Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-26@15:09:31 GMT

اجرای سیاست های اقتصادمقاومتی؛ کامل یا ناقص؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۶۲۴۷

اجرای سیاست های اقتصادمقاومتی؛ کامل یا ناقص؟

کارشناسان معتقدندشاخص های اقتصاد ما نشان می دهد هنوز پیشران اقتصاد در دست دولت است و سیاست های اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا نشده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: اقتصاد مقاومتی در آن چارچوبی که سیاست های آن ابلاغ شد 24 محور داشت که از 3 محور آن اقتصادی و پشتوانه اقتصادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رهبری نه تنها در سال 92 بلکه در مناسبت های نامگذاری سالانه نیز بر تولید و تلاش مضاعف که ما را می توانست به اقتصاد مقاومتی برساند تاکید کرده اند.   او افزود: هدف اقتصاد مقاومتی در حقیقت کاهش وابستگی به خارج است اما این به معنای استفاده نکردن از محصولات دیگران و نه به معنای بستن مرز هاست بلکه رهبری در مقدمه سیاست ها به منابع انسانی و زیرزمینی، چهارفصل بودن و امکانات ما تاکید دارند.  او درباره عملکردها در این زمینه گفت: عملکردها ضعیف بوده است چراکه اگر در مسیر درست حرکت می کردیم و مصادیق را سرلوحه خود قرار می دادیم موفق بودیم.   فرهنگی درباره مردمی کردن اقتصاد گفت: سازوکارهای به کار گرفته شده تحت عنوان سهام عدالت به گونه ای نبوده که مردم آن را لمس کنند حتی اعضای هیئت مدیره را دولت تعیین می کند.  آسیب شناسی ها در تعاونی ها به معنای واقعی که در قانون آمده، انجام نشده است و در دخالت دادن مردم در زمینه های اقتصادی به ویژه اشتغال نیز گام های اساسی برداشته نشده است.  او افزود: بخش های دیگری مثل کسبه و اصناف و تولید کنندگان خط مقدم جبهه واقعی اقتصاد هستند که نه تنها دولت بلکه نهادهای مدنی نیز در این زمینه نقص داشته اند و به جای انتقال نقاط ضعف به مسئولان و سیاست گذاران و استفاده در بدنه برای اصلاح شرایط فقط بازتاب صدای آنها بوده اند.  
درباره عملیات فعال بخش اقتصاد نیز به جای وصل آن به بخش تصمیم گیری به سمت بحث های کلاسیک رفته ایم.  او گفت: کم کاری در دولت و بخش های مختلف بارز است و شرکت های دولتی عمدتا در بخش نفت با رقم های کلان و سرمایه گذاری هستند لذا برای رسیدن به مردمی کردن اقتصاد و کاهش وابستگی باید کار و تلاش کرد.  سهم بری عوامل در زنجیره متناسب با نقش در زنجیره ارزش با استفاده از سرمایه انسانی اتفاق نیفتاده و در زنجیره اصلی مشکلات اساسی داریم. 
 حسین سلاح‌ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی درباره مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: تحمل پذیری در اقتصاد نیز مطرح است و این مفهوم یعنی در مقابل شوک ها چقدر اقتصاد می تواند تاب آوری داشته باشد و تحمل کند.  ما باید ببینیم که آیا اقتصاد کشور ما می تواند در زمینه اقتصاد مقاومتی تحمل داشته باشد که شاخص های اقتصاد ما نشان می دهد کشور ما نتوانسته است در مقابل اقتصاد مقاومتی تاب آوری داشته باشد.   سلاح ورزی گفت: در سند استراتژیک ما که بر اساس سند چشم انداز تهیه شده نیز نه تنها به اهداف نزدیک نشده ایم بلکه از آن دور شده ایم.  او گفت: درباره مردمی شدن اقتصاد همان طور که در قانون اساسی نیز داریم سعی بر این بوده که سهم دولت کمتر شود و سهم بخش خصوصی در اقتصاد بیشتر شود که نه تنها به این منظور نرسیده ایم بلکه همچنان اقتصاد در دست دولت است.   سلاح ورزی گفت: صرفه مقیاس و توجیه اقتصادی برای هرکاری باید وجود داشته باشد. مثلا در حوزه پتروشیمی براساس زنجیره ارزشی که در دست داریم سیاست های درستی نداشته ایم و نگاه ها جزیره ای است بنابراین نتیجه خوبی نداشته ایم. 
محمدرضا دیانی فعال اقتصادی گفت: اگر اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شده بود کشور ما امروز در این وضعیت نبود. او افزود: ارزیابی کلی نشان می دهد که حتی گفتمان کارآفرینی نیز امروز به معنای واقعی نیست.   او افزود: در گفتمان و عمل به کارآفرینی توجه نشده و برنده واقعی سفته بازها بوده اند و کارآفرین واقعی به مشکل خورده است و این نشان می دهد ما هنوز خیلی از هدف اصلی دور هستیم.  محمدرضا دیانی گفت: اقتصادی وقتی مردمی می شود که لوکوموتیوها و پیشران های ما بخش خصوصی باشد. وقتی سهام را به مردم واگذار کرده ایم و هنوز پیشران آن دولت است به نتیجه نخواهیم رسید و اقتصاد مردمی نخواهد شد.  این فعال اقتصادی افزود: در کشورهای دیگر وقتی اقتصاد مردمی می شود 90 درصد اقتصاد در دست مردم و در بورس است و مردم و بخش خصوصی سهام داران واقعی هستند در حالیکه در کشور ما فقط به سمت تزریق تسهیلات رفته ایم و برایند این کار در کشور ما اقتصاد کار آفرینی نیست که هنوز در کشور ما فرهنگ سازی نشده است.  محمدرضا دیانی گفت: در استفاده از منابع ملی کشور که امروز نقدینگی فراکرده رو به جلوست و درحال نابودکردن اقتصاد کشور است به اقتصاد مقاومتی توجهی نداشته ایم.  محمود کریمی،کارشناس مسائل اقتصادی نیز گفت: همین بررسی نشان دهنده موفقیت در عرصه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است.  او گفت: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در یک نگاه کلی ارزیابی کنیم باید نگاه جامعی به مجموعه قسمت ها و بخش های اقتصادی کشور داشته باشیم و نگاه ما در اقتصاد نباید صرفا نگاه دولت محور باشد. او گفت: در اقتصاد ما دو بخش داریم، یکی حکومت است و دیگر ملت، که وقتی می خواهیم ادبیات اقتصاد مقاومتی را بررسی کنیم باید این دو را با هم ببینیم. کارشناس اقتصادی گفت: در بخش حکومت مجموعه هایی مانند: دولت، مجلس، قوه قضائیه و نیروهای مسلح وجود دارد که همه اینها در سیاست های 24 گانه ای که آقای فرهنگی نام بردند نقش دارند و یکسری وظایف داشتند که باید انجام می دادند و آیا اینکه موفق بودند یا خیر باید در یک نگاه کلی ببینیم که من بعنوان یک پژوهشگر باید بگویم موفق نبودند. او گفت: بخش دیگری که در اقتصاد مقاومتی وجود دارد بخش گروه ها و تشکل های مردمی و نهادهای مردم محور است که در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی موفق بوده است. 

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سیاست های مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۶۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی

مرتضی بهزادفر با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستاهای استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است. وی تصریح کرد: در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است. بهزاد فر با اشاره به شعار امسال اظهار کرد: زمینه تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان نیازمند تهیه و تدوین یک سند عملیاتی است که پیش نویس این سند در استان آماده شده است. وی با بیان اینکه طی سال های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی همزمان شدن شروع سال ۱۴۰۳ با شروع سال برنامه هفتم توسعه را مورد توجه قرار داد و افزود: براساس ابلاغ سیاست های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است. بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، اظهار امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود. وی به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان ها در جهت تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و ادامه داد: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناورهای راهبردی، توجه به زنجیره های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.  این مقام مسئول گفت: در این سند بر احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک های خصوصی، بیمه ها و ابزار و شیوه های نوین تامین مالی  و اتمام پروژه های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است. بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی تصریح کرد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی