Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@11:29:09 GMT

طلاق والدین با بچه‌ها چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۷۰۵۲

یک متخصص کودکان و نوزادان گفت: طلاق واقعیتی تلخ است که با آسیب‌هایی متعدد برای کودک همراه می‌شود. ناطقان: احمد خداوردی متخصص کودکان و نوزادان، اظهار کرد: جدایی والدین بی‌شک برای اکثر فرزندان پدیده‌ای سهمگین است؛ این کودکان در طول زندگی خود با آسیب‌های روانی و اجتماعی متعدد مواجه­ می‌شوند و در این بین آنچه مهم خواهد بود پذیرفتن این موضوع به عنوان یک واقعه استرس‌زا برای کودک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بررسی کنیم چه راهی را باید برویم تا کودک کمترین آسیب را در این برهه ببیند.

وی با تاکید بر اینکه نحوه مدیریت پس از طلاق از خود طلاق مهم‌تر است، ادامه داد: طلاق از مهم‌ترین پدیده­‌های حیات انسانی است که نه‌ تنها تعادل روانی ۲ انسان، بلکه تعادل روانی فرزندان، بستگان، دوستان و نزدیکان را نیز به­ هم می‌­ریزد؛ طلاق تحولی با ویژگی‌های منحصر به فرد است که منجر به سوگواری و ماتم زدگی و واکنش‌هایی مانند خشم، افسردگی و انزوای اجتماعی زوجین و فرزندان می‌شود.


سازگاری کودک پس از طلاق

این متخصص کودکان و نوزادان بیان کرد: توجه به خصوصیات اخلاقی کودک مانند خلق و خو، سن، آسیب‌هاى قبلی و مهارت‌های سازگاری و مقابله در نحوه مداخله در بحران طلاق مهم است؛ کودک باید خود را برای سازگاری آماده کند، برای کودک خیلی سخت است که دنیا قابل پیش بینی نیست اما کم‌کم سبک جدید زندگی خود را پیدا خواهد کرد و این حالت ممکن است چند ماه طول بکشد.
درک کودکان از طلاق

خداوردی افزود: در این بین تجدید احساس ثبات، کنار آمدن با تغییرات و مشخص شدن الگوی زندگی برای کودک معمولا ٢ تا سه سال طول می‌کشد و در این مرحله والدین باید سعی کنند  تا جایی که می‌توانند شرایط را باید برای کودک ثابت نگه دارند. نوزاد طلاق را نمی‌فهمد، اما جو روانی خانه را درک می‌کند، متوجه می‌شود که آرامش وجود ندارد، تن صدای مادر را می‌فهمد،کودک نوپا حس می‌کند خودش کاری کرده است و احساس گناه می‌کند، نبودن یکی از والدین را می‌فهمد، به دعوا‌ها و مشاجره آگهی دارد و در این بین تعامل مثبت والدین با کودک مهم است.

این متخصص کودکان و نوزادان تشریح کرد: پیش دبستانی  پر ریسک‌ترین مرحله کودکی است و آسیب پذیری در این مرحله بیشتر است،‌ همچنین ترس از جدایی دارد. کودک پیش دبستانی در میان خود میان بینی تفکر جادویی دارد؛ مثلا فکر می‌کند اگر این مداد را جا به جا کند بابا بر می‌گردد و اگر بچه خوبی باشد پدر بر می‌گردد، بار سنگین احساس گناه در اواخر دوره دبستان شروع می‌شود و باور دارد  اوضاع روانی کودک از دوران پیش دبستانی بهتر است.

هرگز نباید جلوی کودکان دعوا نکنید

وی ادامه داد: در دوران نوجوانی، فرد درک منطقی از طلاق دارد، اما با این وجود نوجوان به شدت از والدین خشم دارد و فکر می‌کند زندگیش به خاطر والدین تباه شده و به فکر او نبوده‌اند؛ والدین هرگز نباید جلوی کودکان دعوا کنند و تا زمانی که طلاق قطعی نشده آن را به کودک نگویند، درباره طلاق با کودک حرف بزنند و موضوع را توضیح دهند و در این بین احساسات کودک را درک کرده و بپذیرند.


این متخصص کودکان و نوزادان ادامه داد: والدین باید واکنش‌های طبیعی کودک را شناسایی و با نحوه درست با آنها برخورد کنند؛ هرگز کودک را وسیله‌ای برای انتقام قرار ندهند، به کودک توضیح دهند که طلاق به این معنی نیست که او را دوست ندارند و او نمی‌تواند والدین خود را ببیند، خیلی مهم است که هر ۲ والد با هم طلاق را برای کودک توضیح دهند، توضیح باید متناسب با سن و درک کودک باشد.


خداوردی اظهار کرد: کودکان فکر می‌کنند حالا که عشق والدین به هم تمام شده او را نیز دوست ندارند به همین جهت ممکن است دچار اضطراب شود؛ به او بگویید مامان و بابا تا آخر عمر مامان بابای تو می‌مانند، کودک فکر می‌کند ممکن است پس از طلاق بی خانه مانده و تنها شود، پس مهم است که به سوال‌های کودک پاسخ دهیم.
والدین باید ثبات را در خانه حفظ کنند

وی گفت: ‌می‌توانید ثبات را در خانه حفظ کنید و توجه کودک را به چیز‌هایی که ثابت می‌ماند جلب کنید؛ پس از طلاق ارتباط با هر ۲ والد باید باشد مگر شرایط خاص، احساسات کودک خود را انکار نکنید به او بگویید حق دارد ناراحت و عصبانی باشد، به او راه‌هاى سازگاری برای زندگی در ۲ خانه را یاد دهید.


این متخصص کودکان و نوزادان یادآوری کرد: وقتی رابطه کودک با والد غایب، خوب نیست علی‌رغم نظر کودک رابطه باید حفظ شود، چون کودک ممکن است وقتی بزرگتر شود نظرش عوض شود و آن موقع نسبت به شما هم خشمگین می‌شود از اینکه راه درست را به عنوان بزرگتر به او یاد ندادید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: طلاق والدین ، تنهایی کودک ، عشق والدین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: طلاق والدین تنهایی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند

به گفته دکتر فرح بخش رئیس دادگستری شهرستان زرند بر اثر شدت بارندگی سیلابی شدن معابر این شهرستان خانمی به همراه دو فرزند خردسالش از ساختمان دادگستری شهرستان زرند خارج و در محل درب ورودی دادگستری منتظر رسیدن آژانس می‌شود.

در این حین که به دلیل بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب جوی آب جلوی دادگستری همانند بخشی از خیابان مملو از آب و گل بود پای یکی از فرزندان این خانم سر می‌خورد و به داخل جوی آب می‌افتد، بلافاصله با فریاد کمک خواهی مادر و کمک سرباز دادگستری تلاش برای نجات جان کودک گرفتار در جوی آب اقدام می‌کند 

در حالی که توجه شاهدان معطوف نجات فرزند اول می‌باشد متاسفانه فرزند دوم این خانم نیز داخل جوی آب سقوط می‌کند و جریان آب او را به دهانه پل ورودی دادگستری می‌برد که در این لحظه یکی از کارمندان دادگستری زرند به نام کردی که شاهد افتادن این کودک به داخل جوی مملو از آب بود به کمک او می‌شتابد و وی را به طرز معجزه آسایی از داخل سوراخ مملو از آب پل ورودی دادگستری زرند نجات می‌دهد.

 

رئیس دادگستری زرند سپس با حضور در بیمارستان در جریان درمان کودکان قرار گرفت. 

وی از اقدام تحسین بر انگیز کارمند و سرباز دادگستری و همچنین کادر درمان در نجات کودکان قدردانی کرد. 

لازم به ذکر است آقای کردی کارمند دادگستری زرند که در جریان کمک به کودک دوم خودش دچار آسیب دیدگی می‌شود ساعتی را در بیمارستان بستری بود. 

 کردی هم گفت: زمانی که متوجه افتادن این کودک به درون جوی آب شدم فوراً وارد عمل شدم و توانستم دست این کودک را که جریان آب او را به داخل سوراخ پل برده بود بگیرم و او را نجات دهم؛ و این اتفاق در حالی افتاد که مادر این کودک پیگیر نجات فرزند اولش بود و اصلاً متوجه افتادن کودک دیگرش در درون جوی آب نشده بود.

 

امین عربپور رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان زرند هم گفت: در ساعت ۱۳:۱۳ امروز ظهر بدنبال گزارش مردمی مبنی بر وقوع حادثه برای دو کودک خردسال بدلیل سقوط و گرفتار شدن در مسیر سیلاب بلافاصله نزدیک‌ترین تیم فوریت‌های پزشکی به محل حادثه (ورودی دادگستری) اعزام میگردد. 

امین عرب پور ادامه داد: خوشبختانه قبل از رسیدن امبولانس به محل دو دختربچه ۴ و ۷ ساله توسط یکی از کارمندان دادگستری از سیلاب نجات داده شده بودند در نهایت دو کودک حادثه دیده و کارمند ناجی بعد از انجام اقدامات لازم جهت بررسی بیشتر و معاینات تکمیلی توسط امبولانس به بیمارستان سینای زرند منتقل شدند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟