Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز- ايرنا- معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: صادرات صنايع دستي کشور پارسال 500 ميليون دلار بود که با برنامه ريزي صورت گرفته، درآمدزايي از اين بخش تقويت مي شود.

به گزارش ايرنا، علي اصغر مونسان شامگاه يکشنبه در آيين رونمايي از لوح ثبت آباده به عنوان شهر جهاني منبت افزود: از اين رقم حدود 250 ميليون دلار به شکل چمداني توسط گردشگران و مابقي از طريق گمرک به ساير کشورها صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي، تعداد گردشگران خارجي وارد شده به کشور در سال 96 را پنج ميليون و 100 هزار نفر برشمرد و ادامه داد: در 9 ماه امسال نيز 6 ميليون گردشگر خارجي به کشور وارد شدند.
مونسان، با اشاره به ثبت جهاني محور ساساني و منبت آباده استان فارس در سال جاري گفت: کشور ايران رتبه اول ثبت شهرهاي جهاني در حوزه صنايع دستي را به اختصاص داده است که اين نشان از فرهنگ و هنر مردمان اين سرزمين دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، با اشاره به ظرفيت هاي ايران در حوزه گردشگري و صنايع دستي افزود: مي توانيم اين صنعت را تقويت و ارتقا دهيم.
او اظهار داشت: اين امکان وجود دارد که با سرمايه گذاري اندک در صنعت گردشگري و صنايع دستي شغل و درآمد ايجاد کرد که اين موضوع نشان دهنده مزاياي بسيار بالاي اين بخش ها است.
مونسان، با اشاره به فعال بودن 400 رشته صنايع دستي در کشور، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را از موفق ترين دستگاه ها در ايجاد اشتغال دانست.
وي اظهار داشت: گردشگري از بخش هايي است که نشاط اجتماعي ايجاد مي کند و اين موضوع يکي از کارکردهاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي اين حوزه است.
لوح ثبت جهاني آباده به عنوان شهر منبت در اين آيين که با حضور عنايت الله رحيمي استاندار فارس و خانم غدا هيجاوي رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي برگزار شد، به مسئولان استان فارس و شهر آباده اهدا شد.
در حاشيه جشن منبت آباده از ميدان منبت و تمبر منبت اين شهر رونمايي شد.
به گفته مصيب اميري مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس منبت از آباده ابداع و توليد شده و به همين دليل منحصر به فرد است و در طرح و نقش، نوع و انجام کار نظير ندارد؛ از اين رو شوراي جهاني صنايع دستي آذرماه گذشته عنوان شهر جهاني منبت را به آباده اختصاص داد.
با توجه به طرح ايجاد شبکه شهر‌هاي خلاق در محور‌هاي مختلف اعم از ادبي و صنايع دستي همچنين نظر به اصالت و قدمت اين هنر و لزوم حفاظت از هنر‌هاي سنتي، پرونده پيشنهاد شهرستان آباده به عنوان شهر ملي منبت پس از طرح در شوراي راهبردي شهر‌ها و روستا‌هاي ملي در معاونت صنايع دستي مطرح و پس از طي روند قانوني با اين عنوان ثبت شد.
پس از آن، شوراي جهاني صنايع دستي نام آباده را به عنوان شهر جهاني منبت ثبت کرد.
هنر منبت يکي از هنر‌هاي دست ساز ايراني است که از هزار و 500 سال قبل در برخي از مناطق کشور رواج داشته است که بنابر اسناد تاريخي موجود خاستگاه منبت سنتي (ظريف) در استان فارس شهر آباده است.
اين هنر اصيل ايراني که از ريشه نبات (گياه) گرفته شده، هنر کنده کاري بر روي چوب است و در حال حاضر مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي بسياري قرار دارد.
آباده در 278 کيلومتري شمال شيراز است.
6122 / 2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۶۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا زارعی عصر یکشنبه در گفت‌وگوبا خبرنگاران اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستاهای شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان و پس از بازدید از منزل شخصی، ٣ نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ٢ متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری نمایند.

کد خبر 6097611

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود