهر مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب و همچنین تقویت روابط مردمی و گردشگری بین دو کشور تأکید کرد. * محکومیت حمله رژیم اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق وزیر امور خارجه ایران ضمن تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و همچنین واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع، از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم اسرائیل تشکر کرد.   سامح الشکری وزیر امور خارجه مصر نیز ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات تأکید کرد: همواره برای گفت‌وگو و تماس بین مصر و ایران به عنوان دو کشور با تمدنی ریشه‌دار اهتمام داریم و مصر نسبت به پیگیری توسعه روابط بین دو کشور توجه ویژه‌ای دارد.   وزیر خارجه مصر همچنین با اشاره به تبعات تداوم جنگ در غزه و حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین و خسارات بالای انسانی و مادی به خصوص کشتار غیرنظامیان توسط رژیم اسرائیل، ابراز امیدواری کرد تلاش‌های جاری سیاسی و مذاکراتی، منجر به توقف جنگ علیه غزه و احقاق حقوق مردم فلسطین شود.   سامح الشکری مجددا حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه را محکوم و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران را تسلیت گفت و دیدگاه کشورش برای تلاش به منظور جلوگیری از افزایش تنش در منطقه را مورد تأکید قرار داد.   وزرای امور خارجه ایران و مصر در پایان ابراز امیدواری کردند برگزاری اجلاس سران همکاری اسلامی در گامبیا، موجب تقویت همبستگی و وحدت جهان اسلام در حمایت از مردم فلسطین و حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا
  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکنان غزه و آتش‌بس، حماس است
  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکن غزه و آتش‌بس، حماس است
  • بلینکن: حمله به رفح خسارتی فراتر از انتظار به همراه دارد
  • بلینکن: منتظر موافقت حماس با آتش‌بس هستیم
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد