Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@14:19:12 GMT

نقش جوانان و ترسیم افق‌های جدید در گام دوم انقلاب

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۵۱۴۳

نقش جوانان و ترسیم افق‌های جدید در گام دوم انقلاب

در حرکت به سوی "گام دوم انقلاب" و ترسیم افق‌های جدید دیگر نیروهای چهل سال پیش جوابگو نیستند و در کنار این نیروهای انقلاب به منظور پویایی بیش از پیش نیازمند استفاده از جوانان انقلابی ایران هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛انقلاب اسلامی ایران، به اذعان بسیاری از صاحبنظران از مهمترین پدیده‌های قرن بیستم محسوب می‌شود، علاوه بر این انقلاب اسلامی ایران معادلات بسیاری از اندیشمندان را در مورد نحوه "وقوع انقلاب" برهم زد، پیش از این عوامل فرهنگی از جمله دین و مذهب در بین عوامل ایجاد انقلاب محاسبه نمی‌شدند، شاید به همین دلیل است که میشل فوکو صاحب نظر پست مدرن با مشاهده انقلاب ایران و شگفت‌زده شدن می‌گوید که " ایرانیان چه رویایی برسر دارند؟" 


انقلاب ایران پس از برهم زدن معادلات جهانی، به تدریج با وجود تمام مشکلات داخلی و خارجی مراحل نوپایی خود را طی کرد و به مراحل جوانی خود رسید، انقلاب اسلامی ایران در این مسیر گروه‌ها و طیف‌های مختلفی را به همراه خود داشت که در این بین از پیش از انقلاب تا وقوع انقلاب و پس از آن "جوانان" به عنوان مهمترین عنصر پیش برنده انقلاب اسلامی محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 

در کنار سایر اقشار و طیف‌ها با جرات می‌توانیم بگوییم که انقلاب اسلامی ایران حاصل مجاهدت و از خودگذشتگی بسیاری از جوانان است، جوانانی که به رهبری امام(ره) سال‌ها عمر خود را صرف مبارزه با استعمار و استبداد کردند، بسیاری از آنها از عزیزترین دارائیها خود گذشتند، جانفشانی کردند و یا در سلول‌های مخوف ساواک تحت شکنجه قرار گرفتند که در نهایت انقلاب اسلامی ایران به ثمر نشست.   
با توجه به اهمیت حضور جوانان است که امام خمینی (ره) در مورد نقش جوانان در مورد انقلاب اسلامی ایران می‌گویند «جوانان دانشگاهی، جوانان مدارس قدیم،‌ جوانان بازاری، عشایر محترم این طبقه بودند که با قیام خود رژیم منحوس را به عقب نشاندند و دست جهانخواران را از مملکت قطع کردند.» بر همین اساس نقش جوانان در مبارزه با استبداد و استعمار به صورت همزمان مشخص می‌گردد. 

پس ازانقلاب نیز با اعتماد رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، جوانان در عرصه‌های مختلف انقلاب را پیش بردند و اوج حرکت آنان را در هشت سال دفاع مقدس می‌توان دید که در مقابل اکثریت قدرت‌های جهانی ایستادگی کردند و انقلاب اسلامی ایران را از گزند دشمنان در امان نگه داشتند.

جنگ اما پایان کار برای جوانان نبود پس از این که جوانان از جبهه برگشتند در عرصه‌های مدیریت و علم به مبارزه با بیگانگان و مشکلات پرداختند و کشور را از بسیاری از پیچ‌های تاریخی به سلامت عبور دادند. 

جوانان پس از رحلت امام خمینی نیز در کنار رهنمودهای رهبرمعظم انقلاب با استعداد خود به بسیاری از موفقیت‌ها در عرصه‌های گوناگون از جمله علم، صنعت دفاعی دست یافتند، اما متاسفانه دولتهایی که پس از جنگ بر سرکار آمدند کم تر به نسل‌های جوان و تجربیات آنها توجه کردند و ترکیب جوان قوای مختلف به شدت با گذشت زمان پایین آمد.   
هم اکنون که با گذر از 22بهمن سال 1397 انقلاب اسلامی ایران، چهل سالگی خود را به پایان رساند، گذر از چهل سالگی یعنی وارد شدن در مرحله‌ی جدید، مرحله ای که هر چند با مراحل پیشین خود پیوند ناگسستنی دارد در عین حال نو و جدید نیز هست.

در این مرحله جدید که بلوغ و تکامل انقلاب اسلامی محسوب می‌شود بیش از پیش احساس نیاز به جوانان دیده می‌شود و شاید به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه "گام دوم انقلاب" که حرکت به سوی "تمدن نوین اسلامی" است بیشترین تاکید را بر روی جوانان دارند. 

نسلی که جوان بودند و مهم ترین پدیده قرن بیستم را رقم زدند و در هشت سال دفاع مقدس از خود گذشتگی کردند و پس از آن نیز وارد عرصه‌های مدیریت شدند و کشتی انقلاب را پیش بردند هم اکنون با وجود داشتن تجربه‌های فراوانی نمی‌توانند به مانند دوران جوانی فعال و پویا باشند و این ویژگی حاصل روند طبیعی عمر انسان است و در چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران ضروری است که این نسل که به چشم خود معجزه جوانان را دیده اند از جوانان در بسیاری از عرصه ها استفاده کنند.  
چیزی که امروز آشکار است این است که در چهل سالگی انقلاب اسلامی و در حرکت به سوی "گام دوم انقلاب" و ترسیم افق‌های جدید دیگر نیروهای چهل سال پیش جوابگو نیستند و در کنار این نیروهای انقلاب به منظور پویایی و نشاط انقلاب و ایجاد تمدن نوین اسلامی بیش از پیش نیازمند استفاده از جوانان انقلابی ایران هستیم. 

تاکید رهبر انقلاب در برهه‌های زمانی مختلف به منظور بهره گیری از نیروهای جوان و استفاده از جوانان در پست‌های مهم بر آگاهی و تدبیر ایشان صحه میگذارد که درک هوشمندانه ای از انقلاب و آینده انقلاب دارند، نمود واضح تر هوشمندی ایشان در بیانه راهبردی "گام دوم انقلاب" ظاهر می‌شود که نشان دهنده امید ایشان در بلوغ انقلاب اسلامی ایران به جوانان است.

به همین دلیل ایشان تاکید می‌کنند که "دنباله‌ی این مسیر(انقلاب) که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشته‌ها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدان‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه‌ی انقلابی و عمل جهادی را به‌کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند." 

امروز در شرایطی قرار گرفته ایم که انقلاب اسلامی ایران به واسطه اعمال بیگانگان و عوامل نفوذی آنها در داخل با مشکلاتی مواجه است که در این بین می‌توان به مشکلات اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد.

شاید بتوان امروز را یک جنگ دانست جنگی که ناجوانمردانه بر علیه انقلاب اسلامی ایران در جریان است، در این جنگ به مانند هشت سال گذشته می‌توان با بهره گیری از نیروی جوان، استعداد و هوشمندی آنها در "گام دوم انقلاب" باب‌های بسیاری را گشود که نهایت آن به تمدن نوین اسلامی و حکومت عدل جهانی منجر خواهد شد.   
هم اکنون در شرایطی هستیم که یک نسلی وجود دارد که تجربه‌های بسیار ارزشمندی از پیش از انقلاب، انقلاب و بعد از آن دارد. قرار گرفتن تجربه نسل جوانان قدیم در کنار نیروی پیش برنده جوانان امروزی می‌تواند در "گام دوم انقلاب" روح جدیدی بر پیکره انقلاب اسلامی بدمد که حاصل آن بی شک تمام آرزو و آمال انسان‌های آزاده جهان خواهد بود و دوباره جهانیان از خود خواهند پرسید که " ایرانیها چه رویایی در سر دارند؟" 
انتهای پیام/  

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب

گفتمانِ زوال اسرائیل با تلاش امام از داخل ایران آغاز شد، توسط رهبر انقلاب تداوم یافت، به مرور زمان تمام منطقه غرب آسیا را فرا گرفت و ریشه دواند و اکنون مرزهای جغرافیایی را پیموده، تمام دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انقلاب اسلامی ایران نقطه آغازی برای مواجهه‌ی مستقیم کشورمان با اسرائیل و یا بهتر است بگوییم صهیونیزم جهانی و رو کردن اهداف پنهانی آنها نزد افکار عمومی جهانی بود؛ زیرا آنچه که از فساد، فقر و نیز رکود در عرصه‌های مختلف اجتماع، در ایران رقم می‌خورد، به سبب نفوذ صهیونیست‌ها در ارکان حکومت دست‌نشانده پهلوی بود. امام خمینی (ره) آغازکننده چنین حرکتی در سطح گسترده بودند و خود نیز در سخنرانی‌های متعدد بر تقدم دشمنی صهیونیست‌ها نسبت به آمریکا و شوروی و امثالهم تأکید داشتند؛ به عنوان نمونه در سخنرانی خویش در جمع اعضای ستاد انقلاب فرهنگی فرمود «امروز نباید فکر بکنیم ایران چه جور است. ما امروز فکر بکنیم دنیا چه خبر است، تکلیف ما در مقابل دنیا چیست. همین جنگ تحمیلی را درست کردند، نقشه‌ای که صهیونیست‌ها دارند عملی بشود. از یک طرف نگذارند اسلام تحقق پیدا کند، اگر اسلام در ایران تحقق پیدا کند و قهراً در ممالک دیگری هم خواهد رفت و رفته است هم، آن وقت آن بساط آنها، بساط صهیونیست‌ها برچیده می‌شود، آمریکا و شوروی دستش از ممالک اسلامی قطع می‌شود.» (15 شهریور 1362) این مطلب فصل جداگانه‌ای از مطالعات اندیشمندان را به خود اختصاص داده که شرح آن در این مطلب نمی‌گنجد.

در همین راستا گفتمان مهمی که امام بزرگوار ما آغاز کردند و نسبت به آن تا انتهای عمر خویش تأکید داشتند،  مسئله آزادی فلسطین از چنگ اسرائیل غاصب بود. معرفی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس حرکتی راهبردی از سوی امام بود تا به همگان نشان دهند که مسئله فلسطین و مبارزه با صهیونیست‌ها و سرکوبی آنها یکی از سیاست‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین این گفتمان همان طور که اشاره شد، با مبارزه‌ از داخل ایران آغاز شد و به مرور زمان تمام منطقه غرب آسیا را فرا گرفت و ریشه دواند و اکنون مرزهای جغرافیایی را پیموده، تمام دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است.

تحقق عصر ظهور مسیح با تصرف اراضی قدس! / بررسی دیدگاه عالمان یهود درباره اشغال فلسطین

این راهبرد امام توسط جانشین خلف ایشان یعنی رهبر معظم انقلاب در طول دوران رهبری‌شان تداوم داشت. ایشان در سخنانی، صهیونیست‌ها را پدیده‌ای شیطانی دانستند که باید با او مبارزه کرد. ایشان در این باره فرمود: «مبارزه با پدیده شیطانی تروریسم را تکلیفی تخلف‌ناپذیر برای خود می‌دانیم و تلاش در راه این مبارزه‌ی بزرگ را با قدرت ادامه خواهیم داد بحول الله و قوته.» (1390/04/03) و در جایی دیگر، حمایت از فلسطین و مبارزه با صهیونیسم را از سیاست‌های راهبردی نظام معرفی کرده، فرمود «کسانی که از روز اولِ انقلاب، یکی از برنامه‌ها را مقابله و معارضه با نفوذ و اقتدار صهیونیستها قرار دادند، با محاسبه این کار را کردند. این برنامه، طبق مصالح کشور و مصالح عمومی جمهوری اسلامی و مردم ایران انتخاب شده است.» (1379/09/25) و نیز در سخنانی تأکید داشتند «حمایت از فلسطین، انتفاضه و مبارزه با صهیونیسم و حامیانش از ارکان اصلی سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.» (1380/02/04) محور بعدیِ مبارزه با صهیونیسم جهانی توسط امام،‌ ریشه‌کن کردن آن از منطقه و جهان است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

.

اما، امام خمینی (ره) پا را فراتر گذاشتند و مسئله نابودی و زوال اسرائیل را در اندیشه مسلمانان جهان پروراندند؛ اندیشه‌ای که سال‌ها پس از فوت امام به عنوان آرزویی دست‌نیافتنی تلقی می‌شد، اما اکنون با توجه به حوادثی که در جهان علیه صهیونیست‌ها اتفاق می‌افتد، به این آرزو نزدیک‌تر می‌شویم. امام بارها در سخنرانی خویش، اسرائیل را یک غده سرطانی در بین جامعه مسلمین می‌دانستند که باید زودتر این غده را جدا کرد. ایشان در جمع مدیران و کارکنان صدا و سیما در سال 62 اینطور فرمود «من امیدوارم که ان شاء الله این غده سرطانی در بلاد مسلمین و آن غده سرطانی در آن طرف بلاد مسلمین که آنجا اسرائیل است و اینجا حزب بعث است، ان شاء الله خداوند ریشه این را بکند.» (09 اسفند 1362) یا در جمع مهمانان داخلی و خارجی در جشن پیروزی انقلاب درباره لزوم اجتماع مسلمانان بر نابودی غده سرطانی اسرائیل فرمود «بیش از بیست سال است فریاد کرده‌ایم این غده سرطانی را اجتماع کنید و از بین مسلمین بیرون کنید، بیت المقدس را از او بگیرید، کشورهای اسلامی را از این غده سرطانی آزاد کنید.» (21 بهمن 1360)

همایون: یهودیان اسرائیل در دو نوبت سرکوب می‌شوند! / با پیروزی انقلاب اسلامی نبرد آخرالزمانی سرعت گرفت + فیلم

بنابراین امام آغازکننده گفتمان نابودی اسرائیل و بلکه آغازگر مبارزه تن به تن با این رژیم منحوس بود و در این باره نیز رهبر معظم انقلاب همین گفتمان را تداوم دادند. ایشان در سخنانی درباره اینکه امام خواهان نابودی اسرائیل بود، فرمود «امام بزرگوار همان کسی است که در مورد مسئله رژیم صهیونیستی از هیچ کس تقیّه نکرد؛ اینکه رژیم صهیونیستی یک غدّه‌ی سرطانی است و باید از بین برود، این حرف امام است.» (1392/06/14)

اندیشه زوال اسرائیل در تفکر رهبر معظم انقلاب، طیّ سال‌های رهبری ایشان، رنگ و بویی عمیق‌تر به خود گرفت و تبدیل به قضیه‌ای جدی‌تر شد. ایشان در این باره فرمود «نباید شک کرد که شجره‌ى خبیثه‌ى اسرائیل که «اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ»1، هیچ پایه و پایگاه و استمرارى نخواهد داشت و بى‌شک نابود خواهد شد.» (1370/08/15) و در سخنانی دیگر تصریح داشتند که «نجات فلسطین و محو دولت غاصب صهیونیستی، مسأله‌ای است که با مصالح ملتهای این منطقه سرو کار دارد.» ( 1379/09/25) همچنین در بخشی از پیام‌شان به حجاج بیت‌الله‌الحرام‌، زوال اسرائیل را نزدیک دانسته، فرمود «بر خلاف آرزوی احمقانه‌ی اقتدار و استحکامی که سیاست‌بازان خبیث برای رژیم صهیونیستی در سر می‌پروراندند، این رژیم روزبه‌روز به اضمحلال و نابودی نزدیک‌تر شده است.» ( 1393/07/08) و در مهم‌ترین سخنان خویش درباره نابودی اسرائیل که تبدیل به ترندی جهانی شد، تأکید بر این موضوع بود که اسرائیل 25 سال آینده را نخواهد دید. بنابراین دانستیم این جمله‌ای که از رهبر معظم انقلاب در بین مردم رواج یافت، مبتنی بر پیشینیه‌ای بود که امام خمینی (ره) عَلم آن را بلند کردند و بارها توسط رهبر معظم انقلاب تکرار شد و در صحنه‌ی عمل هم تبدیل به مبارزه مستقیم شد.

---------------
پاورقی:
1. اشاره به آیه26 سوره ابراهیم: «وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ؛ و مَثَل کلمه ناپاک [که عقاید باطل و بی پایه است] مانند درخت ناپاک است که از زمین ریشه کن شده و هیچ قرار و ثباتی ندارد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • جوانان راگبی استان قم بر سکوی سوم ایستادند
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • اعلام فهرست انتخاباتی جمعیت جوانان انقلاب اسلامی برای تهران + اسامی